Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie1985 wrote:Jednorożec trzymaj się. 😘
Dziewczyny ja dzisiaj popołudniu dostałam takiego kłującego bólu boku z prawej strony pod żebrami. Wzięłam nospe max. Na razie od ponad dwóch godzin boli nie jakoś masakryczne ale kłuję cały czas. Miałyście tak?
Ja miałam coś takiego, to podobno kolka ciążowa, nic się nie martw.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Kic, przesłodki ten Twój synek 😍😍😍 zakochałam się 💙💙💙
U mnie dzisiaj robotny dzień 🤦♀️ jutro przyjeżdżają moi rodzice i brat i postanowiłam być gościnna 😁
Chałka z kruszoną oraz biszkopt ze śmietaną, mascarpone i galaretkami krojonymi w kosteczkę ♥️ sama siebie torturuje przy tej cukrzycy 😂
Ale żeby mnie nie kusiło, to już po kawałku zawiozłam teściom i zaniosłam sąsiadowi który mi warzywka i jabłka przynosi 👌
Laila
czy mogę zostać Twoją sąsiadką??
😚🥮🥧Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Meggi110818 wrote:Mi pomogły śliwki i mleko na śniadanie, chociaż już z apteki kupiłam eva/qu, ale mnie trzymało prawie 5 dni 🙉
Jak nie ruszy do czwartku toteż pójdę, no dramat jakiś 🤦♀️
Meggi, ja mam dni jak wczoraj /dzisiaj, że mam motorek w dupce i naprawdę duuużo zrobię, a później przychodzą dni że całe leżę, bo nie mam sił 🤷♀️ -
Meggi110818 wrote:Ja biorę jedną tabletkę rano (ale z godzinę po letroxie bo wchodzą w jakąś tam interakcje),
wtrącę się niepytana
preparat żelaza minimum dwie godziny od letroxu a niektóre źródła mówią o 6 godzinach.
Żelazo osłabia działanie letroxu.Zulugula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia czy mozna sie przeprowadzic gdzies blisko ciebie? 😄 Takie pysznosci, a za mna caly czas cos slodkiego chodzi.
Moze w piatek zrobie faworki. Ciasto tez jakies musze zrobic bo juz dawno nic, tyle co muffiny ale to szybko idzie.
Maz ma zamiar w niedziele zlozyc komode dla synka, wiec zaczne prac i prasowac za jakis tydzien.
Ja dzis znowu mam dziwne bole. Bola mnie plecy z lewej strony okropnie, czasami przechodzi na prawa. Jak proboje chodzic to mam wrazenie ze maluszek gdzies w szyjce jest bo tak uciska. Jeszcze tylko 15 tyg, musze wytrzymacLalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane jesteście 😁😘 może mi się uda choć na kawałeczek pozwolić 🙈
kic83, dmg111, Suszarka, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Ja się wyrwę i nie chce mieszkać koło Ciebie bo łatwiej byłoby mnie przeskoczyć niż obejść 😂 Pyszności wrzucasz a ja tu chce schudnąć.
Marta chyba ma skok. Włączają jej się nieutulone wycia, ciężko jej zasnąć, łatwo się wybudza a do tego codziennie na nowe umiejętności. Dzisiaj po raz pierwszy złapała swoją książeczkę-harmonijkę i zaczęła ja oczywiście pakować do buzikic83, Lalia, Suszarka, Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Ja miałam coś takiego, to podobno kolka ciążowa, nic się nie martw.
Dobrej nocy kochane dziewczyny.kic83 lubi tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Dziewczyny, pakuję właśnie torbę do szpitala i nasunęło mi się pytanie, a właściwie dwa:
1) gdy dziecko już się urodzi i podają je mamie na piersi, to ono jest zupełnie gołe czy czymś je owijają?
2) w co jest ubierany i zawijany dzidziuś na porodówce zanim trafi na salę do mamy?
Jak to wygląda po CC i jak po SN?
Bo spakowałam cienki polarowy kocyk, otulacz muślinowy i pieluchę flanelową - i tym planuję dziecię owijać, nie wiem, czy nie za mało...
Przy pierwszym porodzie, od razu dostałam Synka do piersi, skóra do skóry, położna przykryla go tylko szpitalna pieluszka. W tym czasie Tatus odcinał pępowinę. Nie wiem ile tak leżeliśmy, bo czas inaczej płynie w takich momentach. Później położna zabrała Synka żeby go zważyć i zmierzyc, wrócił do mnie ubrany w przygotowane przeze mnie wcześniej ubranko. Tego dnia nie był kąpany w ogóle, w szpitalu wyznawali zasadę że maź płodowa pełni barierę ochronną której nie należy się zbyt szybko pozbywać.
Od chwili narodzin zabrali mi go dosłownie na chwilę, a potem razem przenieśli na salę.edyciak. lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Ledwo się położyłam towar syn przytuptał twierdząc że go kolana bolą (choć obstawiam, że chce po prostu spać ze mną i szuka pretekstu. Syn zasnął to Marta zaczyna się kręcić (bo oczywiście młody musiał tłumaczyć mi na głos codziennie i gdzie go boli, więc ja trochę obudził). Ehh, czuję, że jutro zaczne dzień z deficytem snu.
-
A ja nie mam już prawie tydzień smaku .. i bardzo mnie to smuci wręcz .. ja lubię jeść a teraz w ciąży to jeszcze jest tak ze jestem głodna i jem , mimo tego ze smaku nie czuje .. codziennie sobie mówię ze jutro może już wróci a tu zero poprawy ZERODZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
suzi1994 wrote:A ja nie mam już prawie tydzień smaku .. i bardzo mnie to smuci wręcz .. ja lubię jeść a teraz w ciąży to jeszcze jest tak ze jestem głodna i jem , mimo tego ze smaku nie czuje .. codziennie sobie mówię ze jutro może już wróci a tu zero poprawy ZERO
A robiłaś test na covod razem z mężem?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:A robiłaś test na covod razem z mężem?
Nie , test z krwi prywatny podobno wychodzi niewiarygodny , a ja nie mam sił stać pół dnia ( w moim mieście tyle to trwa ) pod namiotem żeby zrobić wymaz który i tak nic mi nie zmieni .. sama się izoluje nie wychodzimy żeby nikogo nie zarażać .. po objawach dokładnie widzę , ze to to 🤷♀️🤷♀️DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ounai wrote:Ledwo się położyłam towar syn przytuptał twierdząc że go kolana bolą (choć obstawiam, że chce po prostu spać ze mną i szuka pretekstu. Syn zasnął to Marta zaczyna się kręcić (bo oczywiście młody musiał tłumaczyć mi na głos codziennie i gdzie go boli, więc ja trochę obudził). Ehh, czuję, że jutro zaczne dzień z deficytem snu.
Mam nadzieję, że jednak trochę pośpisz przed przemeblowaniem dzisiejszym.
Nasza przyszła o 2:30 to ją doprowadziłam bo bym się w życiu nie wyspała.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność