X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, sama jestem ciekawa jak to jest z przyjęciami w niedzielę. Oby wszystko poszło zgodnie z planem!

🦄 2021 r.
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie śpiworki/otulacze do fotelika ? Zastanawiam się nad mini moose, ale jest dość gruby, nie jestem pewna czy do samochodu, on chyba bardziej do gondoli, ale już zgłupiałam... chyba że kupic taki otulacz poprostu z velvetu ? Tylko z kolei w zimie chyba w tym nie bardzo, a jak ubiorę go cieplej to też bez sensu.

903ae7a562b7.jpg

a57151613deb.jpg

ckai43r80uurljcv.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, trzymam kciuki. Dawaj nam znać jak sytuacja. I pokaż nam się jeśli masz zdjęcie z brzuszkiem jaki jest lrzy końcówce :)

Kic, kciuki na wizycie. Niech już bobo powoli się zbiera do wyskoku.

dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nika, to leż i odpoczywaj 😘 Kubuś śliczne imię 😍

Dziekuje tez mi się mega podoba, oficjalnie bedzie Jakub ale wiadomo do dziecka mowi się Kuba.

Lalia lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Na 100% to nie wydzielina bo sprawdziłam papierkiem lakmusowym. Na chwilę obecną nic nie leci ale mam skurcze, nieregularne i nie nabieraja na sile. Tak więc leze i pachnę by Kubuś jeszcze chwile posiedział. W nocy praktycznie spac nie mogłam przez stres i te skurcze ☹
    Mi tez sie tak delikatnie sączyły wody, lekarz na badaniu nie widzial pękniętego pęcherza. Na porodowce powiedzieli ze musial delikatnie napeknac gdzie z tyłu czego nie idzie wybadać. Ale jak ja pojechalam do szpitala to mnie zostawili. Urodzilam następnego dnia.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Zyziu dziękuję za odpowiedź. 😘 Właśnie nie wiedziałam co z tym olejowaniem bo często piszą 'jak najczesciej' w internecie i już zgłupiałam co to znaczy.

Motylku spacerki w porządku, wychodzimy. Ja się czuję już całkiem dobrze, ale po dłuższym, szybszym marszu czasami jeszcze coś mnie pobolewa/ciągnie. A jak u Ciebie samopoczucie? 😘
    Tak myślałam, że jeszcze blizna może ciągnąć! A krwawisz jeszcze?

U mnie ogólnie dobrze. W sensie, nie mam czasu się rozczulać, bo non stop jest coś do zrobienia. Czasem mi brzuch twardnieje, a czasem (tak jak dziś) boli mnie blizna właśnie. Ale myślę że się po prostu rozciągam. Modlę się żeby dotrwać do 10.11, bo wtedy będę miała możliwość skompletowania wyprawki do końca :)

Annia lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Dziekuje tez mi się mega podoba, oficjalnie bedzie Jakub ale wiadomo do dziecka mowi się Kuba.

U nas oficjalnie będzie Aleksander, bardzo nam się podoba, super brzmi z naszym nazwiskiem i tak mówimy rodzinie czy znajomym 👌
    Ale ja mówię do brzucha Aluś lub Oluś 🤣 mój mąż Alek 😎 moi rodzice Olek 😅

Mi się ogólnie podobają imiona, które można różnorodnie zdrabniać 👍
    Oficjalny Jakub, dorosły Kuba, mały Kubuś 👌😍

Ounai, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicuś, daj znać koniecznie po wizycie ✊😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti29 wrote:
    Jestem po wizycie. Wszystko dobrze, maluszek ma już 3cm 🙂 Za 3 tygodnie usg genetyczne.
    Super. To wizyta 31.10?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska - będę zaciskać kciuki za rychły poród i szybki powrót do domku 😍

Kic - czekamy na info!

Nikaa. - a może coś się jeszcze rozkreci? Nie martw się. Jesteś już naprawdę na bezpiecznym etapie :*

Iryska lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czyli ostatecznie wychodzi na to , że zależy jakie dziecko i jego charakter

Tak, dokładnie.
    Moje dzieci od początku są przyzwyczajone do podróży, wyjazdów, gości w domu i nigdy nie było tak, że jak zmienia się im codzienność, to płaczą, reagują złym snem czy bólami brzuszka.
    Jest mama, to wszystko gra, nieważne gdzie są i co się dzieje dookoła 🤗

Annia, Zulugula lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te luxmedowskie usg III trym to się nadaje 😋 Chyba pójdę jeszcze w następnym tygodniu jeszcze gdzieś indziej bo nic o przeplywach nie wiem ani o szyjce. Zdjęcia 3d też nie robią tylko tradycyjne. Ogólnie waży 1,5kg, 50cent,szacowana waga 3,5kg. I teraz numer... przekrecila się, a była główka w dół a jest znów główka na górze 😱😱😱

SzalonaOna, Lalia, KarolinaMaria, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Te luxmedowskie usg III trym to się nadaje 😋 Chyba pójdę jeszcze w następnym tygodniu jeszcze gdzieś indziej bo nic o przeplywach nie wiem ani o szyjce. Zdjęcia 3d też nie robią tylko tradycyjne. Ogólnie waży 1,5kg, 50cent,szacowana waga 3,5kg. I teraz numer... przekrecila się, a była główka w dół a jest znów główka na górze 😱😱😱
    Uuuu niezła akrobatka :)

Kiedy kejna wizyta?

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Uuuu niezła akrobatka :)

Kiedy kejna wizyta?

Nie mam żadnego terminu bo nie ma na razie nowego grafiku ale dam znać jak będę wiedzieć. Dr mówił, że jest szansa że się przekreci bo leży tak, że ma stopy za...głową 😱 Już wiem skąd ta zgaga.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku już sporo czasu nie krwawię. :) Powiedz mi czy na wizytach ciążowych oceniają ci grubość blizny po CC? W ogóle jak to jest, miałaś 2 cięcia w tym samym miejscu (chodzi mi głównie o macicę)?

Irysko to trzymam kciuki za przyjęcie jutro i szybki poród. :)

Pastelowa ja też mam problem ze spiworki i to jak ubrać dziecko, żeby się nie przegrzało. Wydaje mi się, że one są za grube do fotelika...

Ounai dziekuje, w ogóle chyba go parę razy przegrzalam na dworze... Jak podrósł przestał być już takim zmarzluchem.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czyli ostatecznie wychodzi na to , że zależy jakie dziecko i jego charakter
    W sumie to tak ;) moja syn np sama w sobie podróż znosił bardzo dobrze. Zjadał butlę i 3h spał, akurat tyle ile trwała podróż do teściowej. Ale miał kolki i każda wizyta u babci była okupiona brakiem snu, niesamowitymi bolą mi brzucha, a ja byłam za młoda i zbyt mało pewna siebie żeby dla dobra dziecka powiedzieć, że nie przyjedziemy. Po każdej wizycie takie bóle brzucha i płacz utrzymywały się jeszcze tydzień. Teraz po prostu mówię, że nigdzie się nie wybieramy, bo nie będę przechodzić tego, że dziecko mi przeżywa żeby ucieszyć którąś babcie.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Tak, dokładnie.
    Moje dzieci od początku są przyzwyczajone do podróży, wyjazdów, gości w domu i nigdy nie było tak, że jak zmienia się im codzienność, to płaczą, reagują złym snem czy bólami brzuszka.
    Jest mama, to wszystko gra, nieważne gdzie są i co się dzieje dookoła 🤗

My też chcemy małego przyzwyczajać do jazdy autem czy zmiany otoczenia. A później do podróży 😊 mam nadzieje, że będzie współpracował😅

Lalia, Ulaa, Zulugula lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    U nas oficjalnie będzie Aleksander, bardzo nam się podoba, super brzmi z naszym nazwiskiem i tak mówimy rodzinie czy znajomym 👌
    Ale ja mówię do brzucha Aluś lub Oluś 🤣 mój mąż Alek 😎 moi rodzice Olek 😅

Mi się ogólnie podobają imiona, które można różnorodnie zdrabniać 👍
    Oficjalny Jakub, dorosły Kuba, mały Kubuś 👌😍

Mi się tez marzył Aleksander ale maz byl przeciwny. To mamy podobnie bo mi tez sie podobają imiona które mają różne formy i zdrobnienia.

Inaa to mnie nie pocieszylas, a sączyły Ci się cały czas czy jednorazowo?

Motylku wolałabym aby się wyciszyło i zeby poczekal jeszcze z tydzień. Plus jest taki ze nie jest malutki i w teorii jest donoszony ale do tego skończonego 38t mógłby posiedzieć.

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Motylku już sporo czasu nie krwawię. :) Powiedz mi czy na wizytach ciążowych oceniają ci grubość blizny po CC? W ogóle jak to jest, miałaś 2 cięcia w tym samym miejscu (chodzi mi głównie o macicę)?

Pastelowa ja też mam problem ze spiworki i to jak ubrać dziecko, żeby się nie przegrzało. Wydaje mi się, że one są za grube do fotelika...

Ounai dziekuje, w ogóle chyba go parę razy przegrzalam na dworze... Jak podrósł przestał być już takim zmarzluchem.
    O no to jakieś pocieszenie. Właśnie nie, ani razu nie mierzyli dotąd blizny. Tak, cięcie na macicy jest w tym samym miejscu zawsze. Tak jak brzusio. Mogą delikatnie ja poszerzyć jeśli jest taka potrzeba. Za każdym razem wycinają stara bliznę i robią nowa. :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Nie przejmuj się, ja notorycznie przegrzewam Martę bo ciągle mam problem z wyczuciem temperatury. Ale to przez noc głównie bo u nas w nocy jest chłodno, za to już koło 6 robi się gorąco. Najlepsze że mamy zakręcone kaloryfery. Po prostu sąsiedzi nas tak dogrzewają. A i tak mamy nieźle bo my mamy skrajne mieszkanie (2 ściany zewnętrzne), a w mieszkaniu gdzie jest 3 ściana nikt jeszcze nie mieszka. Nie chcę myśleć jak gorąco by było gdybyśmy mieli wszystkich sąsiadów i środkowe mieszkanie.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ