X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    A zapomniałam Wam mówić, Mąż wczoraj wrócił już o 13 z pracy i oznajmił, ze ma home office do odwołania ❤️ Z racji korony wprowadzają u Niego system zmianowy i Prezes stwierdził, ze jak ma Mnie w domu na kocówce ciąży to lepiej nie ryzykować i ma cały czas ze mną siedzieć :D Na do widzenia mu tylko powiedział „do zobaczenia w lepszych czasach” 😅Cieszę się bardzo a z drugiej strony mam nadzieje, ze się nie pozabijamy 🤣

Moj maz od marca ma home office. Nie pozabijalismy sie. Przeszlismy oboje w tym czasie przez moje poronienie, byl przy mnie caly czas😢❤️.
    Teraz w tej ciazy jest dla mnie nie zastapionym wsparciem. Zawsze byl, ale teraz jest jakos inaczej. Kazde moje krwawienie byl przy nie, zajal sie mna.
    Teraz polowa za nami. Jego pobyt w domu bardzo nas do siebie zblizyl.
    Zycze ci by ten czas byl bardzo owocny dla was, byscie dzieki temu wzmocnili swoje malenstwo jeszcze bardziej❤️

kic83, kiniusia270, Lalia, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    A zapomniałam Wam mówić, Mąż wczoraj wrócił już o 13 z pracy i oznajmił, ze ma home office do odwołania ❤️ Z racji korony wprowadzają u Niego system zmianowy i Prezes stwierdził, ze jak ma Mnie w domu na kocówce ciąży to lepiej nie ryzykować i ma cały czas ze mną siedzieć :D Na do widzenia mu tylko powiedział „do zobaczenia w lepszych czasach” 😅Cieszę się bardzo a z drugiej strony mam nadzieje, ze się nie pozabijamy 🤣

Witaj w klubie, piątka!
    Ja od marca z mężem w domu, pracuje zdalnie, myślałam że się pozabijamy, a jakoś tak miło nam jest 💑
    Prawdopodobnie nie wróci do biura przez najbliższe pół roku, więc będziemy się wszyscy razem "kisić", zobaczy jak to jest z noworodkiem w domu 😂 Przy córce był tylko dwa pierwsze tygodnie.

kiniusia270, Ania81, Wik89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:

Dacie radę xD ja z mężem siedzimy razem w domu od marca, takie 24/7. Mąż od marca zdalnie, ja też byłam od marca do czerwca zdalnie, a jak kazali wrócić do pracy to mi się skurcze zaczęły, ból brzucha i lekarz na L4 mnie wysłał. I powiem Ci, że tak się przyczaiłam że ktoś w domu jest, mąż co prawda siedzi w innym pokoju i pracuje, ale zagląda do mnie, herbatkę przynosi, jak ma luźniej to posiedzi też że mną. Sama bym chyba zwariowała 🤭

kiniusia270, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się w:

20201009-105735.jpg

Już po wizycie, dokładniejsze info będę miała jutro po tym usg III trymestru. Ogółem szyjka jest długa, na twardnienia pobrała mi tylko wymaz z szyjki (moja dr nie jest chyba zwolenniczką nospy i magnezu...). Zrobiłam dodatkowo tą grupę krwi, żeby była potwierdzona. Jutro wizyta na 12:00. Na stres melisa i dała mi luteinę na podtrzymanie żebym wcześniaka nie urodziła ze stresu. Teraz, pytanie bo nigdy nie brałam, czy w tym tc tą luteina jest bezpieczna?

Suszarka, Iryska, KarolinaMaria, kic83, Zulugula, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Hej, witam się w:

20201009-105735.jpg

Już po wizycie, dokładniejsze info będę miała jutro po tym usg III trymestru. Ogółem szyjka jest długa, na twardnienia pobrała mi tylko wymaz z szyjki (moja dr nie jest chyba zwolenniczką nospy i magnezu...). Zrobiłam dodatkowo tą grupę krwi, żeby była potwierdzona. Jutro wizyta na 12:00. Na stres melisa i dała mi luteinę na podtrzymanie żebym wcześniaka nie urodziła ze stresu. Teraz, pytanie bo nigdy nie brałam, czy w tym tc tą luteina jest bezpieczna?
    Luteina jest bezpieczna, jeśli to jest dopochwowa to wtedy może być dużo więcej wydzieliny niż teraz, więc się nie wystrasz😉 Trzymam kciuki za jutrzejsze badania prenatalne 😘

kar_oliv lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknełam tę koszulę, najwyżej będzie do użytku w domu po porodzie :)

Anetka głowa do góry. Damy radę :) Mój mąż po raz kolejny zmienia pracę (przeboje przez covid), więc z planowanego miesiąca w domu po narodzinach młodej pewnie będę się cieszyć jak zostanie chociaż kilka dni. W dniu kiedy będę rodzić będzie na 99% wciąż na okresie próbnym 🤷 mam dzisiaj doła z tego powodu, trochę nie tak to sobie wyobrażałam ale tłumacze sobie że nie mam na to wpływu. Najwyżej poproszę o pomoc mamę albo siostrę.

Wik89 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czop to taka galaretka ciagnaca sie? Jesli tak to wlasnie zaczelo odchodzić 🤪

Mam straszny kaszel. Umowilam sie na test covid w niedziele. W Holandii jest za darmo. Lekarz mowi ze na moj kaszel nie ma leku i mam czekac. No super. Ciekawe na co. Dzisiaj wieczorem zadzwonie na tzw sor i moze mnie przyjmą.

Anet.kaa, Wik89 lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewczyny czy czop to taka galaretka ciagnaca sie? Jesli tak to wlasnie zaczelo odchodzić 🤪

Mam straszny kaszel. Umowilam sie na test covid w niedziele. W Holandii jest za darmo. Lekarz mowi ze na moj kaszel nie ma leku i mam czekac. No super. Ciekawe na co. Dzisiaj wieczorem zadzwonie na tzw sor i moze mnie przyjmą.
    Uuuuu!!!! Robi się bardzo poważnie :D

Daj znać jak test. W Holandii chyba podchodzą do tego mniej restrykcyjnie niż w Polsce?

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Kliknełam tę koszulę, najwyżej będzie do użytku w domu po porodzie :)

Anetka głowa do góry. Damy radę :) Mój mąż po raz kolejny zmienia pracę (przeboje przez covid), więc z planowanego miesiąca w domu po narodzinach młodej pewnie będę się cieszyć jak zostanie chociaż kilka dni. W dniu kiedy będę rodzić będzie na 99% wciąż na okresie próbnym 🤷 mam dzisiaj doła z tego powodu, trochę nie tak to sobie wyobrażałam ale tłumacze sobie że nie mam na to wpływu. Najwyżej poproszę o pomoc mamę albo siostrę.
    Mnie też to trochę smuci, liczę że ew urodzę po terminie i ten czas okołoświątwczny mąż nie będzie miał zleceń.
    Nasza położna mówiła, że może nie konieczne teściową ale mame warto jest poprosić o pomoć w tym pierwszym czasie także ja chyba moją ściagnę po kilku dniach. Że to zawsze jest inna kobieta która już miała dzieci, która na chwilę to dziecko od nas weźmie, ponosi, przytuli. Początkowo byłam dość przeciwna temu ale moja mama jest na tyle fajna, że myślę iż jej pomoc może być nie oceniona.

Wik89, doomi03, Suszarka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie u diabetologa 😁 zostałam pochwalona za trzymanie diety, bo po pomiarach i badaniach mam tak ładne cukry, że nawet nie widać cukrzycy 😍 mam dalej trzymać dietę, następna wizyta za 3 tygodnie i to w formie teleporady👌 gdyby coś się działo, albo mnie zaniepokoiło mam dzeonic6, bo "ciąża trwa krótko i trzeba zadbać o dzidziusia" 😉

Iryska, KarolinaMaria, kic83, kiniusia270, kar_oliv, Nowastaraczka, Wik89, Anet.kaa, Inaa89, doomi03, Suszarka, dmg111, SzalonaOna, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Uuuuu!!!! Robi się bardzo poważnie :D

Daj znać jak test. W Holandii chyba podchodzą do tego mniej restrykcyjnie niż w Polsce?

W Holandii to wszystko jest na opak 🤣 tyle, ze mozesz sie umowic online na test ale musisz mieć jakies objawy. Mnie meczy kaszel od tygodnia i nic nie pomaga. Teraz ten czop wylecial ale nie wiem czy to od tego natężenia kaszlu czy co.

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    W Holandii to wszystko jest na opak 🤣 tyle, ze mozesz sie umowic online na test ale musisz mieć jakies objawy. Mnie meczy kaszel od tygodnia i nic nie pomaga. Teraz ten czop wylecial ale nie wiem czy to od tego natężenia kaszlu czy co.

Fajnie, że masz taką możliwość, że robisz sobie test 'na żądanie'

🦄 2021 r.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Galaretowate coś podbarwione to czop odchodzić może do 3 tyg przed porodem!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, ja po wizycie u diabetologa 😁 zostałam pochwalona za trzymanie diety, bo po pomiarach i badaniach mam tak ładne cukry, że nawet nie widać cukrzycy 😍 mam dalej trzymać dietę, następna wizyta za 3 tygodnie i to w formie teleporady👌 gdyby coś się działo, albo mnie zaniepokoiło mam dzeonic6, bo "ciąża trwa krótko i trzeba zadbać o dzidziusia" 😉
    Laila, jak masz jakies fajne przepisy to chetnie przyjmę 😘 ja wczoraj miałam kryzys , wydawało mi sie ze ciagle jem to samo i juz dosc wszystkiego

Lalia lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    U was w Holandii jest dużo zakażeń ogólnie? Też tak sieją panikę w mediach?
    Ja już od dawna nie oglądam wiadomości, na necie też już bardzo rzadko wchodzę na portale typu Onet czy gazeta, bo tego się czytać czasem nie da... Zaczynam coś czytać o tym wirusie i od razu się czuję zestresowana tą ogólną paniką i lamentem. Nawet mężowi mówię żeby mi o tym nie gadał, bo serio mam dosyć tych rewelacji o COVIDZIE😁

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo dziewczyn teraz będzie rodzic :D skończone 38 tyg no niech wyskakują te dzieciaczki ;D ;D

Iryska, kiniusia270, Lalia, Wik89, dmg111, calanthe lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 10:28

kiniusia270, Lalia, Inaa89, Nowastaraczka, Suszarka, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    U was w Holandii jest dużo zakażeń ogólnie? Też tak sieją panikę w mediach?
    Ja już od dawna nie oglądam wiadomości, na necie też już bardzo rzadko wchodzę na portale typu Onet czy gazeta, bo tego się czytać czasem nie da... Zaczynam coś czytać o tym wirusie i od razu się czuję zestresowana tą ogólną paniką i lamentem. Nawet mężowi mówię żeby mi o tym nie gadał, bo serio mam dosyć tych rewelacji o COVIDZIE😁

Aktualnie zachorowan blisko 6000.
    Nie panikują. Oni uwazaja ze i tak wszyscy zachoruja wiec nie ma jakichs wielkich obostrzeń.

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie ciąży to już jak najbardziej może być czop!
    Casteam, a pijesz syrop z cebuli i zjadłaś rosół? Oby Ci przeszedł ten kaszel

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Na tym etapie ciąży to już jak najbardziej może być czop!
    Casteam, a pijesz syrop z cebuli i zjadłaś rosół? Oby Ci przeszedł ten kaszel

Pije syrop z cebuli, mam tez syrop tymiankowy, jakies tabletki na kaszel, herbata z malinami. Zaraz zaczne robic inhalacje. Masakra ogólnie bo boli mnie brzuch jak kaszle.

‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ