X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Tez boje się że pozamykają przedszkola. Juz nie chodzi o to ze bedzie mi ciężko, ale mam juz w domu starszaków na zdalnym. Maja teraz wlasnie lekcje online, a wiem ze jak maluchy beda w domu, to będą biegać itp wiec chlopcy nie ogarna w spokoju lekcji.
    Ale powiem Ci ze dzis dyrektorka łapała wszystkich rodziców w przedszkolu i mówi że bardzo prosi aby nie przyprowadzać dzieci do przedszkola jesli ktos nie musi bo maja braki w kadrze, i do mnie Pani jest w ciazy raczej siedzi w domu czy dzieci musza przychodzić? 🤦‍♀️serio? Place za przedszkole to dlaczego maja nie isc.. tym bardziej że oni uwielbiają przedszkole...

Ale bym się wściekła za taki test !!

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Tez boje się że pozamykają przedszkola. Juz nie chodzi o to ze bedzie mi ciężko, ale mam juz w domu starszaków na zdalnym. Maja teraz wlasnie lekcje online, a wiem ze jak maluchy beda w domu, to będą biegać itp wiec chlopcy nie ogarna w spokoju lekcji.
    Ale powiem Ci ze dzis dyrektorka łapała wszystkich rodziców w przedszkolu i mówi że bardzo prosi aby nie przyprowadzać dzieci do przedszkola jesli ktos nie musi bo maja braki w kadrze, i do mnie Pani jest w ciazy raczej siedzi w domu czy dzieci musza przychodzić? 🤦‍♀️serio? Place za przedszkole to dlaczego maja nie isc.. tym bardziej że oni uwielbiają przedszkole...
    Oooo ja! Na mnie się krzywo patrzą, bo brzuch a ja prowadzam. Ale mam to gdzieś. Póki nie ma odgórnego zakazu, ja. Za to place, dzieci są zdrowe, to nie widzę potrzeby trzymania ich w domu. Nie wyobrażam sobie nauki zdalnej Z przez tyle godzin co ma szkole (a u nas tak to wygląda). Kornela ciągle chodzi i przeszkadza, Filip zaraz marudzi że chce się bawić z Zuzia. I tak w kółko.
    Tylko teraz będę mądrzejsza i niech jej matka bierze połowę miesiąca wolna, ja nie będę się użerać, tym bardziej, że mamy nadal z nią problemy.

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 12:31

Suszarka, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - jak dziewczynki? JAK Ty się czujesz? Doszlaa do siebie?

Kic - cieszę się, że masz takie wsparcie w rodzince!

Annia - jak Mikus? Byłaś już na kontroli u gina?

Ounai - współczuję problemów z kupka. U nas nie było na początku. Ale syn miał niecałe 2 lata i był dramat. Łącznie z sadzaniem go na siłę, czopkamj itd :(

Kłot - odezwij się do. Nas!

Nikaa - jak. Z mężem? Lepiej już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ona powiedziała "już teraz nie wolno przejść, bo Julcia jest prawie z nami", ja dostałam szoku i mówię, że co mam robić jak czuje parcie a ona "długi wdech i wydech" i robiłam to głośno jak na ćwiczeniach i nie minela nawet minuta i dała mi mała na brzuszek (nie na klatkę, bo była krótka pepowinka).
    Jeśli chodzi o parcie to ja też nie potrafilam, najpierw brałam powietrze do ust i się zapowietrzalam, potem dragalam cała na twarzy, a potem właśnie rzuciła hasło z tym zatwardzeniem i robieniem kupy 😂 i wtedy zczailam 😂 Poza tym czuc, że musisz przec, tzn. czujesz tæ główkę, czujesz że coś naciska od tamtej strony i musisz to wypchnąć 😘
    Dla mnie sprawdziła się pozycja jak na krześle, nie wyobrażałam sobie zrobić więcej niż usiąść, mimo że proponowaly

Zulu, jak Ci powiedzą, że musisz przestać, bo dziecko będziesz mieć za parę sekund, to robisz wszystko co mówią ❤️
    Zmieniaj suwaka na Juleczkowego! ❤️

I czekamy na foty mieszkania w wolnej chwili 😍

dmg111 lubi tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ale bym się wściekła za taki test !!
    No wscieklam się i to bardzo ale juz nie chcialam się tam kłócić z nimi.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Doomi ja dzisiaj pytałam się gina co na ból pleców bo mi nieraz mocno dokucza, to powiedział że albo fizjoterapia, albo właśnie paracetamol ładnie ten ból wyciszy. Natomiast bóle które opisujesz to mogą być skurcze krzyżowe. Odpoczywaj jak tylko dasz radę!

Anetka wyrazy współczucia. Ciężki czas przed Wami, mam nadzieję że tata się jakoś pozbiera :( powodzenia na wizycie!
    Edit: jak w sobotę mieliśmy te chrzciny to mieli zamówiony catering i były też dwie panie które roznosiły jedzenie i zmywały naczynia. Może próbujcie w ten sposób kombinować, bo się zajedziecie.

W kwestii protestów popieram Ounai. W ogóle trochę śmierdzi mi to, że niby jest wirus i mamy wszyscy uważać, a jednocześnie są wprowadzane kontrowersyjne przepisy, które powodują protesty na masową skalę...

Dzięki za rady :) czyli dziś pozostaje mi paracetamol (jak nie wyciszy to może faktycznie Kacpi się przygotowuje na lini startu 😅 ale gdzie mu się tak spieszy ja się pytam 😂). A jak dotrwam jutra to akurat mam wizyte po południu u Osteopaty i rano u gina na przegląd podwozia.
    Teraz mama mi wymasowala tak fajnie lekko plecy zeby troszkę mi ulżyć i na razie jest ok 😊.

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Oooo ja! Na mnie się krzywo patrzą, bo brzuch a ja prowadzam. Ale mam to gdzieś. Póki nie ma odgórnego zakazu, ja. Za to place, dzieci są zdrowe, to nie widzę potrzeby trzymania ich w domu. Nie wyobrażam sobie nauki zdalnej Z przez tyle godzin co ma szkole (a u nas tak to wygląda). Kornela ciągle chodzi i przeszkadza, Filip zaraz marudzi że chce się bawić z Zuzia. I tak w kółko.
    Tylko teraz będę mądrzejsza i niech jej matka bierze połowę miesiąca wolna, ja nie będę się użerać, tym bardziej, że mamy nadal z nią problemy.
    No teraz zdalne to wg inaczej wygląda jak wiosna. Bo teraz kazda lekcje wg planu maja online na kamerce. Juz nie ma przesyłania lekcji i zadan co maja dzieci zrobić w domu. Tylko kazda lekcja pokolei na kamerce. No jak syn ma od 8.00 do 14.25 lekcje w szkole, tak samo ma zdalne i lekcje online z tymi 5 min przerwami .

SzalonaOna lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Chyba jednak moge wskoczyc przed kolejke za tydzien zobaczymy czy bedzie jakies wywolywanie czy czekamy. U mnie troszke pogmatwane bo z OM termin mam na 5.11 z kolei usg prenatalne wyszly ze 14.11, a ze jeszcze doszla cukrzyca to nie mozna przetrzymać maluszka. Poki co jest okej ale za tydzien zobaczymy jak sie maluch rozwija i co dalej:p maz przerazony ze jestem tykajaca bomba😂

Karenira, SzalonaOna, Zulugula, dmg111, kar_oliv, Ounai, Lalia, doomi03, Suszarka, Stokrotka027, madziulix3, Ewa88 , patrycja92, calanthe, MałaMi90 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Ja juz po wizycie. Chyba jednak moge wskoczyc przed kolejke za tydzien zobaczymy czy bedzie jakies wywolywanie czy czekamy. U mnie troszke pogmatwane bo z OM termin mam na 5.11 z kolei usg prenatalne wyszly ze 14.11, a ze jeszcze doszla cukrzyca to nie mozna przetrzymać maluszka. Poki co jest okej ale za tydzien zobaczymy jak sie maluch rozwija i co dalej:p maz przerazony ze jestem tykajaca bomba😂
    Hoho ale wieści! No ciekawe... Przy cukrzycy niby wywołują w 39 tyg. A Ty jesteś na insulinie?

To co, wizytujemy razem 2.11? :).

• Karenira Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już jestem po wizycie. Było usg I trymestru. Generalnie wszystkie parametry jakie można sprawdzić na tym etapie wyszły w porządku. Miałam ze sobą wynik NIFTY, żeby lekarka mogła zobaczyć. Podczas badania kości nosowej mówiła mi, że jest w normie i że usg potwierdza niskie ryzyko wad. Maluch ruszał się żywo, a jak chciała właśnie tę kość nosową mierzyć to fiknął koziołka i obrócił się plecami ;) Także trochę się naszukała :) Rozmiarem odpowiada swojemu wiekowi, ma CRL 50.9mm

SzalonaOna, KarolinaMaria, Inaa89, Olla95, Nowastaraczka, Lulu83, kar_oliv, Lalia, Nikaa92, Suszarka, Zulugula, calanthe, Stokrotka027, madziulix3, Ewa88 , patrycja92 lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Też już jestem po wizycie. Było usg I trymestru. Generalnie wszystkie parametry jakie można sprawdzić na tym etapie wyszły w porządku. Miałam ze sobą wynik NIFTY, żeby lekarka mogła zobaczyć. Podczas badania kości nosowej mówiła mi, że jest w normie i że usg potwierdza niskie ryzyko wad. Maluch ruszał się żywo, a jak chciała właśnie tę kość nosową mierzyć to fiknął koziołka i obrócił się plecami ;) Także trochę się naszukała :) Rozmiarem odpowiada swojemu wiekowi, ma CRL 50.9mm
    Cudowne wieści ❤️

Kiedy teraz wizytujesz?

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki lekcje online, więc ide sie zamknąć do łazienki, wykąpać i spróbować ogolić 😅 moze z lusterkiem dam jakos rade 🤣

Lalia, Nikaa92, Zulugula lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mania, Enigva, Inga witam w nowym tygodniu! 🤗

Madzia, czekamy na wyniki, ale wierzę, że będzie dobrze 👍

Dziewczyny, kciuki za dobre wieści z wizyt ✊

Suszarka, skoro Twoja córa jest tydzień do przodu, to mój synek jest chyba klockiem 😂 on na 29+4 ważył już 1700, a te pomiary miał mega podobne do Twojego bobasa 🙈 jutro mam usg III trymestru to się dowiem co u mojego klopsika 💙

Anetka, przykro mi z powodu babci ☹️

Doomi, szczerze to te Twoje dolegliwości to trochę skurcze przypominają 😅 może Kacpi już w bloku startowym 🤭

Mamusie, jak tam u Was i dzieciaczków?? 😍

Ja się witam w rozpoczętym 32 tc 😁 mogę rodzić za 6 - 8 tygodni 💪 mój synek jest melonem lub ananasem 🍍na plusie 9,2 kg 🤣

Aleks Ty maly ananasku 😄

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nowastaraczka, Inga28, KarolinaMaria, Gagatka, LaBellePerle, Inaa89, kar_oliv, Lulu83, Karenira, Lalia, doomi03, Ounai, Nikaa92, Suszarka, Ladyo, Enigvaa, Zulugula, Stokrotka027, kic83, Lelek, madziulix3, SzalonaOna, patrycja92, calanthe, MałaMi90 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Hoho ale wieści! No ciekawe... Przy cukrzycy niby wywołują w 39 tyg. A Ty jesteś na insulinie?

To co, wizytujemy razem 2.11? :).
    Tylko dieta i poki co dziala spoko :)
    Tak 2.11 wizyta 😱

SzalonaOna lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 26 października 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    To muszę obczaic przez kompa 😂 Wyższa szkoła jazdy 😂

Jasne ❤️ Mam jedno zdjecie z powitania ❤️

f6b332e1654e.jpg
    Ale pięknie !!! Maz sam ogarnal napis? ❤

dmg111 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Doomi ja dzisiaj pytałam się gina co na ból pleców bo mi nieraz mocno dokucza, to powiedział że albo fizjoterapia, albo właśnie paracetamol ładnie ten ból wyciszy. Natomiast bóle które opisujesz to mogą być skurcze krzyżowe. Odpoczywaj jak tylko dasz radę!

Anetka wyrazy współczucia. Ciężki czas przed Wami, mam nadzieję że tata się jakoś pozbiera :( powodzenia na wizycie!
    Edit: jak w sobotę mieliśmy te chrzciny to mieli zamówiony catering i były też dwie panie które roznosiły jedzenie i zmywały naczynia. Może próbujcie w ten sposób kombinować, bo się zajedziecie.

W kwestii protestów popieram Ounai. W ogóle trochę śmierdzi mi to, że niby jest wirus i mamy wszyscy uważać, a jednocześnie są wprowadzane kontrowersyjne przepisy, które powodują protesty na masową skalę...
    Moim zdaniem ta ustawa miała wywołać szum. A kto wie, może właśnie chodzi o protesty, o to, żeby liczba zakażeń rosła i żeby można było wprowadzić stan wojenny? Kaczyński to psychopata, powiela zachowania Hitlera. Naprawdę nie wiadomo jaki ma plan i czego możemy się spodziewać, natomiast jak dla mnie za zmianą tej ustawy stoi jakaś grubsza sprawa. Albo właśnie coś tuszują albo chcą odwrócić uwagę ludzi od zmian które zamierzają wprowadzić w związku z pandemia.

Lulu83, doomi03, Suszarka, Enigvaa, MałaMi90 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 30 tc. Humor poziom -10. Jeszcze miałam dziś iść do dentysty, ale zadzwonił i przełożył wizytę o o prawie 2 tygodnie. Zapewne jest na kwarantannie, nie pytałam, wolę nie wiedzieć.... Powodzenia dla wszystkich wizytujących!

A co do L4 to nie warto odkładać tego w nieskończoność. Ja się wybieram od miesiąca i ciągle coś staje na przeszkodzie. 60% działu nie ma, bo sami siedzą na L4 (akurat każde słuszne, taki głupi zbieg okoliczności), a ja mam skrupuły i dalej walczę... nie potrafię tego rzucić w obecnej sytuacji, liczę, że ten tydzień jeszcze wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 10:52

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 2047 2048 2049 2050 2051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ