Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostalam zastrzyk w tylek i nawet pomógł wyciszył skurcze tak ze trochę pospałam. Jestem po obchodzie i nie uwierzycie usłyszałam ze mam się pakować i wracać do domu i czekać w domu. Gdzie gdyby nie zastrzyk to bym 3 dzien byla na nogach bez snu. Brak mi słów na to wszystko. Mam dość
-
Nikaa92 wrote:Dostalam zastrzyk w tylek i nawet pomógł wyciszył skurcze tak ze trochę pospałam. Jestem po obchodzie i nie uwierzycie usłyszałam ze mam się pakować i wracać do domu i czekać w domu. Gdzie gdyby nie zastrzyk to bym 3 dzien byla na nogach bez snu. Brak mi słów na to wszystko. Mam dość
Ja pierdziele 😱
Co to za szpital?
Ale na co masz czekać w domu?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja pier.... Nika, pakuj się i jedź gdzieś indziej, nie mają prawa Cię wyrzucić. Już po tamtej akcji z wodami powinni Ci zaproponować zostanie. Nie słyszałam jeszcze, żeby wyrzucili kogoś z takimi objawami. Annia ostatnie dni też spędziła w szpitalu.
Gagatko, Twoja córka zrobiła mi dzień! 😂
Gagatka, Suszarka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Nikaa92 wrote:Dostalam zastrzyk w tylek i nawet pomógł wyciszył skurcze tak ze trochę pospałam. Jestem po obchodzie i nie uwierzycie usłyszałam ze mam się pakować i wracać do domu i czekać w domu. Gdzie gdyby nie zastrzyk to bym 3 dzien byla na nogach bez snu. Brak mi słów na to wszystko. Mam dość
Jakies jaja.. Czyli co, czyli niby poród się jeszcze nie zaczął? Nic z tego nie rozumiem. Gdzie indziej pewnie podaliby Ci oksy czy cos, nie znam się ale tutaj naprawde nie rozumiem co się zadziało..💙
💗 -
Kicek ja też dopiero co wstałam...
Ale nie mogę powiedzieć że pospalam, bo zasnelam chyba kolo 4. Tak mnie dzis w nocy zgaga przeorala, ze juz mi się ryczeć chciało ze zmęczenia. Co probowalam się położyć normalnie to dluzsza chwila i się zrywalam gwałtownie, bo inaczej by mi się ulalo tak mi wszystkie kwasy do gardla podchodziły, więc za każdym razem musialam sie szamotać z poducha zeby ja sobie podłożyć wysoko pod plecy i kłaść sie po raz kolejny w pozycji półsiedzącej, a w tej bylo mi jakoś dziś mega nie wygodnie i nie moglam tak zasnąć, więc co chwile robilam podchody zeby się w koncu położyć na plasko na boku 🤦🏼. Jeszcze od tego zrywania się nagłego chyba sobie ponaciagalam jakieś miesnie w brzuchu bo mam tak obolaly jak wstaje i chodzę. Ciężki dzień będzie dziś.
Na poprawę humoru chociaż idę też dziś popołudniu z koleżanką na kawkę/herbatę i ciacho.
No i dzisiaj zaczynamy 37 tydzień, więc za tydzien można zacząć powoli przeganiać Kacpra z brzucha.
Gdzie kupujecie tą herbatę z liści malin?Wik89, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Nie masz możliwości wybrać innego szpitala? Jakieś chore podejscie mają w tym, az jestem w szoku. -
Lalia wrote:Motylku, z tymi cukrami to niestety Twój lekarz ma rację, mój też mnie o tym uprzedził 🤦♀️ o ile cukry po posiłkach da się regulować dietą, to jeśli już zaczyna szaleć cukier na czczo to niewiele da się zrobić. Oczywiście tak jak u mnie jakieś zmiany diety jeszcze w miarę wpływają na ten poranny pomiar, to szczerze powiedziawszy nie wiadomo jak długo. I mi lekarz wprost powiedział, że czasami nawet dziewczyny nie jedzą wieczorem a i tak rano cukier wysoki, kompletnie nie wiadomo dlaczego. U mnie magiczne 30+0 s poniedziałek, zobaczymy jak długo uda mi się utrzymać na samej diecie, ale jakoś zaczynam wątpić, że aż do 39+0.
Kicuś, Gagatka mój mąż już zapowiedział w pracy, że od momentu urodzenia się synka znika z pracy na 3-4 tygodnie, więc mam nadzieję, że przez ten czas się przekona, że taki mały bobas to nie tylko je, śpi i robi kupkę 😅 chociaż jak Inaa opowiada o swoich synkach to ciężko się nie rozmarzyć 😂Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ja bym pojechała do innego szpitala.. Bo ten to jakaś kpina.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Nikaa jedz do innego szpitala, paranoja jakaś.
Przyszedł mi kocyk z Aliexpres. Kolor ładny, w dotyku super, mieciutki, żadnych nitek. Ale nie znam się czy to na pewno 100% bawełna jak na metce jest napisane. W każdym razie dla mnie jest super.
kic83, dmg111, Lalia, Ounai, Ounai, doomi03, calanthe, Inaa89, Julik lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
kar_oliv wrote:Nika jedź może do UCK? Zaspa ma takie dobre opinie przecież... co oni wyprawiają
Zaspa - porodówka ma dobre opinie, ale patologia już niekoniecznie.
Nika jedź albo do UCK albo do Gdyni.
Ja jak słucham co się dzieje na tych porodówkach w Trójmieście to się za głowę łapię.
Jak już będę miała rodzić to jadę do Kartuz, ewentualnie do Olsztyna pojadę, bo tam już 2 razy rodziłam 😅 -
Inaa, życzę Ci bardzo, żeby i teraz synuś był grzeczny 💙
Nikaa, to jest oburzające jak oni Cię tam traktują! 😲 Byłam pewna, że skoro rozwarcie nie rusza na Twoich skurczach to zrobią masaż albo oksytocyne i dzisiaj już urodzisz, zwłaszcza że ledwo stoisz na nogach!
Dmg, Julcia to grzeczna dziewczynka, czeka na mamusię i tatusia ♥️
Doomi, a jednak nie przeszło 😔 kurcze, tak mi Cię szkoda 😔 najgorsze, że nic nie pomaga na to dziadowstwo🤦♀️
Kicuś, dzisiaj wędrujesz po schodach, czy odpoczywasz? 😉
Ounai, Kłot, Annia, Iryska, Sylwia życzę Wam żeby dzieciaczki były wyrozumiałe dzisiaj dla Was 👣
Kiniusia, może synuś akurat zrobi Wam niespodziankę i się odwrócił? Ja przed ostatnim usg mówiłam do męża, że Olcio mnie kopie w pęcherz a na usg się okazało, że to rączkami mnie tak boksuje 🙈
Gagatko, tekst córci genialny 😂👌
Jakie plany na dzisiaj macie?? 😘Gagatka, Inaa89, Annia, dmg111, Ounai, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Podasz link? 😘 długo czekałaś?
47,64 zł 45%OFF | Koce noworodka dzianina bawełniana Super miękkie niemowlę przewijać dziewczynek chłopców wózek koc Cobertor Infantil Wrap dzieci miesięcznie
https://a.aliexpress.com/_B0vti3
Zamówiłam 16.09, a wczoraj 14.10 kurier przyniósł.dmg111 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Dzień dobry ☀️
ja to śpioch jestem, budzę się dopiero.
Dziś i jutro z córeczką w domu.
Wczoraj dorzuciłam jeszcze koszule dodatkową do torby gdyby w poniedziałek powiedzieli że jednak zostaje w szpitalu.
Kłot
Myślę że doradca laktacyjny powinien Ci pomóc, ale nie jakiś pierwszy lepszy, dodatkowo umowiłabym się z fizjoterapeutą dla dziecka, żeby zobaczył czy z synkiem wszystko ok (ja taką panią zaprosiłam do nas 5 lat temu, zaleciła jak ćwiczyć jak dziecko płacze, ma napięcie). Co prawda z karmieniem nie miałam nigdy problemu.
Inna
To druga ciąża,i córka i syn nic prawie się nie ruszają, mimo łożyska a to na przedniej a to na tylnej ścianie.
Ounai
Suszarka dobre rady daje, dorzucę od siebie że niestety uważam że Twój mąż szybko się nie zmieni, przepraszam, ale trochę się znamy i często przedkłada pracę nad rodzinę.
Rzeczywiście jakaś terapia szokowa by mu się przydała.
Tylko zastanawiam się czy brak obiadu i koszuli do pracy, syf w domu bardziej Ciebie nie wkurzy niż Jego.
Właśnie miałam wczoraj pytać jak spacery Wam wychodzą, pogoda fatalna.
Laila
faceci tacy są, że uważają że skoro Ty karmisz no bo masz piersi to przy okazji zmień pieluchę i pochodz z dzieckiem, pobujaj bo u MAMUSI się lepiej uspokoi. Nawet mój (wg niektórych z Was idealny mąż) ma takie zdanie 🤦
Ps jedyna zmiana od wczoraj, boli mnie krocze po badaniu szyjki i tyle.
Kiniusia
myślę że tak jak Motylek pisze jak pojdziesZ do szpitala w poniedziałek to pewnie CC we wtorek/środę. Ja bym się nie pchała na weekend do szpitala na patologie żeby dłużej w domu z mężem być, więc proponuję iść albo w niedzielę jak Irysyka popołudniu albo w poniedziałek rano.
DMG???Wik89 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ulaa wrote:Zaspa - porodówka ma dobre opinie, ale patologia już niekoniecznie.
Nika jedź albo do UCK albo do Gdyni.
Ja jak słucham co się dzieje na tych porodówkach w Trójmieście to się za głowę łapię.
Jak już będę miała rodzić to jadę do Kartuz, ewentualnie do Olsztyna pojadę, bo tam już 2 razy rodziłam 😅
Ja już też nie wiem co myśleć. Najpierw myślałam o zaspie ale teraz nawet zaczęłam się zastanawiać nad swiss medem...