Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale staramy się odnaleźć w nowej rzeczywistości, wypracować jakiś synchron. Dziewczynki są kochane 😍 Bardzo grzeczne. Mamy troszeczkę brzuszkowych problemów, ale pracujemy nad tym. Laktacja powolutku się u mnie rozkręca, ale dziewczyny już wolą flachę.
Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że rzadko bywam na forum...
Doczytałam, że Kicku u Ciebie akcja z Covid. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dostałaś skierowanie do szpitala? Idziesz na oksy?
Pozdrawiam Was ciepło i zostawiam zdjęcia blizniaczek 😘 (jeśli możecie, to nie cytujcie fotek, będę wdzięczna) Buuuzuaki😘
]
Przepiękne księżniczki 😍😍😍😍😍😍 rozpływam się.
Kochana oczywista sprawa ze nie mamy Ci za złe. Przy jednym maluchu są pełne rece roboty a co dopiero przy dwóch. Doskonale to rozumiemy ze koberki pochłaniają Twój caly czas.
Cieszę się, ze wyszalaly się w brzuchu i już nie dają namusi tak do wiwatu 😍 oby tak jak najdłużej. Trzymajcie się ciepło wszystkie trzy 💖.
A jak Atena na dziewczynki?Sylwucha lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Idealne dwie księżniczki po mamusi 👸👸
Ale się cieszę, że jesteś znów z nami.
Pewnie nie muszę pytać, czy mąż Ci pomaga? 😚madziulix3, kic83, Ladyo, Zulugula, SzalonaOna, Enigvaa, Suszarka, Nowastaraczka, calanthe, Annia, Karenira, Ounai, Lalia, Gagatka, doomi03, Stokrotka027, kar_oliv, Wik89, Maniaaa., Inaa89, Fragaria, Julik, dmg111, Ewa88 , patrycja92 lubią tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:W 3 tygodnie niecałe 300 g tylko 😔
No to całkiem nieźle. Zresztą pamiętaj ze każdy pomiar ma spory margines błędu i moze nie zawsze wyjść adekwatnie.
Spójrz u mnie. 23. 09 na jednym sprzęcie waga wyliczona na 2085 gram... Wczoraj, czyli 3 tygodnie później sprzet wyliczył lekarzowi wagę na 2208 gram, czyli nawet nie 130 gram więcej... Co jest dla mnie kompletnie nie realne i jestem w 120% przekonana ze to błąd pomiaru i nie mam zamiaru panikować, bo czuje ze maly nabiera na sile z każdym tygodniem więc na bank urósł więcej niz te rzekome 130 gram w 3 tygodnie.
Na pewno Twoja dzidzia dobrze rośnie i wszystko gra. Skup się teraz tylko bardziej na oszczędzaniu tej swojej szyjki, z resztą na pewno wszystko będzie ok. -
madziulix3 wrote:Kic, Twój synek czeka na moje testowanie 😃😘
Właśnie powiedział mi, że wyjdzie na Twoje ⏸️😚doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nikaa92 wrote:Motylku 9d położnych dostalam niby juz wszystko, maja za jakiś czas znow sprawdzić rozwarcie i pogadać z lekarzem co dalej. Idąc tu mialam mega nastawienie ze dam rade ale brak snu i brak postępu w porodzie zabijają moja sile. Prysznic nie pomaga, siedzieć nie mogę bo juz wogole jakas masakra, nie mówiąc o tak prostej czynności jak siku xD tego się nie spodziewałam.
Nika
a cewnik, balonik, oxy? Co z tym?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
SzalonaOna wrote:Kurcze, ciekawe... Co jeszcze pomaga na rozwarcie? Oxy?
Przebicie pęcherza płodowego. No i może byłoby mi łatwiej jakbym sobie poskakała na piłce ale takie bajery to na porodówce a nie na patologii.SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
doomi03 wrote:Przepiękne księżniczki 😍😍😍😍😍😍 rozpływam się.
Kochana oczywista sprawa ze nie mamy Ci za złe. Przy jednym maluchu są pełne rece roboty a co dopiero przy dwóch. Doskonale to rozumiemy ze koberki pochłaniają Twój caly czas.
Cieszę się, ze wyszalaly się w brzuchu i już nie dają namusi tak do wiwatu 😍 oby tak jak najdłużej. Trzymajcie się ciepło wszystkie trzy 💖.
A jak Atena na dziewczynki?
Atena jak już się zorientowała, to była w lekkim szoku. Pozwoliliśmy jej oczywiście obwąchac dzieci, ale też mówiliśmy, że za dużo nie wolno. Trochę się obraziła, ale śpi przy łóżeczkach 😉Lalia, doomi03, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Nika
a cewnik, balonik, oxy? Co z tym?
Nikaaa bardzo Ci współczuję, że musisz się tak wymęczyć, ale niedługo będziesz już razem ze swoim dzidziusiem... Ja miałam dość po kilku godzinach a ty już masz 2 dni, jesteś mega dzielna i na pewno dasz radę. 😘
Sylwia ❤️❤️❤️ jeszcze raz to napiszę, twoje dziewczynki są przeurocze! Nie mogę się na nie napatrzyć!🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 22:15
Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Maniaa u mnie w ciągu 3 dni jak miałam podejrzenie hipotrofii 5 lekarzy mierzyło synka, wszyscy na dobrych aparatach. 3em wychodziła hipotrofia, 2 nie. Ostatecznie urodził się 300 g mniejszy niż szacowano, ale hipotrofii nie miał, więc spokojnie, nie zadręczaj się. 🤗
Maniaaa. lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
doomi03 wrote:Teraz już kwarantanna ponoc trwa 10 dni.
Ale najlepsze jaja będą jak sobie faktycznie przypomna i pod koniec zadzwonią, a Kic im na to "Panie dajcie mi spokoj, ja właśnie rodzę!!!" 😂
Albo maz odpowie, że żony nie ma bo jest na porodówce od 2 dni 😂kic83 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
SzalonaOna wrote:Ojeju toż to kruszynki 😍❤️
Ja tak średnio. Jeden dzień mam lepszy, kilka gorszych. Zaczyna mi się mocno ciężko robić, no ale to pewnie już czas. Ogólnie Odliczam już do porodu, chciałabym mieć to za sobą... -
Annia wrote:Maniaa u mnie w ciągu 3 dni jak miałam podejrzenie hipotrofii 5 lekarzy mierzyło synka, wszyscy na dobrych aparatach. 3em wychodziła hipotrofia, 2 nie. Ostatecznie urodził się 300 g mniejszy niż szacowano, ale hipotrofii nie miał, więc spokojnie, nie zadręczaj się. 🤗
Anniu
a ile u Ciebie Miki ważył jak się urodził? Który dokładnie to był tydzień i dzień ciąży?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ja dziś byłam załatwić sprawę wózka ( który miał być 2.0 a dostałam 1.0 ) całe szczęście udało się załatwić wszystko grzecznie i bez nerwów - pani mówi ze to nie ich wina a producenta ze zle im wysłali i mówiła ze nie możliwe aż bo przecież już nie produkują 1.0 ostatecznie wysłała zdjęcia do tego producenta i przyznała mi racje ze jest to wózek 1.0 oddaliśmy go i za tydzień dostanę nowy 2.0.. dobrze ze zauważyłam bo te różnice nie są duże wizualnie ..
Synek dziś kolejny dzień w przedszkolu i był szczęśliwy!! Płakał tylko jak wychodził z domu i ja zostawalam a on jechał ale w przedszkolu już nic nie płakał i nawet spał razem z dziećmi .. odebrałam go zadowolonego o 15.. jeżeli nie będzie ciagle łapał przeziębień to te przedszkole to serio super sprawa
Martwi mnie cały czas skąd te ataki bólów nocnych niewiadomo czego u synka .. zdarzają się co jakiś czas .. zapisałam syna na usg brzuszka .. ale nie wiem czy to boli brzuch czy coś innego eh.. a i na usg brzucha prywatnie trzeba czekać 3 tyg to najszybszy termin jaki mi się udało znaleźć w moim mieście w niektórych przychodniach nawet wcale nie ma terminów póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 22:28
Gagatka, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Sylwia, rozczuliła mnie reakcja Twojego męża 😍😍😍 bardzo się cieszę, że jest taki zaangażowany!! ♥️♥️♥️
W sumie to teraz taki "Błogosławiony między niewiastami" 👶👶🙋♀️🐕👌 😁kic83, Stokrotka027, doomi03, Sylwucha, Inaa89, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulu jest lepiej, ale jeszcze czasami popłacze i pokrzyczy. Ale widzę progres, chyba mu układ pokarmowy dojrzewa. ☺️
Kic, wg mnie i OM było 39+3, wg TP było 39+1, wg szpitala 39+0 i ważył 2980 g.kic83, Lalia, Maniaaa. lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny