Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Jedziemy do szpitala na obserwację. Wolę dziś niż jutro
Dziewczyny są bardzo nisko. Ważą 3210 g i 3050g. Wychodzić nie chcą.
Kochana
dużo sił, nic się nie denerwuj, pamiętam że nie lubisz być bez męża i to w szpitalu.
Wszystko będzie dobrze! Pisz nam na bieżąco co i jak.
Rozumiem, że kladą Cię na patologie?
😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:O raju ale mnie siekło na spanie jak w 1trymestrze , 1,5h spalam.
Kłot fajnie, że się odezwałaś, rób tak częściej 😀 wpadaj w nocy miedzy karmieniami, ktos tu zawsze nie śpi. Super, że dosc latwo ogarniacie i że laktacja ruszyła pełną parą 😊 ciekawe te zapiski, mamy robcie tak częściej i nam wstawiajcie z ciekawości jak to wygląda 👍
Olla grunt, że sytuacja pod kontrolą, wszystko będzie dobrze:)
Mnie też coś ścięło z nóg po obiedzie xD chyba przez to ze niewyspana dzisiaj bylam rano, bo normalnie nie sypiam w ciągu dnia 🙈Zulugula lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Juz po wizycie, z szyjką ok. Zadnych zmian narazie. Maluszek rosnie, waży 532g 💙
Pani dr zrobiła szczegółowe usg, wszystko z dzidzia wporzadku 🥰
A Wasze maluszki na tym etapie ile ważyły? 😁
Ja mialam 21+2 i wazyla 365g. Pytalam czy bedzie malutka to stwierdzil lekarz ze na razie jest normalna, nie za duza nie za mala 😁 zobaczymy w srode ile podrosla! 😍Inaa89 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Olla95 wrote:Teraz z badania doktor stwierdziła że szyjka się wyciągnęła do 3.14 😨 o 12 u doktor skakała od 2.2 do 2.7, więc ona to żyje własnym życiem. Doktor stwierdziła że jak nie będzie potrzeby to szwu nie będzie, więc zobaczy się jak to bedzie dalej się rozwijalo 😒
Ja to już głupieje 😂12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, przegięłam! Tyle planów na dziś... A ja jedyne co zrobiłam.... To zasnęłam 🤦♀️ nie wiem co sie ostatnio ze mną dzieje, ale śpię jak nienormalna. Dobrze że się obudziłam, bo zaraz po dzieci muszę lecieć!
Myślicie, że cukrzyca może tak na mnie wpływać?!
A moze po prostu maluch ma skok rozwojowy i stad u Ciebie przemeczenie? Ponoc mozemy to odczuwac. Tez ostatnio ciagle jestem zmeczona 🙈SzalonaOna lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
kic83 wrote:Irsyko
a jak Ty się czujesz?
Diabetolog dzwoniła, mam zmniejszyć dawkę insuliny, bo dzisiaj miałam hipoglikemię na czczo. To już była ostatnia wizyta, kolejna dopiero z wynikiem krzywej po porodzie 🥳kic83, Lalia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Juz po wizycie, z szyjką ok. Zadnych zmian narazie. Maluszek rosnie, waży 532g 💙
Pani dr zrobiła szczegółowe usg, wszystko z dzidzia wporzadku 🥰
A Wasze maluszki na tym etapie ile ważyły? 😁Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Olla95 wrote:Hej dziewczyny jestem po wizycie już dawno ale troszkę miałam ogarniania i wcześniej nie mogłam napisać. Ogólnie z dzieckiem jest ok, nawet troszkę większa jest mała ( raczej będzie dziewczynka 😊). Niestety mam jeszcze krwiaka 6x2 cm i gdyby było tylko to, to zaleceniem dalej byłoby leżenie w domu. Neistety szyjka mi szaleje. Doktor kazala mi się zglosic na szpital i będę miała zakładany szew
Pocieszyla mnie jedynie że krwiak sam w sobie zagrozeniem nie jest i albo się sam wchłonie albo poprostu wyleci. Wieeec, Niestety znów się muszę zaprzyjaźnić z szpitalnianym łóżkiem 😭
Jeśli chodzi o krwiaki to ja też je miałam i pięknie się wchłonęły, także tym się nie martw. A jeśli chodzi o szew to dobrze, że jest taka decyzja doktora ponieważ dzięki temu będziesz spokojniejsza i dla dzidzi będzie bezpieczniej.
Trzymaj się, jesteś bardzo dzielna! Wszystko będzie dobrze! Dawaj nam znać jak pobyt w szpitalu. -
kar_oliv wrote:Anetka, masz +10kg a ja już +12kg, jesteś szczuplutka niech doktorek nie przesadza 😁 Ciekawe co moja dr powie na wagę 😆😆😆😆😆
Ty też jesteś szczuplaczek więc myślę, że przyrost wagi jest prawidłowy u Ciebiekar_oliv lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Anetka,
Polcia idzie jak mój synek! A teraz zobacz jak ładnie z wagą nadrobił pod koniec ciąży
Najważniejsze że wszystko jest dobrze!kic83 lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Aneta piękna Pola! ❤️ Według mnie najważniejsze, że rośnie, bo w końcu sporo dzieci rodzi się po prostu mniejsza 😊 Moja koleżanka (też prowadziła ciąże u Andrzeja) rodziła dzieci w terminie i chłopiec ważył 3kg a dziewczynka 2,8kg a teraz takie pulpeciki słodkie są 😊
Co on ma z tymi kropkami! Mi też narysował 😂😂
No i zazdroszczę tak długiej szyjki!
On dziś do mnie z tekstem "dziecko nie rośnie za to mama rośnie" 🤣🤣🤣🤣dmg111, Zulugula, kic83, Iryska, doomi03, Annia, Inga28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Dziewczyny mój mąż ma zaraz 30tkę! Jak zwykle mam mega problem z prezentem, a malutkie dziecko, korona i ogólna sytuacja nie ułatwia. Nie chcę zabrzmieć głupio, ale z rzeczy materialnych to on wszystko ma, bo po prostu kupuje jak coś mu się podoba... Czy myślicie, że taki pakiet przeżyć: jazda Ferrari i Lamborghini po torze to fajna opcja dla fana motoryzacji, dobrych aut i generalnie (niestety...) szybkiej jazdy? Taki voucher jest ważny rok, więc mógłby się umówić kiedy mu będzie pasowało... Czy to słaby pomysł? HELP! Co sądzicie... Gdyby nie korona i malutkie dzieciątko to pewnie poszłabym w jakiś niespodziankowy wyjazd we dwoje do spa (mój mąż lubi takie rzeczy), ale teraz do odpada...
Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Nasze Aniołki Charliego - blondyna i brunetka!
Pięknie wyglądacie dziewczyny.
Sylwia - właśnie o flyspot też myślałam, bo Katowice bardzo nam lokalizacyjnie pasują... Ale nie wiem czy mu się spodoba, bo np nie lubi nurkować to czy taki lot by mu pasował?
PS. Jak położą Cię do szpitala, to jestem przekonana że nie będą cię tydzień trzymać do cięcia. Trochę się należałam tam i nasłuchałam, to z bliźniakami raczej nie będziesz "kiblować" na oddziale. W ciąży pojedynczej to co innego. Będzie dobrze kochana. :*
Anetko, a Pola co ma najmniejsze na USG? Brzuszek? Może będzie długa i chuda po prostu. Albo będzie drobna i tyle. -
Karenira wrote:Dzień dobry wszystkim
Ja też już po wizycie. Groszek rozwija się prawidłowo i zgodnie z wiekiem. Ma CRL 22mm. Posłuchałam tętna, lekarz powiedział tylko, że jest prawidłowe, ale nie podał dokładnej wartości. Macica się powiększyła i ma odpowiedni rozmiar na ten etap ciąży. Groszek machał rączkami i nóżkamiCudo
W ogóle ocenił wszystkie badania jako dobre, jestem zdrowa, a mdłości powinny mi za jakiś tydzień przechodzić. Dostałam zwolnienie na 2 tygodnie, więc po wszystkim zadzwoniłam też do swojego przełożonego i powiedziałam mu o ciąży. Gratulował mi i kazał odpoczywać i niczym się nie martwićFajna ta moja firma.