Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się dzisiaj uśmiałam 😂 dostałam wypis że szpitala i miałam opis badań usg mojej doktor i innej doktoe która mi robiła jak się zgłosiłam. I moja doktor i poprzedni doktor z września jak mnie badał opisali że mam łożysko na przedniej ścianie, nawet że stopniem dojrzalosci. Drugą doktor która przy przyjęciu mnie przyjmowała stwierdziła że mam łożysko na tylnej ścianie. W domu śmiali się że ja to jak samochód mam dwa lozyska 😂
MałaMi90 lubi tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Zulugula wrote:Dziewczyny ile warto mieć butelek tych małych np 125ml? Przy laktatorze mam jedną ale chcialam kupić aventa, ale czy potrzeba mi "az" dwie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 19:48
Lalia, SzalonaOna, Zulugula, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Czynność skurczowa
O kurcze, czułaś już skurcze??
Mi się zdarzały takie meeega twardnienia brzucha, normalnie jakby mi ktoś cementem zalał albo napompował do granic możliwości, dwóch lekarzy trochę na mnie nakrzyczało że mam więcej odpoczywać, mój kazał brać magnez i na szczęście od tamtej pory spokój -
Suszarka wrote:Ja mam laktator z Canpola ten Easy Start, a butelki mam antykolkowe z Lovi - jedną 125ml i jedną 250ml "na później". Butelka od laktatora to taki zwyklak. Wzięłam Lovi bo wysłuchałam na jednym webinarze że jako jedne z nielicznych nie zaburzają odruchu ssania. Moja siostra używała też Lovi i faktycznie bez problemu łączyła karmienie piersią i w razie czego odciagnietym mlekiem, więc może coś w tym jest 😅
ja laktator też mam ten canpol, ale przerzuciłam się na lovi, ten canpol to taki szarpisut :dAnet.kaa, Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Edyciak ja mam takie twardnienia i napinania cały czas, im dziecko wieksze tym mocniejsze i mniej komfortowe. U mnie to jest bez względu na to czy coś robię, czy leżę. Owszem napina mi się jak np. Schylę się po coś, ale jak leżę cały dzień bo źle się czuję to też często mi się tak spina. Wydaję mi się że jak nie wezmę magnezu to wtedy bardziej. Tzn jak zapomnę, albo jak mi się raz skończył, bo ogolnie to biorę co dzień. Nie mam pojęcia więc od czego tou mnie zależy. 🤷♀️
Oczywiscie nie mowie ze masz sie nie oszczędzać, bo u mnie lezenie nic nie zmienia. U mnie nie ma to wpływu na szyjke i sama nie wiem jak to z tymi spieciami jest. 🤷♀️
Trzymam kciuki żeby Twoj synek jak najdłużej jeszcze posiedział w brzuchu. Nie stresuj się, polezysz, poodpoczywasz, czas szybko minie i dzidzia urodzi się zdrowa i w terminie. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 20:58
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Olla95 wrote:Ja się dzisiaj uśmiałam 😂 dostałam wypis że szpitala i miałam opis badań usg mojej doktor i innej doktoe która mi robiła jak się zgłosiłam. I moja doktor i poprzedni doktor z września jak mnie badał opisali że mam łożysko na przedniej ścianie, nawet że stopniem dojrzalosci. Drugą doktor która przy przyjęciu mnie przyjmowała stwierdziła że mam łożysko na tylnej ścianie. W domu śmiali się że ja to jak samochód mam dwa lozyska 😂
Olla95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Dziewczyny ile warto mieć butelek tych małych np 125ml? Przy laktatorze mam jedną ale chcialam kupić aventa, ale czy potrzeba mi "az" dwie?
Zulugula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Nadzieja, współczuję usterek 😔
U nas wyszło, że w drugim (męża) aucie jest jakaś wada wałków rozrządu, a że to auto z 2004 r więc nie opłaca się naprawiać, to musimy albo je sprzedać jakiemuś handlarzowi na części i odzyskać choć troszkę kasy, albo jeździć nim aż padnie, a paść może za rok, jak i za pół 🤦♀️
Zulu, mam ten sam dylemat!
Tzn. ja mam butelkę dr Brown's i planuję kupić ten laktator Canpola a tam jest chyba dołączona butelka i teraz nie wiem czy to wystarczy czy nie 🤷♀️ a czy do tej butelki z laktatora trzeba dokupić specjalny smoczek antykolkowy??
Mam nadzieję, że uda się ogarnąć ten kredycik raz dwa.Lalia, Ounai, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarka wrote:Ja mam laktator z Canpola ten Easy Start, a butelki mam antykolkowe z Lovi - jedną 125ml i jedną 250ml "na później". Butelka od laktatora to taki zwyklak. Wzięłam Lovi bo wysłuchałam na jednym webinarze że jako jedne z nielicznych nie zaburzają odruchu ssania. Moja siostra używała też Lovi i faktycznie bez problemu łączyła karmienie piersią i w razie czego odciagnietym mlekiem, więc może coś w tym jest 😅
mimo tego, że często zdarzało mi się odciągnąć.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Edyta mój zalecił sterydy przez skradającą się szyjkę, w 30tc miała 2cm teraz 1,6cm
Więc grozi mi poród przedwczesnyJuż 3 tydzień leżę w łóżku, biorę nospe, magnez i luteinę, może dotrwam jeszcze te kilka tygodni.
Ty tez na siebie uważaj i na prawdę leż ile możesz! ❤️edyciak. lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:Zulu kosz jest mega, ja w ciąży też robię zakupy jak nie ja, i to nie tylko dla dziecka. Zamówiłam zmywarkę, bo wcześniej nie mieliśmy, 🤷♀️mikrofalowke, suszarkę do prania i nowy telefon. Najbardziej czekam na suszarkę normalniepowinnam zrobić dziś pranie no ale na czym będę testować suszarkę. Jak tylko zostanie podłączona to będzie chodziła cały dzień. 🤣
Motylku śliczna Matyldzia 😍 na początku miałaś tydzien po mnie, a tu tyle mnie wyprzedzilaś. 😁
Ounai a nie próbowałaś zeby teściowa Ci po prostu zdjęcie wysylala w tym ciucholandzie do akceptacji? Tam można super rzeczy wychaczyć, ale trzeba umieć szukać. Moja siostra ma podobnie, nadostawala chyba z 5 kompletów ubranek takich świątecznych i to niezbyt ładnych i na czasie... a gdzie to niby zalozyć jak 2 dni świąt. 🤦♀️
Ja wiem ze są perełki nieraz ale ona nie kupi bo jeśli np kombinezon zimowy kosztuje 20zl to za dużo. Co z tego że ja muszę zapłacić 150zl za nowy 🤷♀️ naprawdę ta moja metoda jest najlepsza i bezbolesna.
Dziś dzwoni i pyta czy przyszła paczka. Mówię że tak. Pyta jak mi się podoba. Więc pochwaliłam że super, ale kombinezon zimowy za mały, bo Marta teraz nosi ten rozmiar. A ona na to, że skoro mi się nie podoba to trudno 😂 wtf? Akurat kombinezon całkiem spoko, jeszcze nie odkładam bo jakby sie nagle zimno zrobiło to będę mieć jak znalazł
Enigvaa, dlatego ja się nastawiam cały czas, że ja moje dzieci nie dla siebie wychowuję. Że oni mają być nauczeni dbania o innych, mówienia dzień dobry, ustępowania miejsca, mają sprzątać, żeby ich małżonkowie nie mieli do mnie pretensji. Syn taki eksperymentalny jest bo to pierwsze dziecko, więc synowa może mieć tam coś do zarzucenia ale nic nie poradzę. Może jeszcze zdążę naprawić to dotychczasowe rozpieszczenie. Swoją drogą zawsze mi się wydawało że go nie rozpieszczamy za bardzo ale dopiero teraz jak mam 2 dzieci widzę jak bardzo wtedy się myliłamBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
KarolinaMaria wrote:Ja tez dużo nie wymagam. Fakt, prezenty zawsze dostaje fajne, ale co z z tego jak może będę je sama odbierać od kuriera 😂 dla mnie liczy się niespodzianka. Ja często kupuje kwiaty do wazony w Biedrze lub Lidlu i też się nie domyśli, że sam by mógł... nieraz to wypomnę, bo przecież one stoją przy wejściu do sklepu 🤪
Edit choć z drugiej strony nie mogę być tak niewdzięczna, bo właśnie jem obiad, który specjalnie dla mnie wczoraj ugotował. Ale co by szkodziło, gdybym zjadła to w towarzystwie białych goździków??? 😂
Ha ha ha cudne!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:Annia, ja już jestem głupia. Ale zachowują się dokładnie tak jak piszesz. Nie wiem jak dzieciom pomóc. Położna mówi, że trzeba to przeczekać. Ale widzę, że kupki są twardawe jak plastelina i martwię się. Wolałabym żeby bolało mnie.
Marta od wczoraj też swiruje z brzuszkiem. Dziś 3 dzień bez kupy. Wczorajszy czopek nie pomógł.Sylwucha lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia wrote:Nadzieja, współczuję usterek 😔
U nas wyszło, że w drugim (męża) aucie jest jakaś wada wałków rozrządu, a że to auto z 2004 r więc nie opłaca się naprawiać, to musimy albo je sprzedać jakiemuś handlarzowi na części i odzyskać choć troszkę kasy, albo jeździć nim aż padnie, a paść może za rok, jak i za pół 🤦♀️
Zulu, mam ten sam dylemat!
Tzn. ja mam butelkę dr Brown's i planuję kupić ten laktator Canpola a tam jest chyba dołączona butelka i teraz nie wiem czy to wystarczy czy nie 🤷♀️ a czy do tej butelki z laktatora trzeba dokupić specjalny smoczek antykolkowy??
Kurde właśnie czytam opis w smyku, że smoczek w tym laktatorze jest 3m+ 😲 sprawdzę jeszcze jutro w instrukcji.
Suszarka o widzisz, nie patrzylam na ten lovi, faktycznie sporo ma takich opinii, więc kupię pewnie ten:) to jest jakis jeden rodzaj czy są różne i mogę zły kupic?
Edit: Kuzwa bądź tu mądry , jest też sporo opinii, ze za szybko leci mleko w tym lovi🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 21:08
💙
💗 -
Anet.kaa wrote:Ono tak naprawde na tym etapie może się jeszcze przemieszczać. Jaki był odstęp moędzy tymi badaniami?
10 dni 😂
18 września była na przedniej. 5 października doktor opisala że na tylniej A przy 14 moja doktor opisala że przednia 😂
Ale ponoć ta doktor jest beznadziejna i same negatywne opinie na jej temat usłyszałam, więc coś w tym może byćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 21:04
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Edyciak, polubiłam za odpowiedź, w takim razie też będę bardziej zwracać uwagę na to 🤔
Zulu, LaBelle to teraz jeszcze muszę przemyśleć sprawę laktatora jaki kupić 🙈
Motylku, kciuki za kredyt ✊SzalonaOna lubi tę wiadomość