Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania, Enigva, Inga witam w nowym tygodniu! 🤗
Madzia, czekamy na wyniki, ale wierzę, że będzie dobrze 👍
Dziewczyny, kciuki za dobre wieści z wizyt ✊
Suszarka, skoro Twoja córa jest tydzień do przodu, to mój synek jest chyba klockiem 😂 on na 29+4 ważył już 1700, a te pomiary miał mega podobne do Twojego bobasa 🙈 jutro mam usg III trymestru to się dowiem co u mojego klopsika 💙
Anetka, przykro mi z powodu babci ☹️
Doomi, szczerze to te Twoje dolegliwości to trochę skurcze przypominają 😅 może Kacpi już w bloku startowym 🤭
Mamusie, jak tam u Was i dzieciaczków?? 😍
Ja się witam w rozpoczętym 32 tc 😁 mogę rodzić za 6 - 8 tygodni 💪 mój synek jest melonem lub ananasem 🍍na plusie 9,2 kg 🤣Zulugula, kar_oliv, Inaa89, Iryska, Enigvaa, SzalonaOna, Suszarka, doomi03, Maniaaa., dmg111, madziulix3 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Kar oliv
Snilo mi się, że organizowalas kiermasz choinek na święta u mnie na dzielni hahaha 🙈
Mmm... już czuję zapach tych choinek 🎄 😂 Ja się śmiałam do męża, że w tym roku choinkę ubierzemy chyba 1 grudnia i to sztuczną 😂 Mam termin na 18, od 7 mój ma urlop bo musi wybrać, więc powiedziałam Mai, że od 7 może wychodzić bo tata pomoże 😂😂😂😂😂😂Zulugula, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Dziewczyny
nigdy więcej cc 🤷 powiem Wam, że mam porównanie do sn i dla mnie to koszmar.
Ciągnie mnie ta rana, jak za dużo pochodzę to już musze leżeć potem. Wczoraj rozpakowałam torbę że szpitala i po jabłkach, leżałam i leżę do dziś.
Mało za to leci że mnie z cipki, rzadko wymieniam wkładki.
Co do pobytu w domu, mąż za mnie robi wszystko, ja tylko karmię, powiem Wam że mając dwójkę nie jest lekko. Dobrze że 5-latka idzie jutro do przedszkola.
Córka zakochana w braciszku 🤗 cały czas chce przy nim pomagać.
Wczoraj się tak zestresowal mężem i siostrą że się obsrał raz za razem.
W dzień cały czas śpi , a w nocy się budzi, ale mi to nie przeszkadza. Płacze przed zrobieniem kupy.
Taki słodki z niego maluszek.
Wszystkie ubrania są na niego za dużezaplątuje mu się noga w za dużych pajacach.
Mąż mega zestresowany Maluchem w domu, cały czas ucisza córkę, a ja nie chcę żeby się zraziła i żeby zgasła w niej ta dziecięca radość i ta miłość do Synka.
Mąż musi robic mi teraz codziennie zastrzyki przez 10 dni, widzę że się mega stresuje, przeciwzakrzepowe po cc.
No i doszedł dziś nawał, piersi mam jak torpedy i bolą
Kicus, jamialam to samo... akurat moj wyjezdzal do pracy pare dni po moim wyjsciu ze szpitala to balam sie, ze podczas jego nieobecnosci bede siedziala brudna - mamy wysoka wanne i balam sie, ze wciaz nie bede dala rady wejsc, moj wtedy pierwszy wchodzil i mnie wciagal, musial tez wode odkrecac, bo nie dalam rady sie tak schylic. Koszmar. Nawet spodnie mi sciagal i skarpetki.
SzalonaOna wrote:Powiem Wam, że mam dziś takiego doła jakiegos, że chciałabym już po prostu urodzićdosyć mam normalnie
.
a ja mam dzis dola, ze juz nie jestem w ciazy i urodzilam... perspektywa zalezy od punktu siedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 08:56
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Matko, współczuje
idziesz znowu do fizjonz tym? Przed ciążą też miałaś takie problemy?
No właśnie żadnych problemów z plecami nie mialam.
Chyba za duzy ciezar juz noszę i dlatego plecy nie dają rady. Zaraz ide wziac ciepły prysznic, pomasuje sobie to miejsce, moze bedzie lepiej -
Casteam, w takim razie chyba Ci życzę żeby córcia spakowała torebeczkę i szykowała się do wyjścia żeby Ci ulżyć 😘
Calanthe, cieszę się, że u Was w porządku i starsza córcia tak fajnie przyjęła siostrzyczkę ♥️ -
Suszarka wrote:W kwestii protestów popieram Ounai. W ogóle trochę śmierdzi mi to, że niby jest wirus i mamy wszyscy uważać, a jednocześnie są wprowadzane kontrowersyjne przepisy, które powodują protesty na masową skalę...
Tylko w jaki sposob inaczej zakomunikowac swoj sprzeciw jak nie sluchaja 🤷🏻♂️ Do samego protestu czy manifestacji nic nie mam, przukre tylko ze dochodzi do wandalizmu.
Mysle ze teraz beda mogli spokojnie powiedziec ze oni robili co mogli zeby nas zabezpieczyc przed covidem a spoleczenstwo zle i niedobre i wyszlo manifestowac. Wytra sobie rece o obywateli 🤷🏻♂️🔸28 lat
pytałam się dzisiaj lekarza dla pewności czy mam się nastawiać na wcześniejszy poród skoro teraz wychodzi ten tydzień w przód, powiedział że obstawia że będzie po prostu duża, i podał przykład że rodzą się dzieci około 3 kilogramów i takie na 4.5 kilograma i to wszystko się mieści w normach
a mogłabyś w wolnej chwili sprawdzić jak Twojemu Synkowi wychodził brzuszek na tym ostatnim USG, na jaki tydzień? Ja porównałam pomiary i ostatnio był brzuszek dzień do przodu względem om a teraz jest 4 dni do tyłu i moja głowa sobie próbuje wkręcać różne rzeczy ale skoro lekarz powiedział że rośnie symetrycznie i jest w porządku to będę sobie to powtarzała do znudzenia
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Enigvaa wrote:Tylko w jaki sposob inaczej zakomunikowac swoj sprzeciw jak nie sluchaja 🤷🏻♂️ Do samego protestu czy manifestacji nic nie mam, przukre tylko ze dochodzi do wandalizmu.
Mysle ze teraz beda mogli spokojnie powiedziec ze oni robili co mogli zeby nas zabezpieczyc przed covidem a spoleczenstwo zle i niedobre i wyszlo manifestowac. Wytra sobie rece o obywateli 🤷🏻♂️Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Doomi jak tam Twój ból pleców? Też mi się wydaje, że to mogą być bóle krzyżowe, może warto sprawdzić?
Anetka współczuję Ci tej sytuacji, tulę mocno 😘😘
Madziulix trzymam kciuki za betę!
Mamusie, w jaki sposób odgrzewacie ściągnięte mleko, które stoi w lodówce? Do ciepłej wody dajecie? Dałam pierwszy raz do lodówki i teraz myślę jak to podać synkowi 😁
U nas noc jak każda, pobudka o 1 i 4 i trochę wicia się i marudzenia między karmieniami🙂Lalia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Suszarka wrote:Właśnie tego się obawiam. A narracja w mediach jest też prowadzona dziwnie, bo moja mama jest przekonana że ludzie się domagają aborcji na życzenie 🤦
Bo jedyna sluszna telewizja i radio tak to propaguja. Ogladalam teelexpress. Straszne jak manipuluja tymi starszymi glownie ludzmi, ktorzy maja ta nawinosc w sobie i wierza we wszystko co mowi Pani w tv 🙈
Widzialam takie screeny, mam tylko nadzieje ze to fejk bo az moje robiace sie mleczne cyce opadaja 🙈
🔸28 lat
Madziulix trzymam kciuki za betę!
Mamusie, w jaki sposób odgrzewacie ściągnięte mleko, które stoi w lodówce? Do ciepłej wody dajecie? Dałam pierwszy raz do lodówki i teraz myślę jak to podać synkowi 😁
U nas noc jak każda, pobudka o 1 i 4 i trochę wicia się i marudzenia między karmieniami🙂Iryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suszarka wrote:Właśnie tego się obawiam. A narracja w mediach jest też prowadzona dziwnie, bo moja mama jest przekonana że ludzie się domagają aborcji na życzenie 🤦
Moze to byc tez strategia ze jak bedzie wieksza ilosc zakazen za chwile to zwalą to na te "złe" protestujące kobiety. Pewnie nie spodziewali sie ze az taki bedzie ruch bo jednak pandemia, ale tak to jest jak się rusza coś czego nie powinnoSuszarka lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Bo jedyna sluszna telewizja i radio tak to propaguja. Ogladalam teelexpress. Straszne jak manipuluja tymi starszymi glownie ludzmi, ktorzy maja ta nawinosc w sobie i wierza we wszystko co mowi Pani w tv 🙈
Widzialam takie screeny, mam tylko nadzieje ze to fejk bo az moje robiace sie mleczne cyce opadaja 🙈
Na gorze tego screena jest #fake -
Ounai wrote:Nie chcesz podjechać gdzieś sprawdzić tego? Dość mocne te bóle które opisujesz.
Wiesz co te bóle okresowe nie były jakieś intensywne, ale za to plecy bolaly dosyć mocno, tylko one się tak jakoś dziwnie nie zgrywały , w sensie plecy zaczęły mnie coraz mocniej bolec kiedy już te okresowe tak naprawdę zaczęły odpuszczać po no spie. Godzinę po prysznicu krzyż tez zaczal trochę odpuszczać i nawet udalo mi się przespać 2h.
Co prawda teraz jak lezalam to znów zaczelo mnie pobolewać lekko okresowo i trochę w krzyżu jednocześnie. Na razie się obserwuję, probuje klikać w apce jak boli mocniej lub spina sie jakos brzuch... Chociaż wydaje mi się ze to nie jest jeszcze ta intensywność. Ale jak poczuje ze zaczynam sie znow niepokoic to podjadę na ip, już sobie zalatwilam awaryjny transport w razie co
Ogólnie jutro mam mieć wizytę u mojego gina i mialam nadzieję ze dotrwam 😛Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Tak wiem, używałam z synem. Strzelało jak z armaty 😂
Marta spala najpierw 5h, a potem 3h od rozpoczęcia karmienia. Później wreszcie przyszło wyczekiwane - walnęła kupę. A teraz ciśnie kolejną. Po 5 dniach.
Ale wczoraj było naprawdę źle. To był taki nieutulony płacz. Naprawdę balismy się że już tak całą noc będziemy ją nosić.
Mam nadzieję ze odkupilam się w łaskach za ten obrzygany outfit do sesji i przywołana kupa spełniła oczekiwania 😂😂😂🤣 -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Wiesz co te bóle okresowe nie były jakieś intensywne, ale za to plecy bolaly dosyć mocno, tylko one się tak jakoś dziwnie nie zgrywały , w sensie plecy zaczęły mnie coraz mocniej bolec kiedy już te okresowe tak naprawdę zaczęły odpuszczać po no spie. Godzinę po prysznicu krzyż tez zaczal trochę odpuszczać i nawet udalo mi się przespać 2h.
Co prawda teraz jak lezalam to znów zaczelo mnie pobolewać lekko okresowo i trochę w krzyżu jednocześnie. Na razie się obserwuję, probuje klikać w apce jak boli mocniej lub spina sie jakos brzuch... Chociaż wydaje mi się ze to nie jest jeszcze ta intensywność. Ale jak poczuje ze zaczynam sie znow niepokoic to podjadę na ip, już sobie zalatwilam awaryjny transport w razie co
Ogólnie jutro mam mieć wizytę u mojego gina i mialam nadzieję ze dotrwam 😛Suszarka, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość