Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:też nie mam za dobrego zdania o tym Lemancewiczu... Na pierwsza wizyte tez czekalam dwa miesiace. Chcialam do Przepiescia, ale do niego to juz w ogole bym czekala i czekala...
ja prywatnie chodziłam na wyszyńskiego do ZdanowiczaLaBellePerle lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
LaBellePerle wrote:Kic , Annia proszone do tablicy
Kochana
Ja miałam przy Wiki Tommee tippee nianie audio video z monitorem oddechu, to taka płytka ten monitor i kładliśmy pod materac łóżeczka, sprawdzał się u nas bo Wiki była mała 2400 najmniejsza i rzeczywiście załączył nam się kilka razy.
Zalecają u dzieci z hipotrofia czy wcześniaków, ja polecam.LaBellePerle lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Suszarka wiem wiem , lekarz tez mowi ze to wrozenie z fusów, mi corka w 38 obniżyła się i rozwarcie na palca bylo szyjka od 36 skracala się, a urodziłam w 42 tyg. Teraz porostu chiala bym zeby maly nie kazal na siebie tyle czekać jak córką do 42 tyg🥰😅
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Angie1985 wrote:Dzięki dziewczyny suwaczka jeszcze nie ustawiam bo się boję zapeszyć. Jestem 16t5d wczoraj się dość mocno rozgazowałam i mam nadzieję że to od tego poza tym schudłam od początku ciąży 8 kg. I dzisiaj jakoś mdłości przeszły.
Ounai to normalne waga już nie spada tak szybko. Przy KP zapotrzebowanie na kcal to ok 300 więcej niż normalnie więc nie dużo. Daj sobie czas. Dużo spacerów. Będzie lepiej.
No to na spokojnie to wszystko jest nornalne
I mi na tym samym etapie w koncu przeszły mdłości, więc zero paniki, po prostu zaczyna Ci się zloty okres drugiego trymestru i zamiast się zamartwiać korzystaj ile możesz, bo do 3 trymestru właśnie teraz powinny Ci towarzyszyć nowe nakłady energii i lepsze samopoczucieorganizm w koncu przyzwyczail się do zmian hormonalnych.
Ja najlepiej wspominam wlasnie ten czas jak od 16/17 tyg minely mdłości a po 20 dostałam powera i wszystko mi się chciało i właśnie wtedy wykorzystalam ta energię na przygotowywanie i gromadzenie krok po kroku wyprawkii nie żałuję bo w 3 trymku już energia i samopoczucie zaczynaly znów lecieć na leb na szyję.
Także korzystaj z tego czasu.. A jeszcze pare tyg i zaczniesz może czuć pierwsze niesmiale ruchy dziecka, to też zacznie Cie fajnie uspokajacAngie1985, Julik lubią tę wiadomość
-
Angie, nie dziwię się, że się stresujesz, ale teraz przed Tobą najprzyjemniejszy czas ciąży, co za pewne już wiesz po ciążach z chłopcami 😘 mi też na tym etapie przeszły mdłości, a brzuch dopiero zaczynał stawać się brzuszkiem ciążowym a nie wzdeciowym 😅
Anniu, nie chciałam napisać że wszyscy rodzice sobie olewają sprawdzanie dziecka jak mają monitor, położna to tłumaczyła że jak się zdarza dużo fałszywych alarmów to po prostu za którymś razem niektórzy rodzice stwierdzają ze to pewnie znowu fałszywy alarm i go ignorują, albo są też niestety tacy, którzy zdają się tyło na niego😉
Angie1985, Annia lubią tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:Suszarka wiem wiem , lekarz tez mowi ze to wrozenie z fusów, mi corka w 38 obniżyła się i rozwarcie na palca bylo szyjka od 36 skracala się, a urodziłam w 42 tyg. Teraz porostu chiala bym zeby maly nie kazal na siebie tyle czekać jak córką do 42 tyg🥰😅
Ja chodziłam z rozwarciem na 1cm od 36 tc a młody urodził się w 39+4 więc to na prawdę nic nie znaczy.
Ja mam z klupś łóżeczko jestem zadowolonaTajka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Suszarka, świetne te koszule! Prawdziwa Hot Mama z Ciebie 🔥🔥🔥
A co do koszuli z dolce sono, mam ten sam model w tym samym rozmiarze tylko inny wzór i moim zdaniem będzie akurat po porodzie, faktycznie ta S wcale nie jest jakaś malutka 😉 a mi akurat nie przeszkadza to, że trzeba mieć do niej stanik, bo na początku zaleca się spanie w miękkim staniku żeby nie spowodować zastoju 👍Suszarka lubi tę wiadomość
-
Czego używacie do prania ubranek ? Płynu czy proszku ? Dodatkowo płyn do płukania? Lovela, Jelp?
-
Lalia wrote:Angie, nie dziwię się, że się stresujesz, ale teraz przed Tobą najprzyjemniejszy czas ciąży, co za pewne już wiesz po ciążach z chłopcami 😘 mi też na tym etapie przeszły mdłości, a brzuch dopiero zaczynał stawać się brzuszkiem ciążowym a nie wzdeciowym 😅
Anniu, nie chciałam napisać że wszyscy rodzice sobie olewają sprawdzanie dziecka jak mają monitor, położna to tłumaczyła że jak się zdarza dużo fałszywych alarmów to po prostu za którymś razem niektórzy rodzice stwierdzają ze to pewnie znowu fałszywy alarm i go ignorują, albo są też niestety tacy, którzy zdają się tyło na niego😉
LaBellePerle podobno nic się nie dzieje jak dziecko przekręci się na brzuszek z tym Snuza Hero ale nie wiem bo nie mialam. Ciężko mi powiedzieć czy nie będzie gniótł.Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka mam łóżeczko z Klupsia, na oko ok
Angie, jak Cie odwzdęciło to na pewno to to, nic złego się nie dzieje. Też na początku mialam wzdęty brzuch a nie ciążowy , a jak się "odwzdęcił" to płasko
Suszarka "miss oddziału"😁
Ja mam tez szlafrok z sono S, i dwie koszule ale z krotkim rekawem mimo że nie przepadam i M, spoko są za tę cenę
Dziewczyny gdzie w sieci zamawiacie posciel i polecacie?
Tajka, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Tajka wrote:Czego używacie do prania ubranek ? Płynu czy proszku ? Dodatkowo płyn do płukania? Lovela, Jelp?
Ja proszek, lovela, do dzieciecych płynu do płukania nie daje , tylko do naszych. (Ja dla nas tez tylko loveli uzywam)💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Tajka mam łóżeczko z Klupsia, na oko ok
Angie, jak Cie odwzdęciło to na pewno to to, nic złego się nie dzieje. Też na początku mialam wzdęty brzuch a nie ciążowy , a jak się "odwzdęcił" to płasko
Suszarka "miss oddziału"😁
Ja mam tez szlafrok z sono S, i dwie koszule ale z krotkim rekawem mimo że nie przepadam i M, spoko są za tę cenę
Dziewczyny gdzie w sieci zamawiacie posciel i polecacie?
Pościel dla siebie czy dziecka?O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Dla siebie 😀
Wyszukuje online gdzie jest najtaniej. Tylko fajna jakość jest tylko w tych najdroższych seriach niestety (xq), te tańsze trochę są średnie...
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Doomi, jak się czujesz? Coś się dzieje? Czy spokój? 😉
doomi03 lubi tę wiadomość