Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jak rozmiarówka w sinsay? 56 duże czy mniejsze ?
są już jakieś promocje z okazji Black friday
-
nick nieaktualnyLiliana 😍
Wczoraj byłam na ważeniu. W czwartek ważyła 3370g a wczoraj już 3610 🤩 ale podaję jej także mm. Przez to, że ulewa to wisiałaby ciągle na cycu a na to niestety nie mogę sobie pozwolić
Póki co ściągam i podaję w butelce. Cyca jeszcze ciągnie ale rzadko i tylko wtedy jak piersi są pełne i mleko leci ciurkiem.
W weekend spróbuję zamotać ją w chuście. Bo zaczyna się noszenie na rękach. I nieodkładalność.KarolinaMaria, Tajka, Inga28, Ania81, Zulugula, Ladyo, Maniaaa., kar_oliv, Inaa89, Sylwucha, Nowastaraczka, Wik89, Ounai, Nikaa92, Enigvaa, Annia, Lalia, patrycja92, Suszarka, Stokrotka027, dmg111, Belie, Lulu83, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Ja wczoraj zamówiłam na Ali trzy komplety bluzeczka i leginsy. Boziu wszytko jest takie ładne że tylko na bank trzeba napaść i można ruszyć na zakupy. 😁
Na Ali te z oglądalam, śliczne są te wszystkie ubranka 😍 ja wczoraj jeszcze raz przejrzałam te co mam po kimś rozmiar 56 i stwierdzilam, że muszę na pewno jeszcze kupić pajace i body na długim, bo pajace mam tam chyba 8 a body 5 , ale takie bez szału, a chciałabym kilka takich ładnych 😍 ale nie wiem jaki rozmiar, ja byłam prawie 4kg, mąż też i jest wysoki , więc nie sądzę żebyśmy mieli malutkie dziecko . -
U mnie nie zanosi się na rychły poród. Na ktg zapisał się raptem jeden skurcz (na skali 80) który trwał ponad minute, a cała reszta słabsze. Ćmi mnie brzuch cały czas ale to się zapisuje jak taka falowana linia max. do 50 i trudno powiedzieć żeby to w ogóle był skurcz bo wzrost trwa bardzo krótko. Szyjka krótka i jest jakieś tam rozwarcie 3 cm ale ciągle mogę z nim chodzić jeszcze kilka dni. Lekarz mówi że jak będę miała skurcze to już pójdzie z górki.
Mlody dzisiaj wg usg większy, bo ok 3500 g. Także nie wiem czy pomiar tydzień temu nie był trochę zanizony, albo teraz zawyzony 🤷♀️Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, ile piłyście tych liści malin? Myślicie, że to coś podziała że indukcja pójdzie łatwiej? Olej z wiesiolka 2x3 już łykam.
Po obchodzie dr do mnie "Pani niecierpliwa - czekamy jeszcze chwilkę"
Myślę, że od poniedziałku zacznąnie mogę się już doczekać.
Ja piłam 1 czasem 2 łyżeczki, 1-2kubki dziennie, ale bylam nieregularna w tym. Wiesiolek lykalam 3x1 . U mnie rozwarcie szło błyskawicznie, ale czy to dlatego to nie wie nikt 🤷♀️😀💙 11.2020
💗 11.2023 -
Tajka wrote:A polecacie body zwykle czy lepiej kopertowe? Czy body bez rękawkow też się przydają?
Ja z początku kupowałam tylko kopertowe bo bałam się ubierać przez głowę. Teraz mi to wszystko jedno byle by ładne było:)
Tez bez,rękawów są fajne jako lekkie coś pod spódTajka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Tajka wrote:A polecacie body zwykle czy lepiej kopertowe? Czy body bez rękawkow też się przydają?
Ja polecam i takie i takie. Dopiero w praniu wyjdzie, które łatwiej będzie Ci się ubierało. Poza tym te zwykłe łatwiej prasować 😁 co do body bez rękawów, takich jakby 'podkoszulek', to ja mam ich trochę, ale rodzę w styczniu i będę je ubierać pod pajace. Nie chcę, żeby rękawki nam przeszkadzałyczy Tobie się przydadzą wiosną to trudno powiedzieć. Na pewno latem na upał tak, ale to już większy rozmiar wtedy.
doomi03 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Tajka wrote:Angie, moja paro porodowa
Dla mnie nie ma znaczenia jakie body. Trzeba sobie sprawdzić co wygodniej. Ja mam takie z zakładkami na ramionka najwięcej. Muszę iść w styczniu po kartony na strych i powybierać te neutralne rzeczy i zobaczyć co mam. A resztę powyrzucać bo wszytko chłopięce. -
Dziewczyny
jestem już po pobraniu testu na covid.
Mialam wymaz z ust i nosa, nie było to nieprzyjemne.
Wyniki do dwóch dni.
Skorzystałam z mobilnego punktu pobrań koło domu, trwało to całe 3 minuty, przed nami był tylko jeden samochód.Zulugula, Inaa89, Wik89, KarolinaMaria, Ounai, Lalia, Annia, patrycja92, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Nieprawda. Ból moim zdaniem taki sam jak wtedy kiedy samo się zacznie. Jedyna różnica jest taka, że na oksy idzie szybciej i przez to wydaje się, że boli bardziej bo poród jest bardziej intensywny, nie masz tyle czasu na odpoczynek między skurczami co przy porodzie który sam się zaczyna. Rodziłam i z oksy i bez i to oksy miałam poród wywoływany od zera. Nie ma się co bardziej bać niż zwykłych skurczy.
Tu ja się nie zgodze jesli chodzi o moje doświadczenie 😀 mi podali oxy przy 7cm i była duuza różnica, skurcz byl bolesniejszy i dłuższy. A po parciu jak mnie rozlaczyli to jeszcze mialam skurcze ale już slabiutkie. Może właśnie widzi się różnicę kiedy podana jest w trakcie, bo jak od początku to zwyczajnie nie ma się porównania. A myślę , że między dwoma porodami tez nie ma co porównywać, bo każdy porod jest zawsze inny💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Tu ja się nie zgodze jesli chodzi o moje doświadczenie 😀 mi podali oxy przy 7cm i była duuza różnica, skurcz byl bolesniejszy i dłuższy. A po parciu jak mnie rozlaczyli to jeszcze mialam skurcze ale już slabiutkie. Może właśnie widzi się różnicę kiedy podana jest w trakcie, bo jak od początku to zwyczajnie nie ma się porównania. A myślę , że między dwoma porodami tez nie ma co porównywać, bo każdy porod jest zawsze inny
-
Ounai wrote:Dobre podejście. Rób w szpitalu tak, żeby Was jak najszybciej wypuścili, a potem daj i jemu i sobie pospać. Najważniejsze, żeby przybierał na wadze, jeśli mało przybierze to będziesz budzić, a tak to nie ma sensu.
Zulu, ja tak miałam z synem. Z uporem maniaka odkładałam go do łóżeczka, aż po 3 miesiącach byłam ledwo żywa. A Marty praktycznie nie da się odłożyć. Jak tylko poczuje, że się ją odkłada to oczy jak 5 zł. Mam nadzieję, że się jej to zmieni w końcuA co do jedzenia to nie zgodzę się, Marta potrafi jeść 15 min bo słyszę jak przełyka. Tylko ona przełknie i przyśnie, potem znowu i przyśnie. A nawet jeśli dziecko najadałoby się tak szybko to i tak na początku trzeba dać trochę powisieć, żeby rozkręciło laktację
Inga, ja z synem miałam taki jeden skurcz 23 grudnia. I nic więcej. 24 grudnia o 5 obudził mnie kolejny, o 6:00 następny, jeszcze jeden był o 6:30 i o 7:00 a potem już kolejne co 15 min i coraz częściej. O 21:25 usłyszałam krzyk synatak, że jest nadzieja
Tez tak myślę, czas jedzenia nie może byc az tak sztywny, wiadomo że jak wisi 2h to nie caly czas je tylko się bawi ale spokojnie może jeść 15 czy 20min:)💙 11.2020
💗 11.2023 -
Anet.kaa wrote:Może Gucio powoli pakuje manatki i wybiera się do Mamusi
Oj bardzo bym chciała🤭 ale oprócz tej jednorazowej akcji to jest totalna cisza, czop nawet nie zaczął odchodzić. Nastawiam się na przyszły tydzień na Kliniki, ale zobaczę co Andrzej powie w piątek 😊 -
nick nieaktualnyManiaaa. wrote:U nas nie dają balonika, tylko odrazu podłączają oxy, dlatego się tak boję
Kochana ta indukcja nie jest taka straszna. Jestem po trzech i czwarta przed mna. Ja juz sie tak do tej formy przyzwyczailam, ze jakos zaczelo mnie przerazac naturalne rozpoczecie porodu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Na Ali te z oglądalam, śliczne są te wszystkie ubranka 😍 ja wczoraj jeszcze raz przejrzałam te co mam po kimś rozmiar 56 i stwierdzilam, że muszę na pewno jeszcze kupić pajace i body na długim, bo pajace mam tam chyba 8 a body 5 , ale takie bez szału, a chciałabym kilka takich ładnych 😍 ale nie wiem jaki rozmiar, ja byłam prawie 4kg, mąż też i jest wysoki , więc nie sądzę żebyśmy mieli malutkie dziecko .