Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Irysko, dzisiaj szpital, tak? 😉 Bądź dzielna, będzie wszystko dobrze! ✊
Kicuś, mi po łażeniu po schodach brzuch się spina, a po bzyku nie, więc myślę, że schody to dobry plan 😁👌
Dziewczyny, jak patrzę, że każda z Was do 39+0 nie ma żadnych objawów porodu, to tracę nadzieję na to że urodzę przed świętami 🙈kic83, SzalonaOna, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Nikaa92 wrote:Ej jestem jeszcze ja z objawami i robie wszystko by jeszcze parę dni posiedział. Wiec jest nadzieja 😜02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Hej Dziewczyny, nie dam rady przeczytac wszystkich wpisów, bo mam ostatnio jakis zajety czas
Irysko, powodzenia!!!✊
Lali gratuluję 🐝 😀
Nika, oby jeszcze synek troche poczekal:) oszczedzaj sie! U nas tez lozeczko chicco jeszcze w kartonie w piwnicy... mąż ma uprac i zlozyc, no ale nie spieszy mu sie
Lalia, Nikaa92 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyIryska kciuki za ciebie trzymam❤️❤️
Ounai nie bierz do glowy ze mala dokarmiasz. Jestes wspaniala mama, która kocha swoje dzieci nad zycie.
Ja moja 3 dokarmialam, teraz mam zamiar tez. Zreszta corcia nie chciala piersi, wytrzymalysmy moze ze 3 miesiace, bo ja sie glupia uparlam. Meczylam ja i siebie. Po jednej z nocy, gdby mala plakala bez przerwy (byla to moja kolejna bezsenna noc) i majac rowniez synka w wieku rok i 8 miesiecy poddalam sie. Moja Eliza dostala butelke i w domu nastala cisza. Moglam zajac sie jak nalezy synkiem i corcia, a nie padac ze zmaczenia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Dziękuję:-* Dzisiaj niestety szpital, nie chce tam jechac, najchętniej czekałaby sobie w domu aż się samo coś zacznie. Ale póki co żadnych objawów, nie rozumiem tego, bo jak było przed terminem to cały czas twardnial brzuch a teraz nic😁
-
nick nieaktualnyWik89 wrote:Hej Dziewczyny, nie dam rady przeczytac wszystkich wpisów, bo mam ostatnio jakis zajety czas
Irysko, powodzenia!!!✊
Lali gratuluję 🐝 😀
Nika, oby jeszcze synek troche poczekal:) oszczedzaj sie! U nas tez lozeczko chicco jeszcze w kartonie w piwnicy... mąż ma uprac i zlozyc, no ale nie spieszy mu sieWik89 lubi tę wiadomość
-
Ounai
ile kupić na pierwszy rozmiar 1 Pampersów zielonych dużych opakowań? (78sztuk).
Kupuje przez internet w aptece internetowej i czas oczekiwania to prawie tydzień, a mamy nowe szafki w domu, więc mam gdzie to upchnąć.
Później nie będę miała czasu na zastanawianie się co i jak.
Dziękuję.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Dziewczyny, a które Pampersy polecacie??
Ja mam na razie w domu jedną paczkę Pampers Pure i jedną Dada Extra Care (złote). I chciałabym dokupić jeszcze jedną paczkę 🤔
My mamy pampers premium Care 1
Pampers zielone new baby 1
Pampers Pure 1
Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Ounai
ile kupić na pierwszy rozmiar 1 Pampersów zielonych dużych opakowań? (78sztuk).
Kupuje przez internet w aptece internetowej i czas oczekiwania to prawie tydzień, a mamy nowe szafki w domu, więc mam gdzie to upchnąć.
Później nie będę miała czasu na zastanawianie się co i jak.
Dziękuję.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ja kupie pampers premium care i zielone new baby, i myślę ze zostanę potem przy tych drugich. Do synkow zawsze ich uzywalam. Niestety inne im nie służyły, wychodzila wysypka na pupci.
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Kic, Inaa dziękuję za odpowiedź 😘
Kic, te Pampers Premium Care za 13 zl, to można w programie Rossne odebrać za 1 gr po 34 tc, tak?
To ich nie będę kupować, tylko założę jeszcze mężowi aplikacje i będziemy mieć 2 paczki gratis? 😅
Ounai, Ty pisałaś że Dada 1 są większe niż Pampers 1?? -
Lalia wrote:Ounai, tak, my z mężem oglądamy the 100😁 stwierdziliśmy, że zrobili happy end, ale jak dla mnie skończyli mega płytko, jakby wymyślili to zakończenie na ostatnią chwilę 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Dziewczyny, muszę się pochwalić, bo nie wiem kiedy nastąpi to kolejny raz, ale u nas wczoraj 🐝 z inicjatywy męża i było naprawdę bardzo fajnie 😁👌Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Inaa89 wrote:No wlasnie a jak tam u Cb? Wody nadal sie Sącza? Masz jakieś bole?
Wody tylko tyle co lekko chluply w piątek i od tej pory jak sprawdzałam papierkiem lakmusowym to nic nie bylo. Z piątku na sobotę i pół soboty mialam skurcze wieczorem nawet bardziej bolesne niż z rana ale jakimś cudem zasnęłam i cała nockę przespałam bez pobutki na skurcze a dziś z rana tylko czasami lekko cmi jak na okres. Ale caly czas w małej ilości leci glutowata wydzielina zabarwiona na brązowo l, lekarka mówiła że może być krew na wkładce ale nie mówiła jak długo no ale jutro mam wizyte wiec zobaczymy.
Laila dziekuje i dla Was tez buziaki i trzymam kciuki za spełnienie marzeń o porodzie w 38t 😘
Motylku len sie ile tylko możesz, ostatnio miałaś intensywne dni moze przemęczenie Ci wychodzi.Lalia, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kic, Inaa dziękuję za odpowiedź 😘
Kic, te Pampers Premium Care za 13 zl, to można w programie Rossne odebrać za 1 gr po 34 tc, tak?
To ich nie będę kupować, tylko założę jeszcze mężowi aplikacje i będziemy mieć 2 paczki gratis? 😅
Ounai, Ty pisałaś że Dada 1 są większe niż Pampers 1??
Ounai pisała ze 1 dady sa jak 0 pampers. Patrzac na opis zakresu wagi to by się zgadzało.Lalia lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Jestem po tescie na koronę 👑
Bardzo nieprzyjemne. Mam nadzieję, że jutro bede miec wyniki.
Od kaszlu wszystkie bebechy mnie bolą.
Ja od wtorku chyba tez wprowadzam 3x S 🤣
Wczoraj się dowiedziałam że szwagier męża ma pozytywny wynik...ma gorączkę o stracił smak siostra męża to samo.martwoe się bo mieszkają z teściową i babcia. My widzieliśmy się z nimi 2 tyg temu więc powinno być chyba ok.
Co do 🐝 to unas w tym tygodniu posucha choć wcześniej kochaliśmy sos w miarę regularnie ale to kwestia koszmarnego przemecze mojego męża. Jak go dziś nie zaciągnę do łóżka to go nie zaciągnę już przez 2 tyg co najmniej bo jutro ma zabieg korekcji wzroku. Sam się zdecydował a teraz panikuję więc trzymajcie kciuki żeby poszło Dobrze;)
Lalia lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Julik wrote:Ounai odpowiem Ci z doświadczenia mojej siostry, jedna córka, nie chciała cycka w ogóle, siostra ściągała i podawała jej butelką swoje mleko, mm nie dokarmiala, jadła tak do 7 miesiąca chyba, później już straciła pokarm. Mała przyjmowała każdy smoczek. Do tej pory w nocy chce smoka, chociaż ma już 4 lata. Druga córka jadła z piersi, smoka od początku chciała tylko tego gratisowego, z niebieskiego pudełka i rzadnego innego. Chociaz mieli bardzo dużo różnych. Jak zgubiła, musiała szukać na olx czy ktoś nie sprzedaje tego z pudełka, bo czasami był problem bez smoka a innego nie chciała w ogóle nawet do buzi wziąć. Później szybko oduczyla się smoka w ogóle. Za to pierś chciała pociągać dla uspokojenia. Jak miała zły dzień to przychodziła co chwilę i sama dobierała się do piersi. Ostatecznie siostra ją odstawiła całkowicie w 2 lata.
2 zupełnie inne dziewczynki w tej kwestii, wszystko zależy od dziecka. Próbuj innych sposobów może akurat się uda, ale jak widać nie ma co się sugerować innymi dziećmi. 🙂
Położna mi mówiła, że niektóre dzieci są wybredne i dopiero 5-ty albo 6-ty smoczek akceptują. Już mam w koszyku w Smyku kolejne 3 smoczki: mam, difrax i nuk. Będę szukać do skutku. Może jakiś polubi
Kic, to nawet nie takie myślenie, że jestem gorsza, tylko że hmmm rezygnuję w jakiejś części z czegoś o co tak strasznie walczyłam. Nawet nie wiem jak to nazwać.
Gagatko ja nie wiem czy dokarmiali. Tak się domyślam. Ale wydaje mi się że jednak faktycznie wszysto siedzi w głowie. Syna nie karmiłam prawie w ogóle. Można powiedzieć, że dokarmiałam cyckiem przez 2 tygodnie. A z nią się zaparłam, nie miałam innej myśli w głowie. Baaaardzo chciałam i cały czas myślałam, że zrobię wszystko żeby karmić i dopiero jak to się nie uda to dam sobie spokój. Taką myśl miałam od zobaczenia dwóch kresek i o dziwo poszło samo.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔