Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
doomi03 wrote:A propo czekolady xD
Po powrocie do domu, poza kwiatami od S, dostałam też od rodzicow taki pociąg zrobiony z pampersow... A w środku była tabliczka czekolady... Rzuciłam się na nią jak dzika świnia i wypieprzylam z prędkością światła. Tak mi się tego było trzeba, zwłaszcza po tych szpitalnych posiłkach 🤣🤣🤣
Pizzunia, uszka z barszczem i sushi śnią mi się po nocach.Lalia, Ania81, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam grupę z poprzednimi dziewczynami i wszystkie są super, też na pewno się spotkamy kiedyś, z nimi czas leciał rewelacyjnie! A od wtorku no.... średnie towarzystwo, cisza w pokoju i najlepiej jakby światło było zgaszone. Staram się zagadywać ale ciężko idzie niestety.
Mam nadzieje, że już długo tu nie zabawię 🐣 -
Mania gratulacje 😊😘
Lalia a zgadzają Ci się te centyle z tego kalkulatora z usg od lekarza? Bo mi nie...
Ja już po wizycie 😊 mała waży 3300 co daje ok 77 centyl, szyjki już praktycznie brak ale jest dalej zamknięta, czyli rozwarcia brak 😉 kolejna wizyta za 3 tyg., chyba że urodzę wcześniej
Lalia, Annia, Inaa89, Suszarka, Zulugula, kar_oliv, Wik89, Enigvaa, dmg111, Maniaaa. lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ounai wrote:Moja mama opowiadała, że jak urodziła mojego brata (miałam wtedy 1,5 roku) nie było odwiedzin w szpitalu. Kobiety wychodziły na balkon a mężowie stali na dole. Tata przyjechał ze mną i mama pyta "to jak damy temu dzidziusiowi na imię?" a mnie ojciec podpuścił i ja bez zastanowienia wrzasnęłam na całe gardło "Józuuuuuuuuś". Wszyscy podobno rykneli śmiechem. (brat ostatecznie ma na imię Karol a nie Józef). Tak mi się skojarzyło widząc to zdjęcie.
Kic, a w dzień tezy go pobolewa brzuszek czy tylko w nocy?
Tylko w nocyCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ewa, nie wiem bo mi lekarz podał tylko wagę 😉
Ja bym tak chciała żeby u mnie się samo zaczęło przed 39 tc, ale coś czuję że mnie czeka indukcja i to przed samymi świętami z bożonarodzeniowym pobytem na oddziale 🙈 -
Jednorożec89 wrote:Rozlożyło mnie. Katar jak kran 37.9 . Doktorka kazała zbić paracetamolem jak wzrośnie jeszcze trochę i pić jeszcze wiecej.
Przynajmniej stary jest w domu to młodego ogarnia ja nawet do toalety nie mam siły iść
Dużo zdrówka! Dobrze że dziś nigdzie mąż Ci nie wybył i że pomaga. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Czytam was ale jestem ciągle w tyle, staram się jakoś powoli ogarnąć dom na przybycie synka. Mam nadzieję z zdążę. Co dzień kładę się spać z myślą, jeszcze nie dziś bo jeszcze to i to muszę zrobić. 🤦 Sypialnie ogarnęłam w pierwszej kolejności. Posprzątałam dokładnie, Mam już pościelona kołyskę dla synka. Reszte stopniowo ogarniam. Żeby nie ciąża to zrobiłabym to jednego dnia.
Czy jak synek gdzieś mnie tam boksuje nisko, bardzo często tak że czuje jakby w pochwie przez to ból, czy to może oznaczać że już tam się pcha do wyjścia? Wszyscy mi mówią że mam brzuch nisko już. 🤔 Może później uda mi się wrzucić zdjęcie lub jutro to oceniencie swoim okiem.😉
Widziałam zdjęcia Lilianki i Alicji są przeslodkie 😍
Motylku a ja bym za bardzo się nie wściekała na męża, poszedł odstresowal się trochę, no mógłby sobie piwo darować, ale trudno stało się. No chyba że chciałby częściej takie wyskoki to co innego. Ja bym mu powiedziała że, spędził dużo czasu sam z dziećmi, wyjście dobrze mu zrobiło, a teraz niech wspiera Cię i pomaga. Bo w sumie po co teraz psuć atmosferę. Cieszcie się razem Matyldą. 😉 Oczywiście nie dziwię się że zrobiło Ci się smutno zostając sama w domu.
Ounai bez urazy, ale najpierw poradziłaś Motylkowi że na jej miejscu zrobiłabys aferę, a za chwilę, że forum nakreca i częściej kłócisz się z mężem. 🤔 🙂SzalonaOna, KarolinaMaria, dmg111, Maniaaa. lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
doomi03 wrote:Mi do samego końca w sumie praktycznie nie opadl, mimo że dziecko bylo już od co najmniej tygodnia bardzo nisko ułożone i przyparte główka do szyjki. Wydaje ze nawet w trakcie porodu jak raz udało mi się pójść do toalety to zerknelam w lustrze ze dalej był wysoko ten brzuch 😛
Wiesz co mi lekarz juz w 35 mowil ze maly się wstawil w 37 juz byl bardzo nisko od 2 dni czuje klucie mocne w pochwie i podbrzuchem mocny ucisk jakby kamienie tam nosila takie napieranie o bolo krzyża nie wspomnę.do tego czuje sie jakbym cala pochwe miala spuchnieta i mi pulsowała.. wizyte dopiero mam w dni TP niewiem czy czekac czy zadzwonić o kontrole .Kazda ciaza inna i z córką bylo inaczej albo juz nie pamiętam. A może ciało sie juz przygotowuje sama niewiem . A co do brzucha to logicznie patrząc skoro maluch tak nisko to powinien spasc a różnica w wyglądzie nie jest jakaś mega zauważalną..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Lalia wrote:Ewa, nie wiem bo mi lekarz podał tylko wagę 😉
Ja bym tak chciała żeby u mnie się samo zaczęło przed 39 tc, ale coś czuję że mnie czeka indukcja i to przed samymi świętami z bożonarodzeniowym pobytem na oddziale 🙈
Lalia ja mam na wydruku usg podane centyle i wg tego mała wychodzi w 77 centylu, a wg tego kalkulatora ponad 90 🤔Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Anet.kaa wrote:Domka, ja to dostane chyba rozwolnienia jak wrócę i najem się wszystkiego o czym marzę ❤❤❤
Pizzunia, uszka z barszczem i sushi śnią mi się po nocach.
Diety karmiacej nie uznaje ale szcxerze ja sie cykam i uwazam na jedzenie zeby maly nie dostal jakiejs alergii -
Nowastaraczka wrote:Diety karmiacej nie uznaje ale szcxerze ja sie cykam i uwazam na jedzenie zeby maly nie dostal jakiejs alergii
Pytałaś o matę, ja mam taką po córce
https://www.ceneo.pl/24884348
Byłam z niej zadowolona.Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Nowastaraczka wrote:Te szumisie to z fisherprice sa spoko czy te whisbear czy jeszcze inne? I jak mamuski, sprawdzaja sie??
Ja mam dwa szumisie
https://www.ceneo.pl/66863921
i taki
https://emaluch.com/pl/p/SZUMIS-mis-z-CZUJNIKIEM-SNU-i-SYSTEMEM-NON-STOP-od-urodzenia-sposob-na-kolke-i-zdrowy-sen%2C-maskotka%2C-wysylka-24h/1013
Obydwa dostałam, nie wiem czy się sprawdzają, przy córce nie, teraz włączam, ale myślę że moje szuszanie i cycek są najlepsze.Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Nowastaraczka wrote:Diety karmiacej nie uznaje ale szcxerze ja sie cykam i uwazam na jedzenie zeby maly nie dostal jakiejs alergii12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Tak to ten , ja też kupiłam Espumisan bo to są dwie substancje czynne w jednym i drugim lęku i czasem dziecku jedno pomaga, a czasem nie.
To przy okazji ja się jeszcze podepnę do pytań o leki.
1. Ten espuminsn lub esputicon dajecie w momencie kiedy dziecko ma kolki (tak swoją drogą jak się objawia taka kolka u dziecka?).
2. Pamiętam ze polecalyscie też takie coś jak delicol. On jest na lepszą tolerancję i trawienie laktozy tak? I czy takie kropelki stosujemy w konkretnych sytuacjach czy stosować po prostu zapobiegawczo codziennie? -
Julik polubiłam za porządki. Ja jeszcze ten tydzień się oszczędzam z uwagi na szyjkę, a po skończonym 35tc biorę się za porządki. Po mału, z przerwami, ale też chce ogarnąć np. lampy sufitowe, kurze w miejscach, gdzie na codzień się nie ściera, trochę kuchnie i łazienkę. Bez szaleństwa, ale wiem, że po porodzie nie będzie na to czasu. A i święta idą. Niby dzieciątku wszystko jedno, czy mamy czyste domy ;P ale dla mnie święta to dobra motywacja do porządków i czuć wtedy ich klimat. To będzie dobry rozruch przed porodem, oby mi starczyło sił.
Lalia, Julik lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
kic83 wrote:Tylko w nocy
Doomi, jeśli dziecko nie ma problemów z brzuszkiem to nie ma sensu dawać, ale jeśli coś je boli to jak najbardziej tylko ważna jest konsekwencja - trzeba dawać do każdego kamienia, inaczej to nie ma sensu.doomi03 lubi tę wiadomość