Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Do kompletu możesz kupić
https://allegro.pl/oferta/termometr-xiaomi-mi-monitor-2-higrometr-bluetooth-9811501629?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Julik lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
suzi1994 wrote:I to na cycku tak miałaś ?;o Że spał od 20 do 4 ? Kurde ale Ci się trafił egzemplarz
ja mojego tak chwale ale wstawał z 2-3 razy w nocy na karmienie
Julik, Nikaa92, Lalia, Annia, dmg111, Karenira, kic83, Suszarka, Marti29 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ania81 wrote:Moja ciocia zmarla dzis w nocy, odcinam sie na jakis czas od forum, bo chce choc by wirtualnie byc jak najwiecej z rodzina.
Trzymaj ie sie dziewczynyBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Meggi110818 wrote:Do kompletu możesz kupić
https://allegro.pl/oferta/termometr-xiaomi-mi-monitor-2-higrometr-bluetooth-9811501629?utm_medium=app_share&utm_source=facebook30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Julik wrote:Meggi sprawdzilas już go? Działa bez zarzutu? Wygląda spoko więc jeśli sprawdzony to zamówię od razu 2 sztuki 😛
Mamy już z jakieś pół roku, w każdym pokoju. Mąż ma bzika na punkcie pierdółek... 🤷
My mamy zamawiane Aliexpres, jakieś kody i cenowo lepiej niż Allegro, ale nie pamiętam , 3 sztuki. Jedna w salonie, jedna w sypialni i jedna w pokoju Młodej będzie.O ❤️
Z ❤️ -
Iryska wrote:Mi też wmawiają że te jego nocne stękania to od mojej diety. Tylko że ja nie jem żadnych cudów, normalne rzeczy... Zresztą każdy jest nagle ekspertem od dzieci i wtrąca swoje cztery grosze, jeden gada, że od mojej diety, drugi że od mieszanego jedzenia ( mimo że już nie daje sztucznego), trzeci że mu zimno i stęka, kolejny że mu gorąco i stęka z gorąca🤦
W punkt... kazdy wie od czego co sie dzieje, tyle ze to ja z małym spedzam 24h i sama nie wiem a bym chciala wiedziec co powoduje problemy. Zresztą lekarze nie maja zadnej rady to co maja mieć wszyscy dookoła...
Niestety, psychicznie dla mnie nieraz ciezko slyszec po raz kolejny ze maly placze bo pewnie ja cos zjadłam 🤬
Dodam, ze mleka modyfikowanego nigdy nikt nie podejrzewał ze moze jest winny...dmg111 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, z mojego spontanicznego porodu chyba nic nie będzie 😂 bo lekarz uprzedzał, że bliżej porodu dziecko może się mniej ruszać, a mój syn tak wariuje, że jedyna pozycja w jakiej daje mi żyć to jak stoję 😂 i to tak ładuje tymi małymi łapkami jakby na orbitreku zasuwał 😂
Julik, Nowastaraczka, Belie lubią tę wiadomość
-
Suzi, nad ranem biorę go do siebie ale nie zawsze to skutkuje. Nie lubię z nim spać, bo śpie spięta i ile można spac na jednym boku (jestem jakby barierą łóżka, on jest w środku). Teraz odespałam 2.5 godziny bo mąż go zabawiał.
Dziewczyny nie dajcie sobie wmówić, że jest dieta matki karmiącej. Dopóki nie ma alergii to macie jeść wszystko. A produkty bez laktozy nie mają sensu, bo w mleku kobiecym ZAWSZE będzie laktoza, a uczula białko mleka krowiego a nie laktoza. No chyba, że wy nie tolerujecie laktozy. Ja mam dietę dlatego, że pojawiła się krew w kupie i w sumie do dzisiaj nie ma pewności czy to alergia/reakcja na szczepienie na rotawirusa/jakaś infekcja wirusowa, która przeszedł.Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi110818 wrote:Mamy już z jakieś pół roku, w każdym pokoju. Mąż ma bzika na punkcie pierdółek... 🤷
My mamy zamawiane Aliexpres, jakieś kody i cenowo lepiej niż Allegro, ale nie pamiętam , 3 sztuki. Jedna w salonie, jedna w sypialni i jedna w pokoju Młodej będzie.Meggi110818 lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
-
Lalia wrote:Dziewczyny, z mojego spontanicznego porodu chyba nic nie będzie 😂 bo lekarz uprzedzał, że bliżej porodu dziecko może się mniej ruszać, a mój syn tak wariuje, że jedyna pozycja w jakiej daje mi żyć to jak stoję 😂 i to tak ładuje tymi małymi łapkami jakby na orbitreku zasuwał 😂
Moja tak samo, ale mam wrażenie że się trochę ruchy zmieniły, wcześniej były takie bardziej agresywne, jakby mocne wykopy. Teraz to takie rozpychanie albo gmyranie. Ale ja je lubię, może mnie cały czas tak tykać, wtedy chociaż się nie denerwuje 😁Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dmg dziękuję 😍♥️
Meggi, ja też lubię ruchy mojego malucha, bo wiem, że wszystko dobrze, ale mój to mały karateka, wali takie kopniaki, albo tak się przeciąga, że mój brzuch z pięknej piłeczki zmienia się w żywy twór o nieokreślonym kształcie 😂💙dmg111 lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:W punkt... kazdy wie od czego co sie dzieje, tyle ze to ja z małym spedzam 24h i sama nie wiem a bym chciala wiedziec co powoduje problemy. Zresztą lekarze nie maja zadnej rady to co maja mieć wszyscy dookoła...
Niestety, psychicznie dla mnie nieraz ciezko slyszec po raz kolejny ze maly placze bo pewnie ja cos zjadłam 🤬
Dodam, ze mleka modyfikowanego nigdy nikt nie podejrzewał ze moze jest winny...
A "złote rady" to niestety codzienność. Też tego nie lubię.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Chce zamówić ta zawieszkę drewniana na Ali do smoczka z imieniem, czy trafilyscie na taką z polskimi znakami?30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
-
Lalia wrote:Dmg dziękuję 😍♥️
Meggi, ja też lubię ruchy mojego malucha, bo wiem, że wszystko dobrze, ale mój to mały karateka, wali takie kopniaki, albo tak się przeciąga, że mój brzuch z pięknej piłeczki zmienia się w żywy twór o nieokreślonym kształcie 😂💙
Był okres że takie bolesne kopy dostawałam, albo jakieś wypychanie w pachwinę ze zdarzyło mi się krzyknąć😁. Teraz chyba nie ma miejsca żeby się rozpędzić 😁Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Julik wrote:Anetka ale Polcia jest słodka. 🥰 Też nie wiem co mogłabym chcieć dla synka. Ostatnio jak byłam w sklepie z siostrą nie kazała mi kupować, stwierdziła że ja wszystko sama kupuje, a one później nie będą wiedziały co mi kupić. 🤦 Nie wstawiałaś nam zdjęcia różowego kokonu? 🤔 Może to było tylko przykładowe... Jaka długość ma wewnątrz wasz kokon?
Zmierzę później ile ma w środku i Ci napiszę.
Julik lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, z mojego spontanicznego porodu chyba nic nie będzie 😂 bo lekarz uprzedzał, że bliżej porodu dziecko może się mniej ruszać, a mój syn tak wariuje, że jedyna pozycja w jakiej daje mi żyć to jak stoję 😂 i to tak ładuje tymi małymi łapkami jakby na orbitreku zasuwał 😂
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Anetka, Polcia to taki cukiereczek ♥️🤭
Co do prezentów, to Ci mogę napisać z tego co ja prosiłam, albo ktoś nam zaproponował /kupił :
-wyderka fisher price lub inny szumiś
-mata edukacyjna z pałąkiem z zabawkami (taka miękka)
-mata piankowa (puzzle, składana lub zwijana)
-kosz na zużyte pieluchy
-niania elektroniczna
-lusterko do samochodu do fotelika
-chusta do noszenia malucha
-karuzela do łóżeczka
-leżaczek bujaczek
-zabawki zawieszki (do wózka/fotelika) są różne: sensoryczne, z pozytywką kontrastowe itd.
-jeśli dużo podróżujecie, to moja przyjaciółka dostała wypasioną torbę przewijak, była z tym u nas i sztosik, twierdzi że jak jadą gdzieś na weekend to jest w stanie spakować tam wszystko co potrzebne dla dziecka i dodatkowo ma super miejsce do przewijania córeczki, nie wiem czy to konkretnie to, ale bardzo podobne
https://allegro.pl/oferta/4w1-przewijak-turystyczny-skladany-torba-lozeczko-8718608439
Tajka, my mamy muuvo quick 2.0, ale nie mogę Ci powiedzieć czy polecamy czy nie, bo jeszcze nie użytkujemy 😅
Z plusów :
-mega łatwo się składa i rozkłada i zajmuje mało miejsca
-można wybrać rozmiar gondoli
-jest lekki
-ma spacerówkę rozkładaną na płasko
-zarówno gondola jak i spacerówka są dobrze zabudowane i oslaniaja przed wiatrem
-ma torbę i gadżety w zestawie
-baaardzo łatwo się go prowadzi, super zwrotny
-regulowana rączka
Z minusów:
-dość trudny dostęp do kosza
-kosz tylko do 3 kg
-moja teściowa twierdzi, że mimo że mamy gondole XXL, to jest ona długa, ale za to wąska
-malutka torba
-przy gondoli xxl torba opiera się na gondoli
A ogólnie wybierając wózek, to ja się skupiałam na:
-waga: bo jest ogromna różnica czy wózek waży 12 czy 15 kg jeśli musisz go nieść po schodach i to z dzieckiem, które będzie się robiło coraz cięższe
-rozmiar gondoli: nasz bobas będzie jeździł w gondoli przez zimniejsze miesiące, więc zależało mi żeby mieścił się na długość
-rodzaj kół (pompowane, żelowe, piankowe): pompowane są super w teren, ale jak je przebijesz to trzeba zmieniać, piankowe są lekkie ale ta pianka się urabia, ja się zdecydowałam na żelowe bo nie są mega ciężkie a nadadzą się też w teren
-buda w gondoli: żeby miała i wentylację na lato i możliwość poszerzenia żeby chronić przed wiatrem
-któryś wózek, chyba anex ma jeszcze wentylację w gondoli i to też super na lato
-sposób składania: my oglądaliśmy 3 wózki i w jednym łatwo się składał ale z rozłożeniem była masakra bo się zacinał, w drugim znowu mega ciężko było złożyć bo trzeba było jakoś tak trzaskać rączką dziwnie, a mi bardzo zależało żebym składała i rozkładała go sama bez problemu i szybko
-to ile zajmuje miejsca po złożeniu, żeby się mieścił w bagażniku
-regulowana wysokość rączki: ponoć teleskopowa jest lepsza niż łamana, u nas mężem różnica wzrostu jest bardzo duża i już teraz jak nawet jeździmy dla frajdy po pokoju to każde ustawia rączkę na innej wysokości
-rodzaj gondoli: kubełkowa czy tradycyjna, w tradycyjnej ponoć lepszy przepływ powietrza
-rodzaj spacerówki: rozkładana na płasko lub kubełkowa- do kubełkowej można przesadzić dziecko które już SAMODZIELNIE siedzi, a z doświadczenia znajomych prawie każdy przesadzał do spacerówki w wieku nawet 5 miesięcy, bo dziecko więcej widzi, tylko wiadomo, wtedy MUSI być spacerówka rozkładana na płasko, no i niezależnie czy dziecko samo siedzi czy nie, to w kubełkowej ma dużo gorszą pozycję do spania
-to czy spacerówka jest dobrze obudowana i chroni przed wiatrem
-waga spacerówki: spacerówkę jednak używa się duuużo dłużej i z o wiele większym dzieckiem i częściej się podróżuje
-możliwość złożenia spacerówki razem ze stelażem: niektóre spacerówki składają się tylko przodem do kierunku jazdy, a niektóre w obie strony
-dostęp do kosza, czy jest duży czy mały, czy jest zasuwany czy otwarty
-amortyzacja: ważna w zależności od tego czy będziesz jeździć tylko po chodniku i sklepie, czy też po trawie, czy ścieżkach polnych lub leśnych
-niektórzy zwracają uwagę na podnóżek w spacerówce, żeby był odpowiedni też dla większego dziecka i mu nie zwisały nóżki
Z takich technicznych spraw, to chyba tyle 😅 kiedyś przeczytałam, że nie ma wózka idealnego, bo każdy z nas zwraca uwagę na co innego i ma inne oczekiwania 😉
Edit : i czy w zestawie jest torba i gadżety, bo jak przyjdzie dokupić torbę, moskitierę, folię przeciwdeszczową itd to koszty rosną
Ekstra jest ten przewijak turystyczny!Lalia lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Do kompletu możesz kupić
https://allegro.pl/oferta/termometr-xiaomi-mi-monitor-2-higrometr-bluetooth-9811501629?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Lalia, ja bym chustę wyrzuciła z listy prezentów. To jedyna rzecz która im więcej używana tym lepsza i lepiej odkupić od kogoś niż kupować nowąMeggi110818 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔