WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ojjjj ale mi Lalia smaka zrobiła na łazanki! Wieki nie jadłam! Będę musiała zrobić :) w najbliższej kolejności robię kopytka z sosem pieczarkowym a na nastepny obiad łazanki :)
    Oooo matulu - kopytka - uwielbiam ❤️

Serca nie macie dziewczyny 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi - wykurzac tego syncia, co on taki leniuszkowaty się zrobił? :) albo wiesz, bzyk i jedziesz na porodówkę :) bo coś się zastój zrobił w porodach :)

doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój syn w nocy się skarżył, że boli go głowa i nogi 🙀 o co chodzi? To jakiś etap wzrostu? Bo już mnie matka nastraszyła...

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ojjjj ale mi Lalia smaka zrobiła na łazanki! Wieki nie jadłam! Będę musiała zrobić :) w najbliższej kolejności robię kopytka z sosem pieczarkowym a na nastepny obiad łazanki :)

Ale bym zjadła 😲😲😲😋😋😋

Ja jestem baaardzo z tych "mącznych" 🤭🤭🤭 uwielbiam pierogi, kopytka, knedle, kluski itd 😍😍😍

SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak mojego też bolą czasem nogi. Może to też trochę że stresu.
    Zobaczysz czy to się będzie powtarzać jak wrócisz do domku. ❤️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Dokladnie papierki lakmusowe... Często na opakowaniu jest nadrukowania skala kolorystyczna, ale tak wody barwić się powinny na niebiesko, granatowo ewentualnie turkusowo.

A gdzie je można kupić? Byłam dzisiaj w trzech aptekach i nie mają 🤷‍♀️

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja kupiłam na allegro

https://allegro.pl/oferta/papierki-lakmusowe-biomus-pomiar-ph-100-szt-skala-7495670124?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

O ❤️
    Z ❤️
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Mania Domi
    wygląda na to, że wszystkie 3 jutro wizytujemy🤰🤰🤰tylko ja dopiero wieczorem🙄
    Fragaria a Ty czasem nie idziesz jutro na wizytę?😄

Jutro idę na badania lab, a wizytę mam w środę 😉 też jestem ciekawa co mi lekarz powie, bo dwa tygodnie temu oceniał że moja szyjka wytrzyma tak jeszcze z dwa tygodnie 😆
    Mam też nadzieję uprosic o jakieś ktg, bo do tej pory nie miałam robione.

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Na allegro w aptekach nie dostaniesz. 🙁

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania i Matylda są cudowne 😍 śliczne księżniczki 👸 👸 a jak się czujecie Kkasia i Motylek??

Mi co raz ciężej. Do tej pory poza nieprzespanymi nocami to nie było tak źle, poruszałam sie jak ciężarna ale przynajmniej do przodu, a teraz to mam wrażenie że się ledwo toczę. To na końcówce normalne, wiadomo... Ale mój mąż chyba zapomniał bo musiałam mu przypominać ze nie mam siły i to nie znaczy że chce wcześniej iść spać, tylko nie dam rady np. wypakowac zmywarki..

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:

Ja kupilam akurat z neta z allegro.
    Słyszałam ze poza aptekami można tez na nie trafić w jakichs sklepach z odczynnikami chemicznymi albo w zoologicznych /akwarystycznych (bo uzywa się ich też np do sprawdzania ph wody w akwariach).

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Hania i Matylda są cudowne 😍 śliczne księżniczki 👸 👸 a jak się czujecie Kkasia i Motylek??

Mi co raz ciężej. Do tej pory poza nieprzespanymi nocami to nie było tak źle, poruszałam sie jak ciężarna ale przynajmniej do przodu, a teraz to mam wrażenie że się ledwo toczę. To na końcówce normalne, wiadomo... Ale mój mąż chyba zapomniał bo musiałam mu przypominać ze nie mam siły i to nie znaczy że chce wcześniej iść spać, tylko nie dam rady np. wypakowac zmywarki..
    Ja całkiem nieźle. Dziś chyba z emocji macica mi się mocniej obkurcza, bo znów zaczęłam mocniej krwawić, ale mogę spać na 2 bokach, więc będzie cudownie! :)

Oj tak, zdecydowanie końcówka nie należy do łaskawych. Ale pomysł, że lada chwila przytulisz swój mały skarb ❤️

Lalia, Fragaria, Wik89 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, mój syn w nocy się skarżył, że boli go głowa i nogi 🙀 o co chodzi? To jakiś etap wzrostu? Bo już mnie matka nastraszyła...
    Myślę, że za Tobą tęskni i potrzebuje bliskości. Mój syn bardzo często się tak skarżył. W końcu lekarz powiedział, że nic mu nie jest i chce po prostu spać z mamą. Do tej pory przychodzi w nocy i mówi, że bolą go kolana i trzeba mu niby masować. Jeśli to jednorazowe to bym się nie przejmowała, a Twoja mama niech mu pozwoli spać ze sobą po prostu :)

Fragaria, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 01:11

Lalia, kic83, Wik89, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    To ja pod kątem jedzenia polecam porodówkę w Gliwicach, jeśli ktoś jest z tych okolic, wyobraźcie sobie, że przy przyjęciu musiałam podpisać zgodę, że się zgadzam na 5 posiłków zamiast 3, bo mają jakieś dofinansowanie 😂 Ciekawe czy ktoś się nie zgadza 😂
    Tu przykład kolacji i śniadania, lepiej niż w domu 😂
    3971a40d514b.jpg
    ceb83db62b98.jpg

Pewnie dlatego po porodzie zeszło tylko 7.5kg 😂 Bo ważyłam się dopiero w domu 😂

Wooow wypas.. jak ja leżałam 2 miesiące w szpitalu w ciąży z synem to ani razu takiego posiłku nie dostałam .. dostawalam np 2 kromki chleba i do tego dwa plasterki tłustego miesa i liść sałaty .. żadnych ogórków , pomidorów , papryki - zero ale wtedy były odwiedziny wiec mi donoszono takie rzeczy bez problemów tak czy tak nic się nie zmieniło w tym temacie wiec teraz zapewne będzie tak samo z jedzeniem ja akurat do tego miesa nie jem wiec jadłam chleb z masłem jak nie miałam swojego jedzenia czasem xD xD

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg111, trzecie dziecko rodzę w Gliwicach. U mnie gorzej jak w więzieniu karmili 😂

Dziś mały sukces. Dwa razy udałoby mi się uśpić Martę i odłożyć. Idziemy ku dobremu. Niestety kupa nadal tylko po wlewce. Cóż, nie można mieć wszystkiego. Dobrej nocy dziewczyny, niech dzieci te w brzuszkach i te poza brzuszkami dadzą się nam wszystkim wyspać :)

Zulugula, dmg111, Lalia, kic83, Wik89, Nikaa92, Inaa89, Ewa88 , patrycja92, Suszarka, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 15:09

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu jaka nocna cisza ale to dobrze ze chociaż część spi 😉 my sie wlasnie karmimy po 2.5h snie od zakończenia ostatniego karmienia i usypiaia przez 2h... oby teraz bylo lepiej. Kubuś dzis kończy 1 miesiac...szok jak ten czas płynie 🥺 milego dnia dla wszystkich.

Zulugula, dmg111, Ounai, Lalia, kar_oliv, Suszarka lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Uuu jaka nocna cisza ale to dobrze ze chociaż część spi 😉 my sie wlasnie karmimy po 2.5h snie od zakończenia ostatniego karmienia i usypiaia przez 2h... oby teraz bylo lepiej. Kubuś dzis kończy 1 miesiac...szok jak ten czas płynie 🥺 milego dnia dla wszystkich.

Ja też nie śpię, u mnie pobudki co 1 h.
    Wszystkiego dobrego dla Kubusia 🎈

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpię. Pobudka po 3h od ostatniego karmienia. Nakarmiona, przebrana i właśnie usypiam ją. Ciekawe czy szybko się uda 🤪

‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ