Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja staram się kupować takie ciuchy które jeszcze wykorzystam czyli jakiś sweterek oversize czy luźna sukienka.
Jedynie typowo ciążowo zamowilam sobie na vinted dwie pary jeansów i kurtkę zimową bo za raz w moja się nie dopneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 14:18
Lalia lubi tę wiadomość
-
Sania wrote:Ale Wam zazdroszczę ze macie mężów na zdalnym! 🙈 U mojego nie ma takiej opcji, mam wrażenie ze ciagle jest w pracy bo jeszcze do tego ciagle nadgodziny, a od 4tygodni mam nakaz leżenia i wstaje tylko do łazienki, także gdyby nie nasz piesek do którego mogę pogadać i przychodzi się tulić i cały czas zabawa to bym na łeb dostała 🤦🏻♀️
LaBelle z tego co odczytałam to miałaś szew założony wiec nie rozumiem gadania ze następnym razem masz do nich przyjść na założenie
Motylku super ze mogłaś już zobaczyć Matyldę, trzymam kciuki za laktację i za jej zdrówko ✊🏻
Suszarka, ja miałam w 1 ciąży tantum Rosa. Ale rodziłam w zimie, butelkę trzymałam na kaloryferze i opłukanie tym sprawiało przyjemność, teraz używałam ginexid. I szare mydło w obydwu ciążach.Suszarka lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
edyciak. wrote:Motylku, obserwuje na Instagramie profil "radość bycia rodzicem" https://www.instagram.com/radosc_bycia_rodzicem_/
To mama wcześniaka, opisuje codzienność.
Maggie, mam takie obawy ze względu na Acard, bo boje się, że poród może się zacząć przed 34 tyg, kiedy jeszcze będę go zażywać..
A pytałaś się o to lekarza? Ja pytałam ale o heparyne, to mnie uspokoił, położna podobnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 14:26
O ❤️
Z ❤️ -
Calanthe, koleżanka mi właśnie mówiła, że jeśli chodzi o spodnie +bluzki, czy spódnice +bluzki to nie ma problemu bo tylko hyc do góry i można karmić 👌 ale ze właśnie ona musiała całkiem zrezygnować z sukienek, no bo sukienki już do góry nie da rady podciągnąć 🤭
Ja uwielbiam SH♥️ ale mój ulubiony się ostatnio popsuł i nie mogę nic ciekawego znaleźć 😑
Wiki, super że synuś czasami daje Wam pospać 💪 mąż jest z Wami w domu? 💙
Widzę, że wszystkie maluszki mają ten problem z brzuszkiem 🤔 mamusie, co i jakiej firmy powinnam kupić e aptece??
-Wit D??
-ten BioGaia to jest probiotyk??
-espumisan lub esputicon? Który można wcześniej stosować?
-co na gorączkę, np po szczepieniu?? -
SzalonaOna wrote:Sądzę że jak mnie wypuszczą, to już do małej nie wejdę bo znów będzie ryzyko zakażenia koronką. Dlatego raczej zostaje dopóki nas nie wypiszą.
Czy pozwolą Ci siedzieć w szpitalu. Mam nadzieję, że tak!
Kic, Calanthe to Was wypisali do domu z tym klipsem ? 🤨 U mnie w drugiej dobie odcięli klips i został sam krótki kikut, który odpadł dość szybko. Ale kilka dni później to miejsce po kikucie też leciutko podkrwawiło z dwa razy. Później zrobił się tam znowu strupek i odpadł za jakiś czas i już był spokój.
Mikołaj wyrasta mi na długość z 62.🤯 Do mam szczuplaczków, najwęższe ubranka robi wg mnie Carters.
Lalia, Iryska lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Calanthe, koleżanka mi właśnie mówiła, że jeśli chodzi o spodnie +bluzki, czy spódnice +bluzki to nie ma problemu bo tylko hyc do góry i można karmić 👌 ale ze właśnie ona musiała całkiem zrezygnować z sukienek, no bo sukienki już do góry nie da rady podciągnąć 🤭
Ja uwielbiam SH♥️ ale mój ulubiony się ostatnio popsuł i nie mogę nic ciekawego znaleźć 😑
Widzę, że wszystkie maluszki mają ten problem z brzuszkiem 🤔 mamusie, co i jakiej firmy powinnam kupić e aptece??
-Wit D??
-co na gorączkę, np po szczepieniu??
Niby można po 28 dniu życia stosować, Sab Simplex od urodzenia ale to są te same substancje czynne i raczej można dawać wcześniej. Myślę że nie ma wielkiego znaczenia czy Espumisan czy esputiocon.
BioGaia to probiotyk.
Na gorączkę Pedicetamol albo czopki Paracetamol. Dopiero po 3 miesiącu można Ibuprom.Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia:
-na gorączkę wzięłam Pedicetamol, nic innego w Gemini nie znalazłam co by się nadawało od urodzenia
-esputicon jest podobno lepszy dla dzidziusiów niż Espumisan, ma inną substancję czynną. Więc Biorę esputicon 👍
-probiotyków nie biorę na zapas, jak trzeba będzie to kupię po narodzinach
-co to witaminy D to najlepiej na trójglicerydach (Humana, Vigantol). Większość witamin D jest na oleju który potęguje problemy z brzuszkiem, więc wolę się trzymać od nich z daleka.
Odnosnie ubrań, nie kupuję nic na czasy po ciąży bo ciężko mi ocenić jak będę wyglądać 🤷 mam jedną kopertową sukienkę która się nada do karmienia, kupiłam dwa kardigany. Kupię sobie coś ładnego po porodzie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 14:31
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
kkasia wrote:Ooo Ounai masz jakieś ulubione wymiatajace przepisy na lidlomixa? 😊 maz chce mi kupić na święta i juz sie jaram🤩🤩🤩BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Mój też pracuje i robi nadgodziny a ja mam w domu 2 dzieci do ogarnięcia, więc chyba wolałabym w takim układzie gadać do psa, bo im dłużej tak ciągnę tym mniej mam sił. Zwykle nie ma go od 7 do 18, czasem 19. Wszystko soboty idzie na 6 i wraca w południe. W niedzielę bardzo rzadko chodzi bo ma zakaz od szefa. Musi być naprawdę źle (u nas niedziela to pensja x3, a mój mąż dobrze zarabia więc koszty są ogromne jeśli pracuje w niedzielę. W soboty i po godzinach płacą stawkę godzinową x2).
Suszarka, ja miałam w 1 ciąży tantum Rosa. Ale rodziłam w zimie, butelkę trzymałam na kaloryferze i opłukanie tym sprawiało przyjemność, teraz używałam ginexid. I szare mydło w obydwu ciążach.
Nie widzę związku i sensu porównywania -
Lalia wrote:Calanthe, koleżanka mi właśnie mówiła, że jeśli chodzi o spodnie +bluzki, czy spódnice +bluzki to nie ma problemu bo tylko hyc do góry i można karmić 👌 ale ze właśnie ona musiała całkiem zrezygnować z sukienek, no bo sukienki już do góry nie da rady podciągnąć 🤭
-Wit D??
-co na gorączkę, np po szczepieniu??
-D3 twist off
- tak probiotyk, pan tabletka ma ich zestawienie fajne
- esputicon ma inną substancje czynną, jeden i drugi preparat od pierwszych dni
- pedicetamolLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Laila
Tu jest o Wit D3
https://pantabletka.pl/jak-wybrac-najlepsza-witamine-d3/Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia - ja miałam ost jakis zastój 💩chyba mi maly jelita przygniotl i się męczyłam pare dni i wlasnie juz nie mogłam wytrzymać i z rana śliwki wypilam i popilam letnia wodą z cytryna to tak.mnie przeczyściło, że myslalam ze mi czop wypadł 🤣🤣 i poleciałam do lekarza to sprawdzić.
Ogółem moj lekarz dal mi jakieś zioła wspomagające bo na przedostatniej wizycie zwrócił mi uwage ze jelita mam przepelnione i ze widać że mam problemy i zaczelam je pic i powiem pomagają mi !!Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Lalia wrote:Kic, calanthe po zajęciach w szkole rodzenia zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że nic nas tak nie stresuje (i obrzydza) jak kikut 🙈🤣 mam nadzieję, że Wasze maluszki sobie szybko z tym poradzą 😘
Sylwia, kochanie, a jak u Ciebie i dziewczynek?? ♥️♥️
Ja mam w domu śliwki suszone i coś czuję, że popiję je wodą z cytryną, może to pomoże 🤭💩
Dziewczyny, kupujecie nowe ubrania w ciąży?? Tzn nie mam na myśli typowo ciążowych tylko takie które będziecie nosić po porodzie??
Podczas jesiennej segregacji w szafie stwierdziłam że po porodzie nawet jeśli wejdę w moje sukienki, to żadna się nie nadaje do karmienia 😬 tzn mam jedną szmizjerke, która ma cały przód na guziki i to by było na tyle 🤦♀️
Dzisiaj przyszły mi dwie sukienki z wyprzedaży z House i jedna ma dekolt kopertowy zapinany na zatrzask, a druga ma guziczki do talii 👌
Ale rozmiary M i L, nie ze względu na brzuszek, tylko na cycki 😲 a wątpię żeby po porodzie były mniejsze niż teraz 🤣Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
U nas raczej dobrze, mały ma czasem problemy z brzuszkiem, wierci się wtedy, pręży i płacze, do czasu aż pójdzie kupa i wtedy robi się od razu głodny 😜 jest głodomorkiem, chyba dalej nadrabia wagę. U mnie z laktacją nawet dobrze, dzisiaj odciągnęłam 50 ml, to spora ilość, tak mi się wydaje. Gorzej z przystawieniem go do piersi, walczy ze mną wtedy i się złości, ale jak się przystawi to ładnie je. Nie wiem o co mu chodzi, że ma taki problem z tym🤷
Motylku, trzymam kciuki za Matyldę, musi być dobrze, na pewno jest silną dziewczynką, antybiotyki muszą zadziałać i ani się obejrzysz będziecie w domku 😘Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Co do team 💩 dzisiaj banan popity kawą zdziałał cuda po czterech dniach
Lalia, kic83, Iryska, doomi03, kar_oliv lubią tę wiadomość