X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, no to ten mój pierdek (nawilżacz) ma 3 stopnie wypływu pary i 300ml/h 😅

Ale tak jak pisałam, my nie grzejemy kaloryferami, tylko ta suchość to kwestia mieszkania i ciepłoty ogólnie w bloku, dlatego wydaje mi się, że jak na jedną sypialnię (ok. 10 m2) powinien dać radę 👍

W ciągu dnia mamy otwarte okno w kuchni, tyle że u mnie przedpokój, kuchnia i salon to jedno pomieszczenie więc otwarte okno, o ile nie ma silnego wiatru, nie wychladza nam mieszkania 😉
    Chociaz wydaje mi się, że jak synek podrośnie to kupimy drugi nawilżacz do jego pokoju ale już taki konkretniejszy, bo ten nasz może chodzić max 10 h.
    Do takiej sypialni da radę. Mój ma chyba 350ml/h img u syna w pokoju daje rade (10m2). Ale w salonie już niestety nie.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Mam pytanie z cyklu kącik wnętrzarski ciąg dalszy ale w dzieciowej tematyce 😉 co macie w oknach w pokojach dziecięcych? Firanki, rolety, zasłony? Myślę myślę i nie wiem 🤔

Poza tym do jednego pokoju szukam na cito zaslony. Macie może jakiś link sprawdzony, coś godnego polecenia?
    Zasłony zaciemniające z Ikei i będą rolety - plisy. Jeśli chodzi oczne firany/zasłony to w sklepie Alena można zamówić próbki. Ja będę tam zamawiać firany, sąsiadka mi polecała ten sklep. A jest krawcową, więc chyba ogarnia.

Fragaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Btw, Edyta już pousuwała wszystkie swoje wpisy, więc pewnie znowu się obraziła, że się jej prawdę powiedziało i odeszła z forum. Ja myślę, że ona nie donosi tej ciąży, bo wątpię, żeby teraz posłuchała skoro nie słuchała lekarzy ani męża jak ją prosił żeby się poświęciła i poleżała te parę tygodni. Choć mam nadzieję, że dzidziuś jednak sam zawalczy o swoje zdrowie i na przekór jednak jakimś cudem wysiedzi do tego 37 tygodnia.
    O ile ona jest realną osobą a nie trollem :) bo im dłużej obserwuję jej zachowanie tym bardziej dochodzę do wniosku, że jednak to drugie. Ale to już moja ostatnia wypowiedź w tym temacie, szkoda sobie języka strzępić.

A jak się teraz czujesz? Może od tego skakania za dużo krwi poszło do nóg, a chwilowo za mało było w okolicach głowy i stąd odcięcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 22:07

Maniaaa. lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja mam wrażenie że on najlepiej spał w okolicy jak miał 4/5 tygodni i od tego czasu jest tylko gorzej... Zastanawiam się czy to nie przez to, że przestał dostawać butle MM na noc, która jakby go 'scinala' i sycila na długo...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    O ile ona jest realną osobą a nie trollem :) bo im dłużej obserwuję jej zachowanie tym bardziej dochodzę do wniosku, że jednak to drugie. Ale to już moja ostatnia wypowiedź w tym temacie, szkoda sobie języka strzępić.

A jak się teraz czujesz? Może od tego skakania za dużo krwi poszło do nóg, a chwilowo za mało było w okolicach głowy i stąd odcięcie.
    Chyba za mało jadłam i piłam dziś, bo jak tak porządnie pojadłam to się uspokoiło. Do tego zmęczenie, bo młoda jak obudziła się na drugie karmienie tak już nie zasnęła mocnym snem tylko cały czasowe ciumkala cyca a jak jej wypadał to się darła więc ja tak naprawdę nie spałam. Prosiłam męża, żeby ją przejął rano to się zaczął migać a jak już ją przejął to gadał do niej przy mnie wiec i tak nie zasnęłam. Idę poćwiczyć mięśnie dna miednicy i spać. A co do trollingu to zgadzamy się, że to może być prawda aczkolwiek nie musi. Ludzi z dziwnym podejściem niego brakuje. Mam sąsiadkę, która w swoich 3 ciążach piła i paliła, bo twierdziła że lekarz powiedział jej ze lampka wina od czasu do czasu nie zaszkodzi a jeśli miałaby na raz rzucić palenie to bardziej zaszkodzi dziecku niż palac i twierdzi że to nie miało wpływu na jej dzieci. Ale dziwnym trafem dwie córki są baaardzo otyłe a wszystkie 3 mają astmę. Najgorsze, że jej córka chodzi do przedszkola z moim synem i on ja bardzo lubi, więc chce żebyśmy czasem razem wracali do domu. Cóż, czego to się nie robi dla dzieci ;)

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Śpi po 40 minut, co się położę to za 25 minut on już wstaje... 🤦🏼‍♀️ Serio mówię, jest ciężko... Wiedziałam, że dziecko jest wymagające... Ale no myślałam, że będzie miał jakąś 4/5 godzinną przerwę nocna... A 4 godzinną zdarza się nam raz na ruski rok. 🙄

Fragaria twój lekarz musi mierzyć główkę brzuszek i kość udowa żeby móc oszacować wagę , tylko pewnie nie daje ci tych pomiarów tylko sama wagę.

Annia
    powiem tak, to kiedyś minie. Kiedyś się zapomni, że było się takim bezsilnym, o tych wszystkich nieprzespanych nocach, o tym że się płakało w ukryciu z wycieńczenia. Wierz mi.
    A takie noce po 4/5 h snu ciągłego się pojawią, może nie jutro, nie za miesiąc, dwa, ale będą.
    Czas szybko leci, nim się obejrzysz Miki będzie chodził, biegał, będziesz woziła go na zajęcia dodatkowe i się wtedy zdziwisz kiedy to minęło, czemu on taki duży już jest, i że już nie jest Twoim malym bezbronnym dzidziusiem. Natomiast zawsze będzie Twoim kochanym synkiem, dla którego jesteś i będziesz całym światem 💙
    Mocno Cię tulę 😚

Ounai, doomi03, Lalia, Wik89, Annia, patrycja92, Suszarka, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai ja mam wrażenie że on najlepiej spał w okolicy jak miał 4/5 tygodni i od tego czasu jest tylko gorzej... Zastanawiam się czy to nie przez to, że przestał dostawać butle MM na noc, która jakby go 'scinala' i sycila na długo...
    Może tak być. Może musi się od nowa przestawić. Albo po prostu tak ma. Wiesz, jeśli ma te brzydkie kupy to też znaczy, że coś go tam męczy. Może jak znajdziesz przyczynę, to się poprawi. Próbowałaś może podawać mu delicol do każdego posiłku? Może spróbuj, jeśli będzie poprawa to znaczy że faktycznie trzeba uderzać w kierunku problemu z tolerancją laktozy?

kic83, Annia, Lulu83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dzięki. Zapisałam sobie i jutro popatrzę 😉 z Ikei właśnie zamówiłam (ta co miała być na cito) ale są bardzo długie, a ja mam dwie lewe ręce do krawiectwa i chyba w końcu oddam. Zastanawiam się czy do Chłopaków nie zamówić jakiejś wesołej, z motywem dziecięcym. W sumie widziałam że Ikea też ma w ofercie dziecięce, więc może jeszcze raz przejrzę.

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

To może spróbuj dawać mu na noc mm ?
    Ja nie rozumiem - szczęśliwe dziecko szczęśliwa mama , szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko .. nie ma sensu się tak męczyć

Edit doczytałam o alergiach .. w takim wypadku nie wiem czy można te mm nie znam się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 00:05

Annia lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, ja nawet płacze bez ukrycia jak się zrekompensuje. 🤣 Dzięki kochana. 💗

Ounai, po Delicolu wielkiej różnicy nie ma. Zresztą od nietolerancji laktozy nie byłoby aż tak brzydkich kupek. ☹️ Ewidentnie zdarza się, że wybudza go bąk, ale często też jest głodny bo leży, domaga się i zjada rękę a na cyca się wręcz rzuca jak go wezmę. 🤣 Uważaj na siebie, bo takie zawroty głowy to sygnał organizmu że jest przemęczony. Ty nie dość że ogarniasz w domu dwoje małych dzieci i jedno duże to jeszcze ogarniasz dom, więc nic dziwnego, że organizm jest zmęczony.

Suzi gdyby nie to podejrzenie alergii to byśmy tak właśnie robili. Nawet kupiliśmy jedna puszkę Benionu Pepti i po dwóch próbach podania daliśmy spokój, bo jeść tego za bardzo nie chciał... Poza tym w sumie jeśli laktacja mi ruszyła tak, że wykarmiam młodego to bez sensu futrować go MM...

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię czy mój mały nie ma biegunki ☹️ od wczoraj ma takie wodniste kupki, prawie przy każdym przewinieciu są, wsiąkające w pieluszkę. Ostatnio więcej z piersi zjada, myślicie że pokarm z piersi może tak rozwadniać kupki? Teraz zjadł z piersi i śpi, a zawsze o tej porze domagał się butelki. Leżę i się martwię że coś mu jest ☹️

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kic, ja nawet płacze bez ukrycia jak się zrekompensuje. 🤣 Dzięki kochana. 💗

Ounai, po Delicolu wielkiej różnicy nie ma. Zresztą od nietolerancji laktozy nie byłoby aż tak brzydkich kupek. ☹️ Ewidentnie zdarza się, że wybudza go bąk, ale często też jest głodny bo leży, domaga się i zjada rękę a na cyca się wręcz rzuca jak go wezmę. 🤣 Uważaj na siebie, bo takie zawroty głowy to sygnał organizmu że jest przemęczony. Ty nie dość że ogarniasz w domu dwoje małych dzieci i jedno duże to jeszcze ogarniasz dom, więc nic dziwnego, że organizm jest zmęczony.

Suzi gdyby nie to podejrzenie alergii to byśmy tak właśnie robili. Nawet kupiliśmy jedna puszkę Benionu Pepti i po dwóch próbach podania daliśmy spokój, bo jeść tego za bardzo nie chciał... Poza tym w sumie jeśli laktacja mi ruszyła tak, że wykarmiam młodego to bez sensu futrować go MM...

Ania a moze przez to ze na cycu trudniej się dziecku je niż z butelki to może on zasypia w trakcie karmienia a nie zdąża zjeść odpowiednio dużo ? Może spróbuj sobie odciągnąć na noc mleko i dać mu z butli ? Może więcej zje wtedy ?

Wik89 lubi tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posty usunięte .. nie było mnie cały dzień na forum.. Edyta jest w szpitalu ? Doczytałam tylko ze ma rozwarcie .. myśle ze pewnie zostanie w szpitalu już do porodu

• Annia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja się martwię czy mój mały nie ma biegunki ☹️ od wczoraj ma takie wodniste kupki, prawie przy każdym przewinieciu są, wsiąkające w pieluszkę. Ostatnio więcej z piersi zjada, myślicie że pokarm z piersi może tak rozwadniać kupki? Teraz zjadł z piersi i śpi, a zawsze o tej porze domagał się butelki. Leżę i się martwię że coś mu jest ☹️
    U nas tak teraz wyglądają mniej więcej, tylko jest ich 3-5. Pooglądać sobie zdjęcia kupek na stronie Hafiji i porównaj. Jak zeszliśmy z MM to nie wyglądają już jak jajecznica.

Suzi myślę, że to co piszesz o ściągnięciu na noc to dobry pomysł i ma to sens. Muszę tylko znaleźć czas na laktator. 🤨

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie zrobilismy dzis tak jak pisze Suzi, podalismy wieczorem odciagniete mleko, maz nakarmil z butelki, i w koncu mielismy dluzsza przerwe miedzy karmieniami (ponad 3 h, podczas gdy przez oststnie dni to byo zwykle 1-2 h)
    Annia, sprobujcie, moze to Was poratuje

Annia, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 dajesz mi nadzieję... Tylko, że ja z laktatorem ściągam po 20 ml na jedną sesję... Więc zastanawiam się czy gra będzie warta świeczki, bo zanim uzbieram te 130 ml na butelkę... 😏 Ale cieszę się, że odsapnelas!

Kic, Ounai a jak Wasze bąble? Śpią i wy śpicie czy nocna warta?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Ania szkoda mi Ciebie .. sama to bym pewnie przestała kp i zaczęła mm poważnie bo ja nie dałabym rady nie spać codziennie i jeszcze trzymać diety .. podziwiam

• kic83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Wik89 dajesz mi nadzieję... Tylko, że ja z laktatorem ściągam po 20 ml na jedną sesję... Więc zastanawiam się czy gra będzie warta świeczki, bo zanim uzbieram te 130 ml na butelkę... 😏 Ale cieszę się, że odsapnelas!

Kic, Ounai a jak Wasze bąble? Śpią i wy śpicie czy nocna warta?

No nie śpię :) nie ma tak dobrze, u nas Mlody ma popołudniu drzemkę 4/5 godzin a później w nocy budzi się przez kupę, na cyca...
    Właśnie się wybudził po 1h15 minut...
    Spróbuj, moze laktacja na tyle ruszyła że uda Ci się więcej ściągnąć.
    Ciekawe co Wik pisze, że na jej mleku dziecko dłużej śpi jeśli poda je z butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 02:42

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Kurczę Ania szkoda mi Ciebie .. sama to bym pewnie przestała kp i zaczęła mm poważnie bo ja nie dałabym rady nie spać codziennie i jeszcze trzymać diety .. podziwiam
    .
    Suzi
    Ale wiesz że mm nie daje pewności że dziecko będzie Ci spało?
    Poza tym decydując się na macierzyństwo decydujesz się na te również ciezkie kwestie.
    Przez takie mylne założenie ktoś pomyśli że zajmowanie się bobasem usłane jest różami i przespanymi nocami.

Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Ounai, dzięki. Zapisałam sobie i jutro popatrzę 😉 z Ikei właśnie zamówiłam (ta co miała być na cito) ale są bardzo długie, a ja mam dwie lewe ręce do krawiectwa i chyba w końcu oddam. Zastanawiam się czy do Chłopaków nie zamówić jakiejś wesołej, z motywem dziecięcym. W sumie widziałam że Ikea też ma w ofercie dziecięce, więc może jeszcze raz przejrzę.
    A nie masz w okolicy jakiejś krawcowej? Ja oddawałam sąsiadce do skrócenia te z Ikei. Na stronie Alena mają usługę szycia na wymiar, więc jak sobie pomierzysz to Ci przyślą dokładnie tak jak potrzebujesz. A właśnie miała użytkownik nich zamawiać też zasłony do sypialni, ale koncepcja się zmieniła i pisali mi, że jak sie boje to mogę zamówić sobie próbki i wtedy podjąć decyzję.

Moje dziecko ma na tyle stałe godziny wstawania, że obudziłam się przed nią i nie mogłam zasnąć. Na szczęście mnie nie zawiodła i czekałam tylko 5 min. Niestety obżarłam się na noc i teraz mam zgage. Żeby nikogo nie dobijać dziś pominę kwestie tego ile godzin spala.

Suzi, Kic ma rację. Mm nie załatwia sprawy bo niekoniecznie Miki budzi się dlatego, że jest głodny. Ja bym nawet powiedziała, że na 90% nie budzi się dlatego ich dopóki niespodzianka znajdzie się przyczyna, to i tak będzie tak wstawać tylko z taką różnica, że teraz się uspokoi przy piersi albo wtedy Ania będzie musiała go nosić i lulać albo ewentualnie teraz po prostu wyjmie cyca a wtedy będzie musiała milion razy wstawać, iść zrobić butelkę, nakarmić, umyć butelkę i dopiero zacznie przeklinać. Ja tam nie jestem laktorerrorystka, ale karmiłam mm i karmię piersią i jednak nadal uważam, że wygodniejsze w nocy jest kp.

age.png

age.png
‹‹ 2276 2277 2278 2279 2280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ