Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Motylku
Czy Twoja córa dostała się do żłobka,masz decyzję?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
LaBellePerle mi by to wcale nie przeszkadzało, ale każda z nas ma inną wrażliwość i jeśli masz wracać niezadowolona z wizyt to go zmień. Będziesz się z nim widywać raz na miesiąc i musisz być zadowolona i mieć do niego zaufanie.
LaBellePerle, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoże dziewczyny... Skąd się biorą u nas takie złe informacje? Aż włosy stają dęba. Mówię mojemu co się tu u nas dzieje, a on w ogóle zaraz tak przeżywa, że najlepiej do porodu by mnie nie dotykał, byle się nic nie stało...
Ogólnie to trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro jadę zrobić krzywa dla diabetologa. Już czuję, że może się to skończyć niedobrze. Przez te moje poranne mdłości ale muszę i już. Wezmę książkę i czas poleci.
A propos mam pytanie - mam skierowanie na krzywa do luxmedu - czy muszę mieć swoją glukoze? Czy oni dają? Bo jutro na 7 muszę tam być. Więc muszę dziś kupić w razie W.
Aaaa no i zamawiam detektor tętna. W każdej ciąży miałam, więc w tej też troszkę mnie to uspokoi na pewno. -
Ounai wrote:LaBellePerle mi by to wcale nie przeszkadzało, ale każda z nas ma inną wrażliwość i jeśli masz wracać niezadowolona z wizyt to go zmień. Będziesz się z nim widywać raz na miesiąc i musisz być zadowolona i mieć do niego zaufanie.
no właśnie mnie nie tyle przeszkadza jego gadka, co olewanie spraw dla mnie ważnych, bo ja serio uważam, że na ten moment jest ważniejszy mój zespół antyfosfolipidowy niż jakieś testy genetyczne... On do mnie powiedział, że jeśli wykluczymy wady, to można podtrzymywać ciążę. A ja mam do tego takie podejśćie, że jeśli jakieś wady się pokażą, to można ją przestać podtrzymywać. Nie chcę cały I trymestr chodzić z myślą, że moje dziecko jest chore i nie zasługuje na szansę. Przecież nie mam ku temu żadnych podstaw. To mnie bardzo zdziwiło u niego. To gadanie o tych badaniach
No a co do tej wrażliwości to ja już mam to gdzieś... serio. Może być lekarz cham, bylebym tylko czuła, że naprawdę się mną zajmuje bo do miłych, którzy nic nie robią, to już chodziłam i widać w stopce co mi z tego przyszło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 17:55
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Motylku
Czy Twoja córa dostała się do żłobka,masz decyzję?
2 lata czekamy w kolejce i nie dostanie się. Dopiero w przyszłym roku na nabór do przedszkola się załapię. Ogólnie się nie martwię, bo ciąża więc będę z nią w domku, ale szkoda, bo ona bardzo lubi chodzić do dzieci i też widziałam duży rozwój przez te kilka mcy jak chodziła prywatnie. Prywatnie nie ma nigdzie miejsc też porażka...
Do żłobka 1 wyboru ma 39 miejsce, 2 wyboru 67, a do 3 wyboru 90... Ech -
Dziewczyny ja już po wizycie!!!
Jest ❤️!!!!!
Później wkleję foto, to ocenicie czy chłopak czy dziewczynka, bo ja z wrażenia zapomniałam zapytać o to mojego ginLaBellePerle, kic83, SzalonaOna, Zulugula, Lalia, Annia, dmg111, Ounai, kar_oliv, Koteczka82, kkasia, Wik89 lubią tę wiadomość
6cs
11.04 II kreski ❤️
14.07 będzie dziewczynka ❤️
08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️ -
SzalonaOna wrote:Nie dostała się szlag mnie trafił...
2 lata czekamy w kolejce i nie dostanie się. Dopiero w przyszłym roku na nabór do przedszkola się załapię. Ogólnie się nie martwię, bo ciąża więc będę z nią w domku, ale szkoda, bo ona bardzo lubi chodzić do dzieci i też widziałam duży rozwój przez te kilka mcy jak chodziła prywatnie. Prywatnie nie ma nigdzie miejsc też porażka...
Do żłobka 1 wyboru ma 39 miejsce, 2 wyboru 67, a do 3 wyboru 90... Ech
A może się odwołaj? U nas kolezanka z trzecim dzieckiem jak się nie dostało to się odwołała i się dostało.
Moze spróbuj, czy odpuszczasz?
Ps Luxmed ma własną glukozęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 17:55
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ewa88 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie!!!
Jest ❤️!!!!!
Później wkleję foto, to ocenicie czy chłopak czy dziewczynka, bo ja z wrażenia zapomniałam zapytać o to mojego gin
Gratulacje! 🍼🤰Cieszę się że jest serduszko!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnykic83 wrote:A może się odwołaj? U nas kolezanka z trzecim dzieckiem jak się nie dostało to się odwołała i się dostało.
Moze spróbuj, czy odpuszczasz?
Ps Luxmed ma własną glukozę
Dziękikic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:no właśnie mnie nie tyle przeszkadza jego gadka, co olewanie spraw dla mnie ważnych, bo ja serio uważam, że na ten moment jest ważniejszy mój zespół antyfosfolipidowy niż jakieś testy genetyczne... On do mnie powiedział, że jeśli wykluczymy wady, to można podtrzymywać ciążę. A ja mam do tego takie podejśćie, że jeśli jakieś wady się pokażą, to można ją przestać podtrzymywać. Nie chcę cały I trymestr chodzić z myślą, że moje dziecko jest chore i nie zasługuje na szansę. Przecież nie mam ku temu żadnych podstaw. To mnie bardzo zdziwiło u niego. To gadanie o tych badaniach
No a co do tej wrażliwości to ja już mam to gdzieś... serio. Może być lekarz cham, bylebym tylko czuła, że naprawdę się mną zajmuje bo do miłych, którzy nic nie robią, to już chodziłam i widać w stopce co mi z tego przyszło..
To wobec tego zmień, jeśli czujesz że to nie to podejście. Nie ma co się męczyć, zwłaszcza, że to dopiero początek. Najgorsze jak trzeba zmieniać w połowie ciąży. -
Ounai wrote:Ok, rozumiem. Też mam podejście na zasadzie, że może być cham, nie musi być delikatny ale ma o mnie i o dziecko zdbac. W sumie mam teraz takiego lekarza który jest dość ciężki. Ale jest dobry.
To wobec tego zmień, jeśli czujesz że to nie to podejście. Nie ma co się męczyć, zwłaszcza, że to dopiero początek. Najgorsze jak trzeba zmieniać w połowie ciąży.
Na pewno będę zmieniała. Odbiorę wyniki u niego posiewów, zrobię w międzyczasie APTT i pójdę do kogoś innego. W międzyczasie chcę jeszce na NFZ kogoś poszukać, żeby mieć dwóch lekarzy.
W tej ciąży chcę bardziej dochodzić swojego. Często kobieta naprawdę czuje, którędy trzeba isć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 18:17
-
Koteczka, Justa tak mi przykro 😔😔😔
Serce się łamie na pół jak się czyta takie informacje..
Ja jestem tak jakby nieobecna ale podczytuje Was często ☺️ U mnie codziennie drzemka, ogólnie dobrze się czuje czasem mam zgagę, i wieczorami mnie mdli, zauważyłam tez ze zapachy mi przeszkadzają niektóre, i apetyt zmniejszony tylko zupy mogłabym jeść.. na widok mięsa to mnie aż telepie od środka 🤷♀️
Trzymam kciuki dziewczynki kciuki za dzidziusie 💪💕 i jak najmniej takich smutnych informacji..starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
nick nieaktualnySzalonaOna wrote:Boże dziewczyny... Skąd się biorą u nas takie złe informacje? Aż włosy stają dęba. Mówię mojemu co się tu u nas dzieje, a on w ogóle zaraz tak przeżywa, że najlepiej do porodu by mnie nie dotykał, byle się nic nie stało...
Ogólnie to trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro jadę zrobić krzywa dla diabetologa. Już czuję, że może się to skończyć niedobrze. Przez te moje poranne mdłości ale muszę i już. Wezmę książkę i czas poleci.
A propos mam pytanie - mam skierowanie na krzywa do luxmedu - czy muszę mieć swoją glukoze? Czy oni dają? Bo jutro na 7 muszę tam być. Więc muszę dziś kupić w razie W.
Aaaa no i zamawiam detektor tętna. W każdej ciąży miałam, więc w tej też troszkę mnie to uspokoi na pewno.
Ja tez kupiłam. Udało mi się za 10euro używany dorwac na marketplace na fb.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Na pewno będę zmieniała. Odbiorę wyniki u niego posiewów, zrobię w międzyczasie APTT i pójdę do kogoś innego. W międzyczasie chcę jeszce na NFZ kogoś poszukać, żeby mieć dwóch lekarzy.
W tej ciąży chcę bardziej dochodzić swojego. Często kobieta naprawdę czuje, którędy trzeba isć.LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Zulu
co u Ciebie?
Kic😘 niby dobrze ale te codzienne nocne bole brzucha znowu mnie trochę dobijają, a ostatnio nawet w dzien delikatnie mnie poboluje. ale z drugiej strony jestem jakos spokojna.. we wtorek prenatalne, nie mogę się doczekać choć z lekkim stresem
ostatnio znowu dużo śpię, to siedzenie mnie powoli wykańcza, mam nadzieję że w koncu krwiak się wchłonie i będę mogła więcej się ruszać. marzy mi się wyjście na zakupy 😍 to zaś ten wirus będzie. także u mnie hustawka 😁 dziś nawet troche sobie pochlipiałam💙 11.2020
💗 11.2023