Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Tez boje się że pozamykają przedszkola. Juz nie chodzi o to ze bedzie mi ciężko, ale mam juz w domu starszaków na zdalnym. Maja teraz wlasnie lekcje online, a wiem ze jak maluchy beda w domu, to będą biegać itp wiec chlopcy nie ogarna w spokoju lekcji.
Ale powiem Ci ze dzis dyrektorka łapała wszystkich rodziców w przedszkolu i mówi że bardzo prosi aby nie przyprowadzać dzieci do przedszkola jesli ktos nie musi bo maja braki w kadrze, i do mnie Pani jest w ciazy raczej siedzi w domu czy dzieci musza przychodzić? 🤦♀️serio? Place za przedszkole to dlaczego maja nie isc.. tym bardziej że oni uwielbiają przedszkole...
Ale bym się wściekła za taki test !!
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Tez boje się że pozamykają przedszkola. Juz nie chodzi o to ze bedzie mi ciężko, ale mam juz w domu starszaków na zdalnym. Maja teraz wlasnie lekcje online, a wiem ze jak maluchy beda w domu, to będą biegać itp wiec chlopcy nie ogarna w spokoju lekcji.
Ale powiem Ci ze dzis dyrektorka łapała wszystkich rodziców w przedszkolu i mówi że bardzo prosi aby nie przyprowadzać dzieci do przedszkola jesli ktos nie musi bo maja braki w kadrze, i do mnie Pani jest w ciazy raczej siedzi w domu czy dzieci musza przychodzić? 🤦♀️serio? Place za przedszkole to dlaczego maja nie isc.. tym bardziej że oni uwielbiają przedszkole...
Tylko teraz będę mądrzejsza i niech jej matka bierze połowę miesiąca wolna, ja nie będę się użerać, tym bardziej, że mamy nadal z nią problemy. -
nick nieaktualnySylwia - jak dziewczynki? JAK Ty się czujesz? Doszlaa do siebie?
Kic - cieszę się, że masz takie wsparcie w rodzince!
Annia - jak Mikus? Byłaś już na kontroli u gina?
Ounai - współczuję problemów z kupka. U nas nie było na początku. Ale syn miał niecałe 2 lata i był dramat. Łącznie z sadzaniem go na siłę, czopkamj itd
Kłot - odezwij się do. Nas!
Nikaa - jak. Z mężem? Lepiej już?
-
nick nieaktualnydmg111 wrote:Ona powiedziała "już teraz nie wolno przejść, bo Julcia jest prawie z nami", ja dostałam szoku i mówię, że co mam robić jak czuje parcie a ona "długi wdech i wydech" i robiłam to głośno jak na ćwiczeniach i nie minela nawet minuta i dała mi mała na brzuszek (nie na klatkę, bo była krótka pepowinka).
Jeśli chodzi o parcie to ja też nie potrafilam, najpierw brałam powietrze do ust i się zapowietrzalam, potem dragalam cała na twarzy, a potem właśnie rzuciła hasło z tym zatwardzeniem i robieniem kupy 😂 i wtedy zczailam 😂 Poza tym czuc, że musisz przec, tzn. czujesz tæ główkę, czujesz że coś naciska od tamtej strony i musisz to wypchnąć 😘
Dla mnie sprawdziła się pozycja jak na krześle, nie wyobrażałam sobie zrobić więcej niż usiąść, mimo że proponowaly
Zulu, jak Ci powiedzą, że musisz przestać, bo dziecko będziesz mieć za parę sekund, to robisz wszystko co mówią ❤️
I czekamy na foty mieszkania w wolnej chwili 😍dmg111 lubi tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Ale bym się wściekła za taki test !!02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Suszarka wrote:Doomi ja dzisiaj pytałam się gina co na ból pleców bo mi nieraz mocno dokucza, to powiedział że albo fizjoterapia, albo właśnie paracetamol ładnie ten ból wyciszy. Natomiast bóle które opisujesz to mogą być skurcze krzyżowe. Odpoczywaj jak tylko dasz radę!
Anetka wyrazy współczucia. Ciężki czas przed Wami, mam nadzieję że tata się jakoś pozbierapowodzenia na wizycie!
Edit: jak w sobotę mieliśmy te chrzciny to mieli zamówiony catering i były też dwie panie które roznosiły jedzenie i zmywały naczynia. Może próbujcie w ten sposób kombinować, bo się zajedziecie.
W kwestii protestów popieram Ounai. W ogóle trochę śmierdzi mi to, że niby jest wirus i mamy wszyscy uważać, a jednocześnie są wprowadzane kontrowersyjne przepisy, które powodują protesty na masową skalę...
Dzięki za radyczyli dziś pozostaje mi paracetamol (jak nie wyciszy to może faktycznie Kacpi się przygotowuje na lini startu 😅 ale gdzie mu się tak spieszy ja się pytam 😂). A jak dotrwam jutra to akurat mam wizyte po południu u Osteopaty i rano u gina na przegląd podwozia.
Teraz mama mi wymasowala tak fajnie lekko plecy zeby troszkę mi ulżyć i na razie jest ok 😊.Lalia lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Oooo ja! Na mnie się krzywo patrzą, bo brzuch a ja prowadzam. Ale mam to gdzieś. Póki nie ma odgórnego zakazu, ja. Za to place, dzieci są zdrowe, to nie widzę potrzeby trzymania ich w domu. Nie wyobrażam sobie nauki zdalnej Z przez tyle godzin co ma szkole (a u nas tak to wygląda). Kornela ciągle chodzi i przeszkadza, Filip zaraz marudzi że chce się bawić z Zuzia. I tak w kółko.
Tylko teraz będę mądrzejsza i niech jej matka bierze połowę miesiąca wolna, ja nie będę się użerać, tym bardziej, że mamy nadal z nią problemy.SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ja juz po wizycie. Chyba jednak moge wskoczyc przed kolejke za tydzien zobaczymy czy bedzie jakies wywolywanie czy czekamy. U mnie troszke pogmatwane bo z OM termin mam na 5.11 z kolei usg prenatalne wyszly ze 14.11, a ze jeszcze doszla cukrzyca to nie mozna przetrzymać maluszka. Poki co jest okej ale za tydzien zobaczymy jak sie maluch rozwija i co dalej:p maz przerazony ze jestem tykajaca bomba😂
Karenira, SzalonaOna, Zulugula, dmg111, kar_oliv, Ounai, Lalia, doomi03, Suszarka, Stokrotka027, madziulix3, Ewa88 , patrycja92, calanthe, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowastaraczka wrote:Ja juz po wizycie. Chyba jednak moge wskoczyc przed kolejke za tydzien zobaczymy czy bedzie jakies wywolywanie czy czekamy. U mnie troszke pogmatwane bo z OM termin mam na 5.11 z kolei usg prenatalne wyszly ze 14.11, a ze jeszcze doszla cukrzyca to nie mozna przetrzymać maluszka. Poki co jest okej ale za tydzien zobaczymy jak sie maluch rozwija i co dalej:p maz przerazony ze jestem tykajaca bomba😂
To co, wizytujemy razem 2.11?.
-
Też już jestem po wizycie. Było usg I trymestru. Generalnie wszystkie parametry jakie można sprawdzić na tym etapie wyszły w porządku. Miałam ze sobą wynik NIFTY, żeby lekarka mogła zobaczyć. Podczas badania kości nosowej mówiła mi, że jest w normie i że usg potwierdza niskie ryzyko wad. Maluch ruszał się żywo, a jak chciała właśnie tę kość nosową mierzyć to fiknął koziołka i obrócił się plecami
Także trochę się naszukała
Rozmiarem odpowiada swojemu wiekowi, ma CRL 50.9mm
SzalonaOna, KarolinaMaria, Inaa89, Olla95, Nowastaraczka, Lulu83, kar_oliv, Lalia, Nikaa92, Suszarka, Zulugula, calanthe, Stokrotka027, madziulix3, Ewa88 , patrycja92 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
nick nieaktualnyKarenira wrote:Też już jestem po wizycie. Było usg I trymestru. Generalnie wszystkie parametry jakie można sprawdzić na tym etapie wyszły w porządku. Miałam ze sobą wynik NIFTY, żeby lekarka mogła zobaczyć. Podczas badania kości nosowej mówiła mi, że jest w normie i że usg potwierdza niskie ryzyko wad. Maluch ruszał się żywo, a jak chciała właśnie tę kość nosową mierzyć to fiknął koziołka i obrócił się plecami
Także trochę się naszukała
Rozmiarem odpowiada swojemu wiekowi, ma CRL 50.9mm
Kiedy teraz wizytujesz? -
Dzieciaki lekcje online, więc ide sie zamknąć do łazienki, wykąpać i spróbować ogolić 😅 moze z lusterkiem dam jakos rade 🤣
Lalia, Nikaa92, Zulugula lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Lalia wrote:Mania, Enigva, Inga witam w nowym tygodniu! 🤗
Madzia, czekamy na wyniki, ale wierzę, że będzie dobrze 👍
Dziewczyny, kciuki za dobre wieści z wizyt ✊
Suszarka, skoro Twoja córa jest tydzień do przodu, to mój synek jest chyba klockiem 😂 on na 29+4 ważył już 1700, a te pomiary miał mega podobne do Twojego bobasa 🙈 jutro mam usg III trymestru to się dowiem co u mojego klopsika 💙
Anetka, przykro mi z powodu babci ☹️
Doomi, szczerze to te Twoje dolegliwości to trochę skurcze przypominają 😅 może Kacpi już w bloku startowym 🤭
Mamusie, jak tam u Was i dzieciaczków?? 😍
Ja się witam w rozpoczętym 32 tc 😁 mogę rodzić za 6 - 8 tygodni 💪 mój synek jest melonem lub ananasem 🍍na plusie 9,2 kg 🤣
Aleks Ty maly ananasku 😄Lalia lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 12:31
Nowastaraczka, Inga28, KarolinaMaria, Gagatka, LaBellePerle, Inaa89, kar_oliv, Lulu83, Karenira, Lalia, doomi03, Ounai, Nikaa92, Suszarka, Ladyo, Enigvaa, Zulugula, Stokrotka027, kic83, Lelek, madziulix3, SzalonaOna, patrycja92, calanthe, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Hoho ale wieści! No ciekawe... Przy cukrzycy niby wywołują w 39 tyg. A Ty jesteś na insulinie?
To co, wizytujemy razem 2.11?.
Tak 2.11 wizyta 😱SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ale pięknie !!! Maz sam ogarnal napis? ❤
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Doomi ja dzisiaj pytałam się gina co na ból pleców bo mi nieraz mocno dokucza, to powiedział że albo fizjoterapia, albo właśnie paracetamol ładnie ten ból wyciszy. Natomiast bóle które opisujesz to mogą być skurcze krzyżowe. Odpoczywaj jak tylko dasz radę!
Anetka wyrazy współczucia. Ciężki czas przed Wami, mam nadzieję że tata się jakoś pozbierapowodzenia na wizycie!
Edit: jak w sobotę mieliśmy te chrzciny to mieli zamówiony catering i były też dwie panie które roznosiły jedzenie i zmywały naczynia. Może próbujcie w ten sposób kombinować, bo się zajedziecie.
W kwestii protestów popieram Ounai. W ogóle trochę śmierdzi mi to, że niby jest wirus i mamy wszyscy uważać, a jednocześnie są wprowadzane kontrowersyjne przepisy, które powodują protesty na masową skalę...Lulu83, doomi03, Suszarka, Enigvaa, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
Ja się witam w 30 tc. Humor poziom -10. Jeszcze miałam dziś iść do dentysty, ale zadzwonił i przełożył wizytę o o prawie 2 tygodnie. Zapewne jest na kwarantannie, nie pytałam, wolę nie wiedzieć.... Powodzenia dla wszystkich wizytujących!
A co do L4 to nie warto odkładać tego w nieskończoność. Ja się wybieram od miesiąca i ciągle coś staje na przeszkodzie. 60% działu nie ma, bo sami siedzą na L4 (akurat każde słuszne, taki głupi zbieg okoliczności), a ja mam skrupuły i dalej walczę... nie potrafię tego rzucić w obecnej sytuacji, liczę, że ten tydzień jeszcze wytrzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 10:52
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm