X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ojjjj ale mi Lalia smaka zrobiła na łazanki! Wieki nie jadłam! Będę musiała zrobić :) w najbliższej kolejności robię kopytka z sosem pieczarkowym a na nastepny obiad łazanki :)
    Oooo matulu - kopytka - uwielbiam ❤️

Serca nie macie dziewczyny 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi - wykurzac tego syncia, co on taki leniuszkowaty się zrobił? :) albo wiesz, bzyk i jedziesz na porodówkę :) bo coś się zastój zrobił w porodach :)

doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój syn w nocy się skarżył, że boli go głowa i nogi 🙀 o co chodzi? To jakiś etap wzrostu? Bo już mnie matka nastraszyła...

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ojjjj ale mi Lalia smaka zrobiła na łazanki! Wieki nie jadłam! Będę musiała zrobić :) w najbliższej kolejności robię kopytka z sosem pieczarkowym a na nastepny obiad łazanki :)

Ale bym zjadła 😲😲😲😋😋😋

Ja jestem baaardzo z tych "mącznych" 🤭🤭🤭 uwielbiam pierogi, kopytka, knedle, kluski itd 😍😍😍

SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak mojego też bolą czasem nogi. Może to też trochę że stresu.
    Zobaczysz czy to się będzie powtarzać jak wrócisz do domku. ❤️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Dokladnie papierki lakmusowe... Często na opakowaniu jest nadrukowania skala kolorystyczna, ale tak wody barwić się powinny na niebiesko, granatowo ewentualnie turkusowo.

A gdzie je można kupić? Byłam dzisiaj w trzech aptekach i nie mają 🤷‍♀️

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja kupiłam na allegro

https://allegro.pl/oferta/papierki-lakmusowe-biomus-pomiar-ph-100-szt-skala-7495670124?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

O ❤️
    Z ❤️
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Mania Domi
    wygląda na to, że wszystkie 3 jutro wizytujemy🤰🤰🤰tylko ja dopiero wieczorem🙄
    Fragaria a Ty czasem nie idziesz jutro na wizytę?😄

Jutro idę na badania lab, a wizytę mam w środę 😉 też jestem ciekawa co mi lekarz powie, bo dwa tygodnie temu oceniał że moja szyjka wytrzyma tak jeszcze z dwa tygodnie 😆
    Mam też nadzieję uprosic o jakieś ktg, bo do tej pory nie miałam robione.

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Na allegro w aptekach nie dostaniesz. 🙁

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania i Matylda są cudowne 😍 śliczne księżniczki 👸 👸 a jak się czujecie Kkasia i Motylek??

Mi co raz ciężej. Do tej pory poza nieprzespanymi nocami to nie było tak źle, poruszałam sie jak ciężarna ale przynajmniej do przodu, a teraz to mam wrażenie że się ledwo toczę. To na końcówce normalne, wiadomo... Ale mój mąż chyba zapomniał bo musiałam mu przypominać ze nie mam siły i to nie znaczy że chce wcześniej iść spać, tylko nie dam rady np. wypakowac zmywarki..

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja kupilam akurat z neta z allegro.
    Słyszałam ze poza aptekami można tez na nie trafić w jakichs sklepach z odczynnikami chemicznymi albo w zoologicznych /akwarystycznych (bo uzywa się ich też np do sprawdzania ph wody w akwariach).

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Hania i Matylda są cudowne 😍 śliczne księżniczki 👸 👸 a jak się czujecie Kkasia i Motylek??

Mi co raz ciężej. Do tej pory poza nieprzespanymi nocami to nie było tak źle, poruszałam sie jak ciężarna ale przynajmniej do przodu, a teraz to mam wrażenie że się ledwo toczę. To na końcówce normalne, wiadomo... Ale mój mąż chyba zapomniał bo musiałam mu przypominać ze nie mam siły i to nie znaczy że chce wcześniej iść spać, tylko nie dam rady np. wypakowac zmywarki..
    Ja całkiem nieźle. Dziś chyba z emocji macica mi się mocniej obkurcza, bo znów zaczęłam mocniej krwawić, ale mogę spać na 2 bokach, więc będzie cudownie! :)

Oj tak, zdecydowanie końcówka nie należy do łaskawych. Ale pomysł, że lada chwila przytulisz swój mały skarb ❤️

Lalia, Fragaria, Wik89 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, mój syn w nocy się skarżył, że boli go głowa i nogi 🙀 o co chodzi? To jakiś etap wzrostu? Bo już mnie matka nastraszyła...
    Myślę, że za Tobą tęskni i potrzebuje bliskości. Mój syn bardzo często się tak skarżył. W końcu lekarz powiedział, że nic mu nie jest i chce po prostu spać z mamą. Do tej pory przychodzi w nocy i mówi, że bolą go kolana i trzeba mu niby masować. Jeśli to jednorazowe to bym się nie przejmowała, a Twoja mama niech mu pozwoli spać ze sobą po prostu :)

Fragaria, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 01:11

Lalia, kic83, Wik89, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    To ja pod kątem jedzenia polecam porodówkę w Gliwicach, jeśli ktoś jest z tych okolic, wyobraźcie sobie, że przy przyjęciu musiałam podpisać zgodę, że się zgadzam na 5 posiłków zamiast 3, bo mają jakieś dofinansowanie 😂 Ciekawe czy ktoś się nie zgadza 😂
    Tu przykład kolacji i śniadania, lepiej niż w domu 😂
    3971a40d514b.jpg
    ceb83db62b98.jpg

Pewnie dlatego po porodzie zeszło tylko 7.5kg 😂 Bo ważyłam się dopiero w domu 😂

Wooow wypas.. jak ja leżałam 2 miesiące w szpitalu w ciąży z synem to ani razu takiego posiłku nie dostałam .. dostawalam np 2 kromki chleba i do tego dwa plasterki tłustego miesa i liść sałaty .. żadnych ogórków , pomidorów , papryki - zero ale wtedy były odwiedziny wiec mi donoszono takie rzeczy bez problemów tak czy tak nic się nie zmieniło w tym temacie wiec teraz zapewne będzie tak samo z jedzeniem ja akurat do tego miesa nie jem wiec jadłam chleb z masłem jak nie miałam swojego jedzenia czasem xD xD

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg111, trzecie dziecko rodzę w Gliwicach. U mnie gorzej jak w więzieniu karmili 😂

Dziś mały sukces. Dwa razy udałoby mi się uśpić Martę i odłożyć. Idziemy ku dobremu. Niestety kupa nadal tylko po wlewce. Cóż, nie można mieć wszystkiego. Dobrej nocy dziewczyny, niech dzieci te w brzuszkach i te poza brzuszkami dadzą się nam wszystkim wyspać :)

Zulugula, dmg111, Lalia, kic83, Wik89, Nikaa92, Inaa89, Ewa88 , patrycja92, Suszarka, Enigvaa lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 15:09

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu jaka nocna cisza ale to dobrze ze chociaż część spi 😉 my sie wlasnie karmimy po 2.5h snie od zakończenia ostatniego karmienia i usypiaia przez 2h... oby teraz bylo lepiej. Kubuś dzis kończy 1 miesiac...szok jak ten czas płynie 🥺 milego dnia dla wszystkich.

Zulugula, dmg111, Ounai, Lalia, kar_oliv, Suszarka lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Uuu jaka nocna cisza ale to dobrze ze chociaż część spi 😉 my sie wlasnie karmimy po 2.5h snie od zakończenia ostatniego karmienia i usypiaia przez 2h... oby teraz bylo lepiej. Kubuś dzis kończy 1 miesiac...szok jak ten czas płynie 🥺 milego dnia dla wszystkich.

Ja też nie śpię, u mnie pobudki co 1 h.
    Wszystkiego dobrego dla Kubusia 🎈

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpię. Pobudka po 3h od ostatniego karmienia. Nakarmiona, przebrana i właśnie usypiam ją. Ciekawe czy szybko się uda 🤪

‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ