Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta piękna Pola! ❤️ Według mnie najważniejsze, że rośnie, bo w końcu sporo dzieci rodzi się po prostu mniejsza 😊 Moja koleżanka (też prowadziła ciąże u Andrzeja) rodziła dzieci w terminie i chłopiec ważył 3kg a dziewczynka 2,8kg a teraz takie pulpeciki słodkie są 😊
Co on ma z tymi kropkami! Mi też narysował 😂😂
No i zazdroszczę tak długiej szyjki!Lalia lubi tę wiadomość
-
SolAngelica wrote:Hej dziewczyny.
Ja dziś świętuje studniówkę 🎉🎉
<a href=https://naforum.zapodaj.net/22441534075a.jpg.html>
Przytyłam 3.7 kg na razie. Choć przyznam że czuję się strasznie ciężka.. i tak nieforemna
Motylku 🦋 Wizytę mam 9.10. przenosiłam z późniejszej no ostatnio wieczorami zaczyna mi twardnieć brzuch o chce to sprawdzić. Jeśli mogę sie odnieść do tego co pisałaś ( bo czytam was codziennie tylko ja od zawsze mam prpbl z udzielaniem się) to myślę że powinnaś pogadać z mężem. U nas też jest tak że ja mam znacznie większe potrzeby niż mąż i on czasem jest zbyt zmęczony na sex sex jak ja to mówię ale wie że ja mam potrzeby i ręką albo ustami ( wiem że u was mówiłaś że ustami nie chcę) mi pomoże więc może jak Żnin pogadasz to chociaż taka forma bliskości wam pomoże.
Bo to nie jest coś co wymaga od niego żeby się podniecił. A ja zawsze mam w tedy poczucie że mimo że on nie potrzebuje to myśli o mnie i o mnie dba.
Sylwią jestem pod wrażeniem że nadal jesteś w 3 paku. I podziwiam cię całym sercem bo ja w. 6 miesiącu już ledwie się ruszma i funkcjonuję o to zkwdnym dzieckiem ( ale ja przed ciążą byłam grubasek i leń więc kondycji nie mam) trzyma kciuki za dzisiejszą wizytę.
Ounai twojego męża trzeba chba trochę za uszy wytargac za tą pracę. Ale powiem ci że jstes mega kobieta ze radzisz sobie sam cały dzień z dwójką. I cieszę się że tym razem wyszło ci karmienie piersią.
Mnie to strasznie przeraża... Wogole opieka nad takim maleństwem. W weekend zrobiliśmy przemeblowanie o wywaliliśmy biuro męża do sypialni a sypialnie do salonu woecoge zorganizować koncik dla dziecka i jechać dalej z wyprawką
To z okazji też studnióweczki picollo w górę i na zdrowie 😁
Lalia, SolAngelica lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Dziewczyny mój mąż ma zaraz 30tkę! Jak zwykle mam mega problem z prezentem, a malutkie dziecko, korona i ogólna sytuacja nie ułatwia. Nie chcę zabrzmieć głupio, ale z rzeczy materialnych to on wszystko ma, bo po prostu kupuje jak coś mu się podoba... Czy myślicie, że taki pakiet przeżyć: jazda Ferrari i Lamborghini po torze to fajna opcja dla fana motoryzacji, dobrych aut i generalnie (niestety...) szybkiej jazdy? Taki voucher jest ważny rok, więc mógłby się umówić kiedy mu będzie pasowało... Czy to słaby pomysł? HELP! Co sądzicie... Gdyby nie korona i malutkie dzieciątko to pewnie poszłabym w jakiś niespodziankowy wyjazd we dwoje do spa (mój mąż lubi takie rzeczy), ale teraz do odpada...
Ja swojemu bylemu kiedyś sprezentowałam na gwiazdkę taki voucher na jazdę Subaru, bo też byl takim zapaleńcem motoryzacyjnym i był bardzo zadowolony jak dostał. Co prawda jełop byl tak durny i glupi ze zapomniał wykorzystać tego na czas, ale ogólnie pomysł byl trafiony zaraz sie chwalil kolegom więc myślę ze Twój mąż też będzie zadowolony.
Ja teraz tez sie zastanawiam co mojemu S na 30tke sprawić bo też w tym roku kończy 🤷🏼Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:
Zapomniałaś dodać ze jedna i druga to niezła laska 😁 Sylwia, Kicuś przepiękne brzuszki macie 😍 na patrzeć się nie mogę.kic83, Sylwucha, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Może jeszcze urodzą tego samego dnia🤩
No pięknie cyklo-ciążo-siostry ! 😘😘
Ja im to już dawno mowilam zeby się nie zdziwiły ze tak będzie, to mi wierzyć nie chciały 😂 a szanse są wciąż spore 😁Zulugula, Sylwucha, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarenira wrote:Dzień dobry wszystkim
Ja też już po wizycie. Groszek rozwija się prawidłowo i zgodnie z wiekiem. Ma CRL 22mm. Posłuchałam tętna, lekarz powiedział tylko, że jest prawidłowe, ale nie podał dokładnej wartości. Macica się powiększyła i ma odpowiedni rozmiar na ten etap ciąży. Groszek machał rączkami i nóżkamiCudo
W ogóle ocenił wszystkie badania jako dobre, jestem zdrowa, a mdłości powinny mi za jakiś tydzień przechodzić. Dostałam zwolnienie na 2 tygodnie, więc po wszystkim zadzwoniłam też do swojego przełożonego i powiedziałam mu o ciąży. Gratulował mi i kazał odpoczywać i niczym się nie martwićFajna ta moja firma.
kiedy kolejna wizyta?
-
SolAngelica wrote:Na laktację najlepsze jest piwo bezalkocholowe. Całe te femaltikery to tak naprawdę słód jęczmienny więc dobre bezalkocholowe piwo zadziała tak samo a jest smaczniejsze
Mój mąż ostanio też z tym piwem wyskoczył, że może już powinnam zacząć pić piwo dziennie xD.Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyZulugula wrote:kiedyś tez juz tak czulam ale trochę, a dziś to jest to nawet niepokojące, bo to takie wrażenie jakby byl totalnie niziutko już 😱 pyka mnie w spojenie lonowe i mam wrażenie, że zaraz wyleci ! Casteam Ty masz córkę już glowkowo? Jakbym chciala, żeby to były rączki a nie nóżki 🙏
-
Zulugula wrote:Któraś pisała o wieszaniu firanek (sięganie rąk do góry), to nie o więzadła chodzi tylko o szyjke
"tak długo jak macie wydolną szyjkę macicy to wszelkie Wasze ćwiczenia czy porządki domowe nie mają wpływu na ryzyko porodu czy poronienia. W momencie, gdy szyjka się skróci a ciąża jest jeszcze niedonoszona, to rzeczywiście warto unikać wszelkich wysiłków fizycznych, które błonę owodniową napinają – czyli np. podnoszenia rąk do góry."
https://mamaginekolog.pl/racjonalne-wytlumaczenie-nieracjonalnych-zabobonow-o-ciazy-vol-2/
Z tego co mi mówiła dziewczyna taka nazwijmy fizjo i mocno siedzi w temacie ciąży to mówiła ze do góry nie bierzemy i nie podnosimy bo uciskany wtedy jakaś żyłę główna czy coś i ze to niedobrze wiec nie wiem 🤷♀️🤷♀️DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Zulugula wrote:
Dziewczyny czy Wy tez czasem czujecie jakby dziecko Wam gmeralo prawie że w pipce?
Mój daje takiego czadu, nie jestem w stanie nawet leżeć, bardzo częste hicksy , czkawka, fale i gmeranie, pełne kombo dziś.
Ja mam czasem taką falę uderzeniową, że czuć aż z tyłu.... 😂😂😂😂 Czkawka też jest często i coraz bardziej się rozpycha. Też sobie upodobała jedną stronę, prawą i nie wiem czemu.Zulugula lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie Wy macie piękne brzuszki 😍 Moja oponeczka to na razie wygląda jakbym się po prostu trochę klusek na obiad objadła. Przynajmniej takie mam wrażenie. Za to cycki mi już urosły. Zawsze miałam małe, więc łatwo poznać różnicę. Mąż mi co chwilę maca
Kolejną wizytę mam 26.10. To będzie już usg 1 trymestruJakoś pod koniec przyszłego tygodnia planuję się też umówić na NIFTY pro.
SzalonaOna, kic83, Zulugula, Lalia, doomi03, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, przegięłam! Tyle planów na dziś... A ja jedyne co zrobiłam.... To zasnęłam 🤦♀️ nie wiem co sie ostatnio ze mną dzieje, ale śpię jak nienormalna. Dobrze że się obudziłam, bo zaraz po dzieci muszę lecieć!
Myślicie, że cukrzyca może tak na mnie wpływać?! -
Odebrałam wyniki i kurde TSH mi skoczyło do 3,03. Fuck! Powoli się zbieramy do doktorka. Ciekawe, co będzie. Młode baaaardzo uciskają mi w dole. Zaraz mi odwali 🙄
SzalonaOna, Lalia, kar_oliv, Inaa89, Annia, doomi03, Ewa88 , kic83, casteam, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Odebrałam wyniki i kurde TSH mi skoczyło do 3,03. Fuck! Powoli się zbieramy do doktorka. Ciekawe, co będzie. Młode baaaardzo uciskają mi w dole. Zaraz mi odwali 🙄
Na te małe gwiazdeczki ❤️Olla95 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry. Ja od rana latałam wykapac trochę krwi i moczu na badania xD zobaczymy co tam się dzieje. Później latałam po sklepie bo mi się zamarzyla zupa buraczkowa (w sumie to barszcz ukraiński ale maz nie lubi fasoli xD) wiec poszliśmy na kompromis.
Gratuluję udanych wizyt 🥰🥰🥰 oraz powodzenia dla tych co jeszcze przed nimi ta rozrywka 😄
Sylwia ja nadal się zastanawiam gdzie Ty chowasz te swoje żmijki i to nie takie małe. Napewno masz wszystkie narządy czy może jakis się pozbyłaś? 😜
Kic śliczny brzusio. 🤩
Lalia, Annia, kic83, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt dla wszystkich 🥰
Kic synek juz ma piekna wagę 😘
Anetka, Polcia tez nie taka malutka 😉
Sylwia tez nie mogę doczekać się twojej wizyty co Ci powie ciekawego doktorek 😍
Ja właśnie czekam do mojej Pani dr, stresuje się jak zawsze co to z moja szyjka ale mam nadzieje ze bedzie dobrze 😉Lalia, Annia, kic83, Anet.kaa lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰