X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Miałam dziś napisać, że ostatnio wieje nudą na wątku, 'dawno' żadna nie rodziła 😴🤭

Mówisz i masz 😂

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia, kocham stópki Stasieńka 😍👣 dziękuję! 💙
    Jesteś niesamowita z tym laktatorem, dzielna mama! 💪
    Czyli w 29 Stasiu miał 1300, no a mój Aleksander niby 1700 😂 ale prawdopodobnie wkradł się wtedy błąd bo w 31 wyszedł 1600 🙈 a dzieci mogą się zatrzymać, ale na pewno nie maleją 😅 no nic, następne usg mam 32 +4 to jestem ciekawa ile wyjdzie 😁
    W razie czego zamówiłam 3xpajac 50, 2xspodenki 50 i muszę dokupić tylko 2xbody długi rękaw 50 i będę zabezpieczona 👍

Edyciak, na szkole rodzenia położna mówiła, że mąż przyjeżdża pod szpital, daje podpisane nosidełko (fotelik) ratownikowi a ten transportuje to na oddział. Ubieramy siebie, później dziecko, ja jadę z walizką, położna niesienie dziecko i fotelik, z windy dzwonię po męża, że ma być przed wejściem, wychodzimy i przed wejściem mąż odbiera mnie, walizkę i dziecko. Dlatego stwierdziłam, że skoro mam miejsce w walizce to ten 1 komplet dla małego na wyjście mi nie przeszkadza, a przyspieszy wszystko.
    Co do odległości i podawania rzeczy, my mamy do szpitala ponad 50 km, ale autostradą to ok 40 min więc spoko. Tylko, że wydaje mi się, że u nas ta "poczta szpitalna" działa w określonych godzinach, chyba 12-15?? A mój mąż pracuje teraz po 12h od 7:30 do 19:30 a kolejny dzień wolny . Jeśli będę potrzebować jakąś pierdołe typu pampersy, majtki siateczkowe, coś do jedzenia to moi rodzice lub brat mi podrzucą, bo mają 20 km do szpitala. A takie grubsze rzeczy jak laktator, to albo mąż będzie musiał brać wolne, albo teść mi podrzuci bo jest na emeryturze. Więc żeby nie kłopotać nikogo i ograniczyć przyjazdy rodziny, to staram się zabezpieczyć na różne sytuacje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 19:12

kiniusia270, edyciak. lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Z tego co widzę na wydruku, to kość udowa mierzyła 5,29 cm ;)

Moja 5.50 więc chyba mała różnica ☺️

O ❤️
    Z ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia
    super że walczysz o laktację 💙

kiniusia270 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kiniusia, kocham stópki Stasieńka 😍👣 dziękuję! 💙
    Jesteś niesamowita z tym laktatorem, dzielna mama! 💪
    Czyli w 29 Stasiu miał 1300, no a mój Aleksander niby 1700 😂 ale prawdopodobnie wkradł się wtedy błąd bo w 31 wyszedł 1600 🙈 a dzieci mogą się zatrzymać, ale na pewno nie maleją 😅 no nic, następne usg mam 32 +4 to jestem ciekawa ile wyjdzie 😁
    W razie czego zamówiłam 3xpajac 50, 2xspodenki 50 i muszę dokupić tylko 2xbody długi rękaw 50 i będę zabezpieczona 👍

Edyciak, na szkole rodzenia położna mówiła, że mąż przyjeżdża pod szpital, daje podpisane nosidełko (fotelik) ratownikowi a ten transportuje to na oddział. Ubieramy siebie, później dziecko, ja jadę z walizką, położna niesienie dziecko i fotelik, z windy dzwonię po męża, że ma być przed wejściem, wychodzimy i przed wejściem mąż odbiera mnie, walizkę i dziecko. Dlatego stwierdziłam, że skoro mam miejsce w walizce to ten 1 komplet dla małego na wyjście mi nie przeszkadza, a przyspieszy wszystko.
    Co do odległości i podawania rzeczy, my mamy do szpitala ponad 50 km, ale autostradą to ok 40 min więc spoko. Tylko, że wydaje mi się, że u nas ta "poczta szpitalna" działa w określonych godzinach, chyba 12-15?? A mój mąż pracuje teraz po 12h od 7:30 do 19:30 a kolejny dzień wolny . Jeśli będę potrzebować jakąś pierdołe typu pampersy, majtki siateczkowe, coś do jedzenia to moi rodzice lub brat mi podrzucą, bo mają 20 km do szpitala. A takie grubsze rzeczy jak laktator, to albo mąż będzie musiał brać wolne, albo teść mi podrzuci bo jest na emeryturze. Więc żeby nie kłopotać nikogo i ograniczyć przyjazdy rodziny, to staram się zabezpieczyć na różne sytuacje 😅
    Ja też tak się pakowałam, bo nie chciałam męczyć syna (mąż musiałby go brać ze sobą do mnie, a to zupełnie co innego jak można było odwiedzać a zupełnie inna historia jak jest zakaz). U nas na wyjście wszystkie dziewczyny miały ubrania od razu spakowane albo ubierały to w czym przyjechały. Generalnie każda jak usłyszała że wychodzi malowała się, od razu pakowała walizkę i też właśnie najpierw ubierała siebke, potem dziecko. Ja jeszcze karmiłam młodą przed samym wyjściem bo mamy do domu ok 40 min samochodem przy dobrych wiatrach w korkach.

Lalia lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż żyje w jakiejś błogiej nieświadomości 🤦‍♀️
    Mówię mu, że zaczęłam dzisiaj pakować torbę do szpitala, a on do mnie: "torbę do szpitala?! dwa miesiące wcześniej?!" 🤦‍♀️
    To nic, że mu mówię od kilku dni, że za 6 tygodni ciąża donoszona 😂 a już widzę tą panikę, gdyby miał sam mnie pakować 🤣

dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, trzymam kciuki!

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik! Hot mamusiu Ty i miss jedrnego pośladka ;)
    A brzusio zgrabniutki jeszcze, zdecydowanie nie wygląda jak przed porodem ;)

Ja dziś w luxmedzie czekałam do labu i były 3 ciężarne poza mna... I oczywiście zgadnijcie kto był z Największym bebzolem 🙄 taki hipopotam w tłumie xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 19:55

Lalia, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja też tak się pakowałam, bo nie chciałam męczyć syna (mąż musiałby go brać ze sobą do mnie, a to zupełnie co innego jak można było odwiedzać a zupełnie inna historia jak jest zakaz). U nas na wyjście wszystkie dziewczyny miały ubrania od razu spakowane albo ubierały to w czym przyjechały. Generalnie każda jak usłyszała że wychodzi malowała się, od razu pakowała walizkę i też właśnie najpierw ubierała siebke, potem dziecko. Ja jeszcze karmiłam młodą przed samym wyjściem bo mamy do domu ok 40 min samochodem przy dobrych wiatrach w korkach.

Ounai, na wyjście wrzuciłam do torby legginsy i taka bawełnianą dłuższą tunikę, na wypadek gdybym przed porodem ubrudziła tamte ubrania wodami itd 😅
    Do malowania też wrzuciłam tusz do rzęs, kredkę do brwi i taki mini cień do powiek żeby męża na starcie nie wystraszyć 😂 chociaz pewnie będzie tak zestresowany że tylko na synka będzie patrzeć 😁
    Pisałaś mi kiedyś, że na porodówce miałaś ze sobą jakieś przekąski na wypadek gdyby cukier Ci spadał, a nam położna mówiła że na porodówkę tylko woda, ale w sumie wtedy jej jeszcze nie powiedziałam o cukrzycy 🤔

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Babki się maluja wychodząc ze szpitala?
    Czy tylko ja mam taką wyjebke i wiem ze bd miala to w dupie i nie bd mi się chciało dlatego nawet nie biorę żadnych takich kosmetyków do szpitala? Poprawie koka z kudlow co by mi na gębę nie leciały, zarzucę ciuchy na dupe ogarnę dziecko i ide tak jak stoję xD

Lalia, Zulugula, Jednorożec89, kar_oliv, edyciak., Inaa89, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Julik! Hot mamusiu Ty i miss jednego pośladka ;)
    A brzusio zgrabniutki jeszcze, zdecydowanie nie wygląda jak przed porodem ;)

Ja dziś w luxmedzie czekałam do labu i były 3 ciężarne poza mna... I oczywiście zgadnijcie kto był z Największym bebzolem 🙄 taki hipopotam w tłumie xD

Jak byliśmy na szkole rodzenia, to mój mąż stwierdził, że mam większy brzuch od dziewczyny, która miała termin na 26 listopada 🤦‍♀️😂
    Także Doomi, nie przyjmuj się 😁😘

doomi03 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Czy tylko ja mam taką wyjebke i wiem ze bd miala to w dupie i nie bd mi się chciało dlatego nawet nie biorę żadnych takich kosmetyków do szpitala? Poprawie koka z kudlow co by mi na gębę nie leciały, zarzucę ciuchy na dupe ogarnę dziecko i ide tak jak stoję xD

Ja z kosmetyków mam tylko mydlo 😂 a i szamponik przelany w pojemnik samolotowy acz nie wiem nawet czy skorzystam😃

doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba nie zamierzaja nic ze mna zrobic. Inny lekarz teraz, przyszedl, tylko zapytal czy boli, pocmokal, wzruszyl ramionami na moje ze zawsze mi to przechodzi i lapie znienacka i nawet mnie nie wysluchal tylko sobie poszedl. 😳 Wiec w sumie wychodzi na to ze bez sensu mnie tu trzymaja bo zrobia to samo co ja w domu jak mnie zlapie a przyczyny dalej znac nie bede. Czyli radz sobie babo samo 😳

🔸28 lat

Wysłany: 29 października 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:

Też miałam to gdzieś a i tak piersze co zrobiłam po przyjściu do domu to mój prysznic z mężem pomagał mi się porządnie umyć żeby zmyć z siebie ten cały szpitalny syf a potem spałam jam młody spał i walczyłam z migreną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 20:10

doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:

Piąteczka!
    Ja podtarlam pachy i cipkę wilgotnymi chusteczkami, założyłam ciuchy na wyjście, rozpuscilam włosy, umyłam zęby, tyle wokół siebie zrobiłam :)
    Zresztą jestem taka ładna że się nie maluje 🤣
    Dziś moje dziecko zaliczyło dwie drzemki po 4 godziny i znów śpi 💙 niczego więcej matka sobie zamarzyć nie mogła 😘

doomi03, Lalia, edyciak., SzalonaOna, Suszarka, Inaa89, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja z kosmetyków mam tylko mydlo 😂 a i szamponik przelany w pojemnik samolotowy acz nie wiem nawet czy skorzystam😃

Ja to samo....a dobra zaszalalam, mam pomadkę nawilżająca... I to tylko dlatego ze zalecają na porodówce 😝

Lalia, edyciak., Stokrotka027 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic w czym śpi Aleks?😊

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam no i jak sytuacja?😁

💙
    💗
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Piąteczka!
    Ja podtarlam pachy i cipkę wilgotnymi chusteczkami, założyłam ciuchy na wyjście, rozpuscilam włosy, umyłam zęby, tyle wokół siebie zrobiłam :)
    Zresztą jestem taka ładna że się nie maluje 🤣
    Dziś moje dziecko zaliczyło dwie drzemki po 4 godziny i znów śpi 💙 niczego więcej matka sobie zamarzyć nie mogła 😘

Najlepsze ze właśnie na co dzien wychodząc z domu lubię się chociaż trochę ogarnąć, a bynajmniej oko zawsze podmaluje i włos albo zwiąże w koka jak na szybko i wygodnie, albo ułożę jak mam czas.
    A jednocześnie jestem sto procent pewna ze wychodząc ze szpitala będę miala to wyjątkowo w dupie, zwłaszcza ze to tylko do auta i potem z auta do domu 😛 O mojego S się nie boję, bo jak siedzę w domu to często zdarza mi się wyglądać jak czarownica i on do tego przywykł, nie przeszkadza mu ta wersja mnie 😂

Lalia, edyciak., Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Casteam no i jak sytuacja?😁

Skurcze co 5 minut ale juz takie konkretne!

Mam dzwonić jak będą co 2-3 minuty 😳🤪

doomi03, Lalia, KarolinaMaria, SzalonaOna, Zulugula, Inaa89, Julik, Annia, kkasia, kar_oliv, Ounai, Ewa88 , Stokrotka027, dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość

‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ