Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Tajka, a widziałaś na żywo wszystkie kolory Cybexa Baliosa S Luxa? Ja i Zulu miałyśmy takie same odczucia co do szarego koloru, w necie wyglądał na ciemny i ponury, a na żywo jest naprawdę ładny, materiał ma fajna fakturę. Jak nie widziałaś na żywo to mogę Ci podesłać realne zdjęcie. Co do samego wózka to nie namawiam, bo jeszcze nie używałam, mi się podoba i spełnia założone parametry. Koleżanka używa go od września i jest zadowolona. Tak Ci tylko piszę, że czasem warto zobaczyć daną tapicerkę 'na żywo', bo zdjęcia producentów nie oddają rzeczywistego wyglądu. Dziewczyny tutaj mają też muuvo i nie słyszałam złych opinii. Anexa ma Anetka, jestem ciekawa recenzji.
A ten cybex nie będzie dla Was za niski? My jesteśmy niscy i nam pasuje, nie wiem jak wyższe osoby przy nim wyglądają
Kurcze właśnie już nie pamiętam jakie były kolory, dzisiaj na pewno nie było szarego A przedwczoraj w innym sklepie nie pamiętam 🤦♀️ będę wdzięczna za zdjęciechyba nie był za niski , ale zwrócę uwagę w kolejnym sklepie
Cavoe jest bardzo podobny do muuvo, to jakaś nowa marka na rynku, ale tu mam kolor zielony z czarna ramą mi się podobaA w muuvo właśnie nie wiem jaki bym wzięła 🤦♀️
-
Annia wrote:Inga a czemu poszłaś w kozie mleko? Pytam z ciekawości. Mi mówili że kupa w okresie noworodkowym musi być codziennie, dopiero później może być rzadziej. 🤔
Trochę czytałam o tych mlekach i wyszło, że ma jedno z lepszych składów. Ja pracuje w sklepie z żywnością i akcesoriami dla dzieci i wiele mam właśnie chwaliło sobie kozie mleko. Ale już nie wiem czy dobrze zrobiłam
-
nick nieaktualnyInga, ja po odstawieniu swojego synka od piersi, czyli w okolicach 10 miesiaca jego zycia probowalam roznych mm. No i niestety to prawda, ze trzeba posprawdzać zanim trafi sie na dobre dla swojego dziecka. U nas np po hipp combiotic byly zatwardzenia, a juz przy bebilon profutura ( to pil w szpitalu po urodzeniu) wszystko bylo Ok. Capri Care tez probowalam, ale niestety w ogole mu smak nie pasowal bo nie chcial pic.
Ale to prawda, capri ma bardzo dobry sklad. -
Inga
mam nadzieję, że zmiana mleka poprawi u Was kwestię zarwanych nocy.
U mnie kp a od 1 do 7 nie sypiam bo Aleks budzi się co godzinę, więc ogólnie mam może z pół godziny pomiędzy jego pobudkami.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Laila
mam nadzieję, że szybciej niż później będziesz tuliła Aleksandra.
Działaj 3xS. Myślę o Tobie ciepło 😚Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inga28 wrote:Czyli mleko do zmiany
Tylko już nie wiem czy teraz zmieniać czy poczekać do wizyty u pediatry ehh
Lalia,obawiam się że położna ma rację i nie mówię Ci tego, żeby Ci podciąć skrzydła tylko żebyś się niepotrzebnie nie rozczarowała.Mnie nie chcieli dotknąć przed 39+0 (i to w ich liczeniu...), a łazilam z rozwarciem 3 cm...
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Skończyłam uff. Pod spodem jeszcze kazdy kawałek jest owinięty zieloną wstążka bo moje dziecko chciało dwie
sam sobie wybierał obrazki dlatego każdy kawałek jest inny
Taki oto tort Covidowy
kar_oliv, Zulugula, calanthe, Tajka, kic83, Enigvaa, Lalia, Ladyo, Annia, Belie, Julik, dmg111, Gagatka, Nowastaraczka, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Dobry skład ma też Bebilon Profutura. Sylwia chyba jest na HiPP Combiotik i dziewczynki zadowolone.
Lalia,obawiam się że położna ma rację i nie mówię Ci tego, żeby Ci podciąć skrzydła tylko żebyś się niepotrzebnie nie rozczarowała.Mnie nie chcieli dotknąć przed 39+0 (i to w ich liczeniu...), a łazilam z rozwarciem 3 cm...
-
madziulix3 wrote:A Ty Suszarka jak się czujesz? 😍
Dziękuję że pytasz 😘
Lalia, madziulix3 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tajka wrote:Śliczny Gucio i Michałek 😍 przystojniacy
Dziewczyny, ja się nie nadaje chyba do wyboru wózka...mam dosc tego dnia, byliśmy dzisiaj ponad 2 godziny w sklepie z wózkami i w sumie jestem w punkcie wyjścia i dalej nie umiem podjąć decyzji, wróciliśmy do domu, to 2godz oglądalam filmiki na yt o wozkach i dalej pustka...chyba moje dziecko będę na rękach nosić, bo nie ma idealnego wózka wg mnie 😁🤦♀️ ja jestem ciężką osobą, jeśli chodzi o podejmowanie decyzji, bo chce wszystko idealnie i wszystko rozkminiam itd itp
Może wy jesteście w stanie mnie jakoś ogarnąć w tej kwestii, bo już mi się ryczeć chce, że nie potrafię wybrać, a to powinna być przyjemność wybór wózka...
No więc tak: budżet to jakieś 2-3 tyś, gondola na wiosna/lato, więc chce zgrabną, nie potrzebuje miejsca na śpiworek, tereny bardziej miejskie, czasem las czy plaża...
1) Oglądaliśmy bugaboo cameleon 3, bo mamy okazję za pół ceny po jednym dziecku kupić wózek w super stanie model 2019, ale:
-gondola jest trochę niska (ja mam 170, mąż 190) I schylanie się nie jest dobre dla kręgosłupa, ale z drugiej strony to "tylko" pół roku;
- siedzisko kubełkowe (mam wątpliwości czy się sprawdzi u dziecka 1.5-2 letniego)
- składanie wózka osobno stelaż, osobno siedzisko
+ ładny design (czarny, bordowa budka), klasyczny, gładki, estetyczny, bez zbędnych wstawek, zamków, a takiego właśnie szukam
+ prowadzenie, amortyzacja
+ super rozkładana budka, głęboko i powiększana jedna ręką
2)Druga opcja to cybex balios S Lux...w sumie wszystko jest ok, wyższa zgrabna gondola, dobre prowadzenie, amortyzacja, koła, budka rozkładana, wentylacja, tylko chyba mi się materiał średnio spodobał i kolory...jedyny to czarny lub granatowy ...
3) muuvo quick 2.0. Faworyt męża, wszystko jest super, tylko ja chyba bym wolała (jeśli chodzi o wyglad) bardziej taki klasyczny, bez rzucających się w oczy zamków innego koloru, kieszonek itd...i nie wiem na jaki kolor bym się miała zdecydować, chyba na jasny szary ( ale szarych nie chciałam) albo na czarny z budą w piórka, albo na granatowy w chromowanej ramie...Ale granat jakoś do chłopca mi bardziej pasuje...
No więc jak widzicie w każdym mi coś nie pasujechyba powinnam sama sobie wyprodukować wózek
Jeszcze na filmikach zainteresował mnie Cavoe Osis, espiro only, anex l type...Ale tego canove chyba nawet nie mają w Trójmieście , żeby w sklepie zobaczyć..
Co za dylematy 🤦♀️ wy też mialyscie taki problem? Spać nie będę mogła chyba 😁 może coś poradzicie? -
Lalia, przykro mi że tak wyszło z tym terminem. Ja się boję że będę w święta w szpitalu, ale nie mam na to wpływu, staram się namówić córeczkę do wyjścia ale mam świadomość że to ona decyduje. Chodzę z tym rozwarciem i co mi z tego 😂 Zulu była wyzamykana na cztery spusty i ruszyło w swoim czasie. Zresztą tak sobie czasem myślę jak mi ciężko, że jeszcze rok temu dałabym się pokroić żeby zajść w ciążę, i gdybym miała wybierać czy być teraz na etapie na którym jestem czy święta spędzić w domu to wybieram bobo
spróbuj namówić męża na 🐝, zamówcie w weekend ostrą pizzę, zapodaj sobie wiesiołek dowcipnie, spróbuj umyć podłogę na kolanach, jak masz piłkę to się kręć, rób głębokie przysiady, kup ananasa i zjedz z tym twardym środkiem, pochodź trochę po schodach. A może faktycznie tak jak Ounai mówi, w razie czego może lepiej pozwolić naturze zdecydować. Lekarz jest przekonany co do konieczności indukcji, skoro Twoja cukrzyca jest pod super kontrolą i nie masz insuliny?
Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai wrote:A patrzyłaś na mutsy albo mamas and papas? Albo valco snap?
Mutsy nio patrzyłam, ale minus taki, że się budka nie powiększa w gondoli więc odpada na lato..valco snap gondola za masywna, a mamas nie widziałam..
-
kar_oliv wrote:Tajka, tak ja mam ten wózek 😊
Przeslesz fotki na żywo? Zaprosiłam do przyjaciółek:)kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:To normalne uczucia. Jest taka książka, żal po stracie. Mi ona bardzo pomogła.
Kosztuje parę złotych więc można kupić dla siebie, mamy, rodzeństwa. To bardzo ważne, żeby przeżyć wszystkie etapy żałoby, bo tylko wtedy staniesz na nogi.
https://www.gandalf.com.pl/b/zal-po-stracie-czyli-o-przezywaniu/
https://m.radiogdansk.pl/wiadomosci/item/88717-zaloba-ma-5-etapow-psycholog-jesli-ktorys-pominiemy-nie-uporzadkujemy-zycia-i-zdrowia-rozmowa/88717-zaloba-ma-5-etapow-psycholog-jesli-ktorys-pominiemy-nie-uporzadkujemy-zycia-i-zdrowia-rozmowa -
Tajka, w kwestii Anexa l type to wg mnie jeśli jesteście tak wysocy to on odpada. Mój mąż ma 178 cm wzrostu i dla niego rączna wysunięta na maxa jest na styk, mówił że moglaby być dłuższa. W kwestii prowadzenia to jest ok po ulicy, płynie, ale w parku dziś nieźle wytelepotało Polę.
Tajka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😘
W sumie od samego początku ciąży wiedziałam, że jest prawie 90% szans na święta w szpitalu, bo termin porodu wychodził mi między 23 a 28 grudnia i z tego względu nawet było mi ciężko załatwić położną indywidualną, bo żadna nie chciała ryzykować porodem w święta.
Ale jak mój gin powiedział, że przy cukrzycy na bank wywołujemy przed terminem i jeszcze powiedział, że może tego 18 grudnia żeby nie w święta, to się napaliłam jak wariatka, bo nawet przy CC byłaby szansa na wyjście do domu, a dzisiaj jak już w ogóle powiedział że w przyszłym tygodniu to mało orgazmu nie dostałam 🤦♀️
Wiesiołka biorę, liście malin piję, nie leżę tylko robię w domu wszystko, jak mąż będzie miał ochotę to się bzykniemy, jak nie to nie będę cisnąć. Jeśli synek nie będzie gotowy wyjść sam wcześniej, to spróbujemy uderzyć do szpitala w czwartek, ale chyba się już pogodziłam z tym 21. 12 😉
Nie będę małego wyganiać na siłę, skoro mu tam dobrze, żeby jeszcze nie przedobrzyć. A jak na święta nie wyjdziemy, to myślę że i tak najważniejsze dla nas będzie to że synek jest cały i zdrowy po drugiej stronie brzuszka 😊
A i odnośnie indukcji : i położona i gin twierdzą, że przy cukrzycy ciążowej rozwiązujemy ciążę w 39+0, w sensie zaczynamy od (pre)indukcji. Nawet na skierowaniu do szpitala wpisał mi cukrzycę ciążową. Więc jest tak jak Ounai i Annia napisały : 22 grudnia powinni mnie przyjąć z otwartymi ramionami, a wcześniej to musiałoby się "coś" dziać. A ja chcę mieć przede wszystkim zdrowe dziecko i to jest dla mnie najważniejsze ♥️Suszarka, Ounai, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Otóż to dziewczyny, teściowa nie ma prawa się wtrącać. Mój mąż widział, żw mnie to wkurza co ona gada, muszę go ustawić aby następnym razem powiedział jej aby się nie wtrącała.
Ona w ogóle do mnie z tekstwm "już wczoraj to zauważyłam tylko nie chciałam Ci mówić" ... no to za moimi plecami chciała załatwić USG na które nie mam zamiaru iść. Kobieta myśli że ugotowała mi raz obiad i zmyła podłogi i już ma prawo wtrącać się w nasze życie...
U mnie dziś była przyjaciółka, super było poeiedzieć z kimś bliskim i zwyczajnie poplotkować, brakowalo mi tego.
A jutei mamy domową sesję noworodkową ❤❤Suszarka, Lalia, Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość