Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiliśmy młodemu buty zimowe. Wybrał sobie miśki. Oczywiście już nie było żadnego wyboru prawie, bo wszystko wykupione. Pieron mały jeszcze nie ma 5 lat a rozmiar 32 🙈🙆♀️ ma nogę jak podolski złodziej
No i 250zl poszło. Za rok będziemy płakać, jak Marta ruszyLalia, SzalonaOna, calanthe, Inaa89, Ania81, kic83, doomi03, Zulugula, Nikaa92, Enigvaa, patrycja92, dmg111, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Jak widać w październiku pisałaś coś zupełnie innego na temat nakazu leżenia ich ja się na tym opieram.
Nie chcesz leżeć, to nie leż. Tylko potem nie płacz, że Twoje dziecko walczy o życie bo się przedwcześnie urodziło.
Też to odkopałam i właśnie miałam zacytować ....
Powiem Ci szczerze Ounai że brak mi słów na takie coś i będę dobitna ale niektóre osoby nie dorastają chyba do macierzyństwa sądząc po zachowaniu ale Jej wybór.
Szkoda tylko że maleństwo poniesie konsekwencje.
I może na mnie spaść teraz krytykaSuszarka, Lalia, calanthe, Ounai, Inaa89, Ladyo, LaBellePerle, Marti29 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
nick nieaktualnyInga, u mojego synka w 34 tyg nagle kosc udowa wyszla za mala o prawie 2 tyg... co ja sie naczytalam, ile ja wyplakalam - tydzien wyjęty z zycia. Pojechalam za tydzien na usg, kosc udowa juz byla zgodna z wiekiem ciążowym - tak sie ulozyl, ze nie dalo sie jej dobrze zmierzyc i wyszlo jak wyszlo. A urodzil sie 58 cm chlopak
spokojnie! Im dalej w ciazy tym
pomiary moga sie rozjeżdżać, glowke pod koniec to w ogole ciezko zmierzyc - tez wychodzily pomiary w kosmos odjechane. A brzuszek tak jak dziewczyny napisały, mogl byc zmierzony po tym jak Gucio sie napil wód.Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Lelek wrote:Inga, u mojego synka w 34 tyg nagle kosc udowa wyszla za mala o prawie 2 tyg... co ja sie naczytalam, ile ja wyplakalam - tydzien wyjęty z zycia. Pojechalam za tydzien na usg, kosc udowa juz byla zgodna z wiekiem ciążowym - tak sie ulozyl, ze nie dalo sie jej dobrze zmierzyc i wyszlo jak wyszlo. A urodzil sie 58 cm chlopak
spokojnie! Im dalej w ciazy tym
pomiary moga sie rozjeżdżać, glowke pod koniec to w ogole ciezko zmierzyc - tez wychodzily pomiary w kosmos odjechane. A brzuszek tak jak dziewczyny napisały, mogl byc zmierzony po tym jak Gucio sie napil wód.
Tak bardzo chciałabym wierzyc, że będzie wszystko dobrze... tak bardzo martwię się o mojego synka 😢
-
Ounai wrote:Kupiliśmy młodemu buty zimowe. Wybrał sobie miśki. Oczywiście już nie było żadnego wyboru prawie, bo wszystko wykupione. Pieron mały jeszcze nie ma 5 lat a rozmiar 32 🙈🙆♀️ ma nogę jak podolski złodziej
No i 250zl poszło. Za rok będziemy płakać, jak Marta ruszy
Adaś ma na teraz takie
https://naforum.zapodaj.net/2d66bbbd113f.jpg.html
Uwielbiam takie butki.dmg111 lubi tę wiadomość
-
Ounai, Motylku - idealnie ujęłyście to co wiele z nas ma na myśli. Dodam jeszcze od siebie że trzeba mieć trochę własnego rozumu, i jak słyszę że "mnie to mało boli więc ciężko wychwycić" to mi się nóż w kieszeni otwiera. Nie masz Edyta w domu piątki dzieci żeby nie mieć czasu pomyśleć o sobie i zadbać o dziecko które nosisz. Zresztą Inna ma w domu kilkoro dzieci i jakoś potrafi o siebie zadbać i odpowiedzialnie postepowac.
Jesteśmy dorosłymi kobietami, zaraz matkami, wypadałoby mieć jakiś trzeźwy ogląd sytuacji. Wziąć pod uwagę, że niektórych rzeczy lekarz nie mówi bo uważa że jesteśmy na tyle świadome że same o tym wiemy. Chyba że już przekonałaś samą siebie że to wszystko jedno czy urodzisz teraz czy w terminie. Mówię za siebie, ale po jednym pobycie na patologii z takimi problemami jak Twoje bym na siebie uważała jak na jajko i wstawała tylko umyć się i do toalety. Czy by to pomogło, nie wiem, ale miałabym przynajmniej świadomość że nie zrobiłam krzywdy własnemu dziecku przez nieostrożne zachowanie.
I nie, nie wychodzisz na słodką idiotkę, ale ja się wiele razy zastanawiałam czy nie jesteś zwyczajnym internetowym trollem. Bo nie wierzę, że ktoś naprawdę może się tak zachowywać...
A jak nie chcesz być poddawana ocenie, chcesz żeby ktoś z Ciebie zszedł, to po prostu nie pisz takich rzeczy, które większości z nas się w głowach nie mieszczą.
Edit : Jednorożcu pod Twoimi słowami również się podpisuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:01
Lalia, SzalonaOna, Jednorożec89, calanthe, Inaa89, Ounai, doomi03, madziulix3, kar_oliv, Ladyo, patrycja92, Marti29 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai genialne buty sobie Tymek wybrał
sama bym takie nosiła 😂
Inga, a może dla spokoju ducha podejdź na USG do innego lekarza? No bo kurcze, szkoda żebyś się martwiła dwa tygodnie albo aż do porodui proszę, nie płacz, na pewno z Guciem jest wszystko okej tylko to jakiś porąbany pomiar i niekorzystny zbieg okoliczności że tak akurat wyszło.
Ania, brak mi słów na tą sąsiadkę. Co za babiszon. Uważam, że jesteś święta że jej nie wypyskowałaś 😁 obyś miała z nią spokój jak dzidziuś przyjdzie na świat.
Casteam dekoracje piękne, a zwyczaj z prezentami cudnyLalia, Ounai, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Kupiliśmy młodemu buty zimowe. Wybrał sobie miśki. Oczywiście już nie było żadnego wyboru prawie, bo wszystko wykupione. Pieron mały jeszcze nie ma 5 lat a rozmiar 32 🙈🙆♀️ ma nogę jak podolski złodziej
No i 250zl poszło. Za rok będziemy płakać, jak Marta ruszyOunai lubi tę wiadomość
-
Podpisuję się pod absolutnie pod wszystkim co dziewczyny napisałyście!! 👌👌👌
Ounai, buty przepiękne 😍😍😍
Ja się cieszę jak wariatka bo odebrałam z paczkomatu nawilżacz powietrza i co chwilę chodzę i sobie na niego patrzę i podniecam się jak wypuszcza parę 😂😂😂Lelek, Ania81, Suszarka, doomi03, Nowastaraczka, Nikaa92, Enigvaa, Marti29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarko, wiesz ze ja tez sie nad tym zastanawialam, czy serio to nie jest trolling?
Bo jak czytalam niektore wypowiedzi, to az mi krew w żyłach sie mroziła... Tym bardziej, ze to nie byl jedyny raz - przeciez co chwile cos sie dzialo.
No i zgadzam sie z tym, ze jezeli ktos nie chce wychodzić na slodka idiotke, to niech 6 razy przeczyta co napisal, przed wstawieniem na forum. Wolalabym nie czytac o folgowaniu i „wykonywaniu drobnych czynnosci domowych” (Hmm moze rozwieszanie prania traktowane jest jako drobna czynność, albo wieszanie zaslon a moze przesuwanie fotela, przeciez yo nic takiego) w zagrożonej ciazy, z akcja skurczową i milionem lekow...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:14
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Dzięki dziewczyny
Ja już oczywiście wyczytałam, że to oznacza Makrosomie asymetryczną, ale ona niby jest wynikiem cukrzycy a mi cukrzyca nie wyszła
Ryczę od rana
Andrzej na prawde zna się na rzeczy i interweniowałby gdyby coś było nie tak, tak jak w moim przypadku. Jestem przekonana, że wszystko jest dobrze. Bądź spokojna, Gucio już niedługo będzie z Wami 😘 -
Ounai wrote:Kupiliśmy młodemu buty zimowe. Wybrał sobie miśki. Oczywiście już nie było żadnego wyboru prawie, bo wszystko wykupione. Pieron mały jeszcze nie ma 5 lat a rozmiar 32 🙈🙆♀️ ma nogę jak podolski złodziej
No i 250zl poszło. Za rok będziemy płakać, jak Marta ruszy -
Anet.kaa wrote:Inga, spokojnie. Gucio pewnie opił się wody.
Andrzej na prawde zna się na rzeczy i interweniowałby gdyby coś było nie tak, tak jak w moim przypadku. Jestem przekonana, że wszystko jest dobrze. Bądź spokojna, Gucio już niedługo będzie z Wami 😘
Ale te jego dzisiejsze wiadomości wcale mnie nie pocieszyły, tylko martwię się jeszcze bardziej
Nie umiem się dzisiaj uspokoić bo jak czytam o tych wadach genetycznych to jestem przerażona... szukałam pocieszenia w internecie a najadłam się więcej stresu
Mam nadzieje, że to błąd pomiaru... -
Inga, a jeśli bardzo Cię to stresuje to idź na wizytę do kogoś innego niezależnego, najlepiej do kogoś z Borowskiej jeśli chcesz tu rodzić. Będziesz wtedy mieć sprawę jaśniejszą a przy okazji ktoś z Boroeskiej będzie Cię kojarzył a widzę, że to dużo tu daje.
KarolinaMaria, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInga, najlepsze co mozesz dla Was zrobic to nie czytac ! Choc wiem jakie to trudne
Znam to z autopsji, bo w tydzien bylam specjalistka od wszystkich chorob, czytalam dzien noc, nie jadlam prawie, tylko lezalam w lozku i czytalam. No i nie moglam sobie pozniej tego wybaczyć, ze przez tydzien naraziłam Synka na taki stres, niepotrzebnie
Moze faktycznie podjedz za kilka dni do innego lekarza na usg? Nie mow dlaczego
przyjechałaś, moze Gucio sie obroci juz inaczej, moze trafisz na inny moment dnia - gdzie akurat zrobi siusiu. Bo to tez wazne - mogl nie zrobic siku i dlatego taki wymiar wyszedl. Moze bedziesz spokojniejsza ? ❤️ Bede miala Was w myslach i modlitwach, trzymam kciuki Mama 💙! Wypij meliskeLalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Podpisuję się pod absolutnie pod wszystkim co dziewczyny napisałyście!! 👌👌👌
Ounai, buty przepiękne 😍😍😍
Ja się cieszę jak wariatka bo odebrałam z paczkomatu nawilżacz powietrza i co chwilę chodzę i sobie na niego patrzę i podniecam się jak wypuszcza parę 😂😂😂 -
Inga, wierzę, że z Guciem wszystko ok. Ale może zrób tak jak Anetka radzi. Wizyta u kogoś innego z planowanego szpitala. Skoro masz mieć CC to możesz przy okazji ściemniać, że się obawiasz i chcesz mieć opinie innego lekarza. Chyba, że nie chcesz mówić źle o waszym lekarzu, to powiedz po prostu, że chcesz przymierzyć malucha na innym sprzęcie. 2 tygodnie stresu Cię zameczą!'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm