Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:A tak mój też jak robi kupę/bąka to wydaje odgłosy jak stary dziad co się nadyma. 🤣 A czasem idzie bez problemu, nie wiem od czego to zależy.
Nikaa zgadzam sie, problemem nie jest jedną noc tylko ich ciągłość... Od porodu nie spałam dłużej niż 4/5 godzin, a od jakiegoś miesiąca 3.5 godziny ciągiem to jest maks...
DMG mój Mały najpierw zasypiał na nocny sen koło 23.30 a później przesunęło mu się na około 1.30, nie wiem dlaczego. ☹️ Mam nadzieję, że u Was to jednorazowa akcja.
Annia
Wierz mi że i tak masz całkiem dobre noce, u mnie dziś pierwszy raz 2x2,5 h było w nocy i potem po 1 h się obudził i po 45 min
Mam nadzieję, że niedługo u Ciebie to się zmieni i Miki będzie Ci pięknie spał 😚
Dla pocieszenia, te noce miną 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 08:18
Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Annia
Wierz mi że i tak masz całkiem dobre noce, u mnie dziś pierwszy raz 2x2,5 h było w nocy i potem po 1 h się obudził i po 45 min
Dla pocieszenia, te noce miną 😚Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, Kic, u mnie podobne noce, tylko moj sie wybudza, je i zasypia, wiec byloby to do zniesienia gdyby nie przewijanie, wtedy sie rozbudza i najczesciej jest histeria
a kupy sa bardzo czesto, czasem ciezko zreszta ocenic czy to bak czy kupa, wiec teoretycznie powinnam za kazdym razem przewijac (czasem jak wydaje mi sie, ze nie zrobil kupy, a on zasnal przy piersi, to rezygnuję z przewijania). Przewijak mam w jego pokoju, nie ma za bardzo na niego miejsca w sypialni, i tak wedrujemy...
Moze cos wymysle co zapobiegnie placzom przy przewijaniu nocnym, widze ze macie rozne dposoby opracowane
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Doomi - Gratuluje 😊
LaBellePerle- Patrzac na listę to zaraz będzie fala baby boy 💙😇
Ten koniec roku obfity bd chłopców, za to patrzec na następny rok to więcej czerwonych serduszek ❤
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Jeśli do czwartku nic się nie wydarzy to mam się wstawić do szpitala, żeby w piątek mieć wywolanie 😱
Annia, Nikaa92, Suszarka, SzalonaOna, Fragaria, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Annia wrote:Powiem Ci Kicku, że może to niedojrzałe z mojej strony ale mega odbiera mi to jakaś radość macierzyństwa... Ja wiem, że to tylko sen, że to minie, że to nie jego wina... Ale jestem wykończona. Wiem, że są dzieci które budzą się jeszcze częściej... Kic a te przerwy co piszesz to jest jego sen czy już twoje okresy snu?
Ja wiem kochana, i wcale Ci się nie dziwię, dlatego tu niejednokrotnie pisałam otwarcie jak chcialam sobie w głowę strzelić...
Musiało minąć kilka lat, żebym zapomniała o tych nocach.
To jego, nie moje
I u nas ten problem co u Wik co karmienie to kupa
Ps to jest dobra nocWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 08:42
[/url]
Dzień dobry wszystkim 😘
Witam się w rozpoczętym 36 tc 😲 za 2 tygodnie ciąża donoszona 💪 a max za 4 tygodnie szpital i indukcja 🤭 u mnie na plusie 9,9 kg 😅 ale nie ma się co dziwić skoro w tym tygodniu mój synek jest arbuzem 😁🍉
Lulu, Enigva, Mania, Karolina, Inga gratuluję kolejnych tygodni 👌
Mania, czekamy na Twoją córcię, niech wyrówna nam damsko-męskie statystyki ♥️💙
Oprócz Manii która mamcia ma jeszcze donoszoną ciążę? 😍 Fragaria, Anetka i Inga?
Anniu, Wik, Kic współczuję tak ciężkich nocy 😔 domyślam się, jak musicie się fatalnie czuć.. Ja mogę chodzić głodna dłużej i nic mi nie jest, ale jak tylko się nie wyspie to od razu mi niedobrze 🤪
Trzymam kciuki żeby Mikołaj, Aleks i Gucio dali Wam pospać w dzień ✊
Ounai, myślę że te 5 punktów odnośnie Twoich "błędów" żywieniowych to super punkt odniesienia nie tylr do diety, co do zmiany nawyków żywieniowych! Jestem pewna, że Ci się uda 😉
Dziewczyny, w internecie przeczytałam, że wiesiołka można już od 34 tc, a liście malin od 36 tc. Myślicie, że od dzisiaj mogę wprowadzić kapsułki z olejem z wiesiołka, a od przyszłego tygodnia herbatę z liści malin?? 🤔
Jakie plany na dzisiaj macie? 😊 Ja zaczynam zimowo - świąteczne porządki w mieszkaniu 😂
W tym tygodniu bierzemy się za kuchnię i czeka nas mycie lodówki, wycieranie i układanie w szafkach i na szafkach, mycie kuchenki, pewnie frontów itd 🤦♀️ ale oczywiście grubsze rzeczy będzie robił mąż, ja zajmę się tylko układaniem 😅Wik89, Annia, dmg111, Lulu83, Inaa89, Nikaa92, Maniaaa., KarolinaMaria, Ladyo, Suszarka, Enigvaa, Ounai lubią tę wiadomość
-
O kurcze Kic... Ja zawsze pisze już ten czas ile ja spałam, odliczam to co śpi na rączkach do głębokiego zaśnięcia. Kiedy Wiktoria zaczęła lepiej spać? Ile jeszcze musisz (musimy) się przemeczyć? Wiem, że zawsze pisałaś szczera do bólu prawdę, ale jak człowiek się przekonuje na własnej skórze to dopiero jakby zdaje sobie sprawę jak ciężko jest... A ja jeszcze jestem z natury śpiochem, więc w ogóle jest super... 😔 Nie było dla mnie nigdy problemem przespać 10/11 godzin w weekend jak nie szłam do pracy...
Chyba wrócę do prowadzenia tego BabyTracker, bo po miesiącu przestałam prowadzić, a w sumie może by się przydał żeby zobaczyć jakiś rytm czy cos...
Wik, Kic u nas teraz ta ilość kup się zmniejszyła, więc mam nadzieję że u Was też tak będzie. Znam ten ból z przebieraniem dziecka które śpi, a walnęło kupę, bo też to przerabialiśmy.
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Zulu to jest odruch Moro, dzieciaczki tak robią jak się boją/przestraszą. U części dzieci spowijanie pomoże go opanować, jeśli np wybudza go ten odruch.
Możesz zjeść do 4g paracetamolu na dobe, ale to już sporo. Ja w domu brałam Ibuprom na zmianę z paracetamolem.
Jak się czujesz? Bardzo boli?
Moje dziecko doszło do wniosku, że skoro mialam drzemkę od 22.30 do 23.45 i on był z tatą to obudzi się o godzinę wcześniej zamiast po 2.5 godzinach jak zazwyczaj to po półtorej, żeby przypadkiem matka nie miała za dużo snu...
Kic, Wik, Dmg, Iryska, Moti też walczycie?Wik89, Nikaa92 lubią tę wiadomość
-
Mania, czyli w tym tygodniu spotkasz już się ze swoim maleństwem!
Lalia, u mnie z planów przetrwać dzień do powrotu męża z pracy, spróbować odespać (pomarzyć zawsze można, co nie?).Jak ten czas niesamowicie leci, za miesiąc najpóźniej rodzisz! No ja też z tych co mogę być głodna dłużej, ale spać muszę... Więc już wiele razy jadłam śniadanie o 12/13 bo jak dziecko przysnęło to wolałam też przysnac niż jeść. 🤣
Maniaaa., Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Moj syn zasnal z pol godziny temu, myslalam ze troche pospi bo wczoraj pozno zaczelismy porę nocną, ale wlasnie chyba zrobil kupe przez sen i sie wybudza, eh
On spi dobrze tylko na spacerach, w samochodzie i w gościach 😅
Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Annia wrote:O kurcze Kic... Ja zawsze pisze już ten czas ile ja spałam, odliczam to co śpi na rączkach do głębokiego zaśnięcia. Kiedy Wiktoria zaczęła lepiej spać? Ile jeszcze musisz (musimy) się przemeczyć? Wiem, że zawsze pisałaś szczera do bólu prawdę, ale jak człowiek się przekonuje na własnej skórze to dopiero jakby zdaje sobie sprawę jak ciężko jest... A ja jeszcze jestem z natury śpiochem, więc w ogóle jest super... 😔 Nie było dla mnie nigdy problemem przespać 10/11 godzin w weekend jak nie szłam do pracy...
Chyba wrócę do prowadzenia tego BabyTracker, bo po miesiącu przestałam prowadzić, a w sumie może by się przydał żeby zobaczyć jakiś rytm czy cos...
Wik, Kic u nas teraz ta ilość kup się zmniejszyła, więc mam nadzieję że u Was też tak będzie. Znam ten ból z przebieraniem dziecka które śpi, a walnęło kupę, bo też to przerabialiśmy.
Wiki pierwszą noc przespaną miała po 1,5 roku życia 🤷😵 ona była trudnym dzieckiem...
Co do kup to pamiętam że Wiki jakoś ok 3 mca życia przestała robić kupy w nocy, chyba tu chodzi o to ,że jej układ pokarmowy musiał dojrzeć.Wik89 lubi tę wiadomość
[/url]
Zulugula wrote:Wisial na cycu 3h a i tak z butli zjadl az 15ml, czyli z cyca praktycznie nic:(
Pamietam, że niektóre dziewczyny pisały, że mało niby odciagnely , możecie mi przypomniec ile to bylo? Jak u Was się to zaczynało?
Ja wczoraj pierwszy raz stymulowalam 7 5 3 i nawet dna butelki nie zakryło..
Ale jakies większe i nabrzmiale dzis te piersi, może cos ruszy ✊
U mnie jak pierwszy raz odciagalam było podobnie, generalnie nie znoszę odciągać bo z obu piersi zbieram po 30 ml na raz... 🤦🏼♀️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023