Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Julik - ja bardzo chętnie ale dopiero w czwartek 😂 masz jeszcze jakąś wizytę?30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Hej dziewczyny mam takie pytanie czy u was teście też nie pytają czy coś potrzebujecie albo co byśmy chcieli żeby kupili do małego na powitanie?
Moja mama i siostra mi bardzo dużo pomagają i ogólnie zapytają czy coś potrzeba czy to mamy lub tamto co mogą kupić itp. Za to moja teściowa nie zapytała mnie o nic z takich rzeczy. Myślałam że jakoś bardziej sie zainteresują czy coś skoro to ich pierwszy wnuk.. Jakoś tak mi dziwnie bo jednak wolałabym żeby zapytali czy czegoś nie potrzebujemy niż kupowali zbędne rzeczy. Jak np dostała moja teściowa od koleżanki ciuszki tyle tylko że te ciuszki większość na dziewczynkę i rozmiary na roczne dziecko i mi je przywiozła 🤦♀️ wiem że nie powinnam tak myśleć i mówić ale jakoś tak mi dziwnie z tym że zero jakiegokolwiek zainteresowania w tej kwestii trochę myślałam że to będzie inaczej wyglądać z ich strony.
Oni wiedzieli że my staraliśmy sie o te maleństwo że się leczyliśmy kiedy się dowiedzieli że sie udało niby sie cieszyli ale po jakimś czasie teściowa do mnie wywaliła z tekstem nie wiem czy celowo czy nie pomyślała ze tak bardzo by chciała żeby jej córka(siostra mojego męża) też miała dzieciaczka i tak ciagle nawiązywała do tego. Eh czasami wydaje mi sie że bardziej mój teściu się interesuję..
NIE CYTYUJCIE PÓŹNIEJ USUNĘWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 21:21
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Lalia wrote:Julik, ja też chętna do pary, ale najlepiej w niedzielę 😁 ewentualnie w sobotę po południu, bo chcę te pierniki upiec 😂
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
-
Lalia piękna ta chusta
Mam do Ciebie pytanie, przeglądałam wątek od początku i zwróciłam uwagę, że zamawiałaś spódnice z Selfieroom. Jak się sprawdzały przy większym brzuszku? Miałaś może od nich też jakąś sukienkę z tych dzianinowych? Wpadły mi w okoLalia lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Julik, pewnie zrobią Ci ktg i puszczą do domu, ewentualnie ktoś zrobi Ci badanie ginekologiczne i USG. Nie będą wywoływać wcześniej niż po tygodniu od terminu jak nic nie będzie się działo
ale może jeszcze dziecko się zdecyduje wydostać samo.
Nadzieja, u nas moi rodzice dali nam 1000zł "na łóżeczko", tak naprawdę z tej kasy kupiliśmy i łóżeczko z materacem, i przewijak, i rzeczy z apteki i kilka innych drobiazgów, bo to była spora kwota. Kupili też jakieś pojedyncze ubranka (wiem że mają też schowane coś żeby nam dać po porodzie), mama kupiła mi biustonosz do karmienia, ręczniki z kapturkiem dla dzidzi, jakieś pierdoły w stylu klapki do szpitala itd. Powiem szczerze że dokładali mi się też do części wizyt ginekologicznych i momentami było mi głupio brać od nich kasę, ale skoro chcą pomagać i stać ich na to to czemu nie? Tylko że my z rodzicami moimi mieszkamy pod jednym dachem.
Odnośnie teściów, nie dostaliśmy od nich nic, ale ja nie liczyłam na nic. Teściowa mnie pytała ostatnio jakich pieluszek zamierzamy używać, więc pewnie będzie chciała nam kupić. Jak bratu męża urodziło się dziecko to wspomniał że chcieliby bazę do fotelika, i teściowa się zaoferowała że kupi im i nam, ale ostatecznie nie chcieli tej bazy więc nie wiem czy dostali kasę czy nic. Ale moi tesciowie to są fajni ludzie, mama męża do mnie dzwoni (nie jakoś nachalnie tylko tak z troską), pyta jak się czuję, naprawdę mam z jej strony wiele wsparcia. Wiem że się bardzo cieszy z wnuczki bo sama miała trzech synów. I to mnie cieszy znacznie bardziej niż jakieś drogie prezenty.
Wiele zależy od tego jakie są zwyczaje w danej rodzinie i do czego ludzie są przyzwyczajeni. Jak ogólnie zimne ryby to nie ma co się spodziewać serdeczności.
A z trzeciej strony to powiem Wam że ja nie umiem przyjmować prezentów. W sensie zawsze mam wyrzuty sumienia, że ktoś wydał na mnie kasę itd. Wiem że moja siostra ma dla Igi worek nowiutkich ubrań, które dostaniemy jak się urodzi, ostatnio nam przywiozła też komplet z Zary i czapkę. A mnie za każdym razem jest głupio to przyjmować. Mimo że wiem że ja stać. Tak samo jak mama mi czasem daje coś "na nową sukienkę". Wiem nawet dlaczego się tak dzieje, pamiętam sytuację z dzieciństwa która na to wpłynęła 🙈 w każdym razie niby to pierdoła ale w życiu uciążliwa. To samo się tyczy wydawania kasy na siebie. A sama uwielbiam robić prezenty, zawsze są dokładnie przemyślane, ładnie zapakowane i na wypasie.KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nadzieja, a teściowa nie jest przesądna? Wiesz, tamto pokolenie czasem myśli, żeby nie zapeszać itd. Moze po porodzie się rozkręcą. U mnie i rodzice i teściowie nie kupili nam jeszcze nic konkretnego. Moi coś gadali o wózku, ale moja mama chciała trochę wymusić, żeby zebrać się z teściami, ale ja nie chciałam nic na teściach wymuszać. Z mamą ustaliłam, że po porodzie będziemy rozmawiać o prezentach. Teściowie bardzo się interesują moim stanem, do prezentów raczej wyrywni nie są, za to lubią skomentować to co kupiliśmy ;P tylko, że covid dał mocno w kość ich firmie i nie będę rozczarowana jak nic nie dostaniemy. Jedynie babcia mojego narzeczonego zasiliła nasze konto, kupiliśmy za to wózek, fotelik, łóżeczko itp. Ale o tym nikt nie wie, że dała nam kasę. Ja mam parę rzeczy na liście, których jeszcze nie kupiłam, a jak zapytają po porodzie czy coś chcemy to wtedy zaproponuję (np. właśnie mata, jakieś zabawki edukacyjne, książeczki, szumiś). Najbardziej boję się zalewu niepotrzebnych rzeczy. Popatrz na to tak, że z drugiej strony nigdy Ci nie wypomną, że coś Ci dali, nie skomentują, że zapłacili za wozek, ktory im się nie podoba itd. Ale rozumiem, że czujesz się z tym źle, bo fajnie czuć, że Twoje nienarodzone dziecko jest dla dziadków ważne.
A jeszcze dodam, że mi rodzice bardzo pomogli przy kupnie mieszkania i ja bym nie chciała żeby dawali mi teraz jakieś drogie rzeczy. Ale pewnie skończy się tak, że dostaniemy większą kasę na chrzciny tak, żeby zwrócili się nam goście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 21:41
🦄 2021 r. -
Suszarko dawanie prezentów sprawia równie wiele radości co ich przyjmowanie. Pomyśl sobie że jak dajesz coś komuś to nie cieszysz się jak tej osobie się podoba? Przecież siostra czy mama chce sprawić ci radość i cieszy się że kupiła Igusi coś ładnego. Trzeba się cieszyć że tyle radości sprawiaja jej narodziny twojej córeczki. 🙂
Tak samo jak daje coś tobie. Ty jesteś tak samo ważna jak inni i sobie też trzeba robić dobrze. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 21:56
-
Super ze wizyty udane.
Angi Twoj malutki cud ślicznie wygląda na usg. W ogóle każde usg czy 2d czy 3d jest świetne bo widac z każdym kolejnym tygodniem jak rozwija się ta mała istotka 💕💕.
Ounai pamiętam ze Ty bierzesz tabletki anty. Jedno skladnikowe. Jakie to są? I czy mialas jakieś plamienia w pierwszym tygodniu ich stosowania?Angie1985 lubi tę wiadomość
-
Mnie nie pytała ani mama ani teściowa. Nie stać ich i dostaliśmy jakieś drobnostki, tak samo przy pierwszym jak i przy drugim dziecku. Potem jak się urodzili to albo babcie jakaś kasę dały albo jakieś ciuszki. Wesele też robiłam za swoje, bo ani mojej mamy ani teściowej nie było stać żeby nam dołożyć. Potem teściowa wzięła kredyt którym opłaciła busa, którym jej siostry przyjechały na wesele, a moja mama dala nam kasę jak sprzedała nieruchomość - poszło na wykończenie mieszkania. Teraz babcie są jeszcze biedniejsze, więc nie dostajemy nic. Powiem szczerze, że mi to nie przeszkadza w ogóle. Nawet nigdy nie pomyślałam że miałyby dać na wózek czy coś w tym stylu. Decydując się na dziecko miałam przekalkulowane czy mnie stać. To ja zdecydowałam się powiększyć rodzinę i to moje wydatki, tak samo jak zdecydowałam się ją założyć i nie jest obowiązkiem rodziców, żeby opłacić dzieciom wesele. I moja mama i teściowa już kupowały wózki czy łóżeczka dla swoich dzieci i teraz nie muszą się dokładać. Na przykład ja najbardziej to się cieszę, jak moja mama przyjeżdża i przywozi pączki serowe dla syna. Bo on je uwielbia, ale schodzą z cukierni i Lidla przed południem. A my z Martą wychodzimy na spacer po południu. Więc jak babcia przywozi wnukowi to jest radość jak nie wiem, a my nie musimy kombinować jak je dostać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 23:54
KarolinaMaria, Suszarka, Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Julik, polubiłam za pierniki 😘 w sumie jak nie masz żadnych chorób towarzyszących, to może tylko w szpitalu zrobią Ci to KTG i wypuszcza, bo spokojnie chyba można chodzić w ciąży do 41+0 🤔
Nadzieja, moi rodzice dzwonią i pytają co kupić (nawet w trakcie zakupów) albo oddają mi pieniądze jak coś kupiłam małemu, w tym jest niania elektroniczna, kosz na pieluchy, ubranka, zawieszka i pudełko na smoczek, jakaś mata sensoryczna na wodę itd.
Moi teściowie, a raczej teściowa, na początku szalała strasznie, nie tylko kupowała dużo rzeczy, ale wręcz jakby chciała skompletować wyprawkę za nas ale w swoim guście. I o ile na początku to były drobiazgi jak ubranka, kocyk, jakieś pieluszki, tak potem zaczęła coś mówić o dostawce, bujaczku, macie i to takich które ona sobie upatrzyła. I to nie były wcale tanie rzeczy, tylko takie typowo gadzieciarskie, a moim zdaniem totalnie zbędne. Kupowała też dużo bzdur jak jakieś pluszaki, zabawki itd. W końcu wprost jej powiedziałam, że to jej wnuk i jej pieniądze, ale jak ma wydawać tyle na rzeczy których ja wiem że nie potrzebuję albo nie chcę, to wolałabym żeby kupiła coś co wiemy że się sprawdzi. I trochę kręciła nosem, ale w końcu kupiła nam mate skip hop i bujaczek babybjorn które ja wybrałam, zamiast jakiś kolorowych mat, bujaczków, poduszeczek, kocyczków i zabaweczek które były więcej warte niż te dwie rzeczy. Jak zobaczyła jak bardzo się z tego ucieszyliśmy, to jej foszek przeszedł 😅
Karenira, ja ostatni raz tą spódnice z selfieroom miałam na sobie w 25 tc i była spoko, i nieźle wyglądała i była dobra na długość, ale myślę, że na jeszcze większy brzuszek nie bardzo by się sprawdziła, bo by się bardzo podciągała. Ja miałam 3 kolory i we wszystkich byłam bardzo zadowolona mam nadzieję że po ciąży na tyle wrócę do formy że będę je mogła nadal nosić 👌
Edit : Karenira, niestety nie mam lepszych zdjęć dla porównania. W tym 15 tc spódnica była w kolano, może ciut poniżej. W 25 tc tuż nad kolanem
Nie cytujcie proszęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:19
Karenira, Julik, dmg111, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Nikaa92 wrote:Super ze wizyty udane.
Angi Twoj malutki cud ślicznie wygląda na usg. W ogóle każde usg czy 2d czy 3d jest świetne bo widac z każdym kolejnym tygodniem jak rozwija się ta mała istotka 💕💕.
Ounai pamiętam ze Ty bierzesz tabletki anty. Jedno skladnikowe. Jakie to są? I czy mialas jakieś plamienia w pierwszym tygodniu ich stosowania?Nikaa92 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ja oszaleję z tymi roletami. Poszłam tam dzisiaj oddać próbnik i mówię Pani, że zostawiamy te co wybraliśmy na początku i poczekamy do tego 11 stycznia. A Pani nagle mówi że to nie ma być 11 stycznia tylko w sumie 5 tydzień roku, czyli luty. No wkurzyłam się, bo już 900zl zadatku im zostawiliśmy i miało być 3 tygodnie a nie 10. Wzięłam jeż cze jakiś tam drugi próbnik, wybraliśmy z mężem niby inny kolor bo po prostu nie chce mi się już szukać innych firm, umawiać się na pomiar, wybierać kolor itd. Ale jeśli tego nie będzie to zrezygnujemy no bo bez jaj, ile można czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:14
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Nadzieja moja teściowa też przez długi czas słabo się interesowała, jakieś dziwny teksty czasami nawet słyszałam. teraz już się bardziej interesuje, zaczęła bardziej gdy było widać już mocno ciążę. 🤷
Karenina ja mam podobną z Ali za dwie dyszki, myślałam że nie wejde w nią bo przyszła dość późno, ale w niedzielę nawet w niej byłam. 🙂
18,22 zł 18%OFF | Jesienno-zimowa obcisła spódnica damska rozciągliwa spódnica z rozcięciem do połowy łydki wąskie spódnice ołówkowe dla kobiet spódnica z dzianiny damskiej
https://a.aliexpress.com/_mtPmn7L
Suszarko też tak myślę że to miałoby jedynie sens, z resztą gin też mi powiedziała że zależy albo każą przyjść za 2 dni na ktg znowu albo za 5. Okaże się.
Ale obawiam się że coś jednak będzie na rzeczy i zostanę na weekend. Tak czy inaczej torbę że sobą już biorę. Może urodzę przed i nie doczekam piątku. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:30
Karenira lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
-
Ania, pięknie to napisałaś, aż się wzruszyłam 🥰
Dziewczyny, który pakiet byście brały z sesji noworodkowej?
Mini, 380zł, 10 zdjęć + odbitki 10x15
Maxi, 500zł, 15 zdjęć + odbitki 15x21 + fotoobraz na płótnie 30x40
Bardziej się skłaniam do tego droższego bo różnica nie jest jakaś drastyczna, ale jestem ciekawa Waszej opinii. Babeczka robiła zdjęcia na moim panieńskim ale specjalizuje się w fotografii noworodkowej. Studio ma 100m od mojego domu. Napisała mi jeszcze że zawsze wykonuje więcej zdjęć niż jest w pakiecie, w tym kilka ujęć rodzinnych, i wysyła do wyboru.
Edit: jest jeszcze jakiś pakiet VIP za 850zł ale po pierwsze to już strasznie dużo kasy a po drugie jest tam sporo gadżetów które są raczej zbędne :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:41
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ani przy pierwszym synku ani teraz przy córce rodzice nie kupowali nam wyprawki .. tak jak słyszę ze dokładają się np do wózka ze to wręcz tradycja .. No u mnie nie było tego ..przy pierwszej ciąży dostałam łóżeczko dostawne chicco ale to od mojej chrzestnej .. a teraz do wózka dołożył nam się dziadek męża ale to już jak kupiliśmy i się tego nie spodziewaliśmy .. moi rodzice pomagają sporo ale bardziej ze zostaną z dzieckiem jak trzeba nam gdzieś pojechać np albo podrzuca zakupy jak poproszę itd teściowie teraz już lepiej niż przy pierwszej ciąży ale bez rewelacji .. teraz jak teraz , bez problemu mogliśmy sobie na ten wózek pozwolić jaki chcieliśmy i w ogóle .. przy synku zarabiałam sporo mniej , mąż także i wtedy pomoc materialna przydałaby się teściowa kupiła czasem jakieś pampersy czy coś .. ale nie dostaliśmy żadnych takich droższych rzeczyDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Suszarka wrote:Ania, pięknie to napisałaś, aż się wzruszyłam 🥰
Bardziej się skłaniam do tego droższego bo różnica nie jest jakaś drastyczna, ale jestem ciekawa Waszej opinii. Babeczka robiła zdjęcia na moim panieńskim ale specjalizuje się w fotografii noworodkowej. Studio ma 100m od mojego domu. Napisała mi jeszcze że zawsze wykonuje więcej zdjęć niż jest w pakiecie, w tym kilka ujęć rodzinnych, i wysyła do wyboru.
Edit: jest jeszcze jakiś pakiet VIP za 850zł ale po pierwsze to już strasznie dużo kasy a po drugie jest tam sporo gadżetów które są raczej zbędne :p
Tak teraz pomyślałam, nie mamy prezentów jeszcze dla rodziców i teściów, moze zrobilibyśmy taka sesję i podarowali obraz ze zdjęciem wnuczka. 🤔
Chociaż bardziej myślałam żeby wziąć fotografa na chrzciny i wtedy zrobić ładne profesjonalne zdjęcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:54
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
-
Suszarka wrote:Ania, pięknie to napisałaś, aż się wzruszyłam 🥰
Edit: jest jeszcze jakiś pakiet VIP za 850zł ale po pierwsze to już strasznie dużo kasy a po drugie jest tam sporo gadżetów które są raczej zbędne :p
To zależy czy zależy Ci na tym płótnie
Bo 10 zdj to zupełnie wystarczająco dlatego ze one wszystkie i tak będą do siebie podobne
Edit u nas na świątecznej mamy zdjęcia ze mną i synem, samego syna , i rodzinne i uważam ze 10 to wystaczająca ilość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:52
Ounai lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
A w ogóle, to mój mąż za tydzień zaczyna urlop i wraca do pracy dopiero w 2 tyg stycznia. My się chyba pozabijamy jak spędzimy aż tyle czasu razem 😂 I na pewno nie przerwie tego urlopu bo mu wczasy pod grusza przepadną
A w ogóle to polecam Wam najprostszą wanienke do kapania informacji żeby była duża. Mieliśmy tą chicco i umęczyłam się strasznie bo była profilowana jakoś dziwnie i nijak nie dało się ułożyć małej. Wkurzyłam się i kazałam mężowi przywieźć najprostszą wanienke po starszym. Mała tak się cieszy, że po każdej kąpieli mamy całą podłogę mokra. Pralkę i szafki też. Leję mniej wody i ją kładę, nie muszę podtrzymywać głowy, potem trochę na brzuch i dzisiaj patrzę a ona zachwycona zjada pianę 😂 3 razy musiałam jej ciepłej wody dolewać tyle było radościNikaa92, Karenira, Lalia, Angie1985, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔