Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia czyli jednak wysoko mój brzuch bo mi mówią że nisko. 🤷 Ale wydaje mi się że może temu tak sprawia wrażenie bo w ostatnim czasie sporo urósł jednak.
Lalia a nie wiesz czy da się jakoś ćwiczyć w domu? Właściwie to dziecko jeszcze nie do końca zdjagnozowane. W przedszkolu zaczyna już się trochę odzywać, więc może to jednak nie to, tylko zwykła nieśmiałość... 🤔
Jednorożcu trzymam kciuki aby Twój tata szybko z tego wyszedł. ✊
Też myślę że Anetka już nie długo pochwali się nam Polą. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:05
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ania81 wrote:Lalia dziekuje, to dlatego ze moj maz to nie Polak, nawet z Europy nie jest😁, choc mieszka tu wiekszosc swego zycia. No i troche po mnie tez. Moze kiedys odwaze sie pokazac sie wam zdjecia z nasze sesji slubnej, ale troche boje sie oceny😔.
Angie, obydwaj synowie cudni, ale rudy skradł moje serce zwłaszcza, że często rudzi chłopcy nie są jacyś super ładni a Twój jest i będzie mega przystojnym facetem!Angie1985, Lalia, Annia, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Julik, tak jak pisałam, nigdy nie pracowałam z dzieckiem z mutyzmem ani z mutyzmem wybiórczym, ale tego nie da się ćwiczyć tak ogólnie. Bo to zależy czy dziecko nie mówi wcale czy tylko w konkretnych sytuacjach czy miejscu, jeśli np tylko w przedszkolu, to czy nie mówi w ogóle, czy np z panią rozmawia a z dziećmi nie, czy to wystąpiło nagle, czy tak było zawsze itd. Dlatego pisałam, że to głównie praca z psychologiem, bo on musi znaleźć przyczynę dlaczego w danej sytuacji dziecko przestaje mówić, a potem stopniowo, stopniowo nad tym pracować 😉
Dostałam właśnie z łokcia od mojego dziecka 😲 ja nie wiem po kim on jest taki agresywny 😂Julik lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Mojemu tacie przyplątało się zapalenie płuc. Poprzednie rok temu ledwo przeżył więc ogólnie siedzimy i czekamy jak na szpilkach. Nie jest dobrze tyle wam powiem
Powiem Wam że jedno dziecko rodziłam w grudniu, drugie w sierpniu i wolę rodzic w zimie. Akurat na lato dziecko ma pół roku, zaczyna siadać, można mu basen na balkon kupić i jest super. No i wolę kupić kurtkę zimową ciążową niż dogorewac.
Dziewczyny, głupia ja powiedziałam mamie ile bierze fotograf za chrzciny. Jestem taka zła, bo zaczęły się teksty że mam wziąć kuzynkę bo za darmo. A ja nie chcę jej brać bo się uczy dopiero. Mogę ja wziąć na sesję świąteczna, wiosenna, rodzinna, ale nie tak ważny dla mnie dzień. Skończyła oczywiście z wyrzutem, że nie chce dać szansy kuzynce ale jak chcę wydawać takie pieniądze to moja sprawa ehhLalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Julik wrote:Annia czyli jednak wysoko mój brzuch bo mi mówią że nisko. 🤷 Ale wydaje mi się że może temu tak sprawia wrażenie bo w ostatnim czasie sporo urósł jednak.
Lalia a nie wiesz czy da się jakoś ćwiczyć w domu? Właściwie to dziecko jeszcze nie do końca zdjagnozowane. W przedszkolu zaczyna już się trochę odzywać, więc może to jednak nie to, tylko zwykła nieśmiałość... 🤔
Jednorożcu trzymam kciuki aby Twój tata szybko z tego wyszedł. ✊
Też myślę że Anetka już nie długo pochwali się nam Polą. ☺️
Jak położosz swobodnie poziomo dłoń miedzy piersiami i brzuchem to opadł -
Powiem Wam, że "ładnie" wyglada z zewnątrz to cięcie, niziutko bardzo, az nie wiem jak ja się tam kiedys ogolę 😱 mam nadzieję, że w środku nie będzie przykrych niespodzianek i tez się ładnie goi.. tylko zastanawia mnie jedno, bo nad blizna mam taka górkę na długość cięcia, jakby spuchniete, wcześniej myslalam, że to plaster no ale teraz plastra nie mam. Niby widzieli dziś całość, chyba by cos powiedzieli jakby bylo nie tak🤔 dziewczyny po cięciu mialyscie cos takiego?💙
💗 -
Ounai, ja pod płaszcz ubieram gruby sweter i na to ogromny szal. Mam też parkę zimową, w którą się jeszcze zapinam, ale to kwestia tygodnia, gdy przestanę ;P
Ja tez chcę fotografa na chrzciny. Chcemy mieć piękną pamiątkę z naszymi bliskimi. Nie planujemy za to sesji noworodkowej. Fakt, taki reportaż trochę kosztuje i dlatego na razie nikomu nie mówimy o naszych planach. Zobaczą w kościele. Moja mama też jest z tych komentujących cudze wydatki. Z ciekawości, ile chce wasz fotograf? Oczywiście jak nie chcesz to nie piszLalia, Annia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Ounai, ja pod płaszcz ubieram gruby sweter i na to ogromny szal. Mam też parkę zimową, w którą się jeszcze zapinam, ale to kwestia tygodnia, gdy przestanę ;P
Ja tez chcę fotografa na chrzciny. Chcemy mieć piękną pamiątkę z naszymi bliskimi. Nie planujemy za to sesji noworodkowej. Fakt, taki reportaż trochę kosztuje i dlatego na razie nikomu nie mówimy o naszych planach. Zobaczą w kościele. Moja mama też jest z tych komentujących cudze wydatki. Z ciekawości, ile chce wasz fotograf? Oczywiście jak nie chcesz to nie pisz
Robiła nam tak chrzciny syna i to wspaniała pamiątka jest bo też np moja mama chciała zdjęcie z dziećmi swoimi to zrobiła nam. Też wolę chrzest niż sesję noworodkową. A kuzynka jak chce się uczyć to przecież może nam sesję rodzinna zrobić no każdą jedną, którą da się powtórzyćKarolinaMaria lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anetka ucichla wiec pewnie jakaś akcja jest 😇🥰
Ania81- Ja tez nie mam męża polaka 🤷♀️
Córka ma po nim tylko ciemne oczy i 😁 Moje geny wygrały 😇
Ania81 lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Karolina, mam ten sam system ubierania 😂
I będąc już na końcówce, mogę śmiało powiedzieć, że o ile da radę obskoczyć ciążę bez T-shirtow, bluzek, bluz ciążowych, tak legginsy ciążowe i minimum jedne spodnie ciążowe to must have 🤔
I mi pod koniec lata przydały się też szorty ciążowe, bo ja bardzo szybko "wyrosłam" z normalnych dołów 😅 -
Angie1985 wrote:Ouinai moja mama tak samo zawsze musi skomentować wydatki. Zdjęcia to piękna pamiątka, szczególnie te profesjonalne.
Moja mama za to mi mówi, że ja to za bardzo sobie ograniczam mimo tego że mogę tyle, ze ja z kolei sobie żałuję i nie potrafię tego zmienić 😒
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Julik - mi tez sie wydawało ze opadł juz ten brzuch ale teraz już sama niewiem.. nie da się wyczuc co i kiedy. Trzeba czekać..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Stokrotka027 wrote:Moja mama za to mi mówi, że ja to za bardzo sobie ograniczam mimo tego że mogę tyle, ze ja z kolei sobie żałuję i nie potrafię tego zmienić 😒
Trzeba sobie sprawiać nawet drobne przyjemności. -
Zulugula wrote:Powiem Wam, że "ładnie" wyglada z zewnątrz to cięcie, niziutko bardzo, az nie wiem jak ja się tam kiedys ogolę 😱 mam nadzieję, że w środku nie będzie przykrych niespodzianek i tez się ładnie goi.. tylko zastanawia mnie jedno, bo nad blizna mam taka górkę na długość cięcia, jakby spuchniete, wcześniej myslalam, że to plaster no ale teraz plastra nie mam. Niby widzieli dziś całość, chyba by cos powiedzieli jakby bylo nie tak🤔 dziewczyny po cięciu mialyscie cos takiego?
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Aż się zarumieniłam 😊 dziękuję, ja mam tak z Twoimi! Mega mi się podoba jak piszesz o zderzeniu oczekiwań z rzeczywistością poporodową. Ale tak bez straszenia. Najlepsze był Twój post w stylu 'i ja chciałam mieć szybko drugiego dziecko? Nie ma szans' 😂😂😂
Angie1985, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Lalia, ja dziś zaliczyłam Pepco (przez wasze poranne wpisy, m.in. Anety 😂), Actiona, kwiaciarnię po wieniec adwentowy i spożywczaka. Na szczęście wszystko na osiedlu w ramach jednego parkingu. Też już przestaję chodzić po sklepach, bo zwyczajnie zaczynam opadać z sił 🙄 szyjka mi się wydłużyła i od tego tygodnia mogę zwiększać aktywność, a ja zjadłam obiad i czuję się jak przepuszczona przez maszynkę do mięsa. Dziś zrobiłam tylko jedno pranie dziecięcych ubranek, obiad miałam poandrzejkowy od mamy i byłam jakieś 40 minut na zakupach... czuję się taka słaba od jakiegoś tygodnia... ciężej mi się oddycha, unikam schylania. Makabra jakaś, ja sobie chyba myślałam, że cudownie uniknę tych wszystkich niedogodności 3 trymestru 🙄 mam 3 tyg do donoszonej, 6 do terminu. Donoszona 21.12. i jak mam sie tak czuć, to bez żalu zjem wigilię w szpitalu. Dziewczyny, które wkroczyły w 3 trymestr latem w upały - SZACUN!
Biedronko... Przykro mi, dużo zdrówka dla taty...
Ania pokaż męża! Po zdjęciach każda chce zobaczyć Arabskiego/Hinduskiego księcia.
Też myślę że Anetka albo z Polcia albo akcja rozkręcona już i nie w głowie jej telefon. 🙂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023