Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
patrycja92 wrote:Czy ktoras z Was nie śpi jeszcze?
Odeszły mi wody a nie mam skurczy 🙈
Nie spodziewałam się takiej sytuacji 🙈🙈 na necie różne informacje żeby w ciągu 2h jechać do szpitala oraz żeby do 6h poczekać aż pojawia się skurcze..
Patrycja
I jak,jesteś na Żelaznej już? Mam nadzieję, że Cię przyjmą! Od odejścia wód może potrwać trochę do porodu, ale możliwe że już dziś urodzisz 😚Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
patrycja92 wrote:Czy ktoras z Was nie śpi jeszcze?
Odeszły mi wody a nie mam skurczy 🙈
Nie spodziewałam się takiej sytuacji 🙈🙈 na necie różne informacje żeby w ciągu 2h jechać do szpitala oraz żeby do 6h poczekać aż pojawia się skurcze..
Mam to samo! O 4 zaczęły mi odchodzić wody, ale z racji tego że mam mieć cc to przyjechałam do szpitala. Na razie leżę pod ktg i czekam na lekarza🤭
Powodzenia! ❤️patrycja92, kic83, Annia, Suszarka, Zulugula, Stokrotka027, Wik89, kar_oliv, Lalia, Ounai, Iryska, Lulu83, Ania81, KarolinaMaria, Tajka, SzalonaOna, Ladyo, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Hahahaha super porody zbiorowe ☺️ Jestem na żelaznej na patologi uff akurat na ostatnie miejsce się załapałam 🤦♀️
Wody ciagle odchodzą nie wiem ile to potrwa.. czekam na skurcze i dzisiaj chyba będę rodzic 🙈🙈 jestem w szoku 🙈kic83, Annia, Zulugula, Stokrotka027, Wik89, kar_oliv, Meggi110818, Lalia, Ounai, Julik, Lulu83, Ania81, KarolinaMaria, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Hahahaha super porody zbiorowe ☺️ Jestem na żelaznej na patologi uff akurat na ostatnie miejsce się załapałam 🤦♀️
Wody ciagle odchodzą nie wiem ile to potrwa.. czekam na skurcze i dzisiaj chyba będę rodzic 🙈🙈 jestem w szoku 🙈
To jest niesamowite😅 u mnie też te wody lecą i lecą... na ktg też się niby skurcze nie piszą u mnie, ale brzuch zaczyna mnie boleć. Czekam nadal na lekarza i decyzje co z tym ccStokrotka027, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Znowu para porodowa! Niesamowite. Inga, Patrycja trzymam za Was obie kciuki. 💪
U mnie kolejna dupiata noc.Naprawdę nie mam ochoty, żeby teściowie przyjeżdżali dzisiaj.
Chciałam odsypiać i snuć się w piżamie, bo wreszcie weekend i mąż może dużo zająć się dzieckiem, a nie przyjmować gości.
Inga28 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny - dawać dawać, będziemy dzisiaj oglądać dzidziulki ♥️ ale super, powodzenia 😘 w ogóle tych wód chlusnęło z Was tak dużo na raz czy takie mniejsze wycieki miałyście?
Inga jesteś w tym szpitalu gdzie pracuje Twój lekarz?
Annia, a jakbyś powiedziała teściom że jesteś bardzo zmęczona bo prawie nie sypiasz w nocy i prosisz ich żeby wzięli Mikiego na spacer a Ty byś odespała troszkę w tym czasie? Męża najlepiej też z nimi poślij, niech Ci dadzą odetchnąć chociaż z godzinę czy dwie. Jak mój siostrzeniec był malutki i przyjeżdżała moja siostra z nim do nas, to zawsze ktoś z nas się nim zajmował żeby ona mogła odpocząć w tym czasie. Czasem nawet spala u nas na kanapie w ciągu dnia, a jak nie to chociaż zjadła w spokoju ciepły obiad i wypiła herbatę. Nie wiem jacy są Twoi teściowie, mam nadzieję że spoko z nich ludzie i staną na wysokości zadania
Dziewczyny na końcówce, czy drętwieją Wam ręce w nocy i czy to jest normalne? Wczoraj chciałam w nocy podciągnąć sobie skarpetkę i nie byłam w stanie bo miałam palce jak patyki 😶
Nie mogę spać, halny się tak tłucze po dachu że idzie oszaleć 🤷 może sobie utnę drzemkę w ciągu dnia. Mąż w pracy, o 18 przyjeżdżają goście na tę imprezę niespodziankę. Oby wypaliło. Może wyskoczę po balony z helem "30" chociaż nie wiem czy dla faceta wypada 🤔
A mój tata dzisiaj się przebiera za Mikołaja 🤣 idzie dać prezenty wnukom swojego kolegi, a jutro będzie się bawił w Mikołaja u nas, bo przyjedzie moja siostra z synkiem. Nie mogę się doczekać ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 07:11
kic83, Wik89, Lalia, Annia, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko mi zaczęły się sączyć, poszłam zrobić siku i jak wróciłam do łóżka do czułam jak bym dalej sikała😅 wróciłam do toalety i tak leciało i leciało. W szpitalu było już więcej i nadal tak się sączą te wody.
Tak, jestem w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz i chyba rano zaczyna dyżur 😊Suszarka, Lalia, Karenira, Ania81, Fragaria, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Wow dziewczyny jestem w szoku sie doczekalyście!!! I kolejna para czyli teraz ja 1 w kolejce 😳😳😳❣ W parze z Julik .!!!! Trzymajcie kciuki ,żeby maluchy nie kazaly nam czekac !! 🤞🤞😜
Szybkich bezproblemowych porodów!! 🥰
Ja nie spie od 7 , chodz cora daje postać mi i nawet do 9 ale jakoś mam wene na sprzątanie 😅😅😅🤣 moze to niewyspanie, narazie obijaam się w łóżku.
Suszarka- Ja pisząc tego posta milion razy musze reke prostować i palcami ruszać bo kamienieją i bolą palce. Nogi tez mi drętwieja bola ,ręce to jakaś masakra . Dzidzius nerwy uciska 🙄
Dziewczyny ja z tego bolu w łydkach, udach rękach krzyżu juz nie moge w nocy zadna zmiana pozycji nie pomaga na długo 😪😪 i coraz częściej budze sie na plecach przez to, chyba małemu nic nie będzie jak tylko się ockne odrazu zmieniam pozycje i czekam aż maly da znać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 07:27
Inga28, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Annia wrote:Znowu para porodowa! Niesamowite. Inga, Patrycja trzymam za Was obie kciuki. 💪
U mnie kolejna dupiata noc.Naprawdę nie mam ochoty, żeby teściowie przyjeżdżali dzisiaj.
Chciałam odsypiać i snuć się w piżamie, bo wreszcie weekend i mąż może dużo zająć się dzieckiem, a nie przyjmować gości.
Annia
a na długo przyjeżdżają? To kwestia obiadu, czy godzinnej herbaty?
Jeśli dłuższe posiedzenie to może jak Suszarka pisze na spacer ich wysłać z Nikim?Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Meggi, a nie masz tak, że te kłucia pojawiają się po bardziej aktywnym dniu?? Ja dzisiaj trochę ogarniałam mieszkanie, a po południu pokręciłam się na piłce, więc wieczorem czułam się tak jakby synek mi gmerał w pipce 🙈
A jak większość dnia leżę czy siedzę, to znowu mam wrażenie, że synek jest bardzo wysoko (boli mnie brzuch pod żebrami) albo leży w poprzek, bo rozpycha mi brzuch na boki 😉
Gagatko, trzymam kciuki za dobre wyniki z holtera i żebyś wyszła do domu ✊
Kic, żadne słowa Cię nie pocieszą, dopóki Ty sama nie zaczniesz w siebie wierzyć 😘 za Tobą poród wobec którego miałaś inne oczekiwania, synek jest wymagający nocą i się nie wysypiasz, wylądowaliście na kwarantannie, tak naprawdę od miesięcy się z nikim na dłużej nie spotykałaś, to naprawdę dużo w krótkim czasie 😘 więc nie bądź dla siebie taka krytyczna 😘 podejdź do tego zadaniowo : poród SN i kwarantanna pokrzyżowały Ci plany treningowe i powrót do formy, więc nie załamuj się, czego nie możesz, tylko pomyśl i zaplanuj co jesteś w stanie zrobić 👌
Pamiętam początek mojej ciąży jak córcia była z Tobą w domu, nie można było wychodzić, a Ty się z nią uczyłaś angielskiego na balkonie i robiłyście mnóstwo niesamowitych rzeczy!
Tak jak napisała Ounai, ćwicz mięśnie dna miednicy czy jeśli masz tylko siły baw się z Wiki, wymyślaj jej proste zabawy ruchowe w których Ty będziesz mogła być aktywna💪 jak skończy się kwarantanna wprowadź regularne spacery, a stopniowo i ciało zacznie się zmieniać 😘 staraj się nie wracać do formy SPRZED ciąży, tylko zrobić formę PO DWÓCH ciążach, która wcale nie musi być gorsza! Ciało się zmienia, więc i Ty zmień nastawienie, plan i oczekiwania, dostosuj do nowych warunków i sytuacji 😘 a jestem pewna, że Ty akurat podolasz temu bez problemu 👌 ściskam Cię mocno 😘
W sumie wczoraj był bardziej aktywny dzień jak na mnie, po kilku miesiącach leżenia, bo jeszcze kilka dni mam uważać na siebie. Zrobiłam tylko na siedząco prasowanie ubranek (zajęło mi to jakieś 4h, bo mam teraz ruchy jak mucha w smole) i byłam z mężem w Rossmannie i w Pepco. Ale nie szłam piechotą, tyle co z samochodu.
Czasami bez ruchów Młodej czułam tą igłę, ale pół nocy nie spałam, bo Mała całą noc się rozpychała na dole, a czasami takie dziwne strzały czułam, ale ciężko to opisać 🙈a ja pilnowałam czy przypadkiem wody mi nie odchodzą 🤷
W ogóle śpię na bokach tylko, na plecach od 3 miesięcy mnie dusi. A ostanio te boki mnie strasznie bolą, jakby mi ktoś biodro na którym leżę porządnie zbił. I w nocy z jękiem zmieniłam bok i po jakimś czasie i to drugie zaczyna boleć i tak w kółko 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Co do odejścia wod to chyba też bym czekała na jakiś skurcz, wsumie nie wiem jak by to było gdyby zaczela sie akcja naprawdę 🤭 Stres itp.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Całe szczęście z tymi rękoma bo już myślałam że coś jest nie tak 🤷 w nogach mam od kilku tygodni uczucie jakbym długo chodziła na obcasach albo biegała duży dystans, a te palce jakieś takie nieporadne 🤣
Oooo Inga, super że Twój lekarz będzie miał dyżur, to jak trafić los na loterii. Jak byłam na izbie to czekałam na swojego gina ponad godzinę aż zrobi cięcie na oddziale, ale było warto. Zawsze to jeden stres mniej jak się zna lekarza, on zna nas, i wiemy wzajemnie czego się spodziewać
Meggi mam z tym bólem bioder tak samo jak Ty, a przewracanie się w nocy z boku na bok to jakiś dramat 🤦
Kurcze, mówicie o jeździe do szpitala - ja będę musiała jechać szybko bo mam GBS +. I właśnie się ostatnio zastanawiałam czy w takim wypadku od początku będzie mógł być ze mną mąż, czy będą czekać aż akcja się trochę bardziej "rozwinie" i dopiero go wpuszczą. Pogadam z lekarzem w poniedziałek, może się orientuje 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 07:35
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022