X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta piękna Pola! ❤️ Według mnie najważniejsze, że rośnie, bo w końcu sporo dzieci rodzi się po prostu mniejsza 😊 Moja koleżanka (też prowadziła ciąże u Andrzeja) rodziła dzieci w terminie i chłopiec ważył 3kg a dziewczynka 2,8kg a teraz takie pulpeciki słodkie są 😊

Co on ma z tymi kropkami! Mi też narysował 😂😂
    No i zazdroszczę tak długiej szyjki!

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja dziś świętuje studniówkę 🎉🎉
    22441534075a.jpg
    <a href=https://naforum.zapodaj.net/22441534075a.jpg.html>
    Przytyłam 3.7 kg na razie. Choć przyznam że czuję się strasznie ciężka.. i tak nieforemna

Motylku 🦋 Wizytę mam 9.10. przenosiłam z późniejszej no ostatnio wieczorami zaczyna mi twardnieć brzuch o chce to sprawdzić. Jeśli mogę sie odnieść do tego co pisałaś ( bo czytam was codziennie tylko ja od zawsze mam prpbl z udzielaniem się) to myślę że powinnaś pogadać z mężem. U nas też jest tak że ja mam znacznie większe potrzeby niż mąż i on czasem jest zbyt zmęczony na sex sex jak ja to mówię ale wie że ja mam potrzeby i ręką albo ustami ( wiem że u was mówiłaś że ustami nie chcę) mi pomoże więc może jak Żnin pogadasz to chociaż taka forma bliskości wam pomoże.
    Bo to nie jest coś co wymaga od niego żeby się podniecił. A ja zawsze mam w tedy poczucie że mimo że on nie potrzebuje to myśli o mnie i o mnie dba.

Sylwią jestem pod wrażeniem że nadal jesteś w 3 paku. I podziwiam cię całym sercem bo ja w. 6 miesiącu już ledwie się ruszma i funkcjonuję o to zkwdnym dzieckiem ( ale ja przed ciążą byłam grubasek i leń więc kondycji nie mam) trzyma kciuki za dzisiejszą wizytę.

Ounai twojego męża trzeba chba trochę za uszy wytargac za tą pracę. Ale powiem ci że jstes mega kobieta ze radzisz sobie sam cały dzień z dwójką. I cieszę się że tym razem wyszło ci karmienie piersią.
    Mnie to strasznie przeraża... Wogole opieka nad takim maleństwem. W weekend zrobiliśmy przemeblowanie o wywaliliśmy biuro męża do sypialni a sypialnie do salonu woecoge zorganizować koncik dla dziecka i jechać dalej z wyprawką

To z okazji też studnióweczki picollo w górę i na zdrowie 😁
    5B94275A14DB767A53FFC5BA5CA2096FB84BA863

Lalia, SolAngelica lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny mój mąż ma zaraz 30tkę! Jak zwykle mam mega problem z prezentem, a malutkie dziecko, korona i ogólna sytuacja nie ułatwia. Nie chcę zabrzmieć głupio, ale z rzeczy materialnych to on wszystko ma, bo po prostu kupuje jak coś mu się podoba... Czy myślicie, że taki pakiet przeżyć: jazda Ferrari i Lamborghini po torze to fajna opcja dla fana motoryzacji, dobrych aut i generalnie (niestety...) szybkiej jazdy? Taki voucher jest ważny rok, więc mógłby się umówić kiedy mu będzie pasowało... Czy to słaby pomysł? HELP! Co sądzicie... Gdyby nie korona i malutkie dzieciątko to pewnie poszłabym w jakiś niespodziankowy wyjazd we dwoje do spa (mój mąż lubi takie rzeczy), ale teraz do odpada...

Ja swojemu bylemu kiedyś sprezentowałam na gwiazdkę taki voucher na jazdę Subaru, bo też byl takim zapaleńcem motoryzacyjnym i był bardzo zadowolony jak dostał. Co prawda jełop byl tak durny i glupi ze zapomniał wykorzystać tego na czas, ale ogólnie pomysł byl trafiony zaraz sie chwalil kolegom więc myślę ze Twój mąż też będzie zadowolony.
    Ja teraz tez sie zastanawiam co mojemu S na 30tke sprawić bo też w tym roku kończy 🤷🏼

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Uwaga :)
    Zaczęły cykl tego samego dnia - 13 stycznia, wysikały tego samego dnia dwie kreski :)

O kim mowa? ;)
    Prt-Scr-capture-8.jpg

Zapomniałaś dodać ze jedna i druga to niezła laska 😁 Sylwia, Kicuś przepiękne brzuszki macie 😍 na patrzeć się nie mogę.

kic83, Sylwucha, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Może jeszcze urodzą tego samego dnia🤩
    No pięknie cyklo-ciążo-siostry ! 😘😘

Ja im to już dawno mowilam zeby się nie zdziwiły ze tak będzie, to mi wierzyć nie chciały 😂 a szanse są wciąż spore 😁

Zulugula, Sylwucha, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Mamuśki jaką macie opinie na temat butelek Tommee Tippee?

Ja używałam przy pierwszym dziecku i byłam bardzo zadowolona

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

26.08: beta - 47,8, progesteron 19,8

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)
    Ja też już po wizycie. Groszek rozwija się prawidłowo i zgodnie z wiekiem. Ma CRL 22mm. Posłuchałam tętna, lekarz powiedział tylko, że jest prawidłowe, ale nie podał dokładnej wartości. Macica się powiększyła i ma odpowiedni rozmiar na ten etap ciąży. Groszek machał rączkami i nóżkami :) Cudo :)
    W ogóle ocenił wszystkie badania jako dobre, jestem zdrowa, a mdłości powinny mi za jakiś tydzień przechodzić. Dostałam zwolnienie na 2 tygodnie, więc po wszystkim zadzwoniłam też do swojego przełożonego i powiedziałam mu o ciąży. Gratulował mi i kazał odpoczywać i niczym się nie martwić :) Fajna ta moja firma.

b478be89dfd3.jpg
    Gratulacje :) kiedy kolejna wizyta?

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Na laktację najlepsze jest piwo bezalkocholowe. Całe te femaltikery to tak naprawdę słód jęczmienny więc dobre bezalkocholowe piwo zadziała tak samo a jest smaczniejsze ;)

Mój mąż ostanio też z tym piwem wyskoczył, że może już powinnam zacząć pić piwo dziennie xD.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 14:58

kar_oliv, Anet.kaa, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    kiedyś tez juz tak czulam ale trochę, a dziś to jest to nawet niepokojące, bo to takie wrażenie jakby byl totalnie niziutko już 😱 pyka mnie w spojenie lonowe i mam wrażenie, że zaraz wyleci ! Casteam Ty masz córkę już glowkowo? Jakbym chciala, żeby to były rączki a nie nóżki 🙏
    Mam identyczne odczucia, a niestety ostatnio była jeszcze pośladkowo, więc ciężko stwierdzić, cy to noga czy ręka 🤔

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Któraś pisała o wieszaniu firanek (sięganie rąk do góry), to nie o więzadła chodzi tylko o szyjke
    "tak długo jak macie wydolną szyjkę macicy to wszelkie Wasze ćwiczenia czy porządki domowe nie mają wpływu na ryzyko porodu czy poronienia. W momencie, gdy szyjka się skróci a ciąża jest jeszcze niedonoszona, to rzeczywiście warto unikać wszelkich wysiłków fizycznych, które błonę owodniową napinają – czyli np. podnoszenia rąk do góry."

https://mamaginekolog.pl/racjonalne-wytlumaczenie-nieracjonalnych-zabobonow-o-ciazy-vol-2/

Z tego co mi mówiła dziewczyna taka nazwijmy fizjo i mocno siedzi w temacie ciąży to mówiła ze do góry nie bierzemy i nie podnosimy bo uciskany wtedy jakaś żyłę główna czy coś i ze to niedobrze wiec nie wiem 🤷‍♀️🤷‍♀️

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Dziewczyny czy Wy tez czasem czujecie jakby dziecko Wam gmeralo prawie że w pipce?
    Mój daje takiego czadu, nie jestem w stanie nawet leżeć, bardzo częste hicksy , czkawka, fale i gmeranie, pełne kombo dziś.

Ja mam czasem taką falę uderzeniową, że czuć aż z tyłu.... 😂😂😂😂 Czkawka też jest często i coraz bardziej się rozpycha. Też sobie upodobała jedną stronę, prawą i nie wiem czemu.

Zulugula lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie Wy macie piękne brzuszki 😍 Moja oponeczka to na razie wygląda jakbym się po prostu trochę klusek na obiad objadła. Przynajmniej takie mam wrażenie. Za to cycki mi już urosły. Zawsze miałam małe, więc łatwo poznać różnicę. Mąż mi co chwilę maca :)
    Kolejną wizytę mam 26.10. To będzie już usg 1 trymestru :) Jakoś pod koniec przyszłego tygodnia planuję się też umówić na NIFTY pro.

SzalonaOna, kic83, Zulugula, Lalia, doomi03, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Tak, nawet odpuściły jak się zajęłam lepieniem klusek śląskich xD
    Marzę o nich ❤️

doomi03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przegięłam! Tyle planów na dziś... A ja jedyne co zrobiłam.... To zasnęłam 🤦‍♀️ nie wiem co sie ostatnio ze mną dzieje, ale śpię jak nienormalna. Dobrze że się obudziłam, bo zaraz po dzieci muszę lecieć!

Myślicie, że cukrzyca może tak na mnie wpływać?!

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, masz +10kg a ja już +12kg, jesteś szczuplutka niech doktorek nie przesadza 😁 Ciekawe co moja dr powie na wagę 😆😆😆😆😆

Annia, Anet.kaa, dmg111 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i kurde TSH mi skoczyło do 3,03. Fuck! Powoli się zbieramy do doktorka. Ciekawe, co będzie. Młode baaaardzo uciskają mi w dole. Zaraz mi odwali 🙄

SzalonaOna, Lalia, kar_oliv, Inaa89, Annia, doomi03, Ewa88 , kic83, casteam, dmg111 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Odebrałam wyniki i kurde TSH mi skoczyło do 3,03. Fuck! Powoli się zbieramy do doktorka. Ciekawe, co będzie. Młode baaaardzo uciskają mi w dole. Zaraz mi odwali 🙄
    Aaaaa aa czekamy! ❤️❤️❤️

Na te małe gwiazdeczki ❤️

Olla95 lubi tę wiadomość

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja od rana latałam wykapac trochę krwi i moczu na badania xD zobaczymy co tam się dzieje. Później latałam po sklepie bo mi się zamarzyla zupa buraczkowa (w sumie to barszcz ukraiński ale maz nie lubi fasoli xD) wiec poszliśmy na kompromis.
    Gratuluję udanych wizyt 🥰🥰🥰 oraz powodzenia dla tych co jeszcze przed nimi ta rozrywka 😄

Sylwia ja nadal się zastanawiam gdzie Ty chowasz te swoje żmijki i to nie takie małe. Napewno masz wszystkie narządy czy może jakis się pozbyłaś? 😜
    Kic śliczny brzusio. 🤩

Lalia, Annia, kic83, Anet.kaa lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dla wszystkich 🥰
    Kic synek juz ma piekna wagę 😘
    Anetka, Polcia tez nie taka malutka 😉

Sylwia tez nie mogę doczekać się twojej wizyty co Ci powie ciekawego doktorek 😍

Ja właśnie czekam do mojej Pani dr, stresuje się jak zawsze co to z moja szyjka ale mam nadzieje ze bedzie dobrze 😉

Lalia, Annia, kic83, Anet.kaa lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ