X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle - lekarz burak, ale dobrze, że pęcherzyk zgadza się z OM ❤️

LaBellePerle lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    Czy Twoja córa dostała się do żłobka,masz decyzję?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle mi by to wcale nie przeszkadzało, ale każda z nas ma inną wrażliwość i jeśli masz wracać niezadowolona z wizyt to go zmień. Będziesz się z nim widywać raz na miesiąc i musisz być zadowolona i mieć do niego zaufanie.

LaBellePerle, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny... Skąd się biorą u nas takie złe informacje? Aż włosy stają dęba. Mówię mojemu co się tu u nas dzieje, a on w ogóle zaraz tak przeżywa, że najlepiej do porodu by mnie nie dotykał, byle się nic nie stało...

Ogólnie to trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro jadę zrobić krzywa dla diabetologa. Już czuję, że może się to skończyć niedobrze. Przez te moje poranne mdłości :/ ale muszę i już. Wezmę książkę i czas poleci.

A propos mam pytanie - mam skierowanie na krzywa do luxmedu - czy muszę mieć swoją glukoze? Czy oni dają? Bo jutro na 7 muszę tam być. Więc muszę dziś kupić w razie W.

Aaaa no i zamawiam detektor tętna. W każdej ciąży miałam, więc w tej też troszkę mnie to uspokoi na pewno.

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    LaBellePerle mi by to wcale nie przeszkadzało, ale każda z nas ma inną wrażliwość i jeśli masz wracać niezadowolona z wizyt to go zmień. Będziesz się z nim widywać raz na miesiąc i musisz być zadowolona i mieć do niego zaufanie.

no właśnie mnie nie tyle przeszkadza jego gadka, co olewanie spraw dla mnie ważnych, bo ja serio uważam, że na ten moment jest ważniejszy mój zespół antyfosfolipidowy niż jakieś testy genetyczne... On do mnie powiedział, że jeśli wykluczymy wady, to można podtrzymywać ciążę. A ja mam do tego takie podejśćie, że jeśli jakieś wady się pokażą, to można ją przestać podtrzymywać. Nie chcę cały I trymestr chodzić z myślą, że moje dziecko jest chore i nie zasługuje na szansę. Przecież nie mam ku temu żadnych podstaw. To mnie bardzo zdziwiło u niego. To gadanie o tych badaniach

No a co do tej wrażliwości to ja już mam to gdzieś... serio. Może być lekarz cham, bylebym tylko czuła, że naprawdę się mną zajmuje :/ bo do miłych, którzy nic nie robią, to już chodziłam i widać w stopce co mi z tego przyszło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 17:55

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Motylku
    Czy Twoja córa dostała się do żłobka,masz decyzję?
    Nie dostała się :/ szlag mnie trafił...

2 lata czekamy w kolejce i nie dostanie się. Dopiero w przyszłym roku na nabór do przedszkola się załapię. Ogólnie się nie martwię, bo ciąża więc będę z nią w domku, ale szkoda, bo ona bardzo lubi chodzić do dzieci i też widziałam duży rozwój przez te kilka mcy jak chodziła prywatnie. Prywatnie nie ma nigdzie miejsc :/ też porażka...

Do żłobka 1 wyboru ma 39 miejsce, 2 wyboru 67, a do 3 wyboru 90... Ech :(

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie!!!

Jest ❤️!!!!!

Później wkleję foto, to ocenicie czy chłopak czy dziewczynka, bo ja z wrażenia zapomniałam zapytać o to mojego gin :)

LaBellePerle, kic83, SzalonaOna, Zulugula, Lalia, Annia, dmg111, Ounai, kar_oliv, Koteczka82, kkasia, Wik89 lubią tę wiadomość

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Nie dostała się :/ szlag mnie trafił...

2 lata czekamy w kolejce i nie dostanie się. Dopiero w przyszłym roku na nabór do przedszkola się załapię. Ogólnie się nie martwię, bo ciąża więc będę z nią w domku, ale szkoda, bo ona bardzo lubi chodzić do dzieci i też widziałam duży rozwój przez te kilka mcy jak chodziła prywatnie. Prywatnie nie ma nigdzie miejsc :/ też porażka...

Do żłobka 1 wyboru ma 39 miejsce, 2 wyboru 67, a do 3 wyboru 90... Ech :(

A może się odwołaj? U nas kolezanka z trzecim dzieckiem jak się nie dostało to się odwołała i się dostało.
    Moze spróbuj, czy odpuszczasz?

Ps Luxmed ma własną glukozę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 17:55

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Jest ❤️!!!!!

Później wkleję foto, to ocenicie czy chłopak czy dziewczynka, bo ja z wrażenia zapomniałam zapytać o to mojego gin :)

Gratulacje! 🍼🤰Cieszę się że jest serduszko!

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    A może się odwołaj? U nas kolezanka z trzecim dzieckiem jak się nie dostało to się odwołała i się dostało.
    Moze spróbuj, czy odpuszczasz?

Ps Luxmed ma własną glukozę
    Wiesz co, odpuszczam. Nie mam parcia. I tak będę w domu, więc nie MUSZĘ jej posylac. Może jeszcze ktoś zrezygnuje. Spróbuję też w letnim naborze na przedszkole i tyle.

Dzięki :)

kic83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Jest ❤️!!!!!

Suuuper, gratuluję! Czekamy na fotkę ❤️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    no właśnie mnie nie tyle przeszkadza jego gadka, co olewanie spraw dla mnie ważnych, bo ja serio uważam, że na ten moment jest ważniejszy mój zespół antyfosfolipidowy niż jakieś testy genetyczne... On do mnie powiedział, że jeśli wykluczymy wady, to można podtrzymywać ciążę. A ja mam do tego takie podejśćie, że jeśli jakieś wady się pokażą, to można ją przestać podtrzymywać. Nie chcę cały I trymestr chodzić z myślą, że moje dziecko jest chore i nie zasługuje na szansę. Przecież nie mam ku temu żadnych podstaw. To mnie bardzo zdziwiło u niego. To gadanie o tych badaniach

No a co do tej wrażliwości to ja już mam to gdzieś... serio. Może być lekarz cham, bylebym tylko czuła, że naprawdę się mną zajmuje :/ bo do miłych, którzy nic nie robią, to już chodziłam i widać w stopce co mi z tego przyszło..
    Ok, rozumiem. Też mam podejście na zasadzie, że może być cham, nie musi być delikatny ale ma o mnie i o dziecko zdbac. W sumie mam teraz takiego lekarza który jest dość ciężki. Ale jest dobry.
    To wobec tego zmień, jeśli czujesz że to nie to podejście. Nie ma co się męczyć, zwłaszcza, że to dopiero początek. Najgorsze jak trzeba zmieniać w połowie ciąży.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wspaniale!! 👶

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ok, rozumiem. Też mam podejście na zasadzie, że może być cham, nie musi być delikatny ale ma o mnie i o dziecko zdbac. W sumie mam teraz takiego lekarza który jest dość ciężki. Ale jest dobry.
    To wobec tego zmień, jeśli czujesz że to nie to podejście. Nie ma co się męczyć, zwłaszcza, że to dopiero początek. Najgorsze jak trzeba zmieniać w połowie ciąży.

Na pewno będę zmieniała. Odbiorę wyniki u niego posiewów, zrobię w międzyczasie APTT i pójdę do kogoś innego. W międzyczasie chcę jeszce na NFZ kogoś poszukać, żeby mieć dwóch lekarzy.

W tej ciąży chcę bardziej dochodzić swojego. Często kobieta naprawdę czuje, którędy trzeba isć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 18:17

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu
    co u Ciebie?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, Justa tak mi przykro 😔😔😔
    Serce się łamie na pół jak się czyta takie informacje..
    Ja jestem tak jakby nieobecna ale podczytuje Was często ☺️ U mnie codziennie drzemka, ogólnie dobrze się czuje czasem mam zgagę, i wieczorami mnie mdli, zauważyłam tez ze zapachy mi przeszkadzają niektóre, i apetyt zmniejszony tylko zupy mogłabym jeść.. na widok mięsa to mnie aż telepie od środka 🤷‍♀️
    Trzymam kciuki dziewczynki kciuki za dzidziusie 💪💕 i jak najmniej takich smutnych informacji..

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Boże dziewczyny... Skąd się biorą u nas takie złe informacje? Aż włosy stają dęba. Mówię mojemu co się tu u nas dzieje, a on w ogóle zaraz tak przeżywa, że najlepiej do porodu by mnie nie dotykał, byle się nic nie stało...

Ogólnie to trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro jadę zrobić krzywa dla diabetologa. Już czuję, że może się to skończyć niedobrze. Przez te moje poranne mdłości :/ ale muszę i już. Wezmę książkę i czas poleci.

A propos mam pytanie - mam skierowanie na krzywa do luxmedu - czy muszę mieć swoją glukoze? Czy oni dają? Bo jutro na 7 muszę tam być. Więc muszę dziś kupić w razie W.

Aaaa no i zamawiam detektor tętna. W każdej ciąży miałam, więc w tej też troszkę mnie to uspokoi na pewno.

Ja tez kupiłam. Udało mi się za 10euro używany dorwac na marketplace na fb.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• Fragaria Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa 😥 😢😢😢

Załamałam się dzisiaj tymi smutnymi informacjami. To naprawdę niesprawiedliwe... poplakalam się... ☹️

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Na pewno będę zmieniała. Odbiorę wyniki u niego posiewów, zrobię w międzyczasie APTT i pójdę do kogoś innego. W międzyczasie chcę jeszce na NFZ kogoś poszukać, żeby mieć dwóch lekarzy.

W tej ciąży chcę bardziej dochodzić swojego. Często kobieta naprawdę czuje, którędy trzeba isć.
    W pełni Cię rozumiem. Będę trzymać kciuki za znalezienie dobrego lekarza.

LaBellePerle lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    co u Ciebie?

Kic😘 niby dobrze ale te codzienne nocne bole brzucha znowu mnie trochę dobijają, a ostatnio nawet w dzien delikatnie mnie poboluje. ale z drugiej strony jestem jakos spokojna.. we wtorek prenatalne, nie mogę się doczekać choć z lekkim stresem :)
    ostatnio znowu dużo śpię, to siedzenie mnie powoli wykańcza, mam nadzieję że w koncu krwiak się wchłonie i będę mogła więcej się ruszać. marzy mi się wyjście na zakupy 😍 to zaś ten wirus będzie. także u mnie hustawka 😁 dziś nawet troche sobie pochlipiałam

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ