X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    O to mi chodziło co najpierw. Mi też mówiła, że jeszcze są jakieś dwa schematy, że jak się szczepi po 2 miesiącu to są 3 dawki, a jak po 3cim miesiący to już wystarczą 2 dawki... Chyba chodziło o meningoki B....
    Też mi coś takiego mówili, ale jakoś nie zwróciłam aż tak uwagi, bo my mamy taką racjonalną dość pediatre. Sama ma małe dzieci więc podchodzi dość rozsądnie do tematu a jednocześnie nie zaniedbuje. Jak poprosiłam ją o skierowanie na badania krwi dla Marty to bez problemu dała. Ale w końcu nie robiłam bo takie średnio potrzebne a nie chce jej ciągnąć do laboratorium w obecnej sytuacji.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Też mi coś takiego mówili, ale jakoś nie zwróciłam aż tak uwagi, bo my mamy taką racjonalną dość pediatre. Sama ma małe dzieci więc podchodzi dość rozsądnie do tematu a jednocześnie nie zaniedbuje. Jak poprosiłam ją o skierowanie na badania krwi dla Marty to bez problemu dała. Ale w końcu nie robiłam bo takie średnio potrzebne a nie chce jej ciągnąć do laboratorium w obecnej sytuacji.
    No dlatego bym w sumie chciała poczekać trochę żeby dwie dawki wystarczyły... U mnie w przychodni tam gdzie zapisałam Mikołaja to jest w ogóle super bo jest neonatolog dla takich maluszków, a dopiero większe maluchy idą do pediatry. Mówiła mi, że jeśli nie ma rodzeństwa chodzącego do żłobka/przedszkola to można do tego 3 miesiąca poczekać.

Motylku to jakaś kpina. Że oni się nie boją bez KTG kobietę w zaawansowanej ciąży wypuszczać... Szok normalnie.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dziewczyny
    dziś Aleks ma już tydzień 💙

- zdecydowanie dłużej dochodzi się do siebie po cc
    - jest o wiele łatwiej przy drugim dziecku, chodzi mi o opiekę
    - w ogóle nie muszę już używać podkładów Bella mama, chodzę bez majtek 😂 wietrze ranę i krocze
    - cały czas zasuwam w kieckach letnich lub koszulach na ramiączka, grzeje mnie połóg
    - mam czas na mycie i to w wannie 🛀
    - Młody sypia w cyklach co 3-4h z przerwą na kupę, siku, cycka, powtórzyć
    - kikut ładnie nam się goi
    - dziewczyny z dziećmi do 3 kg rozmiar 50 must have, wszystko jest za duże na synka
    - nie chodzę już zgięta w pół
    - jutro zdjęcie szwów

Dziś robiłam papierologię, Młody ma już PESEL więc
    - objęłam go pakietem rodzinnym Luxmed i ubezpieczeniem zdrowotnym póz, żeby wybrać pediatrę tam
    - wypełniłam warszawska wyprawke malucha (dają mega rzeczy za free więc zamierzam brać)
    - wypełniłam wniosek o macierzyński i urlop wypoczynkowy (póki co do lutego 2022 siedzę w domu 🤗)
    - wieczorem machnę jeszcze 500 +
    A wiesz, że w połogu wanna zabroniona? Super, że tak fajnie Ci się układa, też uważam że z drugim łatwiej. I ja w ogóle jakaś tak zorganizowana się zrobiłam odkąd mam więcej dzieci ;)

A stópki cuuudo 😻😻😻😻😻

Julik, śliczny ten wózek. Też go mocno brałam pod uwagę.

Motylek, ja mam kolorowy wózek. Ale spacerówkę sobie kupię raczej czarna i do tego kolorowa wkładkę. Drugą spacerówkę mam w kolorze chestnut.

Dziewczyny, polecam jeszcze zamówić sobie przed porodem gips do odcisku stopy. Koszt niewielki a cudowna pamiątka, zwłaszcza jak się zrobi takiej malusieńkiej stópce. My jeszcze nie zrobiliśmy ale w ten weekend przycisnę męża bo gips już jest :)

Wik89, SzalonaOna, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Anetka chciałaś też opinie o suszarce jak już będę miała. Jestem bardzo zadowolona że się zdecydowałam, jeśli któraś z was się zastanawia to na prawdę super sprawa. Robię pranie przekładam do suszarki suszy się, wyjmuję co do składania od razu składam. Rzeczy do prasowania tylko zostają. Wcześniej po rozwieszenie ta suszarka stoi w pokoju zawala miejsce, jak wyschnie to akurat nie zawsze mam czas żeby to dalej ogarnąć. A tu jest fajne mięciutkie, nawet ręczniki które już po zwykłym suszeniu nie były idealnie miękkie, po wysuszeniu raz w suszarce są bardziej miękkie. Muszę jeszcze dobrze ogarnąć programy, co w jakim suszyc, ale po wysuszeniu 3 "porcji" prania jestem bardzo zadowolona. No i nie trzeba czekać aż coś wyschnie, piorę suszę i znowu można zakładać. 😁
    Inaa jestem też ciekawa jak Ci się sprawdza nowe żelazko, jaki model ostatecznie wybrałaś? Chyba wspominałaś że philipsa?
    A no i muszę męża pochwalić, kupiliśmy też zmywarkę, czasami pamięta sam, czasami jeszcze muszę mu przypomnieć, ale wkłada po sobie rzeczy naczynia. 😁
    Uważaj na niektóre ubrania. Np ciuchy z HM kurczą się w suszarce bębnowej o ok 1 rozmiar, tak jak samo ciuchy z Lidla. Next się nie kurczy. Ja już szał na suszenie wszystkiego mam za sobą. Teraz nasze tshirty piorę bez suszenia, żebyśmy jeszcze w nie weszli :P

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Tak, niezależnie czy wpięta przodem czy tyłem to można razem złożyć, tylko trzeba pamiętać żeby ustawić wszystko w stronę rączki 👍

Dziewczyny, totalnie nieistotne pytanie, ale zapytam 😂
    Kiedy przygotowalyscie łóżeczko, dostawkę, przewijak tak "na gotowo"?? Że założyłyście podkłady, prześcieradła itd? 😅
    Jak szłam do szpitala. A z synem w związku z terminem na 25.12 jakoś w 38 tc

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    No dlatego bym w sumie chciała poczekać trochę żeby dwie dawki wystarczyły... U mnie w przychodni tam gdzie zapisałam Mikołaja to jest w ogóle super bo jest neonatolog dla takich maluszków, a dopiero większe maluchy idą do pediatry. Mówiła mi, że jeśli nie ma rodzeństwa chodzącego do żłobka/przedszkola to można do tego 3 miesiąca poczekać.

Motylku to jakaś kpina. Że oni się nie boją bez KTG kobietę w zaawansowanej ciąży wypuszczać... Szok normalnie.
    Ja poczekamy bo też nie chcę małej dowalić co chwilę takich wielkich ilości szczepionek a to będzie już większy organizm. Z resztą ona ma już 2 miesiące jakby nie patrzeć to jeszcze miesiąc został. Zawsze to jedna dawka mniej.

Motylku, tragiczny ten szpital. Co za olewcze podejście. Może zadzwoń do swojego lekarza w takiej sytuacji, co?

Annia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja poczekamy bo też nie chcę małej dowalić co chwilę takich wielkich ilości szczepionek a to będzie już większy organizm. Z resztą ona ma już 2 miesiące jakby nie patrzeć to jeszcze miesiąc został. Zawsze to jedna dawka mniej.

Motylku, tragiczny ten szpital. Co za olewcze podejście. Może zadzwoń do swojego lekarza w takiej sytuacji, co?
    Zgadzam się. Zwłaszcza, że podobno po tych meningokach często dzieci gorączkują i to tak porządnie...

Dziewczyny polećcie coś fajnego na Netflixie. Oglądam teraz wreszcie Stranger Things ale mnie nie porywa. Wiedzmina, Sex Education i Narcos już oglądałam.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Zgadzam się. Zwłaszcza, że podobno po tych meningokach często dzieci gorączkują i to tak porządnie...

Dziewczyny polećcie coś fajnego na Netflixie. Oglądam teraz wreszcie Stranger Things ale mnie nie porywa. Wiedzmina, Sex Education i Narcos już oglądałam.
    The100, The Crown, Lucyfer, Emily w Paryżu, Suits

kic83, Annia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do niespiacych z powodu karmienia bobasa, a nie z powodu ciąży 😅
    Kicku, dzieki, ciesze sie, ze mnie rozumiecie :) teraz powinnam pewnie spac, skoro dziecko wlasnie zasnelo po pobudce na karmienie, i regenerowac sily, ale napisze troche co u nas
    Mialam naciete krocze, nie jakos bardzo, ale rana boli, ciągnie, wiec nie jest to zbyt przyjemne, dodatkowo przez pierwsze pare dni funkcjonowalam na paracetamolu i teraz mysle, ze moze za malo oszczedzalam te strone, powinnam byla bardziej uwazac jak siadam/wstaję/itp. Jutro zdjecie szwow, mam nadzieje, ze wszystko ok (polozna rodzinnej byla u mnie we wtorek rano i widziala, powiedziala ze goi sie dobrze, zobaczymy co jutro powiedza). Dodatkowo mam nadcinienie i to sprawia, ze jestem zmeczona
    Wizyta poloznej rodzinnej bardzo fajna i pomocna, zwlaszcza dla mnie przy pierwszym dziecku. sprawdzila dziecko, w tym pępek (uwaga, kikut odpadl nam juz 5 dobie po porodzie :P pierwsza noc w domu, dziecko sie mocno wiercilo na przewijaku i nagle sie zorientowaliśmy, ze kikut jest obok pępka już!) ☺️, to jak sie przystawia do piersi, pokazala mi jak sobie radzic z nawalem pokarmu, byla z 45 minut u nas i fajnie. Ma przyjsc drugi raz za tydzieńm
    Wczoraj bylismy na wizycie pediatrycznej juz😅 troche wczesnie ‚ to maz umawiał termin 😜 ale z drugiej strony mamy to juz z glowy, pediatra i synek sie zapoznali ;), bylo mierzenie i warzenie, no i mzluch wasy juz prawie tylo co po porodzie, a mial spadek w 2 i 3 dobie, dostalismy skierowanie na usg bioderek, informacje i kalendarzu szczepien do 1 roku zycia dziecka
    Maz jest w domu i bardzo sie angażuje
    Napisze wiecej kolejnym razem;)

kic83, Annia, Lalia, Inaa89, Zulugula, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu przeboje z tym napadem bolu zoladka 3 raz w tym tygodniu. Tym razem leki nie pomogly, tak bolalo ze az zaczal mi sie caly brzuch spinac bolesnie. Bol az paralizuje, poty oblewaja. Czy to normalne zeby to bylo od rozciagania sie macicy? 😳 zazwyczaj lapie mnie to w nocy jak zoladek powinien juz byc pusty, wczesniej nigdy tak nie mialam.

🔸28 lat

Wysłany: 29 października 2020, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja pitolę. Jaka paranoja. Ogólnie zostałam tylko zbadana. Wewnętrznie nic się nie dzieje, bez żadnego usg i ktg. Mam się zgłosić do lekarza prowadzącego, on mnie pokieruje. Chyba, że odejdą mi wody 🤦‍♀️
    Kpina jakaś.
    A i położna mi zmacala brzuch, że nie jest twardy, nie napina się, wuec nie panikować...

Zapytałam czy mogą chociaż usg zrobić i popatrzeć, bo mała jest owinięta pępowina, to powiedzieli, że mój lekarz prowadzący ma kontrolować takie rzeczy.

Czyli podsumowujac: wrócić ze skurczami co 3 min albo jak odejdą wody....

Bez komentarza zostawiam ten szpital. Jutro zadzwonię jeszcze do swojej poloznej, może ona ogarnie mi jakieś ktg.

Czy to szpital w którym chcesz rodzić??
    Masakra jakaś.
    No ja jakbym poczekała w domu do odejścia wód to bym w nim urodziła bo bym nie zdążyła dojechać do szpitala.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Przyszedł mi ten termometr braun 7. Niby nic a taki bajer😀 ale z niczego tak się nie cieszę z tego zamówienia z apteki jak z nowego kremu na hemoroidy 🙈 nowy krem nowe nadzieje😂

Ojj Casteam na bank do poniedziałku urodzisz 😁

Ja dziś mialam taki dzień bez mocy i chęci na nic, ale zrobiłam zapas krokietow do zamrażarki na cięższe czasy, także nie taki stracony dzień 😊

Zulu jaki teraz krem na hemo testujesz?

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmimy. ☺️

Ounai dzięki za polecenia.🙂

Wik, a nocki grzecznie przesypia? Co ile macie pobudki? Mam nadzieję, że to nadciśnienie po połogu minie.

Kicku jak się czujesz? 😘

Wik89, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, poki co to jeszcze trudno nam wprowadzic jakis staly rytm, generalnie spi po okolo 2-3 godziny (choc w dzien blizej 3 godzin a w nocy blizej 2/ 2,5... niestety 😅), po pobudce od razu chce jesc, poczatkowo chcielismy go najpeirw przewijac i potem karmic, ale po pierwsze on bardzo tego nie lubi i konczy sie to placzem, gdy jest „na glodniaka”, po drugie w trakcie jedzenia najczesciej robi cos do pieluchy, wiec i tak potem trzeba przebierac...dzis w nocy nie zmienilismy pampersa przy jednej pobudce i nic sie chyba nie stalo, a dzieki temu spal spokojnie od 23.30 do 5 wlasnie z ta jedna pobudka na karmienie. A poprzednie dwie noce zmienialismy czesto, bo stak sobie zalozylismy, i czesto sie wybidzal, mial turbokarmienianpo 7-8 minut (raczej jako forma uspokojenia) i turbodrzemki po 20-40 minut...
    A jak Wy robicie dziewczyny z tym przewijaniem?
    Teraz jak sie po 5 obudzil, to najpierw nakarmilam, potem przewinelismy go bez placzu (sukces;)) i byl w dobrym humorze, za chwilke moze jeszcze zaśnie
    Tylko pytanie czy zasnie inaczej niz przy piersi (wiem, ze nie jest glodny), no zobaczymy

Kiedy zaczynac porę dzienna? Noc wiem - po kapieli. Ale kiedy ta noc sie konczy dla takiego maluszka?:)

Kicku, idziesz sama na zdjecie szwow? Odciagasz mleko, zeby maz podal w razie czego? Czy jedziecie razem? Pytam, bo ja dzisiaj ide na zdjecie szwow i zastanawiam sie, jak to rozegrac

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, wspolczuję, eh... Ale jak najbardziej dzwon rano do poloznej, moze jej sie uda to ktg ogarnac albo cos doradzi

SzalonaOna lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, też mam dylemat z pampersem, bo mój mały też często robi kupkę w trakcie karmienia. Tylko że po zjedzeniu on już tak ładnie śpi, że czasem po prostu szkoda mi go wybudzać zmianą pieluszki i nie wiem sama co robić🤷

Wik89 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie 😘
    U nas czkawka i gimnastyka od 5:50 🤣
    I to taki intensywny trening, że żadna pozycja szanownemu Aleksandrowi nie odpowiada 🤷‍♀️

Wiem, że się nie porównuje dzieciaczków, ale jestem ciekawa czy mój synek rokuje bardziej na 3,5 kg czy poniżej 3🤔

Ounai, kiniusia, Nikaa czy mogłybyście w wolnej chwili (haha😅) sprawdzić ile Wasze maluchy ważyły mniej więcej w 29+0 do 32+0? 😘

Wik89 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    My też się karmimy. ☺️

Ounai dzięki za polecenia.🙂

Wik, a nocki grzecznie przesypia? Co ile macie pobudki? Mam nadzieję, że to nadciśnienie po połogu minie.

Kicku jak się czujesz? 😘
    My się karmimy i czekamy aż brat i tata sobie pójdą do przedszkola i pracy ;)

Annia, kiedy Wam kazali iść na usg bioderek ponownie? Bo tak sobie przypomniałam, że będzie trzeba to chyba umówić już.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Annia, poki co to jeszcze trudno nam wprowadzic jakis staly rytm, generalnie spi po okolo 2-3 godziny (choc w dzien blizej 3 godzin a w nocy blizej 2/ 2,5... niestety 😅), po pobudce od razu chce jesc, poczatkowo chcielismy go najpeirw przewijac i potem karmic, ale po pierwsze on bardzo tego nie lubi i konczy sie to placzem, gdy jest „na glodniaka”, po drugie w trakcie jedzenia najczesciej robi cos do pieluchy, wiec i tak potem trzeba przebierac...dzis w nocy nie zmienilismy pampersa przy jednej pobudce i nic sie chyba nie stalo, a dzieki temu spal spokojnie od 23.30 do 5 wlasnie z ta jedna pobudka na karmienie. A poprzednie dwie noce zmienialismy czesto, bo stak sobie zalozylismy, i czesto sie wybidzal, mial turbokarmienianpo 7-8 minut (raczej jako forma uspokojenia) i turbodrzemki po 20-40 minut...
    A jak Wy robicie dziewczyny z tym przewijaniem?
    Teraz jak sie po 5 obudzil, to najpierw nakarmilam, potem przewinelismy go bez placzu (sukces;)) i byl w dobrym humorze, za chwilke moze jeszcze zaśnie
    Tylko pytanie czy zasnie inaczej niz przy piersi (wiem, ze nie jest glodny), no zobaczymy

Kiedy zaczynac porę dzienna? Noc wiem - po kapieli. Ale kiedy ta noc sie konczy dla takiego maluszka?:)

Kicku, idziesz sama na zdjecie szwow? Odciagasz mleko, zeby maz podal w razie czego? Czy jedziecie razem? Pytam, bo ja dzisiaj ide na zdjecie szwow i zastanawiam sie, jak to rozegrac
    U nas jest tak. Budzi się głodna to zmiana pampersa i karmienie. Jeśli kupa jest w trakcie to od razu przerywam karmienie, zmieniam pampersa i karmię dalej. Pora nocna zaczyna się u nas ok 21, wtedy zasypia silniejszym snem (ale wcześniej to bywało nawet koło 1:00. Pora dzienna jest ok 6-7. A jak ma te turbodrzemki to liczysz od końca karmienia czy od rozpoczęcia karmienia te przerwy 20 min? Bo generalnie przerwy w jedzeniu liczy się zawsze od rozpoczęcia karmienia. I ustawianie dziecka trochę trwa. Marta nadal nie jest jeszcze ustawiona a ma ponad 2 miesiące

Wik89 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku naprawde porażka jakas z tym szpitalem. Jeśli to szpital w którym masz rodzic to nigdy w życiu bym się nie zdecydowała na poród tam, chyba strach by mi nie pozwolił w takim przypadku. U mnie jak jade na IP to bada lekarz dokladnie, szczegółowo robi usg, uspokaja, tlumaczy. Rewelacyjne podejście. Zadzwoń moze rzeczywiście do swojego lekarza, i poszukaj w mieście gdzie robią ktg..

Annia, SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ