Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Po co, weź odpocznij póki masz wymówkę
Kicek, ja tak czułam że Ty jesteś ukrywającą się pięknością! I mąż jaki przystojny w dodatku piecze i gotuje, no no! Ale pasujecie do siebie. Nic dziwnego, że Wam takie ładne dzieci wychodzą
Motylku, powalona pediatra. Niestety niektórzy tacy są. Nie przejmowałabym się. Woreczek kupujesz w aptece, przyklejasz do pipki internetowe zbiera się mocz. To chyba trzeba przelać ale nie mam pewności, ja tylko raz w szpitalu zbierałam ale to zabrali sobie woreczek.
Matko jakie my piękne wszystkie jesteśmy powiem nieskromnie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 13:37
kic83, Annia, Ania81, Tajka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Gagatka wrote:Jestem po obchodzie i usg.
Wszystkie wyniki, w tym wydolnościowe łożyska, są prawidłowe. Na usg też przepływy prawidłowe. Nie ważyli małej, najwcześniej w czwartek.
Jutro chcą powtórzyć posiew moczu, bo wyszła zanieczyszczona próbka, źle pobrałam.
Najgorsze to ciśnienie, musi się unormować, dziś rano było 90/50, potem 150/90 i chcą jeszcze ustawić leki do środy. Powiedzieli, że jeśli się unormują ciśnienie, pod koniec tygodnia chcieliby mnie wypisać. Przyczyny wolniejszego rosniecia nie są w stanie określić, bo wyniki ok.
O ciśnieniu piwiedzieki, że jest szansa, że przy lekach się unormują. Oby.
Trzymajcie kciuki!BOY 2015
GIRL 2020 -
Moja córka dziś: "czy jakby Pani Mikołajowa dostała covida to czy mogłabym ją zastąpić i rządzić elfami?" 😂🤣😂
calanthe, SzalonaOna, Annia, Ounai, Ania81, Nowastaraczka, Zulugula, Julik, KarolinaMaria, Inaa89, kar_oliv, Tajka, Suszarka, Ewa88 , patrycja92, Lalia, Enigvaa, Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SzalonaOna wrote:Inaa - śliczne te Wasze dzieciaczki 😍
Była położna. Powiedziała że widać że Matylda urosła, waga 2515 czyli przyrost 155g w tydzień jak na wczesniaka jest zadowalający! Zbadała ja, powiedziała że nie ma się do czego czepić, normalne, zdrowe, żywotne dziecko ❤️ wpadnie jeszcze w przyszłym tygodniu zważyć malutkamamy przejść całkowicie na pierś, bo szkoda czasu na Laktator...
Uffff, ulżyło mi troszkę!SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Motylku, niestety nie wszyscy pediatrzy ogarniają wcześniaki. Co ona chciała, żeby Matylda przytyła pół kg? Może zorientuj się w jakich przychodniach przyjmują neonatolodzy z waszego oddziału noworodkowego? Pewnie mało który przyjmuje w takiej typowej przychodni na NFZ, ale jakaś szansa jest. Albo popytaj na lokalnym forum mamuśkowym, czy kogoś polecają. Jak Matyldzia podrośnie to zawsze możesz wrócić do swojej przychodni. Moja koleżanka urodziła skrajnego wcześniaka i jak poszła do swojej przychodni to tak szybko jak poszła, tak szybko małą przepisała do miasta obok, bo też nie ogarniali tematu. Znalazła lekarkę ze szpitala i się jej trzyma.
SzalonaOna lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
lena07 wrote:Gagatko, Motylku to są świetne wieści 💪🏼
Inaaa gromadka wyglada imponująco, każdy z nich niby inny, a jakoś podobny 😅 cudnie się patrzy
Wasze ślubne zdjęcia są przepiękne, aż dziś wrócę do naszych i może coś znajdę 🥰
Ounai i inne posiadaczki priama, czy ta gondola faktycznie ma być tak krzywo? Już myślałam, ze coś z naszym wózkiem jest nie tak, ale przeczytałam, ze Marta zjechała w nogi, wiec może tak jednak ma być 🤪
Na początku ciąży od koleżanki usłyszałam, ze po 37 tygodniu każda już chce urodzić i po kilku nieprzespanych nocach i bólach brzucha chyba tez już chce 🤦♀️lena07 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
nick nieaktualnyKarolinaMaria wrote:Motylku, niestety nie wszyscy pediatrzy ogarniają wcześniaki. Co ona chciała, żeby Matylda przytyła pół kg? Może zorientuj się w jakich przychodniach przyjmują neonatolodzy z waszego oddziału noworodkowego? Pewnie mało który przyjmuje w takiej typowej przychodni na NFZ, ale jakaś szansa jest. Albo popytaj na lokalnym forum mamuśkowym, czy kogoś polecają. Jak Matyldzia podrośnie to zawsze możesz wrócić do swojej przychodni. Moja koleżanka urodziła skrajnego wcześniaka i jak poszła do swojej przychodni to tak szybko jak poszła, tak szybko małą przepisała do miasta obok, bo też nie ogarniali tematu. Znalazła lekarkę ze szpitala i się jej trzyma.
Ale póki co trzymam się tego co mówi położnaKarolinaMaria, Annia, Ounai lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Motylku, niestety nie wszyscy pediatrzy ogarniają wcześniaki. Co ona chciała, żeby Matylda przytyła pół kg? Może zorientuj się w jakich przychodniach przyjmują neonatolodzy z waszego oddziału noworodkowego? Pewnie mało który przyjmuje w takiej typowej przychodni na NFZ, ale jakaś szansa jest. Albo popytaj na lokalnym forum mamuśkowym, czy kogoś polecają. Jak Matyldzia podrośnie to zawsze możesz wrócić do swojej przychodni. Moja koleżanka urodziła skrajnego wcześniaka i jak poszła do swojej przychodni to tak szybko jak poszła, tak szybko małą przepisała do miasta obok, bo też nie ogarniali tematu. Znalazła lekarkę ze szpitala i się jej trzyma.
Ja Cię Motylku rozumiem, bo miałam taką pediatre z Tymkiem. Ciągle mi wmawiała że za dużo je i za gruby jest tylko jakoś zapominała popatrzeć, że on się urodził z wagą miesięcznego dziecka i ciągle porównywała go do wagi dzieci urodzonych w 50 centylunajgorsze, że ja głupia jej posłuchałam i efekt był taki, że on zaczął się domagać mleka nie co 4h ale równo co 2h i w dzień i w nocy
KarolinaMaria, SzalonaOna lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
nick nieaktualny
-
Annia sesja jak z bajki 🥰 pięknie. ☺️
Annia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Marta nie była wczesniakiem a na początku przybierała mi po 100g na tydzień i położna nie widziała w tym nic złego. Ta pani pediatra może ma jakąś umowę z firmą sprzedająca mleko modyfikowane albo po prostu lubi tak wpychać rodzicom. Poza tym jeśli dziecko by mało przybrało to ona musi znaleźć przyczynę a jak je utuczy mlekiem modyfikowanym to ma święty spokój.
Ja Cię Motylku rozumiem, bo miałam taką pediatre z Tymkiem. Ciągle mi wmawiała że za dużo je i za gruby jest tylko jakoś zapominała popatrzeć, że on się urodził z wagą miesięcznego dziecka i ciągle porównywała go do wagi dzieci urodzonych w 50 centylunajgorsze, że ja głupia jej posłuchałam i efekt był taki, że on zaczął się domagać mleka nie co 4h ale równo co 2h i w dzień i w nocy
i też mam wrażenie, że nie przeczytała opisu z wypisu Matyldy, tylko zalecenia na końcu żeby wystawić skierowania i koniec. Doczytała tylko że morfo ma zrobić, bo miała krew przetaczana... Także no średnio jestem zadowolona
Ounai lubi tę wiadomość
-
calanthe wrote:To i ja dorzucę. Nie cytujcie! 🙏
Moja pierworodna ❤️
Co do ślubnego, takie mam tylko na tel. żeby inne wygrzebać musiałabym laptopa odpalić i poszukać
]
Calanthe
jaka ona śliczna !!! 💕calanthe lubi tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Angie
Ale masz słodkie dzieci, cudne są, jakie włoski!Angie1985 lubi tę wiadomość
[/url]