Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cała noc prawie nie spałam.. mam wrazenie ze to co było to się nie wydarzyło 🤦♀️ Skurcze mam nieregularne może by mi pomogli ze skurczami ale sale porodowe zajęte 😔 mam nadzieje ze 2 dni rodzic nie będę 😔starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Meggi, ja mam takie kłucia i wrażenie, że mała mi gmera tam na dole jakoś od 28tc, ale oprócz tego twardnieje mi brzuch. Potem się to nasiliło, w 31t1d wyszło, że mam szyjkę 25 mm, więc zlecono luteinę i odpoczynek. Oszczędzam się tylko do tego weekendu, czyli do końca 35 tc. Potem mam już robić wszystko. Na wizycie w 33t3d szyjka miała 33 mm. Nie wiem, czy to nie jest po prostu objaw obniżenia się macicy i jakiegoś ucisku. Lekarka mówiła, że teraz jest już bezpiecznie i, żeby wrócić do aktywności, bo zanikną mi mięśnie i będzie problem z porodem. Wiem jakie to uciążliwe, bo czasem mam problem zrobić parę kroków, takie uczucie szpilek, a czasem mam super dzień. Dlatego robię wszystko, ale tak jak Ty, bardzo po mału jak mucha w smole. Te 3 tygodnie bardzo osłabiły mi kondycję
dlatego teraz już chcę robić wszystko. Jutro odstawiam luteinę i co ma być to będzie. Ty jesteś w wyższej ciąży, więc nie ma co się kłaść do łóżka
oczywiście nie dźwigam i nie biegam po drabinie, ale trzeba się ruszac.
Suszarka lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Inga28 wrote:Suszarko mi zaczęły się sączyć, poszłam zrobić siku i jak wróciłam do łóżka do czułam jak bym dalej sikała😅 wróciłam do toalety i tak leciało i leciało. W szpitalu było już więcej i nadal tak się sączą te wody.
Tak, jestem w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz i chyba rano zaczyna dyżur 😊
Cudnie, że trafiłaś na dyżur Andrzeja .
Bądź dzielna ❤Inga28 lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Inga kciuki również za Ciebie 😘✊✊
Dziewczyny a propo tych wód, w przypadku gdy zaczną odchodzić a ma się ten gbs + to trzeba od razu jechać co nie?kar_oliv lubi tę wiadomość
-
patrycja92 wrote:Cała noc prawie nie spałam.. mam wrazenie ze to co było to się nie wydarzyło 🤦♀️ Skurcze mam nieregularne może by mi pomogli ze skurczami ale sale porodowe zajęte 😔 mam nadzieje ze 2 dni rodzic nie będę 😔
A jak na badaniu? Szyjka, rozwarcie?
Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie aby akcja zaraz sama się rozkręcila albo aby dali coś na indukcję.
Zaraz będziecie się tulić -
Inga, Patrycja powodzenia! Dobrze, że jesteście w swoich 'wymarzonych' szpitalach. Też czułam, że coś się będzie dzisiaj dziać.
Anetka, faktycznie tak jest, że w wielu szpitalach podają profilaktycznie antybiotyk po 4-6h od odejścia wód. W moim tak jest.
Annia, jakkolwiek to nie zabrzmi, to cieszę się, że nie tylko ja tak mam, że nie mam ochoty na gości, albo do kogoś jechać 🙄 Czasem jak czytam wpisy dziewczyn z rodzinnych spotkań to się zastanawiam, czy że mną jest coś nie hallo. Lubię ludzi, lubię nasze rodziny, ale zazwyczaj w weekend kocham odpocząć, zrobić coś dla siebie, spędzić czas we dwoje, niedługo we troje. Tesciowie zaprosili nas na jutro na Mikołajki, mamy do nich 30 km, więc blisko, ale chciałam być asertywna i powiedziałam teściowej, że nie wiem czy przyjadę, bo twardnieje mi brzuch i takie siedzenie za stołem mnie męczy, już ostatnie andrzejki u taty pół dnia odsypiałam. Nie spotkałam się ze zrozumieniem, bo przecież mogę się u nich położyć itd.powiedziałam, że L na pewno przyjedzie, bo nie jesteśmy nierozłączni, a ja zobaczę jaki będę mieć dzień. Szczerze to wolę iść na spacer, poprasować pranie, niż tracić swoją, i tak niską ciążową energię, na rodzinne nasiadówy.
Ja dziś miałam naprawdę dobrą noc. Ani razu nie wstawałam do toalety. Za to cały wczorajszy wieczór się drapałam 🙄 widać taki urok 3 trymestru, dobrze, że cholestaza wykluczona. Wczoraj L zagniotł ciasto na pierniczki, dziś będziemy piekli. Powyciągam też ozdoby. Coraz częściej czuję się jak wieloryb wyrzucony na brzeg 🐳🐳🐳
Wik89, Ania81, Annia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Lalia wrote:Stokrotka, dokładnie to samo czuję!
Zulu, też się odkładam jak księżniczka na ziarnku grochu żeby jakoś przetrwać noc 🤦♀️ muszę w dzień nadrobić drzemkami, bo czuje się jak zombie 🤪
Mam nadzieję, że synek będzie miał spanie po tatusiu: glowa na poduszkę, 30 sekund i chrapie 😂 ja nie wiem jak to możliwe 😅
No niestety musimy być silne i zaciskac zęby i myslec pozytywnie ze zaraz poród, a wtedy wszystkie bóle znikną 🥰🥰 jeden problem z głowy pojawi się za to milion innych 🤭🤭👶👶👶👶
Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
patrycja92 wrote:Cała noc prawie nie spałam.. mam wrazenie ze to co było to się nie wydarzyło 🤦♀️ Skurcze mam nieregularne może by mi pomogli ze skurczami ale sale porodowe zajęte 😔 mam nadzieje ze 2 dni rodzic nie będę 😔BOY 2015
GIRL 2020 -
KarolinaMaria wrote:Meggi, ja mam takie kłucia i wrażenie, że mała mi gmera tam na dole jakoś od 28tc, ale oprócz tego twardnieje mi brzuch. Potem się to nasiliło, w 31t1d wyszło, że mam szyjkę 25 mm, więc zlecono luteinę i odpoczynek. Oszczędzam się tylko do tego weekendu, czyli do końca 35 tc. Potem mam już robić wszystko. Na wizycie w 33t3d szyjka miała 33 mm. Nie wiem, czy to nie jest po prostu objaw obniżenia się macicy i jakiegoś ucisku. Lekarka mówiła, że teraz jest już bezpiecznie i, żeby wrócić do aktywności, bo zanikną mi mięśnie i będzie problem z porodem. Wiem jakie to uciążliwe, bo czasem mam problem zrobić parę kroków, takie uczucie szpilek, a czasem mam super dzień. Dlatego robię wszystko, ale tak jak Ty, bardzo po mału jak mucha w smole. Te 3 tygodnie bardzo osłabiły mi kondycję
dlatego teraz już chcę robić wszystko. Jutro odstawiam luteinę i co ma być to będzie. Ty jesteś w wyższej ciąży, więc nie ma co się kłaść do łóżka
oczywiście nie dźwigam i nie biegam po drabinie, ale trzeba się ruszac.
Ja luteinę i magnez miałam od 10tc i przez ryzyko skracanie się szyjki od tego 10tc leżę, więc wyobraź sobie jak moja kondycja, nawet lydki mi się zmieniły bo mało chodzę, wysuszenie głowy to wyczyn🙉 luteinę lekarz kazał mi odstawić 35tc i zaczynać już funkcjonować, nawet jak boli i czuję skurcze, ale ja nadal się boję, bo wydaje mi się że zaraz urodzę jak zacznę chodzić więcej 🙊🤷O ❤️
Z ❤️ -
My mamy właśnie wyjazdowy weekend, dzisiaj kawa u moich rodziców i wymiana prezentów, s jutro obiad u teściów i też mikołajki 😉
Ale to dlatego, że to już ostatnie spotkanie do narodzin małego, od poniedziałku postanowiłam, że nigdzie już nie wychodzę (tylko badania, wizyty itd) i się z nikim nie spotykam 🤪
Mieszkanie ogarnięte, obiad zrobiony, więc zmykam na przedobiednią drzemkę 😂 -
Zulugula wrote:Lalia współczuję nocy.. pamiętam te wrzynające bóle bioder brrr ja kladlam jaśka pod brzuch, owalna poduche miedzy kolana i i jedna jako podporke pod plecy, rogal tez juz nie zdal egzaminu.
Z dlonmi i palcami mialam to samo. Po porodzie niestety dalej jeszcze bolały ale juz przestaly. Tylko obraczki nadal nie moge założyć, chyba juz tak zostanie.. mimo że nie wyglądają na spuchniete ale w kostce się zatrzymuje o dziwoZulugula lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Meggi, pamiętam, że Ty miałaś skurcze itd. To jest dopiero poświęcenie, tyle czasu się oszczędzać. Ale teraz jesteś już bezpieczna. Zobacz, Inga praktycznie nie miała szyjki, a dotrwała praktycznie do terminu 😁 mnie te kłucia też przerażają, zawsze się zastanawiam, czy zaraz mi coś po nogach nie popłynie...🦄 2021 r.
-
Ounai wrote:Dziewczyny, wiem, że u Was jeszcze wcześnie, ale myślała któraś o krzesełku do karmienia?
-
Ounai wrote:Dziewczyny, wiem, że u Was jeszcze wcześnie, ale myślała któraś o krzesełku do karmienia?
Ja mam juz 2 xD jedno jako baby hug tylko muszę dokupic ta tacke a drugie takie cale plastikowe, znajomi sie pozbywali i wzięliśmy bo zawsze mi się podobało 🙂 :
Pozdrowienia dla wszystkich fanów Harrego Pottera 😉
Zulugula, Lalia, Suszarka, Ounai, Enigvaa, Nowastaraczka, Ania81, Annia, doomi03, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Miałam z synkiem icon 4baby bo zalezalo mi żeby oparcie się kładło .. czasem nawet spał w tym foteliku jak zasnął podczas jedzeniaDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
KarolinaMaria wrote:Meggi, pamiętam, że Ty miałaś skurcze itd. To jest dopiero poświęcenie, tyle czasu się oszczędzać. Ale teraz jesteś już bezpieczna. Zobacz, Inga praktycznie nie miała szyjki, a dotrwała praktycznie do terminu 😁 mnie te kłucia też przerażają, zawsze się zastanawiam, czy zaraz mi coś po nogach nie popłynie...
Wtedy lekarz wprost mi powiedział, że donoszenie ciąży jest najważniejsze, a ja schodzę na drugi plan, nachodzę się po ciąży, a teraz nawet do lodówki mam nie chodzić jak czuję brzuch, tym bardziej że ciąża długo wyczekiwana.
Ja w nocy się budzę i sprawdzam czy nic nie cieknie 🤭🙉O ❤️
Z ❤️