X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Fizycznie czuję się ok falami😁 jeden dzień latam jak głupia sprzątam (ostatnio szczoteczka do zębów szorowalam zakamarki 🤦🏻‍♀️🙈😳) wicie gniazda na całego... A drugi dzień nie mam siły się ruszyć... nocki koszmarne bo biodra mnie bolą, ból promieniujacy. Także co chwilę się wybudzam bo muszę zmienić bok 👍🏻czuje się jakby mnie ktoś pobił 😂 skurcze hmm... ni to przepowiadajace ni to poród 😳 bo mam bóle okresowe, takie ciągniecie, kłucie, ciśnienie na dół na szyjke, ćmienie w lędźwiach wiec daje to juz lekki dyskomfort... a twardnienia brzucha takie typowe na przepowiadajace, bezbolesne mam rzadko 🤷‍♀️ porodu z tego nie ma w kazdym razie😅 i czuję ze chyba jednak moje życzenie sie nie spelni i nie urodze w październiku 😜
    Czekaj czekaj, u nas ostatnio parami się rodzi, a że Casteam zaczęła, to Ciebie może chwycić w każdej chwili :)
    Trzymam kciuki w każdym razie, żeby przez ten tydzień urodziła ❤️

kkasia lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    😂😂😂

Ounai piłkę lekarską!😂

No jest strasznie nisko... Jak siedzę to mi zwisa taki wancioł między udami🙈🙈🙈
    Trzeba było wziąć lżejsza piłkę, a jak wzięłaś najcięższą jaka jest to co się dziwisz, że między kolanami go masz 😂

kkasia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi - jak po krzywej? Jak wizyta?

suzi1994 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykonczona. Marta ma ciężki czas. Nie chce spać a jest padnięta. A jak już zaśnie to śpi jak zając pod miedzą. Każdy szmer ją wybudza. Pierś potrafi mietosić ponad godzinę. W nocy już jej nawet nie wyciągam z buzi tylko tak przysypiam. Teraz zasypia od 2,5h i zasnąć nie może😭
    Nawet chusta już nie pomaga taki jak kiedyś. W dodatku jak ją kładę np na macie to potrafi się rozpłakać że wyszłam do kuchni i ją porzuciłam. Muszę być ciągle blisko niej, tak, żeby mnie widziała.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 - o której jutro wizytka? :) trzymam kciuki 💙

Marti29 - Ty też jutro wizytacja! Powodzenia 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jestem wykonczona. Marta ma ciężki czas. Nie chce spać a jest padnięta. A jak już zaśnie to śpi jak zając pod miedzą. Każdy szmer ją wybudza. Pierś potrafi mietosić ponad godzinę. W nocy już jej nawet nie wyciągam z buzi tylko tak przysypiam. Teraz zasypia od 2,5h i zasnąć nie może😭
    Nawet chusta już nie pomaga taki jak kiedyś. W dodatku jak ją kładę np na macie to potrafi się rozpłakać że wyszłam do kuchni i ją porzuciłam. Muszę być ciągle blisko niej, tak, żeby mnie widziała.
    Może to jakiś skok rozwojowy? A Próbowałaś w wózku usypiac? U mnie to działało. I moja koszule nocna np wkładałam do wózka

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle- Piękności w końcu udało mi się zobaczyc Twoja mała wojowniczkę i jest cudna ja z aż łzy w oczach mam..to takie piękne.. ❤❤❤

LaBellePerle lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle, masz przepiękną córeczkę 😍 nie mogę się nadziwić jak ta mała istotka wspaniale się rozwija 😍 prawdziwa z niej wojowniczka 😍 jesteś dla mnie Mamą Bohaterką 😘 a Tatuś niech ćwiczy te warkoczyki 🤭♥️

Kkasia, Hania chyba Ci już na kolanach siedzi 😂♥️ dogadaj się z casteam, u nas porody w parach ostatnio stały się tradycją 😁 ale wyglądasz ślicznie 😘

Ja podstawowe rzeczy do podmalowania oka wzięłam, ale czy użyje to się okaże 😅

Sylwia ♥️♥️ wywołuję Cię jeśli nas czytasz!! ♥️♥️ Jak u Was? ♥️♥️

dmg111, LaBellePerle, kkasia lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mój mąż żyje w jakiejś błogiej nieświadomości 🤦‍♀️
    Mówię mu, że zaczęłam dzisiaj pakować torbę do szpitala, a on do mnie: "torbę do szpitala?! dwa miesiące wcześniej?!" 🤦‍♀️
    To nic, że mu mówię od kilku dni, że za 6 tygodni ciąża donoszona 😂 a już widzę tą panikę, gdyby miał sam mnie pakować 🤣

Moj tez ciagle mowi ze jeszcze tyle czasu.. ze 2 miesiace ponad. Gdzie 6 tyg do terminu. A ja ciagle nie mogę się dogadać z nim o imie dla małego, bo przecież mamy czas. Dobrze ze sie spakowałaś warto być przyszykowanym ja dzis dzień paniki przez "czopa" i mowie boze ja nic nie mam gotowe , i gdyby coś się stało nawet torby spakowanej nie mam.. nie ogarnela bym potem tego wiec pomimo ze zamierzałam się pakować w 38 tyg spakuje się juz teraz a niech się kurzy!

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Suzi - jak po krzywej? Jak wizyta?

Bez tragedii ale tez jakoś super nie poszło.. wypiłam ten słodzik i kurczę nie kręciło mi się jakoś mocno w głowie a tego się mocno bałam ze zasłabne ale jednak nie czułam się super .. cały dzień mnie taaaak mdli i odbija się tym cukrem .. No i nie dałam rady nie pic wody między pobraniami bo bym zwróciła .. wiec wypiłam te glukozę rozpuszczona w 200 ml wody i kolejne 250 ml wody w czasie tych 2 h.. wyniki już mam i są na czczo - 78 po 1 h - 159 po 2 h - 108.. mdli mnie cały dzień i czuje się senna nawet nie patrzyłam na forum bo taka jestem rozbita po tym badaniu.. mam nadzieje ze jutro będzie już lepiej dziś to nawet herbatę na kolacje piłam bez cukru co dla mnie zawsze było obrzydliwe :D nie mogę patrzeć na słodkie :D

Wizytę lekarz przełożył mi na jutro bo ma jakiś pilny dyżur czy coś .. 🤷‍♀️🤷‍♀️ A moja mała rusza się mało teraz jakoś po tej glukozie .. ale coś tam czuje co jakiś czas

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Moj tez ciagle mowi ze jeszcze tyle czasu.. ze 2 miesiace ponad. Gdzie 6 tyg do terminu. A ja ciagle nie mogę się dogadać z nim o imie dla małego, bo przecież mamy czas. Dobrze ze sie spakowałaś warto być przyszykowanym ja dzis dzień paniki przez "czopa" i mowie boze ja nic nie mam gotowe , i gdyby coś się stało nawet torby spakowanej nie mam.. nie ogarnela bym potem tego wiec pomimo ze zamierzałam się pakować w 38 tyg spakuje się juz teraz a niech się kurzy!
    Ja czekam na ostatnie paczki i max w przyszłym tyg się pakuję! Wolę zrobić to sama, niż moj mąż miałby mnie spakować 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Bez tragedii ale tez jakoś super nie poszło.. wypiłam ten słodzik i kurczę nie kręciło mi się jakoś mocno w głowie a tego się mocno bałam ze zasłabne ale jednak nie czułam się super .. cały dzień mnie taaaak mdli i odbija się tym cukrem .. No i nie dałam rady nie pic wody między pobraniami bo bym zwróciła .. wiec wypiłam te glukozę rozpuszczona w 200 ml wody i kolejne 250 ml wody w czasie tych 2 h.. wyniki już mam i są na czczo - 78 po 1 h - 159 po 2 h - 108.. mdli mnie cały dzień i czuje się senna nawet nie patrzyłam na forum bo taka jestem rozbita po tym badaniu.. mam nadzieje ze jutro będzie już lepiej dziś to nawet herbatę na kolacje piłam bez cukru co dla mnie zawsze było obrzydliwe :D nie mogę patrzeć na słodkie :D

Wizytę lekarz przełożył mi na jutro bo ma jakiś pilny dyżur czy coś .. 🤷‍♀️🤷‍♀️ A moja mała rusza się mało teraz jakoś po tej glukozie .. ale coś tam czuje co jakiś czas
    Wyniki masz wporzo 💪
    A że mała senna, to po glukoze normalka. Moja najpierw po wypiciu była mega aktywna, a później chyba odsypiała 🤔

Kciuki za jutro w takim razie!

suzi1994 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam - trzymasz się? Brałaś prysznic? Skurcze częstsze?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Może to jakiś skok rozwojowy? A Próbowałaś w wózku usypiac? U mnie to działało. I moja koszule nocna np wkładałam do wózka
    W wózku do tej pory zasnęła raz i to musiałam cały czas po kostce brukowej jechać żeby trzęsło. Ona jest antywózkowa :(

Przy okazji, też bym nie chciała, żeby mąż mnie pakował. On uznałby większość rzeczy za niepotrzebne.

Suzi, wiesz, że tym piciem wody zaburzyłas sobie wynik? Na wszelki wypadek powiedz lekarzowi o tym.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    W wózku do tej pory zasnęła raz i to musiałam cały czas po kostce brukowej jechać żeby trzęsło. Ona jest antywózkowa :(

Przy okazji, też bym nie chciała, żeby mąż mnie pakował. On uznałby większość rzeczy za niepotrzebne.

Suzi, wiesz, że tym piciem wody zaburzyłas sobie wynik? Na wszelki wypadek powiedz lekarzowi o tym.

Nie wiem właśnie .. panie w przychodni pozwoliły pic .. już sama nie wiedziałam .. z drugiej strony jedna ze styczniowek mówiła ze wypiła aż 1,5 litra między pobraniami bo nie mogła wytrzymać ( wiec raczej mocniej rozcienczyla krew niż ja ) a i tak wyszła jej cukrzyca

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie było o 8 rano a ja nadal mam odruch wymiotny .. czy Was tez tak długo trzymało? Whhh

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Casteam ucichla ;)
    Moze rodzi już 😁

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Kurka, niedobrze 🤔 a moze szumy? W sensie szumis albo apka na telefonie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Cos Casteam ucichla ;)
    Moze rodzi już 😁
    Moim zdaniem albo jest pod prysznicem, albo w drodze do szpitala :)

doomi03 lubi tę wiadomość

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja czekam na ostatnie paczki i max w przyszłym tyg się pakuję! Wolę zrobić to sama, niż moj mąż miałby mnie spakować 😂

No właśnie ja wole tez wszystko porobić sama i się pakować niz potem połowy nie mieć 😅🤣 Jezu juz widze jak mnie mój pakuje i ten stres w jego oczach . Napewno większość byla by nie taka jak powinna 🤷‍♀️❤

Lalia lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
‹‹ 2092 2093 2094 2095 2096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ