Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak
co do zabawek, to my mamy na przewijaku szumisia, królika grającego Nattou, misia wibrująco-grajacego Fischer Price, i harmonijkę z kontrastową książeczkę sensoryczna Moms.
Oczywiście nie wszystko naraz włączamyLalia, Wik89, edyciak. lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Laski ale jaja, przeliczyli mi na nowo zasiłek i dostałam 80% normalnej pensji. A miał być taki suchy miesiąc
Btw, poczytałam trochę i dam sobie siana z bieganiem na razie. Doprowadzę ten mój brzuch do ładu i wtedy wezmę się za ćwiczenia.
Skończyłam dziś prasować moją kopkę. Jeszcze zostało mi kilka ciuchów Marty ale to już najwyżej mama mi poprasuje. Jutro wielkie przemeblowanie, już nie mogę się doczekać
Jakie przemeblowanie? Coś przegapiłam?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
edyciak. wrote:Dzięki dziewczyny, trochę mi rozjaśniłyście. 😉
U mnie w szpitalu na szczęście 2x dziennie działa poczta szpitalna, więc mąż będzie mógł dowieźć coś, gdy zabraknie. A że u mnie bierze się dosłownie wszystko, nawet szklankę i sztućce spakowałam, to muszę oszczędzać miejsce w walizce na te inne rzeczy.
Głównie chodziło mi o te pierwsze chwile, bo będę sama.
Anetka, to ty?? 😃 Zmieniłaś się na buzi. 😉 Fajna fotka i tak super szczupło wyglądasz. 😊
Casteam, jak ci idzie karmienie? Nadal cię bolą sutki? Wczoraj oglądałam webinar u wróżki cycuszki. I ona mówiła, że w prawidłowym karmieniu piersi nie mogą boleć, jeśli bolą, to trzeba się przyjrzeć, jak dziecko chwyta pierś.
A na słaby wyciek mleka tuż po porodzie sprzedała taki patent, żeby podczas karmienia ścisnąć pierś powyżej otoczki, to powoduje szybszy wypływ mleka.
Wizytę u drugiego lekarza mam dopiero w piątek wieczorem. I kazał mi nie mówić tamtemu, że do niego idę. 😁 Bo jakaś pacjentka niedawno się wyglądała i było nieprzyjemnie...edyciak. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdyciak mam poranione sutki, wiec jak zasysa to boli
ale to ból na 2-3 sekundy i potem nic nie czuć. Karmię tylko piersią. Ani razu butla czy laktator. Trochę nocki mam przesrane bo przeważnie jest tak, że jedna noc jest spoko a kolejna jest do dupy i tak caly czas. Dzisiejsza noc byla masakra. Nie dosc ze starszy synek mial kiepska noc, to jeszcze Liliana jakaś nienażarta była. Zasypiała przy cycu po 5 min, ja ją kładlam spac a ona sie budziła i placz bo glodna. Takze od godziny jakos 1 w nocy do rana ciagle na cycu 🤷♀️ w takich momentach zaluje ze nie mam mm w domu 🤷♀️
-
Ounai wrote:Laski ale jaja, przeliczyli mi na nowo zasiłek i dostałam 80% normalnej pensji. A miał być taki suchy miesiąc
Btw, poczytałam trochę i dam sobie siana z bieganiem na razie. Doprowadzę ten mój brzuch do ładu i wtedy wezmę się za ćwiczenia.
Skończyłam dziś prasować moją kopkę. Jeszcze zostało mi kilka ciuchów Marty ale to już najwyżej mama mi poprasuje. Jutro wielkie przemeblowanie, już nie mogę się doczekać
Podziwiam Cię z tym prasowaniem i opieką nad dwójką dzieci. Ja bym nie miała zapewne na to siłyOunai lubi tę wiadomość
-
Kurczę, a ja mam jakieś brązowe plamienie, już chyba wczoraj było ale miałam ciemne majtki i nie było dobrze widać.
Nie wiem czy po wczorwjszym badaniu i pobieraniu GBS czy od czego ale zaczął mnie ćmić brzuch i wkładka jest nieco pobrudzona.
Zaraz napiszę do Andrzeja.
Myślicie, że to może być coś poważnego? -
Dziewczyny które miały stycznosc z chustami dla dzieciaczków. Jestem troszeczkę leniuszek smierdziuszek i obawiam się nie ogarnąć normalnej chusty, co myślicie o tym wynalazku?
https://www.51015kids.eu/miekkie-nosidelko-chusta-5o36qq?cid=km0001&gclid=CjwKCAiAkan9BRAqEiwAP9X6UbBV_pAx3av9GkzfuPF1_NVtMVxbSkex4uNiUgrqn1X90cISScX7GRoCQc0QAvD_BwE -
Anet.kaa wrote:Kurczę, a ja mam jakieś brązowe plamienie, już chyba wczoraj było ale miałam ciemne majtki i nie było dobrze widać.
Nie wiem czy po wczorwjszym badaniu i pobieraniu GBS czy od czego ale zaczął mnie ćmić brzuch i wkładka jest nieco pobrudzona.
Myślicie, że to może być coś poważnego?
Moze być po badaniu jak Ci bardzo szyjke molestowali ale lepiej napisz do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:Kurczę, a ja mam jakieś brązowe plamienie, już chyba wczoraj było ale miałam ciemne majtki i nie było dobrze widać.
Myślicie, że to może być coś poważnego?
Skonsultuj z Andrzejem, ale może być po pobieraniu ale kurde pewności nigdy nie ma
Powiedz mi sama musiałaś zawieść wymaz do laboratorium? -
Edyta wydaje mi się ze wszystko zależy od szpitala, ja dostalam syna odrazu po wyjęciu na brzuszek, jak się chwile poprzytulalismy i urodziłam łożysko to zabrali na mierzenie itd. Wytarli go swoimi kocykami/pieluszkami, ubrali swoja pieluszke plus moja czapeczke, owinęli szpitalnymi pieluszkami i moim wcześniej przygotowanym kocykiem, chociaż wcześniej tez kazali przygotować ubranka, tak mnie przewieźli do sali przejściowej i dopiero po jakimś czasie ladnie z koleżanką poprosilysmy polozna o ubranie w nasze ubranka bo nie mogłyśmy jeszcze zbytnio wstawac po zzo.
edyciak. lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Skonsultuj z Andrzejem, ale może być po pobieraniu ale kurde pewności nigdy nie ma
Powiedz mi sama musiałaś zawieść wymaz do laboratorium?Lalia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Tak, dał mi próbkę i zawiozłam do Medicover, ale do każdego innego laboratorium też mogłam zawieźć. Przy okazji zrobiłam HIV i HBS bo też mi zlecił.
Ja właśnie dzisiaj byłam na krwi, morfologii i HIV i hbs zrobić
Ale wizyte mam o 16 to muszę poszukać które laboratorium jest tak długo otwarte.
Daj znać co Andrzej odpisał -
Inga28 wrote:Ja właśnie dzisiaj byłam na krwi, morfologii i HIV i hbs zrobić
Ale wizyte mam o 16 to muszę poszukać które laboratorium jest tak długo otwarte.
Daj znać co Andrzej odpisał