X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Julik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Jak dla mnie najlepszy prezent dla dziewczynki w tym wieku to kuchnia z akcesoriami. Must have.
    Mają już kuchnie, potwierdzam prezent fajny ciągle coś gotują. 😉

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka, cudne pandy 😍🐼

Iryska, nam na szkole rodzenia położna mówiła, że taki maluch pręży i odpycha się od piersi i jakby go trzeba przytrzymać żeby załapał o co chodzi 🤣

Iryska, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Calanthe, koleżanka mi właśnie mówiła, że jeśli chodzi o spodnie +bluzki, czy spódnice +bluzki to nie ma problemu bo tylko hyc do góry i można karmić 👌 ale ze właśnie ona musiała całkiem zrezygnować z sukienek, no bo sukienki już do góry nie da rady podciągnąć 🤭
    Ja uwielbiam SH♥️ ale mój ulubiony się ostatnio popsuł i nie mogę nic ciekawego znaleźć 😑

Wiki, super że synuś czasami daje Wam pospać 💪 mąż jest z Wami w domu? 💙

Widzę, że wszystkie maluszki mają ten problem z brzuszkiem 🤔 mamusie, co i jakiej firmy powinnam kupić e aptece??

-Wit D??
    -ten BioGaia to jest probiotyk??
    -espumisan lub esputicon? Który można wcześniej stosować?
    -co na gorączkę, np po szczepieniu??
    Wit D wzięłam jakąkolwiek, nie z wracałam uwagi. I tako dostaje w moim mleku. Biogaia to probiotyk. Ile espumisan i esputicon po 1 miesiącu, ale esputicon 2 krople a espumisan 10 kropli. Ja wolę esputicon, nakrapiam na sutek i młoda pożera z posiłkiem ;)

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nowastaraczka, cudne pandy 😍🐼

Iryska, nam na szkole rodzenia położna mówiła, że taki maluch pręży i odpycha się od piersi i jakby go trzeba przytrzymać żeby załapał o co chodzi 🤣
    On wie o co chodzi, tylko butelka z mm go rozleniwiła😁Tak mi się wydaje. Ostatnio nawet umie bez kapturka jeść, jak się dobrze przystawi🙂 Zastanawiam się nad doradcą laktacyjnym, jeszcze w tym tygodniu zobaczymy jak będzie jadł , może doradca coś pomoże w jego przypadku.
    Dziewczyny, wiecie kiedy najlepiej po porodzie iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego?

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    On wie o co chodzi, tylko butelka z mm go rozleniwiła😁Tak mi się wydaje. Ostatnio nawet umie bez kapturka jeść, jak się dobrze przystawi🙂 Zastanawiam się nad doradcą laktacyjnym, jeszcze w tym tygodniu zobaczymy jak będzie jadł , może doradca coś pomoże w jego przypadku.
    Dziewczyny, wiecie kiedy najlepiej po porodzie iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego?

Irysko, moja fizjo mówiła , że nawet 3 tyg po porodzie już żebym przyszla, bo zwykle mówią, że nawet 10tyg po ale wg niej to trochę za późno, natomiast tez często słyszałam, że po prostu po połogu czyli po 6tyg

Iryska lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 18:40

kar_oliv, SzalonaOna, Suszarka, calanthe, Zulugula, Nowastaraczka, Sania, KarolinaMaria, Annia, Karenira, doomi03, Lalia, Angie1985, Dzudi, Julik, Ania81, kic83, Stokrotka027, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ale chodzi mi o to czy Cię nie wypiszą na siłę... :( Czy pozwolą Ci siedzieć w szpitalu. Mam nadzieję, że tak!

Kic, Calanthe to Was wypisali do domu z tym klipsem ? 🤨 U mnie w drugiej dobie odcięli klips i został sam krótki kikut, który odpadł dość szybko. Ale kilka dni później to miejsce po kikucie też leciutko podkrwawiło z dwa razy. Później zrobił się tam znowu strupek i odpadł za jakiś czas i już był spokój.

Mikołaj wyrasta mi na długość z 62.🤯 Do mam szczuplaczków, najwęższe ubranka robi wg mnie Carters.
    Póki co nie. Ponoć do miesiąca można siedzieć. Zobaczymy. Mam nadzieję, że u nas to kwestia max 2 tygodni...

Annia, Ania81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na górze u małej. Póki co mam Mleko zanosić bezpośrednio im, nawet te kilka ml, bo one będą jej dawać żeby oswoić układ pokarmowy. Wg lekarza poki co stan stabilny. Rano jeszcze by nie powiedziały tego, teraz już tak. I oby tak zostało. Teraz tylko czas, wiara i modlitwa. Wierzę, że wyjdzie z tego moja mała klsueczka...

e4a66e08f921.jpg

kar_oliv, Iryska, KarolinaMaria, Wik89, Karenira, doomi03, Lalia, Zulugula, Angie1985, Belie, Annia, Sania, Ladyo, Suszarka, Julik, Ania81, Gagatka, kic83, kiniusia270, calanthe, Stokrotka027, Nadzieja94, Fragaria, Lulu83, Ewa88 , Nikaa92, madziulix3, patrycja92, Ounai, dmg111, edyciak., kkasia, Maniaaa., Inaa89, Marti29 lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko wydaje mi się że po połogu warto pójść 🤔

Dziewczyny Iryska pyta o fizjoterapeutę uro-gin i mi się przypomniała genialna historia 🤣
    Ta moja szwagierka która urodziła w sierpniu, jak wychodziła ze szpitala dostała skierowanie do fizjo uro-gin przy szpitalu, z podkreśleniem żeby na pewno się zgłosiła i żeby o tym nie zapomniała. Miała się zgłosić dwa tygodnie po porodzie. Mówi że sama operacja żeby tam dojechać była niezłym wyzwaniem, bo mieszkają 25km od miasta. Jak przyjechała to fizjo ją wysprawdzała, powiedziała że jedne mięśnie są ok a drugie jakieś strasznie spięte i w związku z tym ona proponuje pakiet 10 zabiegów na jakimś krześle elektrycznym za 100zł jeden zabieg, ale jest promocja od Pani Ordynator i pacjentki rodzące w szpitalu mogą mieć te zabiegi po 80zł🤦 jeszcze okazało się że za tą wizytę musi zapłacić, na co nie była przygotowana, uzbierała 45zł zamiast 50, a babeczka do niej "to dopłaci Pani za kolejną wizytą. Bo ja wiem że Pani jest mądrą kobietą i Pani przyjdzie na te zabiegi. Bo chyba nie chce Pani być tam na dole rozjechana jak drzwi od stodoły w wieku 50 lat?" 🤣🤣🤣🤣🤣 dodam tylko że opowiadała mi to przy mojej teściowej, która jest wlasnie w okolicach 50tki i urodziła trzech synów siłami natury 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 15:50

Iryska, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku czyli jakaś poprawa jest od rana u Matyldy, musisz być dobrej myśli 🙂 Jaka ona fajna, i jak dużo ma włosków 😍

SzalonaOna lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, Matylda jest śliczna, te włosy 😍 i chyba ma Twój nosek. Będzie dobrze!

🦄 2021 r.
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Byłam na górze u małej. Póki co mam Mleko zanosić bezpośrednio im, nawet te kilka ml, bo one będą jej dawać żeby oswoić układ pokarmowy. Wg lekarza poki co stan stabilny. Rano jeszcze by nie powiedziały tego, teraz już tak. I oby tak zostało. Teraz tylko czas, wiara i modlitwa. Wierzę, że wyjdzie z tego moja mała klsueczka...

e4a66e08f921.jpg

Śliczna niunia i kolejna dzielna wojowniczka ❤️ będzie dobrze Moti, Matyldzia ma sile walki i na pewno będzie robila wszystko żebyście jak najszybciej wróciły do domu.
    A jaka ona jest do Ciebie podobna :)

SzalonaOna, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku jest przepiękna. ❤️Jesteś bardzo dzielna a Matylda to malutka wojowniczka. Na pewno za kilka dni będzie już sama oddychać i będzie się tulić, a wtedy pod czułym dotykiem mamy dwa razy szybciej dojdzie do zdrowia.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylki będzie dobrze. Matylda jest silną dziewczyną.

Śniło mi się że u moich rodziców urodziłaś Matyldę a moja mama odcinała jej pępowinę. Nie wiem co ja mam za wyobraźnię 🤷🏻‍♀️ w każdym razie trzymajcie się dziewczyny ❤️❤️

• Lalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, jakie Michałek ma śliczne stópki 🤭👣 te malutkie paluszki 😍

Suszarka, ja piernicze, co za fizjo 🤦‍♀️🤣

Motylku, Matylda wygląda przepięknie, nie powiedziałabym, że jak wcześniak ♥️♥️♥️

Pozdrawiamy z Aleksandrem i życzymy zdrówka 💙

26ac5ba0999f.jpg

P. S. Tak, mam skarpetki z pandami 🐼😁

Nie cytujcie zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 16:15

kar_oliv, SzalonaOna, Suszarka, Ladyo, KarolinaMaria, Belie, Wik89, Ania81, Julik, kic83, Stokrotka027, doomi03, Fragaria, Nowastaraczka, Zulugula, Ewa88 , madziulix3, patrycja92, Nikaa92, Ounai, calanthe, dmg111, edyciak., Maniaaa., Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Irysko wydaje mi się że po połogu warto pójść 🤔

Dziewczyny Iryska pyta o fizjoterapeutę uro-gin i mi się przypomniała genialna historia 🤣
    Ta moja szwagierka która urodziła w sierpniu, jak wychodziła ze szpitala dostała skierowanie do fizjo uro-gin przy szpitalu, z podkreśleniem żeby na pewno się zgłosiła i żeby o tym nie zapomniała. Miała się zgłosić dwa tygodnie po porodzie. Mówi że sama operacja żeby tam dojechać była niezłym wyzwaniem, bo mieszkają 25km od miasta. Jak przyjechała to fizjo ją wysprawdzała, powiedziała że jedne mięśnie są ok a drugie jakieś strasznie spięte i w związku z tym ona proponuje pakiet 10 zabiegów na jakimś krześle elektrycznym za 100zł jeden zabieg, ale jest promocja od Pani Ordynator i pacjentki rodzące w szpitalu mogą mieć te zabiegi po 80zł🤦 jeszcze okazało się że za tą wizytę musi zapłacić, na co nie była przygotowana, uzbierała 45zł zamiast 50, a babeczka do niej "to dopłaci Pani za kolejną wizytą. Bo ja wiem że Pani jest mądrą kobietą i Pani przyjdzie na te zabiegi. Bo chyba nie chce Pani być tam na dole rozjechana jak drzwi od stodoły w wieku 50 lat?" 🤣🤣🤣🤣🤣 dodam tylko że opowiadała mi to przy mojej teściowej, która jest wlasnie w okolicach 50tki i urodziła trzech synów siłami natury 🤣
    No to grubo... 😱😱😱 Nie ma to jak subtelność. Drzwi od stodoły.... 🤣🤣🤣🤣

Suszarka lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila ślicznie wyglądasz.😍
    Jakie wy wszystkie jesteście śliczne i zgrabne. Co jedna to ładniejsza.

Lalia lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, cóż to za przystojny kawaler 😀

Motylku śliczna kruszyna 😍
    Każdego dnia będzie coraz lepiej!!

Lalia ale hot jesteś 😁 Super brzuszek !!

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku Matylda jest przeslodziutka, jest z niej super wojowniczka i mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziecie obie w domu.

Irysko Twoj maluszek to bardzo przystojny slodziutki kawaler.

Lalia cudowne te pandy na skarpetkach, piekny brzuszek. Moja cora tez jest zakochana w pandach(oprocz jednorozcow).

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwale sie, ze bedziemy miec chlopca. Maluszek jest zdrowy. Wczoraj na usg pochwalil sie tacie siusiakiem, a tatus bardzo z tego dumny.
    Takze bedziemy miec 3 chlopakow i 1 ksiezniczke

Gagatka, Julik, Wik89, KarolinaMaria, Suszarka, Angie1985, Lalia, kic83, kar_oliv, Enigvaa, Nadzieja94, Stokrotka027, Olla95, doomi03, Fragaria, Nowastaraczka, Ewa88 , Zulugula, Lulu83, Annia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ