WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, sama nie wiem. Obudziłam się bo chciało mi się siku, w międzyczasie się okazało że mój mąż zasnął jak kamień na kanapie zamiast iść do łóżka. Powiedział że się kiepsko czuje no i miał znowu pod 38 więc dałam mu leki, herbatę i tak oboje nie spaliśmy. Jeszcze miałam zatkany nos więc stres czy się przypadkiem nie zaraziłam od niego, czy to nie covid, czy zdąży wyzdrowieć na poród, tutaj jeszcze miałam w głowie że dzisiaj jest pogrzeb na który nie pójdę, ze wszystkiego na raz zaczął mnie pobolewać brzuch. W sumie żałowałam że dzisiaj sobota bo bym wstała o tej 6 i coś ogarniala a tak to jeszcze wszyscy spali.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj aplikacja piąty miesiąc pokazała za raz będzie połowa nie wiem kiedy to zleciało.
    Powiem wam że jak potwierdzi się chłopczyk to sto procent wyprawki mam nawet wczoraj robiłam przegląd ciuszków po Franiu trochę poszło na wystawkę bo splamione albo dostałam od kogaś a nie podobały mi się mimo to nic nie muszę kupować no chyba że mi się spodoba i się nie oprę ale mam zamiar kupić takie rzeczy które za pierwszym razem wydawały mi się zbędne. Po pierwsze laktator elektryczny, po drugie szumiś i jeszcze pewnie coś wymyślę

Ounai lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kicku albo po prostu ta jego niedojrzałość ukladu pokarmowego. Albo kolki. Ale Ounai na pewno lepiej rozpozna, bo ma większe doświadczenie. Mikołaja też budziły bąki. Teraz nadal go budzą ale w odstępach 3/4 godziny więc nie narzekam. Musiałaś pokazać się Panom policjantom w oknie? 😁

Ha ha nie na szczęście, tylko chcieli sprawdzić czy jestem, więc jak usłyszeli mój głos to powiedzieli że ok.
    Ja to gościnna jestem ,pytałam czy chcą wejść 😂 ale nie chcieli.

Annia, Zulugula, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, piękne muffinki i cudne kubeczki 😍

Kic, to dobrze, że śpisz 😘 ponoć to co najgorsze przy koronie, to właśnie mega osłabienie, a sen to najlepszy sposób na chorobę i regenerację 😘 mam nadzieję, że problemy brzuszkowe Aleksa są przejściowe i on też będzie mógł pospać ✊

Anetka, niezłe odwiedziny 😂 aż trudno uwierzyć jakie czasy nastały 🙈

Doomi, tak bardzo się cieszę z Twojego szczęścia 💙 Kacpi jest kochany, a Ty sobie świetnie radzisz ♥️

Suszareczko, przyznam szczerze, że zazdroszczę Ci, że brzuszek Ci opadł 😘 mój jest tak wysoko, że nie jestem w stanie siedzieć, wczoraj myślałam, że nie dojadę do lekarza w samochodzie 🤦‍♀️ boli mnie cała okolica pod żebrami, najwygodniej mi albo na stojąco, albo na leżąco 😔

W ogóle nie wiem czy to taki dzień, czy już końcówka ciąży, ale czuję się dzisiaj do kitu. Tak jak Wam napisałam, spałam dobre 9h a jestem jak zombie, od rana nie zrobiłam nic, a zasnęłam w dzień od 12 do 14, obudził mnie ból brzucha i trochę pleców. Synek też się trochę rozpychał i nie wiem czy to nie były jakieś mini skurcze razem z jego ruchami, bo jeszcze miałam jakieś takie uczucie parcia jak na dwojeczke🤦‍♀️

Ania81, Belie, doomi03 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, mielismy podobnie przez ostatnie 2 tygodnie, az do przedwczoraj, od dwoch dni jakos lepiej spi tzn wybudza sie co 2-3 h a nie co 1 h...
    Gorzej, ze w dzien ma tylko turbodrzemki, nic nie moge zrobic jak sama z nim jestem, bo najczesciej spi na mnie po karmieniu a jak odkladam do lozeczka to po kilku/kilkunastu minutach jest placz :P
    Aha, od dwoch dni czesciej korzystamy z kosza mojzesza na plozach, to bujanie pomaga (wiem, ze nie nalezy z bujaniem przesadzac, ale jak juz nie mam innego pomyslu, to bujam..)

A czy robi tzw „strzelajace kupy”? Takie wyladowania jak fajerwerki? Jesli tak, to moze byc zwiazane z problemami z trawieniem laktozy, deicol moze troche pomoc. My stosujemy delicol i espumisan oraz raz dziennie 5 kropelek probiotyku BioGaia

Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    No właśnie też się z chęcią dowiem które Szumisie najbardziej polecacie.

Pozdrawiam ze szpitala :D teściowa wpadła w odwiedziny które w dobie COVID tak właśnie wyglądają :D
    Moja mama opowiadała, że jak urodziła mojego brata (miałam wtedy 1,5 roku) nie było odwiedzin w szpitalu. Kobiety wychodziły na balkon a mężowie stali na dole. Tata przyjechał ze mną i mama pyta "to jak damy temu dzidziusiowi na imię?" a mnie ojciec podpuścił i ja bez zastanowienia wrzasnęłam na całe gardło "Józuuuuuuuuś". Wszyscy podobno rykneli śmiechem. (brat ostatecznie ma na imię Karol a nie Józef). Tak mi się skojarzyło widząc to zdjęcie.

Kic, a w dzień tezy go pobolewa brzuszek czy tylko w nocy?

Lalia, Nikaa92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Kicku, mielismy podobnie przez ostatnie 2 tygodnie, az do przedwczoraj, od dwoch dni jakos lepiej spi tzn wybudza sie co 2-3 h a nie co 1 h...
    Gorzej, ze w dzien ma tylko turbodrzemki, nic nie moge zrobic jak sama z nim jestem, bo najczesciej spi na mnie po karmieniu a jak odkladam do lozeczka to po kilku/kilkunastu minutach jest placz :P
    Aha, od dwoch dni czesciej korzystamy z kosza mojzesza na plozach, to bujanie pomaga (wiem, ze nie nalezy z bujaniem przesadzac, ale jak juz nie mam innego pomyslu, to bujam..)

A czy robi tzw „strzelajace kupy”? Takie wyladowania jak fajerwerki? Jesli tak, to moze byc zwiazane z problemami z trawieniem laktozy, deicol moze troche pomoc. My stosujemy delicol i espumisan oraz raz dziennie 5 kropelek probiotyku BioGaia
    Pocieszę Cię, że to przechodzi. Marta też miała turbodrzemki i spala tylko na nas a teraz już ładnie potrafi pospać w dzień 30 min albo godzinę, nieraz nawet dłużej.

Ja się dalej czuję jak kupa. Bardzo osłabiona jestem. Mąż przejął dzieci. Ale nie masz wyjścia bo ja średnio mam siły żeby uśpic Martę

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Mniam, sama robiłaś? To Wasz stół? Śliczny jest!

Dziekuje. Tak sama robilam, to moja kuchnia😄. I stol nasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 14:53

kic83 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, wiem, że przy Waszych wagach w okolicy 50kg to żaden wyczyn ale u mnie dziś 76,5kg, a było 77,3kg. Tak że udało się zrzucić 0,8kg. To pewnie woda, ale i tak się cieszę ;)

Suszarka, Lalia, Annia, Ania81, Gagatka, Nowastaraczka, Zulugula, Ewa88 , SzalonaOna, kic83, Enigvaa, dmg111, doomi03, Lulu83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, polubiłam za wagę dzidziusia 😘

Patrycja, przyszła mi paczka ze smyka. Spoko ten otulacz z Miminu, ale nie jest jakoś specjalnie gruby, z jednej strony jest bawełna ze wzorem, z drugiej ten Velvet (milusi, coś jak welur) a w środku takie cienkie wypełnienie. Mi pasuje, bo ja taki turbo grupy śpiworek już mam. Ten z Miminu jest bardzo dobrze wykonany, śliczny, myślę że bardziej nam się sprawdzi na pozna zimę i od wczesnej wiosny. Myślę, że może też być fajny do gondoli na wiosnę 👌

O to strasznie szybko Ci przyszło ☺️ Dzięki za info ☺️ Ja go również zamówiłam bo i tak chciałam do fotelika coś ☺️
    A dziewczyny powiedzcie mi jakie macie śpiworki? Bo ja jeszcze nie kupiłam mam tylko kombinezon taki misiowy z barankiem ale myśle ze to może być za mało..

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Btw, wiem, że przy Waszych wagach w okolicy 50kg to żaden wyczyn ale u mnie dziś 76,5kg, a było 77,3kg. Tak że udało się zrzucić 0,8kg. To pewnie woda, ale i tak się cieszę ;)
    Ounai, ja nigdy nie ważyłam 50kg w dorosłym życiu, najmniej to było 65 😎 a najlepiej się czuję ważąc jakieś 67, ciążę zaczynałam z wagą 69. Mam 168cm. A jako że całe życie walczę z wagą to moim zdaniem to jest duży wyczyn Twoje 0.8kg. Zwłaszcza że w odchudzaniu metoda małych kroków jest najskuteczniejsza i najzdrowsza ;)

Lalia z tym brzuchem to coś za coś bo chodzę teraz siku duuużo częściej 🙈 i zamiast żeber boli właśnie krocze. Ale oddycha się znacznie lepiej niż wcześniej ♥️ ale za miesiąc prawdopodobnie obie już będziemy miały dzieci po drugiej stronie brzucha i zacznie się narzekanie na inne rzeczy, haha 🤣

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, proszę bardzo 😁💙

Coś na lato 😉
    24564f88b759.jpg

Dwie cienkie koszulki na długi rękaw i bluza 👍
    57b2cfb3e459.jpg

Za 5 szt. zapłaciłam niecałe 30 zł 😅
    42252da9c132.jpg

Tu pozazdrościłam i kupiłam już na kolejną zimę 🤭
    a1857a436a72.jpg

I tu otulacz w foteliku z "asystentem" 😂
    57352cc9f40a.jpg
    I ten Velvet jest taki zielony jak na zdjęciu wyżej, tutaj mi aparat prześwietlił
    6b94de43628e.jpg

Annia, Suszarka, patrycja92, Ania81, Nowastaraczka, kic83, Inaa89, Ladyo, doomi03 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia super zakupy! Już nie mogę się doczekać jak będzie końcówka grudnia i zaprezentujesz nam Aleksandra w foteliku i w tych ciuszkach. :) A jak zamierzacie zdrabniać jego imię? :)

Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Lalia super zakupy! Już nie mogę się doczekać jak będzie końcówka grudnia i zaprezentujesz nam Aleksandra w foteliku i w tych ciuszkach. :) A jak zamierzacie zdrabniać jego imię? :)

Jak wybieraliśmy imię, to wybraliśmy głównie ze względu na pełną formę, czyli "Aleksander", bo nam się bardzo podoba i bardzo pasuje do nazwiska 😁
    Warunkiem męża, żeby był Aleksander było zdrabnianie do "Aleks" lub "Alek", a mi to nie przeszkadzało 😉
    Ale jak powiedzieliśmy rodzicom i mojemu bratu, że będzie Aleksander, to na początku jeszcze się pilnowali z "Alkiem", ale szybko się przestawili i teraz słyszymy tylko "jak Oluś się urodzi, a jak Olek przyjedzie do babci.." więc stwierdziliśmy z mężem czy Alek czy Olek to bez znaczenia i sami łapiemy się na tym, że teraz więcej mówimy "Oluś /Olek" 😂

Annia lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja92 wrote:
    O to strasznie szybko Ci przyszło ☺️ Dzięki za info ☺️ Ja go również zamówiłam bo i tak chciałam do fotelika coś ☺️
    A dziewczyny powiedzcie mi jakie macie śpiworki? Bo ja jeszcze nie kupiłam mam tylko kombinezon taki misiowy z barankiem ale myśle ze to może być za mało..
    U mnie mała jeździ w takim zimowym kombinezonie i od góry zapinam pokrywę do gondoli. A czaję się na spiworko-kombinezon z cottonmoose.

patrycja92 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozlożyło mnie. Katar jak kran 37.9 . Doktorka kazała zbić paracetamolem jak wzrośnie jeszcze trochę i pić jeszcze wiecej.
    Przynajmniej stary jest w domu to młodego ogarnia ja nawet do toalety nie mam siły iść

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • doomi03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Powiedz, że od takiego siedzenia bez powodu nadwyręża mięśnie i może mu przez to odbytnica wypaść :P
    Na mojego podziałało :P
    chociaż też lubi sobie posiedzieć, zamiast kanapki do pracy zrobić to on siedzi na WC, walczy i patrzy w telefon.

🤣🤣🤣🤣 Aneta muszę zapamiętać ten argument xD

Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ale trafiają mi się gwiazdy w pokoju....
    Wczoraj ukrainka, powiedziała może dwa słowa - ale kiepsko mówiła po Polsku więc rozumiem .

A dziś gwiazda, nawet "cześć" nie powiedziała i od rana nie odezwała się słowem, zasłoniła kotarą i leży. Dobrze, że jutro idzie na CC.

Przykro mi bardzo z powodu tej koleżanki z dzieciaczkiem z tak zaawansowaną hipotrofią. To bardzo wporządku dziewczyna, otworzyła się przede mną i zaczęła opowiadać o tym wszystkim. Mówi, że chce aby to się już skończylo, obojętnie z jakim skutkiem....
    Dziś ordynator jej powiedział, że łozysko ma się coraz gorzej i niedługo CC. Tak bardzo trzymam kciuki za tego maluszka. Ale atmosfera też jest średnia, chwilami.nawet głupio mi wystawiać brzuch aby jej przykro nie było.

Szkoda że takie egzemplarze Ci się trafiają... Ja jak trafilam na przed porodowa to trafiły mi się tak super dziewczyny, żeśmy się zrzyly mocno we czwórkę, założyłyśmy grupę na messengerze i na bieżąco się informowałyśmy co i jak, w którymś momencie eszystki w koncu trafiłyśmy na położniczy więc też była okazja się pożegnać, ale pozostajemy w kontakcie i mamy plan się kiedyś ponownie spotkać. Z moją współlokatorka z jednego pokoju na przedporodowej to potrafiłyśmy przebudzić się w nocy i przegadywac przeróżne tematy do rana :)
    Potem przeniesli mnie na ginekologię to dziewczyna (Rosjanka) za rozmowns też nie była, chociaż probowalam chociaż trochę z nią rozmawiać, ale długo z nią na szczęście nie posiedziałam, a na położniczym też już fajna dziewczynę mialam, tylko następnego dnia wyszła a ja zostałam sama i mimo większego spokoju zwłaszcza w nocy to jakoś tak nudniej bylo nie moc otworzyć do nikogo gęby 😛 więc chodziłam do koleżanek z przedporodowej jak już trafiły też na pietro 😛 mimo wszystko pod tym kątem fajnie mi się trafiało przez cały pobyt

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja jem też dużo , i strasznie mam ochotę na słodkie, nie umiem się powstrzymać 😶 potrafię cała tabliczkę czekolady pochłonąć w jeden dzień🙊

A propo czekolady xD
    Po powrocie do domu, poza kwiatami od S, dostałam też od rodzicow taki pociąg zrobiony z pampersow... A w środku była tabliczka czekolady... Rzuciłam się na nią jak dzika świnia i wypieprzylam z prędkością światła. Tak mi się tego było trzeba, zwłaszcza po tych szpitalnych posiłkach 🤣🤣🤣

Zulugula, Lalia, Iryska, Stokrotka027, kar_oliv, Enigvaa, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez Aleksander jest Olkiem, Olusiem a jak jest niegrzeczny to jest diabłem rogatym🤣

Lalia, Annia, Ania81, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

‹‹ 2420 2421 2422 2423 2424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ