Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi spoko myślenie 👍 poza tym mnie się wydaję, że to będzie data z OM i tyle, i wtedy ruszy samo lub dzień /dwa wczesniej i nic nie bedziesz musiała wywoływać
Maniaaa., Suszarka, doomi03, Ounai, Ania81, Lalia, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
doomi03 wrote:Kochana dziękuję ze jestes ze mną myślą, ale niestety nic nie rusza. Ja dzisiaj doszlam do wniosku, że muszę pogodzić się z myślą że możliwe ze wcale się samo nie zacznie i po prostu w czwartek trzeba bedzie stawić się na wywolanie.
Już szkoda mi sił i nerwów na wstawanie każdego dnia z nadzieją że może to już dziś i kończyć dzień z rozczarowaniem że jednak nic z tego. Trudno jak ma się zacząć to się zacznie i najwyżej się mile zaskoczę, ale nie ma chyba co wymagać od siebie że jakoś na sile co ruszę, jeśli moje ciało nie jest gotowe to nie wiem jak stawalabym na rzęsach to i tak nic nie wskóram. Wiadomo postaram się nie odpuszczać aktywności w ciągu dnia typu pilka, jakieś spacery itp bo w sumie dobrze rozruszać sobie te bioderka, nie zaszkodzi mi to... Wiesiolek też biore dalej zeby może przysłużył się już chociaż na porodówce, ale nie będę sie zazynsc i katować wyczekiwaniem jak na szpilkach. Do czwartku już nie tak długo, trzeba na spokojnie czekać, co ma być to będzie... Tak czy siak niedlugo utule synka, niezależnie jakim sposobem to osiągnę. Luzuje portki
Świetnie Cię rozumiem, ja też dzisiaj o tym pomyślałam, tym bardziej że moja mama mi powiedziała że każdy poród miała wywoływany, więc staram się psychicznie na to nastawić, a tak czy siak do końca miesiąca napewno córcia będzie 🙂doomi03, Ania81, Lalia lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Doomi , ja też niestety wiem jak się czujesz ja urodziłam corke w 42tyg i mialam serdecznie dosc nie chodzi juz o to jak bardzo wyczekiwałam swojej księżniczki ale te pytania co dzień od koleżanek, rodziny itp czy to juz to czy cos czuje jak,ja sie czuje czy to juz dzis mnie tak dobijały, że mialam ochote wszystkim powiedzieć pomimo ich dobrej myśli zeby się odwalili i dali mi spokój a ja jak.urodze w końcu to z chęcią się podzielę znimi tą informacją. Duzo osob mowi ze drugi poród jest w tym samym czasie co pierwszy czyli ze jak przenosiłam pierwsze to i drugie tez a ja juz mysle nie nie nie tylko nie to.. 😒🙄
Co do Edyciak to ja pamietam jak jeszcze niedawno jak wylądowała w szpitalu( bo wiedziała lepiej co może a co nie )skasowała konto na ovu ,bo musiala dojść do siebie i pisala ,ze nigdy by sobie nie wybaczyła jakby jej dziecku cos sie stało ,bo byla by to jej wina ,a teraz znowu ta sama akcja w tak krótkim czasie 🤷♀️🤷♀️, a to przecież nie raz pisala jak wyczekiwane i upragnione jest jej dziecko. Ja nie musze tutaj nic dodawać bo dziewczyny maja 1000 % racji . Poprostu brak mi słów, moze jednak podjęcie decyzji o rodzicielstwie nie było tym najlepszym.Suszarka, Maniaaa., doomi03, Ounai, Ania81, Lalia, patrycja92, kar_oliv, LaBellePerle, Marti29 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
A co do butów dziecięcych to sama wiem jaka to inwestycja nie dość że droga to czesta wymiana ich🙄 ,dziecięce stupki rosną tak szybko.. A ja mam tego pecha ,ze córce nie łatwo dobrać buty , zwlaszcza te zimowe czy kaloszki ciężko wcisnac jej tam nóżkę. I w tym roku zaszalałam i kupilam zimowe buty w sklepie typu Lidl za cale 40 zł🥰😁 i powiem wam ze jestem mega zadowolona są bardzo ładne do tego cieplutkie i leza super na nóżce .
Ania81, Lalia lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Anet.kaa wrote:Ale piękne! Matko, 250 zl za buty dziecięce? To to tyle kosztuje?! 😲
Ania81 lubi tę wiadomość
-
Edyciak ja tylko wspomnę, że moja mama w ciąży ze mną przeleżała 7 miesięcy. Zrezygnowała ze stanowiska kierowniczego i zaległa w łóżku. Wstawała tylko do łazienki. Wstała w 8mym miesiącu jak na USG wyszło, że ważę ponad 2,5 kg. Da się, to kwestia samozaparcia.
A ona to kobieta co w miejscu nie usiedzi.
Doomi bardzo podoba mi się twoje podejście, bardzo mądre i dojrzałe! Tak czy siak już blisko!
Ounai, Kic oczywiście mam stopery, ale na wiertarkę po drugiej stronie ściany nie pomagają... Mnie niestety budzi nawet jak mucha leci. 😂Ania81, Lalia, doomi03, kar_oliv lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Edyciak ja tylko wspomnę, że moja mama w ciąży ze mną przeleżała 7 miesięcy. Zrezygnowała ze stanowiska kierowniczego i zaległa w łóżku. Wstawała tylko do łazienki. Wstała w 8mym miesiącu jak na USG wyszło, że ważę ponad 2,5 kg. Da się, to kwestia samozaparcia.
A ona to kobieta co w miejscu nie usiedzi.
Doomi bardzo podoba mi się twoje podejście, bardzo mądre i dojrzałe! Tak czy siak już blisko!
Ounai, Kic oczywiście mam stopery, ale na wiertarkę po drugiej stronie ściany nie pomagają... Mnie niestety budzi nawet jak mucha leci. 😂
Annia
A jak Miki teraz, śpi?
Odpoczęłaś trochę, zregenerowałas się?
Ja znów spałam pod wieczór, i teraz znów idę.
Jutro powtórkę Voica z córką obejrzę 😚Ania81, Annia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
doomi03 wrote:Kochana dziękuję ze jestes ze mną myślą, ale niestety nic nie rusza. Ja dzisiaj doszlam do wniosku, że muszę pogodzić się z myślą że możliwe ze wcale się samo nie zacznie i po prostu w czwartek trzeba bedzie stawić się na wywolanie.
Już szkoda mi sił i nerwów na wstawanie każdego dnia z nadzieją że może to już dziś i kończyć dzień z rozczarowaniem że jednak nic z tego. Trudno jak ma się zacząć to się zacznie i najwyżej się mile zaskoczę, ale nie ma chyba co wymagać od siebie że jakoś na sile co ruszę, jeśli moje ciało nie jest gotowe to nie wiem jak stawalabym na rzęsach to i tak nic nie wskóram. Wiadomo postaram się nie odpuszczać aktywności w ciągu dnia typu pilka, jakieś spacery itp bo w sumie dobrze rozruszać sobie te bioderka, nie zaszkodzi mi to... Wiesiolek też biore dalej zeby może przysłużył się już chociaż na porodówce, ale nie będę sie zazynsc i katować wyczekiwaniem jak na szpilkach. Do czwartku już nie tak długo, trzeba na spokojnie czekać, co ma być to będzie... Tak czy siak niedlugo utule synka, niezależnie jakim sposobem to osiągnę. Luzuje portki
Doomi
powiem tak: co ma być to będzie!
Tak czy inaczej, prędzej czy później urodzisz, nie upiecze Ci się 😁
Myślami jestem z Tobą 😚Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hmm... Mnie chyba uciekł wątek folgowania Edyciak, więc się nie wypowiadam. Pamiętam że ciąża jest zagrożona i że wcześniej Edyta była w szpitalu, ale myślałam że od tamtej pory stosuje się do zaleceń 🤷♀️Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Lalia wrote:Anetko, tym razem muszę się przyznać ze wstydem, że nie byłam zbyt wymagająca i myślę, że Ounai w tym temacie doradzi duuużo bardziej 🙈
U nas, jak Wam kiedyś pisałam, jest tak ciepło, że całą zimę nie włączamy ogrzewania, a mimo to mamy w mieszkaniu prawie 22 stopnie. Więc u nas kaloryfery nie wysuszają powietrza. Ta suchość wynika raczej z dużego nasłonecznienia, małej wilgotności na zewnątrz itd. Mimo że u nas prawie cały dzień okna w pokojach są otwarte.
Ale zauważyłam po moich kwiatkach, że w mieszkaniu jest sucho i mi padają.
W nocy też często pijemy wodę, rano mamy wysuszone gardła, mąż pokaszluje. Więc o ile w ciągu dnia możemy wietrzyć, o tyle na noc nie będziemy otwierać okna w sypialni, zwłaszcza przy maluszku.
Więc nie celowałam w wysokopólkowy nawilżacz, tylko w taki który zadba o odpowiednią wilgotność głównie w sypialni.
Wybierając nawilżacz zwracałam uwagę na to, czy trzeba mu zmieniać filtry (dodatkowe koszty), jaką wodę trzeba do niego lać (destylowana zwiększa koszty) oraz na jakiej powierzchni nawilża (20, 30, 60 metrów kwadratowych itp)
Ten który ja wybrałam jest ultradźwiękowy, wyłącza się gdy kończy mu się woda, można lać wodę z kranu i nie ma filtrów, więc jest taki w użytkowaniu. Jak osiągnie porządaną wilgotność to się wyłącza, jak wilgotność spada to się uruchamia. Jak na jedno pomieszczenie myślę, że ok, ale na pewno nie nadaje się do całego mieszkania.
Zamówiłam ten 😉
https://allegro.pl/oferta/nawilzacz-ultradzwiekowy-eberg-fogi-300ml-3l-timer-8683784981?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Kic, ja odkąd zaczęłam obecną pracę powiedziałam że nie będę już oszczędzać na butach. Mój mąż dalej kombinuje ze swoimi, ale ja serio miałam mega problemy ze stopami. Nie dość że ciągle jakieś otarcia to jeszcze niestety bardzo mi się pocą. Do tej pory miałam na zimę Kazary (w Krakowie jest outlet, upolowałam za 400zl) ich chodziłam w nich bez ściemy 7 lat. Dodam, że to były moje jedyne zimowe buty. Rok temu chłop płakał jak kupowałam kozaki za 500zl u Ryłki. Ale to były jedyne które spełniały moje wymagania (nie za cienka podeszwa, obcas ok 5-7 cm, żebym nie wyglebiła na lodzie i żebym dobrze wyglądała w sukience, wysokie, czarne, ocieplane do samej góry, mieszczące moją łydkę w spodniach (długo chodziłam na palcach i mam bardzo rozbudowane łydki). Musieliśmy 2 kółka po galerii zrobić i dopiero się po nie wrócić bo musiał przetrawić mój zakup 😂 w tym roku zamierzam sobie sprezentować porządne buty na wiosnę. Ale ja wolę mieć jedną parę porządnych butow niż 5 par byle jakich. Natomiast nie mam tak jak moje dziecko co sezon butów za 150-250zl 😂
Edit: zapomniałam. W nawilżaczu jeszcze baaardzo ważne jest to co Lalia mówiła, żeby sam się wyłączał i szybkość wypływu pary. Bo jak jest słaba, to nie da rady nawilżyć powietrza. W mieszkaniu powinien mieć min 300ml/h (choc to są raczej słabizny i muszą chodzić bez przerwy), a najlepiej jeśli ma przynajmniej 500-600Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 21:31
Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Domi spoko myślenie 👍 poza tym mnie się wydaję, że to będzie data z OM i tyle, i wtedy ruszy samo lub dzień /dwa wczesniej i nic nie bedziesz musiała wywoływać
mój syn był 2 tygodnie do przodu względem Om a urodził się dzień przed terminem z OM. W dodatku ja miałam cykle 28 dni z owulacją w 14 dniu więc nie mógł być poczęty tak jak to wychodziło z usg bo musiałabym mieć owulację w 1 dniu miesiączki.
Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Fragaria wrote:Wam lekarze na każdej wizycie mierza wymiary brzuszka, główki itd? 🤔 Ten mój lekarz to tylko podaje mi plus minus wagę, mówi że wszystko ok i tyle 🤷♀️
dziewczyny w większości mają jeszcze odniesienie tych wymiarów do siatek centylowych.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Ja dostaję wydruk na którym jest długość kości udowej, obwód główki, wymiar dwuciemieniowy, obwod brzuszka, na tej podstawie program oblicza wagę i też mam ją na wydruku. Przy każdej wartości mam zakresy tygodni w których dany pomiar się powinien mieścić
dziewczyny w większości mają jeszcze odniesienie tych wymiarów do siatek centylowych.
Ja niestety nie dostaje żadnych wydrukówno ale trudno, skoro mówi że ok to pewnie mierzy, wszystko przelicza i daje mi tylko info ogólne.
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Ja już nawet nie chcę więcej wypowiadać się w temacie postępowania Edyty. Powiedziałam co myślę, resztę moich myśli dopowiedzieli inni. Starałam się omijać te posty ale nie dałam rady dziś. Mój mózg po prostu nie ogarnia takiej ignorancji i aż mnie telepie momentami. Najgorsze, że z każdym takim postem mam ochotę coś powiedzieć i stresuję się niepotrzebnie próbując się powstrzymać. Dziś się nie udało
A tak poza tym mamy taki patent, że usypiamy Martę skacząc na piłce (wtedy rownomiernie jest bujana) choć nie powinnam z racji rozejscia mięśni. I dzisiaj tak skacze sobie i nagle zaczęło mi się kręcić w głowie i robić lekko słabo. Wcześniej troszkę mnie mdliło ale myślałam że to ze zmęczenia. Szybko oddałam Martę mężowi, położyłam się i coś zjadłam no i na szczęście przeszło. Mam nadzieję, że to jednorazowe akcja.Lalia lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie z cyklu kącik wnętrzarski ciąg dalszy ale w dzieciowej tematyce 😉 co macie w oknach w pokojach dziecięcych? Firanki, rolety, zasłony? Myślę myślę i nie wiem 🤔
Poza tym do jednego pokoju szukam na cito zaslony. Macie może jakiś link sprawdzony, coś godnego polecenia?Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
kic83 wrote:Annia
A jak Miki teraz, śpi?
Odpoczęłaś trochę, zregenerowałas się?
Ja znów spałam pod wieczór, i teraz znów idę.
Jutro powtórkę Voica z córką obejrzę 😚
Fragaria twój lekarz musi mierzyć główkę brzuszek i kość udowa żeby móc oszacować wagę , tylko pewnie nie daje ci tych pomiarów tylko sama wagę.Fragaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Btw, Edyta już pousuwała wszystkie swoje wpisy, więc pewnie znowu się obraziła, że się jej prawdę powiedziało i odeszła z forum. Ja myślę, że ona nie donosi tej ciąży, bo wątpię, żeby teraz posłuchała skoro nie słuchała lekarzy ani męża jak ją prosił żeby się poświęciła i poleżała te parę tygodni. Choć mam nadzieję, że dzidziuś jednak sam zawalczy o swoje zdrowie i na przekór jednak jakimś cudem wysiedzi do tego 37 tygodnia.
calanthe, Maniaaa., Lulu83, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Ounai, no to ten mój pierdek (nawilżacz) ma 3 stopnie wypływu pary i 300ml/h 😅
Ale tak jak pisałam, my nie grzejemy kaloryferami, tylko ta suchość to kwestia mieszkania i ciepłoty ogólnie w bloku, dlatego wydaje mi się, że jak na jedną sypialnię (ok. 10 m2) powinien dać radę 👍
W ciągu dnia mamy otwarte okno w kuchni, tyle że u mnie przedpokój, kuchnia i salon to jedno pomieszczenie więc otwarte okno, o ile nie ma silnego wiatru, nie wychladza nam mieszkania 😉
Chociaz wydaje mi się, że jak synek podrośnie to kupimy drugi nawilżacz do jego pokoju ale już taki konkretniejszy, bo ten nasz może chodzić max 10 h. -
Ania, a on zawsze tak miał? Może ma teraz 3-ci skok?
Jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć. Jak kupiliśmy buty to stwierdziliśmy że podjedziemy zrobić zakupy spożywcze. Kolejki jak za komuny, galerie zamknęli to ludzie Ida na wycieczki do spożywczych sklepów. Ale ja nie o tym. Akurat wypadała godzina karmienia Marty. Podchodzę do obsługi i pytam gdzie znajdę pokój matki z dzieckiem (naprawdę dość duże centrum handlowe to jest) a słyszę odpowiedź, że nie ma innej mogę nakarmić na ławeczce pomiędzy sklepikami gdzie przechodzą tłumy osób 🤦♀️ w końcu znalazłam jakiś kąt, wzięłam sobie jedno z krzeseł z zamkniętego punktu gastronomicznego, zasłoniłam się szalem, mąż jeszcze dodatkowo stanął mnie osłonić i nakarmiłam dziecko. I naprawdę jestem mocno zniesmaczona bo jestem typem osoby, która jest anty obnażanie się w miejscach publicznych w celu nakarmienia dziecka dlatego zawsze mam ze sobą coś czym będę mogła się osłonić w razie czego (szal, otulacz tetrowy, itd) ale idzie się do wielkiego centrum i masz do wyboru kibel w którym wali jak w toaletach publicznych albo ławkę wśród ludzi