Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Wam dziewczyny. Ja jestem typem śpiocha, przez prawie 31 lat nie nauczyłam się wstawać rano, z utęsknieniem czekałam na weekend żeby odsypiać tydzień pracy... Dlatego to niespanie mnie rozjeżdża. Ja liczyłam się z tym, że dziecko się będzie budzić w nocy, ale nie ukrywam że zakładałam, że będzie wcześniej zasypiać i dłużej spać. Teraz pospał 3.5 godziny czyli niby nieźle, ale zanim znowu mocno zaśnie itp to pobudka do fizjoterapeuty będzie. ;(
Zulu jest na piersi, mam próbować wciskać czasem Bebilon Pepti żeby zagęścić kupe ale to mleko nie działa tak jak zwykle MM, bo Mikołaj nie chce tego jeść... Zresztą to nie jest kwestia ilości pokarmu bo z tym nie mam już żadnego problemu.
Edit: Kic, Casteam właśnie tego boję się najbardziej, że będzie miał rok i będę wracać do pracy i dalej nie będzie spał. Tego sobie totalnie nie wyobrażam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 05:11
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Dziękuję Wam dziewczyny. Ja jestem typem śpiocha, przez prawie 31 lat nie nauczyłam się wstawać rano, z utęsknieniem czekałam na weekend żeby odsypiać tydzień pracy... Dlatego to niespanie mnie rozjeżdża. Ja liczyłam się z tym, że dziecko się będzie budzić w nocy, ale nie ukrywam że zakładałam, że będzie wcześniej zasypiać i dłużej spać. Teraz pospał 3.5 godziny czyli niby nieźle, ale zanim znowu mocno zaśnie itp to pobudka do fizjoterapeuty będzie. ;(
Zulu jest na piersi, mam próbować wciskać czasem Bebilon Pepti żeby zagęścić kupe ale to mleko nie działa tak jak zwykle MM, bo Mikołaj nie chce tego jeść... Zresztą to nie jest kwestia ilości pokarmu bo z tym nie mam już żadnego problemu.
Edit: Kic, Casteam właśnie tego boję się najbardziej, że będzie miał rok i będę wracać do pracy i dalej nie będzie spał. Tego sobie totalnie nie wyobrażam...
Annia nie chodziło mi o ilość pokarmu, po prostu mi tak znajomi mówili, że jak chcą żeby dziecko dłużej spalo to dają mu wtedy butle mm, bo takie mleko jest niby cięższe i dluzej trzyma , żebyś mnie źle nie zrozumiała:*💙
💗 -
Anniu, Kic tak mi przykro, że nie śpicie 😖 ja wstaje w nocy co godzinę, mac co 1,5 od tygodnia i czuję się fatalnie... Tyle, że ja coś tam w dzień próbuję odespać... Bardzo Wam życzę dużo siły i żeby chłopcy zaczęli dłużej spać 😘
Suzi, a mogę zapytać dlaczego już w 38 tc lekarz chce Ci zrobić CC?? -
Dzien dobry, moje ost śniadanko w szpitalu zaraz mały wstanie bd mial ostatnie badania , kontrole i po 10 do domku ❤❤
Zulugula , powiem Ci ze nie wiem co mam za dziecko 🤭1 dzien cały przespał!! Potem zaczął ciumkac ale nie bylo zle , 2 dzien juz wstawał na cycka Ale spał i byl grzeczny noc tez udana pospalam w miare 2 karmienia i to takie nie długie jestem w szoku jak narazie bo dopiero wstalam okolo 7 z karmieniem o 22 i jednym nocnym o 3 czy 4 jakoś 😳
Maly spadl 200 g taka wage miał wczoraj 4 pampersy siku wiec wszystko wygląda dobrze , widać oznaki ze je i ze najwidoczniej mu to starcza . No zobaczymy jak to dalej będzie. Ja za to mam okropne bóle brzucha i dalej cieknie ze mnie .. Ogolnie obolala jestem jakbym rodziła SN czy coś 😂😂
Annia - badz silna!! Zaraz minie zly czas i pozostaną tylko zle wspomnienia 🥰🥰🥰🥰kar_oliv, Annia, Zulugula, Karenira, Lalia, dmg111, SzalonaOna, Nikaa92, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Sie pochwalę wam zakupem kolyski. Początkowo wydawało mi się to zbędne dlatego kupilam dopiero wczoraj ale wczoraj doszłam do wniosku ,że nie mam gdzie klasc malego w salonie ze względu na mojego 2 letniego lobuza w domu trzeba mieć w miare bezpieczne miejsce dla malucha. No i kupilam takie coś ładnie wygląda i kosztowało moze 200 zł ciekawe jak przyjdzie do domu jak wrażenie ale prezentuje się za ta cene naprawde super i jestem zadowolona ze jednak się skusiłam.
Onuai - Ty wspominałaś ze kurczenie macicy u Ciebie bolalo teraz bardziej niż po pierwszym porodzie . Czy to taki ból jak na miesiączkę bardzo boli mnie brzuch podczas karmienia juz nie wspomnę w porównaniu z 1 porodem to ból rzeźnia, az mnie zgina.. Niewiem czy to naturalne ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 07:25
kar_oliv, Lalia, dmg111, Nikaa92 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Stokrotko taki ból podczas karmienia to naturalne, przy kolejnym dziecku bardziej się go czuje, ja teraz po pierwszym dziecku to czułam takie lekkie cmienie jak na okres, ale podpytaj położnej na wszelki wypadek:)
Kołyska jest super, u nas się sprawdza, chociaz początkowo blokowalismy kolysanie🙈 a potem ogladalismy reportaz jak to kołysanie super wpływa na rozwój no i Mały teraz się buja 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 07:34
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
💙
💗 -
To u mnie tak kolorowo nie było, w sumie to nie wiem czy spałam ciągiem dłużej niż 30 minut. Gucio był w nocy bardzo niespokojny, nie płakał dużo ale ciagle się budził. Dopiero około 5 widać było, że ma normalny twardy sen. Także ja dzisiaj zombie 🤭😳
I najgorsze, że nie wiem czy dzisiaj wychodzimy czy nie. W tym szpitalu to na prawdę każdy mówi co innego 🙁SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Annia, niewyspanie to mój największy lęk. Ja źle znoszę zarwane noce, też nie potrafię wcześnie wstawać, weekend i popołudnia to był zawsze czas na odsypianie 🙄 wiem, że to przejściowe, ale jak słyszę synka sąsiadów, który ma 4 lata i jest aktywny codziennie od 6 rano (przy dobrych wiatrach) to się zastanawiam jak oni funkcjonują i czy moje dziecko też będzie tak wcześnie wstawać.
Stokrotko, bardzo ładna kołyska, daj znać jak córeczka zareagowała na brata
Inga, życzę Ci, żebyś dzisiaj wyszła. Twój mąż pracuje zdalnie? Będzie z Wami w domu?Stokrotka027 lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Annia wrote:Dziękuję Wam dziewczyny. Ja jestem typem śpiocha, przez prawie 31 lat nie nauczyłam się wstawać rano, z utęsknieniem czekałam na weekend żeby odsypiać tydzień pracy... Dlatego to niespanie mnie rozjeżdża. Ja liczyłam się z tym, że dziecko się będzie budzić w nocy, ale nie ukrywam że zakładałam, że będzie wcześniej zasypiać i dłużej spać. Teraz pospał 3.5 godziny czyli niby nieźle, ale zanim znowu mocno zaśnie itp to pobudka do fizjoterapeuty będzie. ;(
Edit: Kic, Casteam właśnie tego boję się najbardziej, że będzie miał rok i będę wracać do pracy i dalej nie będzie spał. Tego sobie totalnie nie wyobrażam...i śpij z nim ile się da w dzień, to trochę odeśpisz
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Stokrotka tak, to były takiej skurcze jak porodowe za każdym razem jak przystawiałam małą do piersi. Okropny ten ból był. Musiałam brać tabletki przeciwbólowe bo zwijałam się z bólu. Ale ten najgorszy ból trwał może 2-3 dni. Potem już było lepiej.
Dziewczyny, nastawcie się, że takie noce naprawdę trochę potrwają. Bo później ząbki wychodzą i też dzieciom ciężko się w nocy śpi, a potem dzieci przestawiają się i najczęściej właśnie wstają rano o 5 albo 6 i padają dopiero po kilku godzinach na drzemkę. I wierzcie mi, że da się tak funkcjonować, ale musicie się nastawić psychicznie, bo takjak pisałam, jak się nastawiacie, że "może moje akurat takie nie będzie" to dużo gorze znosicie te nocki. A naprawdę, 99% dzieci w nocy się budzi co ok 3h przez ten minimum rok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 14:24
Annia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia wrote:Chyba w weekend to spróbujemy, bo nie widzę innego rozwiązania... Ale wiem też, że są dzieci które się po prostu nieustannie budzą i nie śpią tak ciągiem jak gadam z koleżankami i jestem przerażona, ja nie wiem ile tak pociągnę. Przepraszam za gorzkie żale, wiem że Kicuś ma gorsze pobudki z Aleksem, ale jakoś mi się ulało, po tym jak ładnie zasnął, północ na zegarku, mocno śpi bo test wiotkiej rączki i smyrania po karku i stopach zaliczony i ledwo dotknął łóżeczka pobudka i aktywność. 😔
możesz zawsze odstawić od piersi ale to i tak nic nie zmieni bo dalej będzie wstawał. Jedyna zmiana będzie taka, że wtedy tata będziesz mógł karmić i przejąć nocne budzenia.
Zgadzam się z Kic. Ja też decydując się na na Martę zakładałam, że nie będę spać przez 2 lata przynajmniej i że będzie potem wstawać o 5 rano. Ale też nie mam żadnych wyrzutów sumienia że odsypiam zmęczenie. Wstaję o 11 i dobrze mi z tym. Przeorganizowalam dzień tak, żeby mimo takiego systemu mieć czas wszystkio ogarnąć. Pewnie ogarnęłabym więcej wstając o 7 tylko po coWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 14:25
kic83 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia i dziewczyny, które nie śpią z powodu dziecka/dzieci.
Mój pierwszy syn był jak anioł, wszystkim mówię, że natura wiedziała co dla mnie uszykowac, bo gdyby mi się trafił taki pierwszy egzemplarz jak mój młodszy syn, to byłby jedynakiem.
Po bezproblemowym dziecku, urodziłam budzące się dziecko co 2 godziny w nocy, a w dzień turbodrzemki po 20-30 min.
I chociaż kocham go całym sercem, to wtedy myślałam, że wyskoczę z okna 🙈
Ale przeszło mu! Jak skończył 1,5 roku to nagle zaczął przesypiać noce, razem ze starszym bratem w jednym pokoju, a ja odzyskałam spokojny sen 😉
Najgorzej było wrócić do pracy, ale udało się, ogarnęłam. Mój organizm chyba po prostu się przestawił na tryb życia z małą ilością snu.
Także wiem, że to trudne i to co teraz napisze, to głupia rada, ale przetrzymaj (i tak nie masz wyjścia 🤦♀️) i pozwól, niech się dzieje, nie masz na to wpływu.
Teraz to Ty musisz trochę się dostosować do tego małego człowieka.
Proś męża o pomoc, teściów, rodziców, rodzeństwo.. Wszystkich zainteresowanych pomocą, każda godzina snu będzie dla Ciebie ważna więc nawet zabranie małego na spacer przez Babcię będzie dużym ułatwieniem 😉
Trzymam kciuki ✊Iryska, dmg111, Annia lubią tę wiadomość
-
Annia, współczuję Ci. ale powiem Ci, że 3.5 h przespane ciągiem przy naszym małym to chyba byłby cud nad Wisłą!
Może z mężem się podziel jakoś, że część nocy on go ogarnia a Ty idziesz spać do innego pokoju? My tak robimy , mąż koło 3 go przejmuje i mnie budzi jak się szykuje do pracy i w sumie nie jest źle, może nie jestem super wyspana, ale funkcjonuje w dzień bez drzemek🙂
dmg111, Annia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny