Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, to normalne, ja często na początku ciąży chodziłam z "krzywym brzuchem"
Anetka kciuki zebys dzisiaj miała USG i żebyś była spokojniejsza po nimpowiedz lekarzowi co Cię trapi i niech wyjaśnia.
Inga, o Tobie też myślę, do jutra już niedaleko i będzie wielki oddech ulgi, zobaczysz!
Dziewczyny współczuję Wam bardzo ciężkich nocy, mam nadzieję że chociaż w dzień dacie radę odpocząć.
Mnie ostatnio męczą koszmary, śniło mi się już że umarłam podczas porodu, drugiej nocy pojechałam na ktg i ważyłam 100kg 🤣, a dzisiaj śniło mi się że mój mąż się na mnie obraził na tyle że ani się nie odzywał, ani po mnie nie przyjechał po pracy, więc ostatecznie był rozwód 🙈Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Przez tą nieprzespana noc zapomniałam nasikać do kubeczka 😳 a jadę dziś na badania. Musi być po tych kilku godzinach prawda?30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
nick nieaktualnyU nas dzisiaj lepsza nocka. Usnela przed polnocą, obudzila sie po 3ciej. Zjadla i poszla spac. Kolejna pobudka po godzinie 7ej. Wychodzi ze przerwy miala 3 godzinne ale nie kazdej nocy jest tak super. Ja np w nocy jej nie przebieram. Jak spi to spi. Chyba ze slysze podczas karmienia, ze robi kupe to wtedy tak.
Piszecie ze dzieci sie wybudzaja po odlozeniu do lozeczka. U nas to samo. Dlatego zamówiłam kokon. Mam dostawke, znalazlam kokon pasujacy wymiarami i kupiłam. Czekam na dostawę. Bronilam się przed tym ale chce zeby w łóżeczku miala bardziej przytulnie. Wiadomo ze w brzuszku tez nie bylo za duzo miejsca. Ja swoja Liliane owijam cienkim kocykiem na noc i pod kocyk. Nie przegrzewa sie a jest opatulona i spi spokojnie. Ale zeby jej juz nie opatulac to wybralam opcje z kokonem.
Moze tez sprobujcie. Pamiętajcie ze dzieci maja odruch moro i to moze je wybudzac takze..
Ja juz odwiozlam synka do żłobka. Teraz czas na ogarniecie życia 🤪 -
Anet.kaa wrote:Ona nawet na minutę nie przestaje 😭😭😭😭
u mnie też była taka, co chrapała... nawet położna wychodziła z korytarza ją obudzić, mówiąc, że słychać ją na korytarzu i żadna pacjentka nie może spać
U mnie nowy dobowy rekordale nie wiem, czy to kwestia MOM czy może nowych lejków, bo jak się okazało, miałam za duże. Oczywiście nie ma rzeki mleka, ale jednak jakiś sukces, idzie ku dobremu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 08:51
Suszarka, Inaa89, Inga28, Lalia, Annia, kar_oliv, Zulugula, Fragaria, kic83, Nikaa92, Gagatka, Angie1985, Wik89, doomi03, Ounai, Lulu83, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Suszarka, bardzo dziękuje i też mam nadzieje, że jutro trochę się uspokoję
Aneta współczuje! I wiem co czujesz bo jak leżałam w szpitalu to miałam dokładnie ten sam problem 🙄 miałam 3 noce nie przespane i ile mogłam to odsypiałam w dzień. Niestety dużo ciężarnych zaczyna właśnie chrapać w ciąży i mija to po porodzie😅
Ja dzisiaj się czuje jak babcia, ledwo chodzę, plecy bolą mnie jak cholera i mam jakieś lekkie bóle okresowe, oj czuć tą końcówkę ciąży w kościach! Ale dzisiaj ciąża donoszona, więc pójdę na jakiś krótki spacer żeby rozruszać te zastane kości od leżeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 08:57
Lalia, Zulugula, Wik89, Ounai lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Aneta współczuje! I wiem co czujesz bo jak leżałam w szpitalu to miałam dokładnie ten sam problem 🙄 miałam 3 noce nie przespane i ile mogłam to odsypiałam w dzień. Niestety dużo ciężarnych zaczyna właśnie chrapać w ciąży i mija to po porodzie😅
ta chrapiąca dziewczyna leżąca ze mną też mówiła, że dopiero w drugiej połowie ciąży zaczęła chrapać, w dodatku zmienił się jej nawet lekko głos, też miała taki zachrypnięty, mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że bardziej męski. Nie wiem, czy to serio wina ciąży, ale co do głosu serio dziwnie męski miałaI mówiłą, że jej włosy zaczęły rosnąć w dziwnych miejscach i że jak była w ciąży z córką to nie było tak jak teraz, gdy jest z synem
Inga gratulacje ciąży donoszonej :* to wielki krok i wyczynmarzyłam, żeby to kiedyś powiedzieć, ale marzyłam też mieć dziecko i jedno marzenie się mimo wszystko spełniło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 09:01
Ounai lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:ta chrapiąca dziewczyna leżąca ze mną też mówiła, że dopiero w drugiej połowie ciąży zaczęła chrapać, w dodatku zmienił się jej nawet lekko głos, też miała taki zachrypnięty, mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że bardziej męski. Nie wiem, czy to serio wina ciąży, ale co do głosu serio dziwnie męski miała
I mówiłą, że jej włosy zaczęły rosnąć w dziwnych miejscach i że jak była w ciąży z córką to nie było tak jak teraz, gdy jest z synem
Inga gratulacje ciąży donoszonej :* to wielki krok i wyczynmarzyłam, żeby to kiedyś powiedzieć, ale marzyłam też mieć dziecko i jedno marzenie się mimo wszystko spełniło...
Ja właśnie o tym czytałam kiedyś artykuł, i pamietam że akurat ta jedna co chrapała wychodziła do domu to się tak cieszyłam, że się wyśpię. Ale trafiła na jej miejsca inna i znowu to samo 😅 i myślę sobie „ jak można mieć takiego pecha” 😅
Dziękuje❤️ Niestety kochana nie na wszystko mamy wpływ i dużo rzeczy jest niezależnych od nas. Masz cudowną, waleczną córeczkę! Każdy dzień zbliża Was do zabrania jej do domu i wtedy już będzie tylko lepiej ✊🏽❤️LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamusie
Widzę, że u mam karmiących sen jest obecnie towarem deficytowym. Życzę Wam dużo siły!
U mnie jutro w rodzinie szykuje się pogrzeb... nie wiem jak to rozegrać, z jednej strony bardzo chciałabym pójść, bo bardzo lubiłam tego wujka, zawsze był dla mnie dobry, bawił się ze mną jak byłam mała... Ale mam tez jutro badania prenatalne, na które przecież czekam już miesiąc. Badania w jednym mieście, pogrzeb w drugim a ja mieszkam w trzecim. Wszystkie w odległości 60-90 km... Jeszcze nie wiem o której godzinie pogrzeb, mam nadzieję że jakoś się wyrobimy.
Domi! Śpieszę z wiadomością, że dziś śniło mi się że urodziłaś pięknego synka! Od razu jak się obudziłam poleciałam sprawdzać forum czy t prawda czy mi się śniło.
LaBellePerle - piękna Wikusia! Wygląda jak donoszony noworodek! Taka silna dziewczynka! I gratuluję sukcesu mlecznego! Co to jest to mom?
Anetko - współczuję Ci koleżanki z sali. Może po prostu jej coś powiedzcie? Będzie jej głupio i będzie próbowała zasnąć dopiero po Was? Z drugiej strony to delikatny temat...
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kochane 😘
Witam się w nowym tygodniu 😍 zostało 3 tygodnie do ciąży donoszonej 🤭 i max 5 tygodni do indukcji 😲 mój synek jest kalafiorem 💙 a ja mam na plusie 9,1 kg💪
Mania, Inga, Karolina, Enigva gratuluję kolejnych tygodni ♥️
Inga, donosiłaś Gucia mimo trudności z szyjką, jesteś wspaniała ✊
Mamusie nasze kochane, strasznie mi przykro z powodu ciężkich nocy 😔 nie potrafię Wam nic poradzić, wszystko dopiero przede mną 🤦♀️
LaBelle, piękny rekord dobowy👌 nie ma się co dziwić, że Wiki tak cudnie rośnie ☺️
Mój syn wczoraj dawał popalić, tak kopał nogą pod moje żebra, że się prostowałam z bólu, z jednej strony się cieszę i jestem spokojna jak tak wariuje, ale czasem te treningi są dalekie od błogich ruchów dziecka topiących serce matki 😅
Życzę Wam wszystkim spokojnego dnia, mam nadzieję, że uda Wam się odpocząć i nabrać sił 🌻🌻🌻LaBellePerle, kar_oliv, Inga28, Zulugula, Inaa89, Suszarka, Maniaaa., Enigvaa, Nikaa92, KarolinaMaria, doomi03, Annia, patrycja92, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Cześć Mamusie
Widzę, że u mam karmiących sen jest obecnie towarem deficytowym. Życzę Wam dużo siły!
U mnie jutro w rodzinie szykuje się pogrzeb... nie wiem jak to rozegrać, z jednej strony bardzo chciałabym pójść, bo bardzo lubiłam tego wujka, zawsze był dla mnie dobry, bawił się ze mną jak byłam mała... Ale mam tez jutro badania prenatalne, na które przecież czekam już miesiąc. Badania w jednym mieście, pogrzeb w drugim a ja mieszkam w trzecim. Wszystkie w odległości 60-90 km... Jeszcze nie wiem o której godzinie pogrzeb, mam nadzieję że jakoś się wyrobimy.
Domi! Śpieszę z wiadomością, że dziś śniło mi się że urodziłaś pięknego synka! Od razu jak się obudziłam poleciałam sprawdzać forum czy t prawda czy mi się śniło.
LaBellePerle - piękna Wikusia! Wygląda jak donoszony noworodek! Taka silna dziewczynka! I gratuluję sukcesu mlecznego! Co to jest to mom?
Kurka, ja też czasem mam takie realistyczne sny, że aż nie wiem czy to już nie było na żywo...
A co do pogrzebu... u mnie tak wypadło, że trafiłam do szpitala z niewydolnośćią szyjki i zagrożeniem porodu przedwczesnego dzień przed pogrzebem mojego ojca i z wiadomych przyczyn mnie na nim nie było... ale to przecież niczego nie zmienia, choć wiem,że niektórzy bardzo potrzebują takiego pożegnania. Ja na Twoim miejscu nie przejmowałabym się, jeśli nie pójdę i poszłabym do wujka następnego dnia.
Tak, to jest mom, specjalnie zamówiłam od razu więcje, żeby mieć cycpuszkę w dobrej cenieeh.. dorosła baba
-
Hej dziewczyny, proszę o kciuki dziś mam wizytę u mojej gin na 11:20. Mam nadzieję, że od razu mi pobierze GBS i że z małą wszystko okej. Ciekawe czy w końcu się obrociła czy dołączę do mam CC. Pół nocy nie mogłam spać 😱
Fragaria, Inga28, Suszarka, Lalia, Gagatka, KarolinaMaria, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Hej dziewczyny, proszę o kciuki dziś mam wizytę u mojej gin na 11:20. Mam nadzieję, że od razu mi pobierze GBS i że z małą wszystko okej. Ciekawe czy w końcu się obrociła czy dołączę do mam CC. Pół nocy nie mogłam spać 😱
powodzeniana pewno wszystko dobrze. Trzymam mocno kciuki. Won z CC!
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Inga gratuluje ciąży donoszonej
na obchodzie dziś gdy zgłosiłam lekarzowi bóle ppdbrzusza powiedział że bardzo dobrze że pobolewa bo na tym etapie powinno
Był obchód, pogadałam z lekarzem, powiedział że obserwujemy do czwartku i później zobaczymy, wcześniej nie ma sensu robić USG bo pomiar wyjdzie niemiarodajny. Jeśli dziecko będzie miało z 2500g to jest szansa że mnie wypuszczą, jeśli nie urośnie to myślę że będą kończyć ciąże.
Także jedna niewiadoma czeka mnie do czwartku.Inga28, Inaa89, Suszarka, LaBellePerle, Annia lubią tę wiadomość
-
Kar, będzie dobrze, dwaj znac✊
Inga gratulacje magicznej granicy i trzymam kciuki żeby jutrzejsza wizyta wypadła super i zebyś trochę odetchnela i się uspokoila:)
LaBelle super ilość, a ta cycpuszka jest mega 😄 nie wiem czym się różni w składzie mom od femaltiker ale mojej znajomej polało się po tym także ✊
Ladyo, jesli bedziesz w stanie to podjedź na ten pogrzeb jeśli nie to nie, proste, nic na siłę (mądrego to az miło posłuchać 😄)
Gratuluję tez reszcie nowych tygodni:)kar_oliv, Inga28, Ladyo, Lalia, Maniaaa., LaBellePerle lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
LaBelle 👌 piękny wynik. Aż musiałam sobie wygooglowac co to ten MOM i cycpuszki 😆
Julik, ja kiedyś też tak zrobiłam. Poszłam na pobranie krwi normalnie, a popołudniu dowiozłam mocztak mi doradziła Pani w laboratorium.
Julik, LaBellePerle lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Anet.kaa wrote:Inga gratuluje ciąży donoszonej
na obchodzie dziś gdy zgłosiłam lekarzowi bóle ppdbrzusza powiedział że bardzo dobrze że pobolewa bo na tym etapie powinno
Był obchód, pogadałam z lekarzem, powiedział że obserwujemy do czwartku i później zobaczymy, wcześniej nie ma sensu robić USG bo pomiar wyjdzie niemiarodajny. Jeśli dziecko będzie miało z 2500g to jest szansa że mnie wypuszczą, jeśli nie urośnie to myślę że będą kończyć ciąże.
Także jedna niewiadoma czeka mnie do czwartku.
Dziękuje! Też myśle, że na tym etapie to normalne i prawidłowetakże nawet nie biorę nic przeciwbólowego, niech organiz działa 💪🏽
Trzymam kciuki żeby Pola ładnie przybrała na wadzę✊🏽❤️ -
Gratuluje nowych tygodni Laila, Mania!
Inga
już donoszona ciąża! Kiedy to zleciało.
Anetka
W takim razie czekamy do czwartku na USG i żeby Cię wypuścili!
Co z koleżanką chrapiącą?
Mania
Ale ładny wynik, tylko 5 kg?
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Motylku
Jak u Matyldy?kar_oliv, Lalia, Maniaaa., Ania81 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność