Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja w połogu jak wróciłam ze szpitala to było gorąco we wrześniu to całymi dniami lazilam w tych siatkowych majtkach i staniku do karmienia, miękkim bawełnianym żeby nie było.
Mikołaj spał jak kamień na rączkach, odłożyłam do łóżeczka, ubrałam śpiworek. Poszłam do łazienki, wracam i już nie śpi. WTF dlaczego tak się dzieje. ☹️ Sylwia, Ounai dajcie przepis na spanie dziecka.dmg111 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:Ja od 18 walcze i nie spala dłużej niż 30 min.. a od 23 drzemki maks. 10 minutowe. Teraz odsysam i mąż walczy. Ale u nas to standard, że mała chodzi spać koło 3 🤦🏻♀️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:Ja tak czuję, jak przypominam sobie, że tydzień po urodzeniu sypiała do 7h i mówiłam, że nudne to dziecko 🙈 To mam swoją karmę 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 01:12
dmg111 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nikaa92 wrote:LaBellePerle o rany jaka ona juz duza 🤩🤩 Widac ze wyjście do domu juz coraz bliżej. Cudnie ze juz oddycha bez pomocy. A co do Edyty to się nie przejmuj bo ona z nudów zyje sensacja jak taka babcia klozetowa. Trochę potraktowała Cie jak ufo które może wypytać o szczegóły osobiscie niż poczytać na Google. Mam pytanie czy zamawiałaś mom sos przez ich sklep czy allegro i czy długo czekałaś na przesyłkę? Z góry dziekuje za odpowiedź.
przez ich sklep i czekałam króciutko, bo zamówiłam w poniedziałek 9 listopada (późnym wieczorem) a w czwartek 12 już było w paczkomacieNikaa92 lubi tę wiadomość
-
Dołączam się i ja
Kolejna kupa za mną 😂 Cyckamy się...
U nas z odkładaniem nie ma problemu, za to każdej nocy od ok 1/2 budzi mi się co godzinę, zobaczymy jak będzie i tej nocy.dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
dmg111 wrote:Ja tak czuję, jak przypominam sobie, że tydzień po urodzeniu sypiała do 7h i mówiłam, że nudne to dziecko 🙈 To mam swoją karmę 😂
Bo po porodzie kilka dni po dzieci tak pięknie śpią 🤷
Mówi się że odsypiają poród.
dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Pszczolka36l wrote:Wybaczcie, że Was podczutuje. 🙈
LaBellePerle, nie wiem czy doczytałaś mój dawny post do Motylka. Moja córka 13 lat temu rodziła się w 31tc z wagą 1100gr z hipotrofia. W szpitalu była równe 48 dni. Wyszła z, waga troszkę ponad 2kg. Wiem co znaczy ten bój o dzieciątko. Ale dziś moja 13 latka jest zdrowa, pyskata w pełni buntu młodzieńczego 😉 Zawsze była drobniejsza. Teraz jest troszkę wyższa ode mnie, że a linie trzyma od urodzenia tzn jest szczupła kobietka. Uczy się bardzo dobrze, ma talent pladtyczny(nie chwaląc się) i umie zawalczyć o siebie.
Twoja i Motylka pannice też takie będą. Jeszcze będziecie za nimi biegać, i prosić, żeby na chwilę przestały gadać 😉 Pierwszy rok jest cięższy przez wizyty w poradniach. Za to niesamowita ulga i duma, że wszystko dobrze, że idzie ku lepszemu. Ściskam mocno kciuki.
Przepraszam, ze się wtrynilam, ale wiem co przeżywa mama wczesniaka , wiem jaki trud wkłada w każdy dzień. Ja spałam z ubrankami małej i po nocach płakałam z tęsknoty. Żal mi było ich prac bo pachniały Weronika.
Każda mama jest wspaniała, każda dzieciątko z Waszych zasługuje na właśnie taką mamę jak Wy. To, że czasem coś się nie udaje, laktacja, kolki. To dla Waszych dzieci to właśnie Wy jesteście najważniejsze. Każdy uśmiech Wam wynagrodzi trud, zmęczenie. Ściskam Was wszystkie mocno.
Kochana, siedzę w tym momencie na sesji nocnej przy laktatorze i dzięki Tobie aż zapomniałam o tym niewyspaniu, o tej lichej laktacji. To wszystko zaczyna już być takie realne... Wiktoria jest już bliżej do wyjścia. Już nieługo nie będę mamą z dzieckiem w szpitalu, tylko po prostu mamą!Julik, Pszczolka36l, dmg111, Fragaria, kar_oliv, Suszarka, Lalia, doomi03, Ounai lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny.... Wy chociaż nie śpicie z powodu Waszych dzieci a u nas dziewczyna tak chrapie na łóżku obok że nie ma szans abyśmy z koleżanką zasnęły!!! To jest jakaś masakra!!
Jak stary, dorodny facet! (To nasza 2 wspólna noc, pierwszej pół nocy miała skurcze więc zdążyłyśmy już zapaść w mocniejszy sen. Boże, jak to załatwić w szpitalu? Przecież tak się nie da żyć. Jutro mąż ma mi przynieść stopery, ale koleżanka ma i i tak ją słyszy....
A z Tym co napisała Lalia zgadzam się w.100%. Delikatnie, subtelnie ale w punkt. Lalia jest bardzo, ale to bardzo mądrą kobietą.Lalia lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie leże i słucham jak mąż chrapie. 🤣 Ale nie dlatego się obudziłam. Mam zgagę i ona mi spać nie daje. Do tego mały kopie mnie w szyjkę. Nie wiem czy miałyście tak z tą zgaga że na jednej stronie się nasilała? Spałam na lewym boku i tak czułam że jest i było nie przyjemnie, ale jak odwróciłam się na prawy bok od razu musiałam się podnieść i iść napić się mleka.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Zulugula wrote:Lalia , Ounai
Moglybyście jeszcze raz wrzucić Wasze nawilżacze proszę? Obudzilam się i mam taką pustynie w nosie i gardle.. z góry dziękuję
https://allegro.pl/oferta/nawilzacz-ultradzwiekowy-eberg-fogi-300ml-3l-timer-8683784981?utm_medium=app_share&utm_source=facebookLalia lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:A ja właśnie leże i słucham jak mąż chrapie. 🤣 Ale nie dlatego się obudziłam. Mam zgagę i ona mi spać nie daje. Do tego mały kopie mnie w szyjkę. Nie wiem czy miałyście tak z tą zgaga że na jednej stronie się nasilała? Spałam na lewym boku i tak czułam że jest i było nie przyjemnie, ale jak odwróciłam się na prawy bok od razu musiałam się podnieść i iść napić się mleka.
Julik to jest normalne bo żołądek jest tak skonstrulowany ze jak leżysz na lewym boku to wejście przełyku do żołądka jest uu góry i kwasy się nie cofają, a jak leżysz na prawym to ujscie jest nisko i niestety kwasy mogą się cofać. Życzę przespanej dalszej nocy bez zgagi 😉Julik lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:To jest ten Lalii
https://allegro.pl/oferta/nawilzacz-ultradzwiekowy-eberg-fogi-300ml-3l-timer-8683784981?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Właśnie się dogrzebałam w postach tez, dziękuję 😚
Chrapanie współlokatorki się nie skończyło?😧 muszę za dnia pamiętać spakowac jeszcze stopery..💙 11.2020
💗 11.2023 -
dmg111 wrote:Teraz rozumiem czemu na liście do szpitala często są stopery 🤦🏻♀️ W rossmannie są takie kolorowe stopery przy mini produktach (tych w małych buteleczkach) i mojej mamie pomagają na chrapanie taty (chrapie tak że ja piętro wyżej w zamkniętym pokoju zawsze go słyszałam), więc może niech mąż sprobuje te dorwać 😄 Bo tak to chyba głupio zwrócić uwage, męża można szturchać, ale obca babę średnio 😂
Caly wieczór rozmawiała przez telefon w pokoju zamiast wyjść - i były to godzinne rozmowy choć widziała że już przysypiamy, a zaraz później zasnęła i non stop bez przystanku daje czadu. Rano będę zoombie.
Musi mi jutro mąż coś donieść albo poproszę moją położną ze szkoły rodzenia która ma mnie odwiedzić.
Dodatkowo brzuch mocno boli mnie okresowo i cały czas się spina. Masakra.
Julik, w kwestii zgagi się nie wypowiem bo nigdy nie miałam. -
Zulugula wrote:Właśnie się dogrzebałam w postach tez, dziękuję 😚
Chrapanie współlokatorki się nie skończyło?😧 muszę za dnia pamiętać spakowac jeszcze stopery..Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
O kurde ale tu ruch!
Aneta współczuję! Ja też nie potrafię spać jak ktoś chrapie. Może spróbuj głośno iść do toalety, żeby ją obudzić "niechcący"?
My też się właśnie karmimy. Po równych 2 godzinach spania nadeszła kupa, która go obudziła. Czuje się jak ten Janusz z mema "niby człowiek wiedział, a jednak się łudził" - tak co do tego czy ta noc będzie przespana...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023