WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak
    co do zabawek, to my mamy na przewijaku szumisia, królika grającego Nattou, misia wibrująco-grajacego Fischer Price, i harmonijkę z kontrastową książeczkę sensoryczna Moms.
    Oczywiście nie wszystko naraz włączamy :)

Lalia, Wik89, edyciak. lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Laski ale jaja, przeliczyli mi na nowo zasiłek i dostałam 80% normalnej pensji. A miał być taki suchy miesiąc :D

Btw, poczytałam trochę i dam sobie siana z bieganiem na razie. Doprowadzę ten mój brzuch do ładu i wtedy wezmę się za ćwiczenia.

Skończyłam dziś prasować moją kopkę. Jeszcze zostało mi kilka ciuchów Marty ale to już najwyżej mama mi poprasuje. Jutro wielkie przemeblowanie, już nie mogę się doczekać :D

Jakie przemeblowanie? Coś przegapiłam?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Dzięki dziewczyny, trochę mi rozjaśniłyście. 😉
    U mnie w szpitalu na szczęście 2x dziennie działa poczta szpitalna, więc mąż będzie mógł dowieźć coś, gdy zabraknie. A że u mnie bierze się dosłownie wszystko, nawet szklankę i sztućce spakowałam, to muszę oszczędzać miejsce w walizce na te inne rzeczy.
    Głównie chodziło mi o te pierwsze chwile, bo będę sama.

Anetka, to ty?? 😃 Zmieniłaś się na buzi. 😉 Fajna fotka i tak super szczupło wyglądasz. 😊

Casteam, jak ci idzie karmienie? Nadal cię bolą sutki? Wczoraj oglądałam webinar u wróżki cycuszki. I ona mówiła, że w prawidłowym karmieniu piersi nie mogą boleć, jeśli bolą, to trzeba się przyjrzeć, jak dziecko chwyta pierś.
    A na słaby wyciek mleka tuż po porodzie sprzedała taki patent, żeby podczas karmienia ścisnąć pierś powyżej otoczki, to powoduje szybszy wypływ mleka.

Wizytę u drugiego lekarza mam dopiero w piątek wieczorem. I kazał mi nie mówić tamtemu, że do niego idę. 😁 Bo jakaś pacjentka niedawno się wyglądała i było nieprzyjemnie...
    Poczytaj u Hafiji co mówi. Sutki na początku zawsze bolą. Ona to tak fajnie porównała. Pisała, że sutki siedzą sobie latami nieużywane i nagle co 3h albo nawet częściej mały ssak je podrażnia. Więc nic dziwnego że boli. Jakbyś zaczęła rytmicznie uderzać palcem w stół co 3h przez pół godziny to też by Cię bolał. Natomiast trzeba tu rozróżnić ból przy zasysaniu, wynikający z hartowania brodawki, ból spowodowany np pogryzionym sutkiem i ból stały.

edyciak. lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    W nocy nie mogłam spać i wgłebiałam się w temat urofzjoterapii w ciąży.
    Myślicie że warto zwłaszcza że marzy mi się poród sn po cc?
    Warto!

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicuś ale słodki Kluseczek. Tylko całować i kochać. 😍😘❤️

kic83 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Trochę słodkości pod wieczór 😚
    Mój Kropek 💙
    [

Słodkości 🤗 mały kicek 💙

kic83 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodki, chudziutki jak mama mały Kicuś 😻😻😻

kic83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodki mały Kicorek 🤩

kic83 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak mam poranione sutki, wiec jak zasysa to boli :) ale to ból na 2-3 sekundy i potem nic nie czuć. Karmię tylko piersią. Ani razu butla czy laktator. Trochę nocki mam przesrane bo przeważnie jest tak, że jedna noc jest spoko a kolejna jest do dupy i tak caly czas. Dzisiejsza noc byla masakra. Nie dosc ze starszy synek mial kiepska noc, to jeszcze Liliana jakaś nienażarta była. Zasypiała przy cycu po 5 min, ja ją kładlam spac a ona sie budziła i placz bo glodna. Takze od godziny jakos 1 w nocy do rana ciagle na cycu 🤷‍♀️ w takich momentach zaluje ze nie mam mm w domu 🤷‍♀️

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały Kicek wydaje mi się podobny i śliczny jak Mama ❤

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Laski ale jaja, przeliczyli mi na nowo zasiłek i dostałam 80% normalnej pensji. A miał być taki suchy miesiąc :D

Btw, poczytałam trochę i dam sobie siana z bieganiem na razie. Doprowadzę ten mój brzuch do ładu i wtedy wezmę się za ćwiczenia.

Skończyłam dziś prasować moją kopkę. Jeszcze zostało mi kilka ciuchów Marty ale to już najwyżej mama mi poprasuje. Jutro wielkie przemeblowanie, już nie mogę się doczekać :D
    Dobra decyzja z bieganiem i pamiętaj, najważniejsze to zielone światło od urofizjo.

Podziwiam Cię z tym prasowaniem i opieką nad dwójką dzieci. Ja bym nie miała zapewne na to siły :P

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja mam jakieś brązowe plamienie, już chyba wczoraj było ale miałam ciemne majtki i nie było dobrze widać.
    Nie wiem czy po wczorwjszym badaniu i pobieraniu GBS czy od czego ale zaczął mnie ćmić brzuch i wkładka jest nieco pobrudzona.
    Zaraz napiszę do Andrzeja.
    Myślicie, że to może być coś poważnego?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały stycznosc z chustami dla dzieciaczków. Jestem troszeczkę leniuszek smierdziuszek i obawiam się nie ogarnąć normalnej chusty, co myślicie o tym wynalazku?
    https://www.51015kids.eu/miekkie-nosidelko-chusta-5o36qq?cid=km0001&gclid=CjwKCAiAkan9BRAqEiwAP9X6UbBV_pAx3av9GkzfuPF1_NVtMVxbSkex4uNiUgrqn1X90cISScX7GRoCQc0QAvD_BwE

tb73i09k51c5kem9.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kurczę, a ja mam jakieś brązowe plamienie, już chyba wczoraj było ale miałam ciemne majtki i nie było dobrze widać.
    Nie wiem czy po wczorwjszym badaniu i pobieraniu GBS czy od czego ale zaczął mnie ćmić brzuch i wkładka jest nieco pobrudzona.

Moze być po badaniu jak Ci bardzo szyjke molestowali ale lepiej napisz do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic jaki slodziutki slodziaczek❤️❤️❤️❤️❤️.

kic83 lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Skonsultuj z Andrzejem, ale może być po pobieraniu ale kurde pewności nigdy nie ma :/

Powiedz mi sama musiałaś zawieść wymaz do laboratorium?

age.png

age.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta wydaje mi się ze wszystko zależy od szpitala, ja dostalam syna odrazu po wyjęciu na brzuszek, jak się chwile poprzytulalismy i urodziłam łożysko to zabrali na mierzenie itd. Wytarli go swoimi kocykami/pieluszkami, ubrali swoja pieluszke plus moja czapeczke, owinęli szpitalnymi pieluszkami i moim wcześniej przygotowanym kocykiem, chociaż wcześniej tez kazali przygotować ubranka, tak mnie przewieźli do sali przejściowej i dopiero po jakimś czasie ladnie z koleżanką poprosilysmy polozna o ubranie w nasze ubranka bo nie mogłyśmy jeszcze zbytnio wstawac po zzo.

edyciak. lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Skonsultuj z Andrzejem, ale może być po pobieraniu ale kurde pewności nigdy nie ma :/

Powiedz mi sama musiałaś zawieść wymaz do laboratorium?
    Tak, dał mi próbkę i zawiozłam do Medicover, ale do każdego innego laboratorium też mogłam zawieźć. Przy okazji zrobiłam HIV i HBS bo też mi zlecił.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Tak, dał mi próbkę i zawiozłam do Medicover, ale do każdego innego laboratorium też mogłam zawieźć. Przy okazji zrobiłam HIV i HBS bo też mi zlecił.

Ja właśnie dzisiaj byłam na krwi, morfologii i HIV i hbs zrobić
    Ale wizyte mam o 16 to muszę poszukać które laboratorium jest tak długo otwarte.

Daj znać co Andrzej odpisał

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja właśnie dzisiaj byłam na krwi, morfologii i HIV i hbs zrobić
    Ale wizyte mam o 16 to muszę poszukać które laboratorium jest tak długo otwarte.

Daj znać co Andrzej odpisał
    Z tego co babeczka mi mówiła, można zawieźć nawet na drugi dzień.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ