Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, a ostatnio oglądałam jakiś live z doradcą chustonoszenia i padło tam coś o "micie używanej chusty", tylko nie wiem o co dokładnie chodziło i muszę doczytać 😂
Dziewczyny, czy pamiętacie jakie badania brałyście do szpitala??
Na pewno:
-karta ciąży
-grupa krwi
-wynik GBS
A dodatkowo :
-ostatnia morfologia i mocz??
-wynik hbs?? Wydaje mi się, że położna o tym mówiła... Ale to ten z badań z pierwszego trymestru czy trzeba powtórzyć przed porodem?
-zakaźne, czyli HIV i Kiła, też te z pierwszego trymestru, czy z trzeciego czy wcale?? -
Miałam dziś kontrolę. Moja córka uparciuch głową ciągle w górę dostałam wstępne skierowanie na cc. Strasznie się nastawiałam na Sn. Ale cóż zrobić jak dziecko nie współpracuje
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Uff nadrobiłam!
Jestem ostatnim frajerem, dzisiaj rano wstałam i myślę sobie a, zrobię pierniczki, zejdzie mi może z dwie godziny; później skończę szykować mężowi urodzinowe ciasto do pracy, trochę posprzątam sobie górę, przygotuję obiad, uszykuję ciasto na drugie pierniczki (choinkowe), w międzyczasie porozmawiam z fotografką o sesji noworodkowej. Skończyło się na tym, że z piernikami zeszło mi od 10:30 do 15. Resztką sił zrobiłam obiad i padłam spać na ponad godzinę 🙈 no i wiem już co i jak z ewentualną sesją i muszę przemyśleć czy będziemy się decydować.
Co do prezentów dla Maluszka to właśnie na pewno będę chciała szumisia, może jakiś komplet do wózka (podusia i kocyk) chociaż nie mam pewności czy moja siostra już nam nie kupiła 🙈 piankowe puzzle, książeczki kontrastowe, pieluszki i chusteczki to wiem że zawsze są potrzebne w dużej ilościi zobaczymy po narodzinach córci co jeszcze się nam wymyśli.
Tajka, mnie się podobał wózek Espiro Next 2.0, Muuvo Quick oraz Slick, myśleliśmy też nad Cybexem Baliosem ale mąż jest wysoki a ten wózek dość niski więc odpadł. Ostatecznie kupiliśmy Easy Go Optimo Air, daliśmy 1250zł, a torbę dokupilam na Allegro za chyba 100zł
Lalia a na stronie szpitala nie masz.listy badań? U mnie niby jest, i i tak biorę wszystko w segregatorze, ale tak sobie myślę że lekarz i tak wpisuje wyniki w kartę ciąży 🤔 ja morfologii ani kiły teraz nie powtarzałam. Podejrzewam że morfo i tak przy przyjęciu robią każdemu 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 17:57
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
SolAngelica wrote:Miałam dziś kontrolę. Moja córka uparciuch głową ciągle w górę dostałam wstępne skierowanie na cc. Strasznie się nastawiałam na Sn. Ale cóż zrobić jak dziecko nie współpracuje
Sol, jeszcze nic straconego, kręć tyłeczkiem, chodź na czworaka, dziewczyny tutaj wkładały sobie też głośnik w majtki 😏 nawet jak się nie uda to masz czas, by wybrać szpital, przygotować się mentalnie itd. Na kiedy masz skierowanie? Masz się zgłosić jak się zacznie, czy w jakimś konkretnym tygodniu? Ile waży Eliza? Ja ma wizytę w piątek i jestem ciekawa wagi mojej małej. Dziś spotkałam się z położną, z którą mam rodzić i mówiła, że mam mały brzuch... mówiła to miło, bardziej w kontekście, że biodra spoko, dziecko nie za duże to damy radę. A mi się już z tylu głowy jakieś lęki o hipotrofię włączają 🙄'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Belie, Ounai, kar_oliv, SzalonaOna, Lalia, Nikaa92, Annia, Iryska, Suszarka, Karenira, kic83, Inaa89, Julik, Tajka, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Sol, jeszcze nic straconego, kręć tyłeczkiem, chodź na czworaka, dziewczyny tutaj wkładały sobie też głośnik w majtki 😏 nawet jak się nie uda to masz czas, by wybrać szpital, przygotować się mentalnie itd. Na kiedy masz skierowanie? Masz się zgłosić jak się zacznie, czy w jakimś konkretnym tygodniu? Ile waży Eliza? Ja ma wizytę w piątek i jestem ciekawa wagi mojej małej. Dziś spotkałam się z położną, z którą mam rodzić i mówiła, że mam mały brzuch... mówiła to miło, bardziej w kontekście, że biodra spoko, dziecko nie za duże to damy radę. A mi się już z tylu głowy jakieś lęki o hipotrofię włączają 🙄
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Lalia wrote:Ounai, a ostatnio oglądałam jakiś live z doradcą chustonoszenia i padło tam coś o "micie używanej chusty", tylko nie wiem o co dokładnie chodziło i muszę doczytać 😂
Na pewno:
-karta ciąży
-grupa krwi
-wynik GBS
A dodatkowo :
-wynik hbs?? Wydaje mi się, że położna o tym mówiła... Ale to ten z badań z pierwszego trymestru czy trzeba powtórzyć przed porodem?
-zakaźne, czyli HIV i Kiła, też te z pierwszego trymestru, czy z trzeciego czy wcale??
Mnie w szpitalu pytali nawet o prenatalne, ale nie było problemu bo ja wzięłam po prostu wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 18:42
Annia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź 😘 też biorę cały segregator, chciałam sobie tylko przygotować te, co na pewno będą chcieli od ręki 😉 no i powtórzyć jakieś, jeśli trzeba😅
Ounai, dzięki za info o chuście👌 nam moja przyjaciółka kupiła nową z lenny lamb za miliony monet, ale jest taka piękna 🤭💙 po porodzie umowie się z doradcą i ogarniemy sprawę 💪 -
Lalia:
-ostatnia morfologia i mocz?? Tak ale nie chcieli i niepotrzebnie robilam, bo i tak mi pobrali krew
-wynik hbs?? Z 3trymestru
-zakaźne, czyli HIV i Kiła, świeże, 3trymestr
U mnie jeszcze chcieli tokso i cyto z 1trym
Powinno pisać na stronie Twojego szpitala:)Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Lalia wrote:Ounai, a ostatnio oglądałam jakiś live z doradcą chustonoszenia i padło tam coś o "micie używanej chusty", tylko nie wiem o co dokładnie chodziło i muszę doczytać 😂
Na pewno:
-karta ciąży
-grupa krwi
-wynik GBS
A dodatkowo :
-zakaźne, czyli HIV i Kiła, też te z pierwszego trymestru, czy z trzeciego czy wcale??Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź 😘 też biorę cały segregator, chciałam sobie tylko przygotować te, co na pewno będą chcieli od ręki 😉 no i powtórzyć jakieś, jeśli trzeba😅
Ounai, dzięki za info o chuście👌 nam moja przyjaciółka kupiła nową z lenny lamb za miliony monet, ale jest taka piękna 🤭💙 po porodzie umowie się z doradcą i ogarniemy sprawę 💪na wierzch to karta ciąży, grupa krwi i gbs. Resztę masz w karcie ciąży
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia mi powiedziała że mam mieć grupę krwi, gbs i ostatnie USG. Ja biorę cała teczkę, a to co mówiła odłożyłam do innej przegródki. 🙂
Czuję jak siedzę jakby mały był tak nisko już. 🤔
A tak w ogóle to która chętna być moją parą? ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:15
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Dziewczyny, pytam o te badania, bo w piątek mam ostatnią wizytę u gina (37+4), a on mi nie kazał robić żadnych badań 🤦♀️ więc jeśli mam mieć hbs, hcv, kiłę i HIV z trzeciego trymestru, to muszę to kurde jeszcze zdążyć zrobić i zdążyć odebrać 😅
A. Mój gin pracuje w moim szpitalu, więc chyba powinien wiedzieć jakie badania mam mieć 🙈
Ounai, przyjaciółka wysłała mi zdjęcie, że kupiła nam tą 🤭😍
Angie, cieszę się, że córcia zdrowa ♥️
Sol, mi gin ostatnio nawet mówił, że wypisywał skierowanie na CC a przed samym porodem okazywało się, że dzidziuś się odwrócił i było SN ✊Angie1985, Nowastaraczka, Ounai, Nikaa92, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Julik, ja też chętna do pary, ale najlepiej w niedzielę 😁 ewentualnie w sobotę po południu, bo chcę te pierniki upiec 😂
Julik, Suszarka, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia ja dziś powtarzałam HIV, hbs i hcv. Lekarz nie skierował mnie na kiłę, więc mam tylko WR z 1 trymestru.
Edit zajrzałam do luxmedowej apki i kiłę też mam dziś powtórzoną.
A w ogóle to się pochwalę, że morfo się polepszyła 🥳 i odstawiam żelazo na 2-3 dni, bo moje jelita mają już dość i należy im się odpoczynek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:37
Lalia, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Lalia ja dziś powtarzałam HIV, hbs i hcv. Lekarz nie skierował mnie na kiłę, więc mam tylko WR z 1 trymestru.
Edit zajrzałam do luxmedowej apki i kiłę też mam dziś powtórzoną.
A w ogóle to się pochwalę, że morfo się polepszyła 🥳 i odstawiam żelazo na 2-3 dni, bo moje jelita mają już dość i należy im się odpoczynek.
Super, że wyniki lepsze 😘👌
A co do badań, to pewnie będę musiała jeszcze zrobić w następnym tygodniu 🤦♀️KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, pytam o te badania, bo w piątek mam ostatnią wizytę u gina (37+4), a on mi nie kazał robić żadnych badań 🤦♀️ więc jeśli mam mieć hbs, hcv, kiłę i HIV z trzeciego trymestru, to muszę to kurde jeszcze zdążyć zrobić i zdążyć odebrać 😅
A. Mój gin pracuje w moim szpitalu, więc chyba powinien wiedzieć jakie badania mam mieć 🙈
Ounai, przyjaciółka wysłała mi zdjęcie, że kupiła nam tą 🤭😍
Angie, cieszę się, że córcia zdrowa ♥️
Sol, mi gin ostatnio nawet mówił, że wypisywał skierowanie na CC a przed samym porodem okazywało się, że dzidziuś się odwrócił i było SN ✊
W ogóle dziewczyny, gratuluję udanych wizyt!Lalia lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Nika
Kubuś to taki super chłopak i znów masz taką fajną rzecz jak matana szczęście mamy po Wiki bo bym podkradła 😚
Chciałam zeby zabawki które dostaje lub ja mu kupie stymulowały jego rozwój...tak sobie w głowie zakodowałam wiec czytam.
Co do listy prezentów to ja tak nie umiem powiedzieć co bym chciała dla malego bo mi głupio, nigdy nie wiem ile kto chce przeznaczyć na prezent. Ale jak ktos sam sie podpytuje czy mam to i to to wiem jakimi kwotami chce operować i podopowiadam co zamiast tego byłoby lepsze. Z moimi rodzicami jest prościej,
podpowiadam dziadkom na zasadzie rzucają hasło "mata" a ja na to żeby była bialo-czarno-czerwona a oni już wybieraja w jakim przedziale cenowym chcą, mama moja nawet podsyla wybor do akceptacji, czego nie mogę powiedzieć o teściowej.....niestety bedzie jak teściowa ounai kupic by kupić zapytać bo wypada ale zrobi jak ona chce a najlepiej tak by mi zrobic na złość. 😛
U mnie w 2 szpitalach interesowali się tylko karta ciazy, wynikiem gbs i grupa krwi, nawet nie patrzyli w którym tygodniu byl robiony wymaz gbs. A jak mówiłam o reszcie badań czy chcą to słyszałam że pozniej ale to pozniej nigdy nie nadeszło.Lalia lubi tę wiadomość