Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Ounai
ile kupić na pierwszy rozmiar 1 Pampersów zielonych dużych opakowań? (78sztuk).
Kupuje przez internet w aptece internetowej i czas oczekiwania to prawie tydzień, a mamy nowe szafki w domu, więc mam gdzie to upchnąć.
Później nie będę miała czasu na zastanawianie się co i jak.
Dziękuję.
Lalia, Dada 1=Pampers 0, Dada 2=Pampers 1.
Ja używam pampers te niebieskie z zielonym serduszkiem co masz w zrzucie koszyka. Złote Dada były w miarę, ale one mają taką dziwna harmonijkę, że trzeba dobrze pupcie ułożyć a mój mąż w nocy układał źle i ciągle przeciekały. Więc wolę Pamperskic83, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia wrote:Kic, Inaa dziękuję za odpowiedź 😘
Kic, te Pampers Premium Care za 13 zl, to można w programie Rossne odebrać za 1 gr po 34 tc, tak?
To ich nie będę kupować, tylko założę jeszcze mężowi aplikacje i będziemy mieć 2 paczki gratis? 😅
Ounai, Ty pisałaś że Dada 1 są większe niż Pampers 1??
Tak jest Pampers premium dają w RosmannieLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Cieszę się że zdążyłam tu przyjechać jeszcze przed rozwiązaniem (i w końcu po 14 latach)
miejsce wielu wspomnień z dzieciństwa... Powiem Wam ze mimo paru nerwów wczoraj przez zbyt wiele % u męskiej części towarzystwa... to odpoczęłam, a bynajmniej ten klimat fajnie mnie wyciszył, zwłaszcza dziś
super się dotlenilismy z młodym
wczoraj połaziłyśmy sporo po lesie, wieczorem zrobiliśmy sobie ognisko... Dzisiaj wszyscy korzystamy z błogiej ciszy i przyjemnego słoneczka 😁 zrobiłyśmy sobie z mamą jeszcze szybki spacerek wdloz drogi i lasu i nazbierałysmy całą reklamówkę Kani. Takze wyjazd ogolnie udany... I serio to miejsce ma coś w sobie i mimo ze nie bylo mnie tu tyle lat, to mam wrażenie że czas tu stanął w miejscu, a w przypadku takich miejsc to zaleta, nie wada
może kiedyś jeszcze wrócimy tu z Kacprem jak troszke podrośnie
KarolinaMaria, Ounai, Nikaa92, dmg111, Annia, Iryska, SzalonaOna, Karenira, Karenira, kic83, Suszarka, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Ounai fajnie, że mogłaś oddawać Martę na noc, u nas można oddać tylko na pierwszą noc po CC. Jak zabierali Martusie to masz rację, że na pewno ja dokarmiali.
Ja przez smoczka musiałam nosić od dziecka aparat na zgryz, więc będę pilnować żeby odpowiednio odstawić.
Ounai jak ubierasz Martę na spacer teraz? Włożyłam Mikołajowi lekki polarek (bluza) na długie body i spodenki dresowe (nieocieplane) i lekka czapeczkę i było mu ciepło. A niby jedna warstwę więcej powinien mieć. Kocyk jechał w nóżkach bo karczek, nóżki, główka, rączki ciepłe byly. Nie ogarniam ubierania dzieci.
Sylwia dzisiaj idzie do domku z dziewczynkami. 😁SzalonaOna, Iryska, doomi03, Suszarka, Enigvaa, Lalia, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Casteam kiedy będziesz mieć wynik? Bolało pobieranie tego wymazu? Trzymam kciuki A ujemny wynik.
Lalia ja miałam Premium Care jeszcze. Ale one mają trochę chlorowy zapach i wolę Pure, bo też lepszy rzep mają.
Irysko napisz nam co i jak ze szpitala.
Kic jak schody dzisiaj? Walczysz?
Ounai znowu mam pytanie do Ciebie, wybacz. 😂 Dalej jesteście w rozmiarze 1 Pampersów czy już już 2ka? Ile Marta teraz waży?Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Ounai fajnie, że mogłaś oddawać Martę na noc, u nas można oddać tylko na pierwszą noc po CC. Jak zabierali Martusie to masz rację, że na pewno ja dokarmiali.
Ja przez smoczka musiałam nosić od dziecka aparat na zgryz, więc będę pilnować żeby odpowiednio odstawić.
Ounai jak ubierasz Martę na spacer teraz? Włożyłam Mikołajowi lekki polarek (bluza) na długie body i spodenki dresowe (nieocieplane) i lekka czapeczkę i było mu ciepło. A niby jedna warstwę więcej powinien mieć. Kocyk jechał w nóżkach bo karczek, nóżki, główka, rączki ciepłe byly. Nie ogarniam ubierania dzieci.
Sylwia dzisiaj idzie do domku z dziewczynkami. 😁 -
Byłam u teściów z mężem, później niestety zostałam z nimi sama na jakiś czas. Dowiedziałam się od mamy męża że Mała ma dużą wagę jak na ten tydzień, zostało to kilkukrotnie podkreślone. Na koniec dostałam jeszcze tekst że brzuch mam za to mały, zwłaszcza jak na TAKĄ WAGĘ dziecka. Nawet nie wiem jak to skomentować bo Mała ma głowę i brzuch idealnie w terminie a nogi dłuższe dwa tygodnie...jak niby miałabym zmienić jej przyrastanie j przede wszystkim po co?
A w nocy śnił mi się poród, i w końcu jak się obudziłam to nie wiedziałam czy brzuch bolał mnie tylko we śnie czy na serio też 🤦
Zaraz będę nadrabiaćIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia wrote:Casteam kiedy będziesz mieć wynik? Bolało pobieranie tego wymazu? Trzymam kciuki A ujemny wynik.
Lalia ja miałam Premium Care jeszcze. Ale one mają trochę chlorowy zapach i wolę Pure, bo też lepszy rzep mają.
Irysko napisz nam co i jak ze szpitala.
Kic jak schody dzisiaj? Walczysz?
Ounai znowu mam pytanie do Ciebie, wybacz. 😂 Dalej jesteście w rozmiarze 1 Pampersów czy już już 2ka? Ile Marta teraz waży?
Annia
ja dziś uskuteczniam leżenie na kanapie 🤷
Nie mam siły na nic.
Tylko bym spała i leżała.
Jak u Was?Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Annia
ja dziś uskuteczniam leżenie na kanapie 🤷
Nie mam siły na nic.
Tylko bym spała i leżała.
Jak u Was?Właściwie nic ciekawego. Wczoraj jedyną rozrywką był mecz Igi Świątek, który Mikołaj spędził spiąć na rączkach u taty, a nie na mnie.
kic83, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nooo, dziewczyny, widzę że wczoraj się działo i same seksy na tapecie 🔥 u nas tylko 🍦 na dobranoc ale ja totalnie nie miałam ochoty na jakieś grubsze akcje więc myślę że obie strony wyszły z tego zadowolone 😂
Wik, gratulacje donoszonej ciąży!
Motylku, dziewczyny mają rację że miałaś ostatnio intensywny czas. Odpocznij, zwiększ magnez a w razie czego śmiało bierz nospę doraźnie
Super, że Sylwia może wyjść, w domu najlepiej!
Ounai, moja szwagierka karmi piersią (urodziła 23 sierpnia więc chyba kilka dni przed Tobą) i na początku dawała smoczek Lovi ale młody go nie zaakceptował, położna poradziła dawać taki z okrągłą końcówką. Widzę że Bibs się Wam nie sprawdził i teraz macie miśki Avent na tapecie - u nich ten Avent ostatecznie się sprawdził 👍
Irysko trzymaj się! Wszystkie ściskamy kciuki za Was♥️
SzalonaOna, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyZulugula wrote:My dziś zrobiliśmy szlifa do szpitala, gdzie co jak
W niedzielę mogę rodzic, w 25min zajechalismy😀
U mnie też dziś drzemka weszła ale nadal chce mi się spać , pogoda idealna na taki bunkier pod kocykiem 🌧🍁
Annia Ounai
Ile Wam teraz tetry schodzi? Zastanawiam się czy nie dokupić.. -
nick nieaktualnyJa pospałam. Też! Do. 15.15.
A teraz dzieci wrócimy, Z odrabia lekcje. Muszę jeszcze jakieś pranie wstawic, naczynia zmyć i dalej leżę.
A od jutra z powrotem rutyna: żłobek, przedszkole, szkoła.
Fifi od piątku nie gorączkuje, nic mu totalnie nie jest, więc puszczam go do przedszkola.
Dziś cukier znów poszybował rano w górę, więc od dziś wskakuje na 8j insuliny.
-
Ja mam z 20pare pieluch (tetra, muślin, bambus), pewnie bliżej 30 idzie dużo. Bo wycieram buzię jak ulewa, do kąpieli na dno wanienki, jak wietrzymy pupę to okrywam go delikatnie. A ciągle się piorą.
Kic, może organizm zbiera sily na poród?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyIryska - powodzenia! Wzięłaś sobie jakąś książkę do czytania, czy nie? Chociaż liczę na to, że nie będzie Ci potrzebna i jutro będą inetnsywnie wywoływać poród 😍
Dmg - trzymam kciuki za wieści jutro, że Julcia jeszcze się nie spieszy i da mamie czas do końca tygodnia
Nikaa - trzymam kciuki i czekam na info po jutrzejszej wizycie! Może maluszek posiedzi jeszcze ten tydzień
Casteam - masz jutro w końcu wizytę, czy na razie odwołane póki nie będziesz miała wyniku?
Lena07 - pochwal się jutro po wizycie jakaś fotka 😍
Suzi - Ty o której wizytujesz jutro?
Nadzieja94 - czekamy też na info od Ciebie
Ale jutro wizytujących!
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w tym tygodniu robię badania.
We wtorek robię badania w Luxmedzie dla endo: tsh, ft3, ft4, a w czwartek mam telewizyte z wynikami.
W piątek z kolei robię wyniki dla gina na poniedzialek: morfo, mocz, HIV, VDRL, USR i coś tam jeszcze 🤔
doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Iryska - powodzenia! Wzięłaś sobie jakąś książkę do czytania, czy nie? Chociaż liczę na to, że nie będzie Ci potrzebna i jutro będą inetnsywnie wywoływać poród 😍
Dmg - trzymam kciuki za wieści jutro, że Julcia jeszcze się nie spieszy i da mamie czas do końca tygodnia
Nikaa - trzymam kciuki i czekam na info po jutrzejszej wizycie! Może maluszek posiedzi jeszcze ten tydzień
Casteam - masz jutro w końcu wizytę, czy na razie odwołane póki nie będziesz miała wyniku?
Lena07 - pochwal się jutro po wizycie jakaś fotka 😍
Suzi - Ty o której wizytujesz jutro?
Nadzieja94 - czekamy też na info od Ciebie
Ale jutro wizytujących!
Ja na 14 i myśle sobie właśnie ile już mała może ważyć
SzalonaOna lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ale dziś miałam okropny, realistyczny sen .. ze moja Mia nagle przestała żyć i później na szybko chciałam cięcie ze może jednak ja uratują .. szok.. dzwoniłam do swojego lekarza i wg taki dziwny ten sen realistyczny i wszystko pamiętałam .. i cały dzień taki rozbity przez ten sen..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Annia wrote:Ounai fajnie, że mogłaś oddawać Martę na noc, u nas można oddać tylko na pierwszą noc po CC. Jak zabierali Martusie to masz rację, że na pewno ja dokarmiali.
Sylwia dzisiaj idzie do domku z dziewczynkami. 😁
Co do spacerów u mnie to kuleje bo Marta się drze w wózku. Najczęściej chodzi w chuscie. Ale jak jest chłodno to na normalne ubranie taki polarkowy pajac i cienka czapeczka na głowę. Jak do chusty to nic jej nie ubieram i ja ubieram bluzę męża i okrywam nią siebie i ją. A w pn powinna przyjść już moja bluza dla dwojga więc nie będziemy kraść tacie
Pampersy 1 jeszcze są dobre ale takie wisza jak biodrówki, więc kończę to co mi zostało z 1 (ok 15 szt) i wchodzimy w 2.
Zulu, codziennie z 8 pieluch tetrowych/flanelowych/bambusowych jak nie więcej. Marta strasznie ulewa i zawsze na jednej leży, dwie mam do wycierania buzi i tak zmieniam i zmieniam. I ciągle dokupuję
Suszarko a szwagierka daje miski Avent czy ten płaski z dwóch stron? My walczymy. Dziś tata dawał jej butlę ale wypiła tylko 20ml drąc się przy tym. Ale nie podgrzewalam więc może było za zimne po prostu.
Irysko, dawaj znać jak w szpitaluZulugula lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔