WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, strasznie mi przykro z powodu dziadka :(
    Ta pandemia jest właśnie najgorsza dla starszych ludzi :( Widziałam przypadki, że starsi ludzie wychodzili z tegoz trzymam kciuki aby Twój dziadek też był takim przypadkiem!

Suszarka, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy porodzie nic nie jadłam bo tak bolało że nawet nie myślałam o jedzeniu. A nie jadłam nic od 15 do 13 dnia następnego. Ja nic nie bralam tylko wodę.
    Poza tym u nas na porodówce nie wolno jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 10:39

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko bardzo mi przykro z powodu dziadka ale może jeszcze was zaskoczy i wyzdrowieje.

Suszarka lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko trzymam kciuki za dziadka, mój tez mial koronę, ciężko przechodzil, byl 2tyg w szpitalu ale wyszedl z tego, Twoj na pewno też wyjdzie 😘

Suszarka, Lulu83, Ania81, Fragaria, Nikaa92, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, przykro mi. Musisz wierzyć, że dziadek z tego wyjdzie. Tak jak mówią dziewczyny - wszystko jest możliwe. Mój tata też się zaraził ale przeszedł o dziwo lekko, mimo wieku i nadciśnienia. Na pocieszenie dodam (o ile to Cię w ogóle jakoś pocieszy), że moja córka nie pozna moich dziadków bo wszyscy nie żyją i mojej mamy bo też zmarła, a tak wyczekiwała na wnuczkę, mają mnie tylko jedną, ale ułożyło się tak jak się ułożyło.

Wiecie, ostatnio jak z tatą rozmawiałam przez telefon to się poryczałam, bo mi powiedział, że mama odkładała pieniążki dla Mai skrupulatnie, zapisywała sobie jak księgowa wszystko - na wózek itd. A nie było jej łatwo odłożyć bo miała niską emeryturę, ale to była dobra kobieta, zawsze myślała o innych a o sobie to na samym końcu lub w ogóle.

Ounai, Lalia, Ania81, Nowastaraczka, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko trzymam kciuki za dziadka! Mam w swoim otoczeniu przykłady gdzie starsi, schorowani ludzie z tego wychodzili. Wierze ze u Twojego dziadka tez tak będzie!!! I jednocześnie rozumiem Twoje obawy!

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po obchodzie, co przychodzą inni lekarze to podpytuje jaki jest plan, czy rozwiązywać będą ciąże w przyszłym tygodniu czy będę mogla jeszcze wyjść na chwilę. I dziś dostałam info, że USG zrobią po 10 dniach czyli wypadałoby w niedziele !!!! Masakra jakaś!
    Mówią, że ocena dobrostanu płodu się liczy czy coś, ale ocena dobrostanu to właśnie USG, wyniary, przepływy i KTG a oni robią mi samo KTG.
    Tak bardzo chce mi się płakać bo nie wiem nadal nic, czy wszystko z małą ok, jaki jest plan. 😭😭😭😭😭

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko bardzo mi przykro z powodu dziadka 😒 ale badz dobrej myśli, wyjdzie z tego 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej miejscowości porody rodzinne wstrzymane, ale szpital oddalony ok 40 km od nas ma nadal i mam nadzieje ze do stycznia to się nie zmieni. Bo wtedy tam pojedziemy. Ja nie chce być sama, poza tym maz bardzo chce być przy mnie.

Ja przy kazdym porodzie nie jadłam wg, to była chyba ostatnia rzecz i jakiej myslalam 😅 piłam tylko wodę. Ale z drugiej strony u mnie to szybko trwalo bo do 3 godzin maks wiec nie zdążyłam zglodniec 😉

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku ogromne kciuki abys juz dzis miala Matyldzie przy sobie 😘

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    U nas po obchodzie, co przychodzą inni lekarze to podpytuje jaki jest plan, czy rozwiązywać będą ciąże w przyszłym tygodniu czy będę mogla jeszcze wyjść na chwilę. I dziś dostałam info, że USG zrobią po 10 dniach czyli wypadałoby w niedziele !!!! Masakra jakaś!
    Mówią, że ocena dobrostanu płodu się liczy czy coś, ale ocena dobrostanu to właśnie USG, wyniary, przepływy i KTG a oni robią mi samo KTG.
    Tak bardzo chce mi się płakać bo nie wiem nadal nic, czy wszystko z małą ok, jaki jest plan. 😭😭😭😭😭
    Anetko nie placz 😘 Jutro powalcz i powiedz ze chcesz mieć USG, ze taka informacje otrzymalas ze będziesz je miala wlasnie w czwartek. I ze bardzo się stresujesz. I chcesz wiedzieć co z malutka. Nie rozumiem dlaczego chca czekac az do niedzieli. Przeciez jesli malutka przybiera na wadze to jutro z pewnością juz bedzie to widoczne na usg.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Suszarko, przykro mi. Musisz wierzyć, że dziadek z tego wyjdzie. Tak jak mówią dziewczyny - wszystko jest możliwe. Mój tata też się zaraził ale przeszedł o dziwo lekko, mimo wieku i nadciśnienia. Na pocieszenie dodam (o ile to Cię w ogóle jakoś pocieszy), że moja córka nie pozna moich dziadków bo wszyscy nie żyją i mojej mamy bo też zmarła, a tak wyczekiwała na wnuczkę, mają mnie tylko jedną, ale ułożyło się tak jak się ułożyło.

Wiecie, ostatnio jak z tatą rozmawiałam przez telefon to się poryczałam, bo mi powiedział, że mama odkładała pieniążki dla Mai skrupulatnie, zapisywała sobie jak księgowa wszystko - na wózek itd. A nie było jej łatwo odłożyć bo miała niską emeryturę, ale to była dobra kobieta, zawsze myślała o innych a o sobie to na samym końcu lub w ogóle.
    kar, ja to w ogóle jestem bardzo rodzinna i bym chciała mieć wszystkich zawsze przy sobie, tylko że to po pierwsze niemożliwe, a po drugie czasem los decyduje w najmniej odpowiednim momencie :( w sobotę byłam na cmentarzu odwiedzić drugiego dziadka, zmarł ponad 10 lat temu a ja i tak za każdym razem płaczę nad jego grobem.
    Wierzę mocno że Twoja mama będzie się Wami opiekowała, jestem tego wręcz pewna. Skoro myślała o Was chodząc po tym świecie to na pewno nie zostawi Was bez pomocy teraz. Nawet sobie nie wyobrażam jak Tobie jest ciężko. Przesyłam uściski 😘

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Anetko nie placz 😘 Jutro powalcz i powiedz ze chcesz mieć USG, ze taka informacje otrzymalas ze będziesz je miala wlasnie w czwartek. I ze bardzo się stresujesz. I chcesz wiedzieć co z malutka. Nie rozumiem dlaczego chca czekac az do niedzieli. Przeciez jesli malutka przybiera na wadze to jutro z pewnością juz bedzie to widoczne na usg.
    No właśnie! Też myślę, że to będzie już widoczne.
    Tym bardziej, jeden z tych lekarzy którzy dziś byli czyli zastępca ordynatora jaak mnie przyjmowali mówił, że jak 2x w tyg pójde na USG i KTG to będe tak samo.zabezpieczona jak w szpitalu. W związku z tym myślę, że byłabym nawet lepiej zabezpieczona skoro tu robią USG co 10 dni....
    Będę jutro walczyć o to USG i liczę, że będzie ten doktor który mi powiedział że USG po 7 dniach. Doktor mnie przyjmująca też mówiła o tygodniu obserwacji. Już nie ważne czy po tym.tygodniu tu zostanę czy nie, ważne abym cokolwiek wiedziała 😭 przecież nawet nie wiemy jak wyglądają przepływy, które są tu kluczem !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 11:08

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, dziękuję, ja też jestem bardzo rodzinna. W ogóle to miałam takie głupie wyrzuty sumienia chwilami, że mogłam wcześniej wyjść za mąż, mogłam wcześniej zajść w ciążę i takie tam... no ale męża poznałam późno i to całkowicie przypadkiem :) Ale ciągle sobie powtarzam - widocznie tak musiało być :)

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

Wiem co czujesz. Moje dzieci nie mają ani jednego dziadka. Kiedyś syn wrócił z przedszkola, zaczął coś o dziadkach opowiadać, bo mieli jakieś zajęcia o takiej tematyce i nagle mówi "ja wiem mamo, że ja nie mam dziadka, ale tak tylko sobie mówię". Serce rozpadło mi się na milion kawałków. Choć myślę, że Suszarki to raczej nie pocieszy, bo to, że ktoś stracił kogoś bliskiego, nawet bliższego nie umniejszy bólu.

Anetka, z tego co mój lekarz mówił teraz szpital ma obowiązek przyjmować pacjentki covid+ więc nie wiem czy nie jest tak, że jak trafi im się negatywna to trzymają dłużej niż trzeba żeby móc powiedzieć że nie mają już miejsc.

Ja usiłuję ogarnąć chatę, bo dziś moja babcia przyjeżdża. A że jest mocno schorowana, to nie wiadomo czy oprócz tej wizyty zdąży jeszcze prawnuki zobaczyć.

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Jakie przekąski na poród? Jakieś musy owocowe, landrynki, wafle ryżowe?

Ja do torby do porodu spakowałam sobie wodę, jakiś mus i batoniki proteinowe głównie (wcześniej mialam też żelki bo Ounai polecala przykładowo, ale zeżarłam je podczas ostatniego pobytu z fałszywym alarmem 🙈😂). Dodatkowo w walizce na potem jakieś soczki, gorący kubek, wafelki, pieczywo jakieś takie chrupkie i bułeczki maslane.

kar_oliv, Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

Dobrze ze mozesz miec tak dobre wspomnienia po mamie (az mi się gardło scisnelo jak czytałam). Na pewno każdego dnia będzie czuwać nad Wami i nad wnuczką tam z góry, a Wy będziecie zawsze trzymać ja w sercu kochana ❤️

kar_oliv lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy na początek będziecie miały/macie w łóżeczku sam materac z prześcieradłem czy macie pościelone ale nie kładziecie pod kołderką maleństwa na początku?

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie przekąsek do szpitala, w Biedronce są musy owocowe z Tymbarku z ryżem, kaszą jaglaną i chyba z płatkami owsianymi. Duży wybór :) ja sobie wzięłam dwa takie musy, batonik musli i biszkopty. Więcej nie biorę bo u nas dają pięć posiłków dziennie z cateringu, w tym obiad jest z deserem 🤯 więc lepiej niż w domu 🤭

kar_oliv, Lalia, doomi03, Inaa89, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja do torby do porodu spakowałam sobie wodę, jakiś mus i batoniki proteinowe głównie (wcześniej mialam też żelki bo Ounai polecala przykładowo, ale zeżarłam je podczas ostatniego pobytu z fałszywym alarmem 🙈😂). Dodatkowo w walizce na potem jakieś soczki, gorący kubek, wafelki, pieczywo jakieś takie chrupkie i bułeczki maslane.

Ja to się obawiam, że do porodu to zeżrę wszystkie te "przekąski'' :D

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 2309 2310 2311 2312 2313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ