X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Być może faktycznie mieli taki plan, tylko wg mnie trzymanie pacjentki w takiej niepewności nie jest niczym dobrym. Szczególnie pacjentki ciężarnej. Choć oni mi wczoraj powiedzieli gdy chciałam uzyskać jakąkolwiek informację "my nie mozemy Pani powiedzieć że za kilka dni zaczniemy pani indukować poród" więc totalnie zostawili mnie z niewiedzą.
    Dobrze się stało, niech sobie mają mnie za panikarę - bo nią jestem jak nie wiem tego co chcę wiedzieć.
    Zresztą, jestem tu prawie 2 tygodnie w zamknięciu i taka niewiedza jest po prostu na maxa dobijająca, szczególnie że wg USG Polcia nie rośnie :(
    Z mężem śmiejemy się, że oni podjeli taką decyzję aby się mnie jak najszybciej pozbyć :D

Kicku, powiedz przed badaniem że masz często krwotoki nosa i aby byli delikatni. Ja tak powiedziałam i wymaz był na prawdę do zniesienia a praktycznie wszystkie dziewczyny z którymi tu się spotkają nie wspominają go dobrze.

Nie dziwie Ci się ja po 1 dobie zrobiłam aferę w szpitalu jak mnie wypisali a ja z bolu mialam ochotę skakać z balkonu. Dobrze ze po Twojej interwencji do lekarza podjęli decyzję i Ci powiedzieli bo najgorszy jest brak informacji. Da się wiele znieść jak zna sie cel.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może znacie jakieś sposoby na zatkany nos ? Wpuszczam sól fizjologiczna , ale chyba nic to nie daje.. nie mogę porządnie się wydmuchac :(

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Może znacie jakieś sposoby na zatkany nos ? Wpuszczam sól fizjologiczna , ale chyba nic to nie daje.. nie mogę porządnie się wydmuchac :(

Ja mam tak od 3 miesięcy, niby kataru nie mam a mnie zatyka, szczególnie w nocy. U mnie albo to alergia albo tak zwany "katar ciążowy"

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Mam skierowanie na test Covid, będę robić, żeby wiedzieć na czym stoję.
    Dziś przyjaciółka męża zrobiła. Czuje się jak przeziębiona, do tego ma obniżoną temp ciała (ok 35 stopni). Wyszedł pozytyw.

A ja tymczasem wracam do normalnego życia
    34939961b02a.jpg

LaBellePerle, Sylwucha, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    I wydaje mi się, że wczoraj poczułam pierwsze kopy 😍😍 A mąż jak przystawia ucho, to mówi, że słyszy ruchy 😍

Puszczacie swoim dzidziom w brzuszku muzykę relaksasyjna/kołysanki?:) bo Ja wczoraj zaczęłam i tak godzinkę sobie leżymy i słuchamy:)

Ja puszczałam klasyczna dla niemowląt, składanki są na YouTube i Spotify, a teraz sobie słuchamy kolęd 😁

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - masz już okres normalnie?

• Suszarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga mega pokoik dla Gucia! Wszytsko super dobrane. Mnie się ten klimat kojarzy z jakimś luksusowym hotelem w egzotycznym miejscu 🌴

Kicku, ogromne kciuki za negatyw.

Tajka, zrób sobie inhalację - do dużej miski wlewasz gorącą wodę, dodajesz olejek eukaliptusowy, nakrywasz głowę ręcznikiem i wdychasz parę. Mnie to ratuje przy zapaleniu zatok. Odnośnie muzyki to mój mąż puszcza do brzucha hymn ligi mistrzów raz na kilka dni 🤣

Ounai, 💊➡️🐝➡️🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥😎

Lalia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ounai dziękuje! Niestety jak urządzaliśmy mieszkanie to nasz budżet był dużo bardziej ograniczony, więc wtedy nie szło poszaleć🤷🏻‍♀️ Teraz z czasem coś tam wymienimy, ale wiadomo że po 4 latach nie będziemy wszystkiego zmieniać😅

Ale nie ukrywam, że dużą frajdę sprawia mi takie „projektowanie” i wyszukiwanie fajnych rzeczy 😊 gdyby jeszcze mieć nieograniczony budżet i móc szaleć bez przeszkód😅
    Oj znam to. My dopiero 2 lata mieszkamy, też korzystałam z pinteresta i już robiłam przemeblowania :P Mój mąż tego nienawidzi, bo oczywiście musi ze mną jeździć meblami. Ja co chwilę mam nowe pomysły i rozwiązania. Teraz stopuje trochę boki po pierwsze jeszcze parę rzeczy do dokończenia nam zostało, a po drugie zdecydowaliśmy że ciśniemy temat "dom".

A w ogóle dziś jedna z moich najlepszych koleżanek z pracy dziś mi się pochwaliła, że jest w ciąży. To 6 tydzień. Ponieważ w jej dziale jest średnia atmosfera prawdopodobnie dość szybko pójdzie na L4. Tak więc będę miała z kim spędzać czas :D

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ounai Martusia jest cudna. Taki fajniutki niemowlaczek. Pewnie już kontaktowa i śmieje się pięknie. 🙂

Inga pokoik śliczny. Malutki będzie miał raj.
    Ja mam malutkie mieszkanko i na razie młodsze dzieci będą z nami pokoju. Organizuje im ich kącik a potem będę myśleć o remoncie.
    Tak, śmieje się już od miesiąca, głuży, łapie sukienki i wciska do buzi, obraca się na boki i próbuje obrócić się na brzuch, z pozycji półleżącej próbuje siadać a jak jej podasz ręce to chce się podciągać do siadu. Mój mąż jak nie patrze ją sadza na kolanach internetowych na głos mówi "nieee, tak nie możemy robić bo mama mówi że jesteś jeszcze za mała i to niezdrowe dla Twojego kręgosłupa" 😂 Ale też kaszle jak chce coś ode mnie i "narzeka" - głuży z takim jęcząco narzekającym tonem, skarży się albo złości. I te wszystkie stany już wyraźnie da się u niej rozróżnić (tzn ja umiem bo mąż nadal ma z tym problem :P)

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wypadają rozmiarowo ubranka z firmy next ? Maja rozm 50-rozm pierwszy i później 0-3m .. czy rzeczywiście ten 50 jest malutki ?

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ale masz zatkany i zapchany czy tylko zatkany a nic nie.leci? Bo ja właśniw tak miałam i mówiłam caly czas jak kaczka przez nos a w środku sucho jak cholera. Delikatne ukojelnie dawała sół morska ale to musiało po prostu przejść.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai - masz już okres normalnie?
    Nie, nie dostałam. Ale blokada prolaktunowa jest tylko wtedy, kiedy:
    ☑️ karmisz wyłącznie piersią
    ☑️ Nie podajesz smoczka
    ☑️ Nie dokarmiasz butelką
    ❎ Karmienia są w równych odstępach czasowych (np równo co 3h)

A ja nie spełniam ostatniego podpunktu, więc nie mam gwarancji, że owulacji nie będzie. A ryzykować nie mam jeszcze zamiaru :P Mój gin mi przepisal tabletki jednoskladnikowe, mówi że będę zabezpieczona od 1 tabletki, po pół roku mam iść do kontroli. Mogą wystąpić plamienia, ale nie okres.

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak, śmieje się już od miesiąca, głuży, łapie sukienki i wciska do buzi, obraca się na boki i próbuje obrócić się na brzuch, z pozycji półleżącej próbuje siadać a jak jej podasz ręce to chce się podciągać do siadu. Mój mąż jak nie patrze ją sadza na kolanach internetowych na głos mówi "nieee, tak nie możemy robić bo mama mówi że jesteś jeszcze za mała i to niezdrowe dla Twojego kręgosłupa" 😂 Ale też kaszle jak chce coś ode mnie i "narzeka" - głuży z takim jęcząco narzekającym tonem, skarży się albo złości. I te wszystkie stany już wyraźnie da się u niej rozróżnić (tzn ja umiem bo mąż nadal ma z tym problem :P)
    Bo mamy zawsze takie sprawy ogarniają szybciej. 🙂
    Ja uwielbiam jak się takie niemowlaki zaśmiewają w głos. Nie ma piękniejszego dźwięku. To taki piękny czas. ❤️

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    A masz inhalator? Bo inhalacje pomagają a jak nie to zrób w garku parówkę nakryj głowę ręcznikiem i wdychaj. Najlepiej z jakimś olejkiem eterycznym ale woda z solą też świetnie daje rade.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Bo mamy zawsze takie sprawy ogarniają szybciej. 🙂
    Ja uwielbiam jak się takie niemowlaki zaśmiewają w głos. Nie ma piękniejszego dźwięku. To taki piękny czas. ❤️
    A to na głos jeszcze nie potrafi. Jedynie popiskuje czasem. Póki co dopiero się uśmiecha :)

Drugi dzień z rzędu wieczorem boli mnie głowa. Mam nadzieję, że to nie początki korony :/ już dzisiaj pilnuję picia wody7, bo wczoraj olałam a mam wrażenie, że przy tymże suchym powietrzu bardziej się odwadniam. Do południa też dziś nie tak dużo zjadłam, może to też dlatego. Zobaczymy jak będzie jutro.

Angie1985 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja się Melduje na mlecznym nocnym posterunku xD...
    Syncio tak ładnie spi, a ja powinnam go już wybudzac na karmienie... 🤦🏼
    Ale wykorzystam jeszcze szybko chwilę i coś zjem zanim sam się przebudzi. Parę minut go nie zbawi a i tak wcześniej sie wybudzał szybciej niz godziny karmienia więc teraz go chwile przetrzymam zeby zadbac też o siebie w tym wszystkim.

Powiedzcie po powrocie ze szpitals w domu już co ile wybudzalyscie na karmienie?.... Tutaj każą co 1,5-2h więc trzymam się tego poki co zeby rano na obchodzie się nie przyczepili ze za mało przytył i bez problemu wypisali do domu.
    Ewentualnie kiedy te przerwy zaczęły się wam wydłużać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 02:55

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I drugie pytanie: jak zmusić malego ssaka do otwierania szerzej buźki przy łapanii cyca? Myrdam mu sutkiem po nosku i górnej wadze albo palcem zaczepiam brodę i czasem sie rozdziawi porządniej a czasem otwiera tyle o ile byle mu się sam sutek zmieścił i patrzy na mnie jak na wariatkę lub z tymi diablikami w oczach i pewnie myślą "czego Ty ode mnie matka chcesz, przyssam sie tak jak mi się podoba"... A jak on tak robi to jednak boli przy jego zassysaniu więc morduje się zeby chciał współpracować, chociaż wiadomo teraz dla mnie najważniejsze zeby w ogole jadl.
    Myślę ze jak bd w domu to umowie sobie jakąś CDL, ale może coś sprawdzonego podsuniecie do tego czasu.
    Nie wiem czy mi tu w szpitalu sprawdza wędzidełko, bo cdl widziałam tylko w poniedziałek przez kilka h...

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, u mnie w szpitalu mowili, aby proponowac piers co 3 h
    Jak troche przeczekasz to cytba nic sie stanie:)
    U mnie po jakims tygodniu od porodu przerwy miedzy karmieniami sie skrocily do 1,5-2 h wlasnie
    Czekam az sie wydłużą...

doomi03 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Dzisiaj ja się Melduje na mlecznym nocnym posterunku xD...
    Syncio tak ładnie spi, a ja powinnam go już wybudzac na karmienie... 🤦🏼
    Ale wykorzystam jeszcze szybko chwilę i coś zjem zanim sam się przebudzi. Parę minut go nie zbawi a i tak wcześniej sie wybudzał szybciej niz godziny karmienia więc teraz go chwile przetrzymam zeby zadbac też o siebie w tym wszystkim.

Powiedzcie po powrocie ze szpitals w domu już co ile wybudzalyscie na karmienie?.... Tutaj każą co 1,5-2h więc trzymam się tego poki co zeby rano na obchodzie się nie przyczepili ze za mało przytył i bez problemu wypisali do domu.
    Ewentualnie kiedy te przerwy zaczęły się wam wydłużać?

Ogolnie to co 3h, jak spadł mi z wagi w szpitalu to co 2h ale polozna uspakajała bym jemu i sobie dala odpocząć i wróciła do karmienia co 3h. Nie mam i nie znam innego sposobu niż smyranie sutkiem po wardze, niestety tu nie pomogę 😑

doomi03 lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odpowiedziałam na pytanie co ile przystawiam, ze co ok 3h to położna stwierdziła że za rzadko... Już się nie kłóciłam, chce wyjść stąd jak najszybciej więc staram sie go karmić jak najwięcej, ale tak właśnie mi się zdawalo że miałyście w większości troszkę mniej restrykcyjne zalecenia.
    3h brzmią duzo lepiej niż 2 czy 1,5 😛

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ