X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - też mam taką kolyske :) jest mega! Kupiłam będąc w szpitalu na Vinted za 80 zł :)

03a04ffdc186.jpg

dmg111, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Moja ciocia zmarla dzis w nocy, odcinam sie na jakis czas od forum, bo chce choc by wirtualnie byc jak najwiecej z rodzina.
    Trzymaj ie sie dziewczyny
    Bardzo mi przykro :(

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy co 3h, czyli snu jest jakies 2-2,5h, bo ok godzina schodzi na przebranie +karmienie i chyba ja jestem jakas dziwna ale dla mnie to jest dużo 🙈 w nocy wychodzi pobudka ok 24, 3, 6 lub 23, 2, 5, dla mnie takie sety to złoto. A jak wejdzie jeszcze suseł 😴 po kąpieli , gdzie się trafi jeden dozwolony set 4-5h między karmieniami noo to wtedy juz jest diament😁 może właśnie to kwestia nastawienia. Kilka razy zdarzyło się, że budził się sam co 1,5h w nocy no i to juz nie było takie fajne🤭 A jak ja tez lubie spać tak sypialam zawsze lekko i się dużo budzilam w nocy czyli i tak dużo nie spalam, ale np mój mąż bardzo źle znosi pobudki, teraz już jest lepiej, ale początek to byl dramat, on zawsze noc od deski do deski przesypial i dla niego 5min braku snu w nocy oznaczalo odespanie do poludnia w weekend, także rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 09:18

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DmG hahaha mój mąż kiedys do syna mowi tak, jak ten mial gorszy dzien i tylko wisial na cycu i nie spał: "daj mamie odpocząć, bo nie będzie sobie dała zrobić ci braciszka" 😂

dmg111, Julik, Nowastaraczka, Lalia, Suszarka, kic83, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    A najbardziej mnie wkurzają takie sytuacje jak dzisiaj, młoda śpi a ja wisze na laktatorze zamiast spać z nią, bo moje cycki postanowiły naprodukowac dużo za dużo i są na granicy wybuchu 😡💣💣💣💣
    Pamiętam jak zastanawiałam się po co mi laktator, że kupię po porodzie jak coś, że zbędny wydatek 🤦🏻‍♀️ A to moje drugie dziecko, jak nie z Julką na cycku to wiszę na nim 😂 i wylewam albo mroze, bo nawet tego nie potrzebuje 🤦🏻‍♀️
    Dmg, a to nie jest tak, że laktatorem jeszcze bardziej pobudzasz sobie laktację? Nie wiem, czy piersi mogą produkować za dużo mleka🤔

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, niewyspanie to mój największy lęk. Ja źle znoszę zarwane noce, też nie potrafię wcześnie wstawać, weekend i popołudnia to był zawsze czas na odsypianie 🙄 wiem, że to przejściowe, ale jak słyszę synka sąsiadów, który ma 4 lata i jest aktywny codziennie od 6 rano (przy dobrych wiatrach) to się zastanawiam jak oni funkcjonują i czy moje dziecko też będzie tak wcześnie wstawać.

Stokrotko, bardzo ładna kołyska, daj znać jak córeczka zareagowała na brata ;)

Inga, życzę Ci, żebyś dzisiaj wyszła. Twój mąż pracuje zdalnie? Będzie z Wami w domu?

Tak, mój mąż pracuje od kilku lat z domu wiec będę miała go do pomocy 😊 Ja mam wypis na dzisiaj, jeszcze tylko dzisiaj badanie Gucia i zobaczymy czy on też dostanie

KarolinaMaria, Lalia, Suszarka, kic83, kar_oliv, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia
    Co do ubezpieczenia, mi nie przyznali za cc, nie mam tego w owu, ale ja mam dość tanie ubezpieczenie, więc się nie spodziewalam i tak. Dostalam za urodzenie dziecka tylko, mój mąż też.
    Sprawdź sobie warunki albo złóż w ciemno i czekaj na decyzje.

💙
    💗
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 15:26

• Julik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania, z własnego doświadczenia jeszcze nie wiem, ale u mojej siostry było tak że dziewczyny ładnie przesypialy noce prawie od samego początku. Jedna pobudka ok 5 i dalej spać. Do ok 8. A teraz mają 2,5 i 4,5 lat i obie w nocy przychodzą do łóżka rodziców. No niby przychodzą i śpią. Ale wyobraźcie sobie takie spanie we 4, gdzie małe się rozpychają 🤦 także bardzo różnie to bywa. Ja na razie nie myślę o nie przespanych nocach. Nastawiam się że mogę nie spać, że może w dzień nie będę miała czasu ugotować obiad. Nawet ostatnio powiedziałam mamie że nie wiadomo jak będzie może nie będę miała czasu później na gotowanie. A mama stwierdziła że czemu tak mówię że my nie sprawialismy większych problemów to czemu nasze dziecko miałoby... 😉 a jak będzie to się okaże. Ja w ciąży gdy mam nie przespaną noc, wolę położyć się po śniadaniu jeszcze pospać bo później w dzień jest mi ciężko, a drzemka w dzień u mnie jakoś słabo się sprawdza, nie czuje się później najlepiej. Myślę że w razie nie przespanych nocy z synem będę próbowała też tak robić, że jak zaśnie po śniadaniu jeszcze do łóżka. 😁 Ale wszystko okaże się "w praniu"

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    DmG hahaha mój mąż kiedys do syna mowi tak, jak ten mial gorszy dzien i tylko wisial na cycu i nie spał: "daj mamie odpocząć, bo nie będzie sobie dała zrobić ci braciszka" 😂
    Nasz ewidentnie dazy do tego zeby byc jedynakiem 😄

Zulugula, Lalia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Co do spania, z własnego doświadczenia jeszcze nie wiem, ale u mojej siostry było tak że dziewczyny ładnie przesypialy noce prawie od samego początku. Jedna pobudka ok 5 i dalej spać. Do ok 8. A teraz mają 2,5 i 4,5 lat i obie w nocy przychodzą do łóżka rodziców. No niby przychodzą i śpią. Ale wyobraźcie sobie takie spanie we 4, gdzie małe się rozpychają 🤦 także bardzo różnie to bywa. Ja na razie nie myślę o nie przespanych nocach. Nastawiam się że mogę nie spać, że może w dzień nie będę miała czasu ugotować obiad. Nawet ostatnio powiedziałam mamie że nie wiadomo jak będzie może nie będę miała czasu później na gotowanie. A mama stwierdziła że czemu tak mówię że my nie sprawialismy większych problemów to czemu nasze dziecko miałoby... 😉 a jak będzie to się okaże. Ja w ciąży gdy mam nie przespaną noc, wolę położyć się po śniadaniu jeszcze pospać bo później w dzień jest mi ciężko, a drzemka w dzień u mnie jakoś słabo się sprawdza, nie czuje się później najlepiej. Myślę że w razie nie przespanych nocy z synem będę próbowała też tak robić, że jak zaśnie po śniadaniu jeszcze do łóżka. 😁 Ale wszystko okaże się "w praniu"

Ja właśnie się trochę dziwie jak ktoś mówi, że noworodek śpi całą noc. W sensie co z karmieniem? Chyba tez są różne szkoły, żeby budzic na jedzenie lub dac spac do oporu. Druga sprawa co z cyckami, przecież wybuchna jeśli mama kp 😀
    Nasz synek teraz dopiero się powoli sam czasami wybudza w nocy, takto my musielismy i musimy nadal go wybudzac na karmienie co 3h, takto pewnie też by spał całą noc lub po prostu dłużej . Tak nam polozna mowila i w szpitalu tez, tylko położna dala nam ten jeden dlugi set w nocy, i ja juz wtedy mam giga cyca a co dopiero cala noc😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 09:47

💙
    💗
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 Kochana szczere kondolencje, zrozumiałe ze chcesz się odciąć ale pamiętaj ze zawsze ktoś tu bedzie i będziesz mogła wylac każde zale.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, przyjmij kondolencje 😘 dużo siły dla Ciebie i Twojej rodziny w tym trudnym czasie 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ania, ja myślę, że tutaj 99% z nas ma czasami dość, ale nie wszystkie to piszą. Ja osobiście czasami budzę w nocy męża, ze nie daje rady i on mi podaje młodą mimo, że mój bok łóżka styka się z łóżeczkiem. Czasem po prostu nie mam siły wstać i ją podnieść. Są dni, gdzie on wstaje do pracy, a ja płaczę, bo spałam tylko 2h, wtedy on zostaje i pracuje zdalnie. Są dni, gdzie dzwoni, co kupić po pracy, słyszy mój głos i jest w ciągu 10 min w domu, woli dokończyć zdalnie niż zostawić nas zapłakane. Ja z niewyspaniem jeszcze staram sobie dać radę, ale na początku miałam Julki problemy brzuszkowe, gdzie płakała jak szalona i nie wiedziałam jak jej pomóc 😥 To mnie niszczylo, od kiedy stosuje bobotic zamiast esputicon jest niebo a ziemia.
    Ja się nastawiłam, że nie będzie lepiej, że muszę to przetrwać i mam podejscie, że to nie jej wina, że się budzi, że jest głodna, że brzuszek ją boli itp., zamiast złości czuje litość i to jakoś daje mi przetrwać 😊
    Co do męża - tu wsparciem największym jest on, wystarczyło powiedzieć, że Julka będzie jedynaczką istara się trzy razy bardziej niż na początku 😀 Presja na syna go trzyma przy tym 😂

Dmg jak wygladaly te problemy brzuszkowe i jak dawkujesz bobotic? Twoja Julcia je tylko Twoje mleko?
    Ja nie wiem sama juz, maly raz robi kupe bez problemu a raz cisnie po 2h i sie meczy ( i jedna i druga wygladaja podobnie)

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku ale Matylda ma oczka 🥰 kołyska super, my mamy chicco baby hug i tez sie swietnie sprawdza. Nie trzeba wstawac tylko dziecko obniżyć do swojego poziomu 😁
    Aniu sądzę że potrzebujesz raz na jakiś czas więcej godzin snu, może odciagaj mleko w weekend i niech maz jak ma wolne zajmie się cala jedna noc młodym a Ty naładujesz baterie. Ja tak raz zrobiłam i od razu lepiej, a później mlody zaczął spac raz po 5h a reszta srednio od 2do 3h a jak nie pójdę spać jak on ma ta dluzsza fazę snu to śpimy do 11 az bede miala siły wstać xD sądzę że przestraszył się opieki tylko ojca i postanowił spac dłużej 🤣
    My dzis na 11.30 na szczepienie 🙂
    Kubuś dostal od dziadków taka mate, jest super, jeszcze srednio na niej sie bawi ale powoli łapie kontakt z zabawkami

e7c3c986b29d.jpg

Nowastaraczka, Lalia, Annia, Zulugula, kic83, KarolinaMaria, kar_oliv, Inaa89, Ladyo, dmg111, SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mi śmierdzi i to z daleka 😂
    Mi też :P jakby szambo wybiło 🤣

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja właśnie się trochę dziwie jak ktoś mówi, że noworodek śpi całą noc. W sensie co z karmieniem? Chyba tez są różne szkoły, żeby budzic na jedzenie lub dac spac do oporu. Druga sprawa co z cyckami, przecież wybuchna jeśli mama kp 😀
    Nasz synek teraz dopiero się powoli sam czasami wybudza w nocy, takto my musielismy i musimy nadal go wybudzac na karmienie co 3h, takto pewnie też by spał całą noc lub po prostu dłużej . Tak nam polozna mowila i w szpitalu tez, tylko położna dala nam ten jeden dlugi set w nocy, i ja juz wtedy mam giga cyca a co dopiero cala noc😂

Ja nie wybudzałam nigdy na karmienie 🙈
    Lepiej nie dotykać jak miałam potem nie spać 😂
    A tak serio to położna mimo, że mój Olek był wczesniakiem, mówiła, że jak zglodnieje to sam się obudzi, a że przybierał na wadze bardzo dobrze, to nie miałam obaw, że coś mu się stanie ☺️
    A spał sobie tak na noc od 20 do 4, przerwa na turbo szybkie karmienie i spaliśmy potem do 8-9 rano 🙈

Julik, Zulugula, kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My się karmimy co 3h, czyli snu jest jakies 2-2,5h, bo ok godzina schodzi na przebranie +karmienie i chyba ja jestem jakas dziwna ale dla mnie to jest dużo 🙈 w nocy wychodzi pobudka ok 24, 3, 6 lub 23, 2, 5, dla mnie takie sety to złoto. A jak wejdzie jeszcze suseł 😴 po kąpieli , gdzie się trafi jeden dozwolony set 4-5h między karmieniami noo to wtedy juz jest diament😁 może właśnie to kwestia nastawienia. Kilka razy zdarzyło się, że budził się sam co 1,5h w nocy no i to juz nie było takie fajne🤭 A jak ja tez lubie spać tak sypialam zawsze lekko i się dużo budzilam w nocy czyli i tak dużo nie spalam, ale np mój mąż bardzo źle znosi pobudki, teraz już jest lepiej, ale początek to byl dramat, on zawsze noc od deski do deski przesypial i dla niego 5min braku snu w nocy oznaczalo odespanie do poludnia w weekend, także rozumiem.
    Ja też mam podobnie Zulu. Te 3h snu i 3 pobódki w nocy są dla mnie ok, rano nie jestem niewyspana. Mam nadzieje, że dziecko mi się nie zepsuje i będziemy tak funkcjonować bo taki tryb mi.jak narazie odpowiada, pewnie za jakiś czas będę bardziej zmęczona ale aktualnie jest ok. U nas Polcia sama się wybudza po 3h lub odrobinę mniej, ale czasami nastawiam budzik aby mieć pewność gdyby jednak postanowila się nie obudzić.
    W dzień ciężej jest mi kontrolować te karmienia niż w nocy ponieważ w dzień zapominam czasami uruchomić apke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 10:00

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Siostra karmiła wieczorem, później jeszcze pobudki były, ale takie na noc karmienie było ok 12 chodziła spać późno ale dla niej lepiej było położyć się spać po 12 i pospać do tej 4-5 i wtedy zrobić pobudkę na karmienie i jeszcze zdrzemnąć się powiedzmy do 7-8 . Bo w tym czasie dziewczyny spały najdłużej. Wtedy też było spanie bez lampki, wiedziały że jest noc i się śpi. Może nie wyraziłam się jasno. Bo wiadomo że nikt nie trzyma dziecka od kąpieli o 8 do 5 rano głodne żeby sobie pospać. Te pierwsze dni, tygodnie też było wstawanie w nocy częściej, ale myślę że to normalne u każdego dziecka i tego przeskoczyć się nie da. 😉 To tak jak dziewczyny już tu wspominały o tym, że jedna długa przerwa nocna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 10:28

Zulugula lubi tę wiadomość

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wasze dzieci śpią w łóżeczku, czy z wami w łóżku?
    Ja będę chciala,aby spało w łóżeczku, ale ostatnio obejrzałam filmik i już nie wiem sama co o tym myśleć..
    https://www.youtube.com/watch?v=-kX7RVc3Ytg&feature=share

Ania, może u Ciebie właśnie jest ten problem..Ja też jestem typem śpiocha, boję się bardzo jak to będzie, ale nie nastawiam się na sielanke..u nas dodatkowo taki problem, że ja dziecka do łóżka nie wezmę (No jest pochyłe, raz dziecko by się pewnie zsuwało, a dwa to chyba niezdrowe dla niego spać tak pod kątem, a nie na płasko?) , więc nie wiem co zrobię jak nie będzie chcialo spać w łóżeczku, chyba się przeniesiemy do salonu, albo kupię sofe rozkładana do pokoju dziecka 🤔

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
‹‹ 2510 2511 2512 2513 2514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ