Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:No tak, ale to Twoja pierwsza ciąża, nie masz obciążenia żadnego w wywiadzie położniczym. Ja już trochę za dużo przeszłam, żeby tracić czas na niekompetentnego lekarza... No i on to mi mówił tak jak napisałam - z naciskiem, by mi wmówić, że to dziecko jest pewnie chore. Żadna moja pierwsza wizyta w poprzednich ciążach nie wyglądała tak...
La Belle ,ja się odniosłam tylko do tego co na początku napisałaś 😘
To co napisałaś później to w pełni się z Tobą zgadzam, ewidentnie lekarz chcial Cię naciągnąć 😑
Moja koleżanka powiedziała mi ostatnio, że jak tylko coś nam nie pasuje w lekarzu to od razu zmieniać!!LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:No tak, ale to Twoja pierwsza ciąża, nie masz obciążenia żadnego w wywiadzie położniczym. Ja już trochę za dużo przeszłam, żeby tracić czas na niekompetentnego lekarza... No i on to mi mówił tak jak napisałam - z naciskiem, by mi wmówić, że to dziecko jest pewnie chore. Żadna moja pierwsza wizyta w poprzednich ciążach nie wyglądała tak...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Julik wrote:Poźiej sprobuje was nadrobic 😉
Ja po okropnej sobocie, w niedziele czulam sie prawie idealnie, bylismy u rodzicow. Najadlam sie w koncu, siedzielismy na podworku dlugo, byl grill i moze przez te swierze powietrze czułam sie dobrze. Dzis tez jest ok, tez staralam sie byc jak najwiecej na podworku.
Jutro jade robic badania, trochę sie boję jechac na czczo bo pewnie bede zle sie czuła przez to. Toksoplazmoze i różyczke gin moze wypisac na nfz? Dostałam skierowanie od rodzinnego, ale niestety tylko na te podstawowe.
tak, ginekolog może wypisać na nfz cały ten pierwszy pakiet badań, hiv kiła itd też. tylko chyba nie dają na cytomegalię. przynajmniej mi nie dał, ale ja sobie dopłaciłam. ponoć niektórzy nie chcą dawać skierowania jeśli nie jest prowadzącym ciąże, ale mi się udało💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulu - nie martw się tymi bólami, ja miałam bardzo podobne przez długi okres czasu, na każdej wizycie marudziłam i zgłaszałam to lekarzowi i na każdej wizycie mnie uspokajał. To po prostu macica rośnie. Ale też się tym martwiłam wtedy, chociaż niby wiedziałam, że tak może być...
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Ja mam też takie bóle właśnie, jak piszesz. Nie cały czas, ale po parę dni boli a potem spokój. Nie martw się🙂 Moja siostra przez całą ciążę narzekała na bóle brzucha
no to ja praktycznie nie mam spokoju, bynajmniej nie w nocy. w dzień jest zwykle ok. ale trochę mi lepiej jak piszesz, że Twoja siostra też tak miała, chociaż jak sobie pomyślę, że całą ciąże może tak być to ehhhh ale jak ma być wszystko dobrze to to zniosę💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:Zulu - nie martw się tymi bólami, ja miałam bardzo podobne przez długi okres czasu, na każdej wizycie marudziłam i zgłaszałam to lekarzowi i na każdej wizycie mnie uspokajał. To po prostu macica rośnie. Ale też się tym martwiłam wtedy, chociaż niby wiedziałam, że tak może być...
ojej Aniu trochę mi ulżyło, dzięki ;*Annia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:Powiem Ci, że to trochę dziwne, że jak to sam mówił "na tym etapie" ciąży już nawija ci o Sanco, Nifty itp. Wiesz, te badania są super, ale z twojego opisu miałam wrażenie, że jakoś dziwnie mu zależy, żebyś to zrobiła (kasa?)... A ten lekarz był polecony? Myślę, że po twoich przejściach musisz mieć kogoś kto będzie wzbudzał twoje 100% zaufanie, nie musi być milutki, ale musisz być pewna, że Ty i twoja ciąża jesteście w dobrych rękach. A nie masz wśród znajomych kogoś kto mógłby Ci polecić naprawdę sprawdzonego lekarza?
La Belle, zgadzam się z Annia całkowicie! 👍LaBellePerle, Annia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od dzisiaj dziewczyny w Lidlu ciążowe legginsy, koszulki i sukienki jeansowe. Zaopatrzyłam się dziś w 2 pary legginow (jedne co prawda za duze teraz ale to zostawię sobie na końcówkę bo pewnie dupa mi tez urośnie :p , ale takie na teraz dokupie chyba sobie jeszcze jedne, bo tak mi wygodnie w nich, jak wskoczylam to nie chciałam zdejmować, nic nie ugniata w brzuch xD zakochalam się w tym xD ) i bluzki 2-pak. A i dla malucha dorwalam też 5-pak bodziakow z dlugim rękawem
Zulugula, kic83, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Justa91 wrote:Tobie rowniez duzo sily. My juz nie bedziemy sie starac o dziecko jesli ma byc to bedzie jesli nie to nie bede niespelniona ale przy boku kochanego faceta.... Czekam na poronienie bo nie chca bym lezala w szpitalu jestem w domu... Tak widocznie musi byc... 😨😨😨😨
Justa odreaguj spokojnie, daj sobie czas na przeżycie tego wszystkiego, wróć do równowagi a potem będziesz myśleć co dalej. Teraz w emocjach nie ma co podejmować decyzji. Życzę Ci żeby za jakiś czas zaświeciło dla ciebie słońce i żebyś doczekała zdrowego bobaska ✊ wysyłam Ci dużo pozytywnej energii. Dobrze że możesz być w domu. Ja marzę żeby już być w domu i mocno przytulić się do męża.doomi03 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
boo123 wrote:Tak, udało się bez zabiegu i tylko jedną noc spędziłam w szpitalu, więc nie tak źle.
Myślę, że nie powinno byc problemu z przedłużeniem L4. Każdy normalny lekarz powinien przedłużyć.
Boo123 cieszę się że obyło się bez zabiegu i że nie musiałaś długo leżeć w szpitalu 😉boo123 lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Nowastaraczka wrote:Dziewczyny, jutro mam usg I trymestru, nastawiam się psychicznie - robią je przez brzuch czy jeszcze dowcipnie?
Ewa, ja też chyba nie gratulowałam.
Padam na pysk. Narobiłam się dzisiaj jak cholera, a cały tydzień mi się niestety taki szykuje. Ale za to w sobotę będę mieć już ostatnie szafy potrzebne w mieszkaniu, tzn w przedpokoju i szafki ukryte w lustrze w łazience. Nareszcie!Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Dziewczyny, jutro mam usg I trymestru, nastawiam się psychicznie - robią je przez brzuch czy jeszcze dowcipnie?
powodzenia jutro i daj znac!
slyszalam, ze raczej przez brzuch chociaz są przypadki że i tak i dopochwowo jak coś gorzej widać.
ponoć dobrze zjeść cos slodkiego tak z 15min wcześniej 😊Nowastaraczka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Julik wrote:La Belle robiłaś ostatnio jakies badania? Podobno na Sienkiewicza przyjmuja tylko kobiety w ciąży i pacjentow onkologicznych. Zastanawiam się jak długie kolejki.
tylko w Diagnostyce robię, tam normalnie. A o co konkretnie na Sienkiewicza pytasz? Bo ja w ogóle tam nie chodze do żadnego lekarza -
Annia wrote:Powiem Ci, że to trochę dziwne, że jak to sam mówił "na tym etapie" ciąży już nawija ci o Sanco, Nifty itp. Wiesz, te badania są super, ale z twojego opisu miałam wrażenie, że jakoś dziwnie mu zależy, żebyś to zrobiła (kasa?)... A ten lekarz był polecony? Myślę, że po twoich przejściach musisz mieć kogoś kto będzie wzbudzał twoje 100% zaufanie, nie musi być milutki, ale musisz być pewna, że Ty i twoja ciąża jesteście w dobrych rękach. A nie masz wśród znajomych kogoś kto mógłby Ci polecić naprawdę sprawdzonego lekarza?
ja odniosłam dokładnie takie samo wrażenie. Nic się nie dzieje, mega wczesny etap w ciąży a on już z takimi badaniami wyjeżdża... tym bardziej, że w żadnej ciązy nie było najmniejszego podejrzenia jakiejkolwiek wady u dziecka. No mnie też się to wydawało mega dziwne, bo kto w 5 tygodniu myśli o testach SANCO?
Nie był polecony, ale miał super opisy na stronie, bo on pracował na patologii ciąży w naszym szpitalu, na stronce swojej kliniki miał ponawypisywane, ze zajmuje się ryzykownymi ciążami, patologią, przedwczesnymi porodami. A z polecenia to nie mam kogo, bo nikt z moich znajomych nie miał totalnie żadnych problemów z ciążą będę szukała dalej po prostu -
Sylwucha cieszę się że u ciebie wszystko dobrze i że księżniczki buszują w brzuchu 😁
Ewa cieszę się że u ciebie wszystko dobrze 😁 rośnijcie zdrowo 🍀✊Sylwucha lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Zulugula wrote:powodzenia jutro i daj znac!
slyszalam, ze raczej przez brzuch chociaz są przypadki że i tak i dopochwowo jak coś gorzej widać.
ponoć dobrze zjeść cos slodkiego tak z 15min wcześniej 😊
Dokładnie jak Zulu pisze, jak miałam przez brzuch a potem jeszcze pani dr podglądała malucha dowcipkowo, dzięki temu zobaczyłam kręgosłup, liczylysmy kręgi i sprawdzała inne części ciała bobasa.Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność