X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa gratulacje synka❤️. Duzy z niego chlopczyk. Odpoczywaj kochana.

Inaa89 lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:45

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:35

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina gratulacje, duzy silny chłopak. 10pkt to świetny początek, będzie już tylko lepiej zobaczysz. 😘

tb73i09k51c5kem9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Z tymi porządkami to ja tak na luzie, jednego dnia powiesze firanki, innego poukładam w jednej szafce. Wszystko to zajmuje mi dużo czasu i się nie przemęczam, ważniejsze jest dla mnie aby pospacerować z malutką.

A co do.kotów to mam plan wysyłać rodzinie męża zdjęcia Poli z kotami aby ich trochę powkurzać :D
    Powiedziałam mężowi że bardziej niebezpieczny dla Poli jest kurz w mieszkaniu jego mamy niż moje czyste koty :D kiedyś koty były tydzień u teściowej jak byliśmy na wakacjach to po tym.czasie były tak brudne i okurzone jak nigdy wcześniej,.futra całe matowe, musiałam je kąpać, ale to koty są złe a oni wszyscy tacy.czyści... u tesciowej siostry na Florydzie będzie teraz również bobas a w domu mają 4.psy, jak.zjedzie się cała rodzina to jest ich 7 i nikt nie mówi.nic o niebezpieczeństwie dla dziecka, a do.moich kotów tak się przyczepili 😡😡😡

Była położna, Pola waży 2750g. Przybrała w tydzień 160g.czyli troszke mało ale cały czas położna podkreśla że jest hipotrofikiem i.nie ma co od niej wymagać bóg wie czego. Mamy się więcej karmić i obserwować. Poza tym wszystko jest ok.
    Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry. Będę pierwszy raz jechać sama z Polcią autem 👩‍👧🚗 We wtorek mamy fizjoterapeutę ze.względu.na to że mała mocno preferuje jedną stronę- tam już pojedziemy z tatą, Pani uczy też poprawnej pielęgnacji :)

Pytałam dziś położnej czy Pola ma dużą głowę i.powiedziała że.główka jest NORMALNA i aby nie przejmować się durnym gadaniem!
    Przyrost w normie Anetko. Powinno być minimum 17g dziennie, mieścicie się w normie. A hipcie małe na początku wolniej rosną :) Polcia to piękna Calineczka ❤️

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina ogromne gratulacje. Oboje jesteście bardzo dzielni. Odpoczywaj. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

mhsvej28dzyxqzel.png
  • kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Tymek ur sie o 9.59 z waga 2245g dostal 10punktow 💙
    Nic więcej niewiem narazie.

Inna
    gratuluje! Zdrowy duży chłopak jak na ten tc, dzielna mama z Ciebie!
    Jak się czujesz?

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa gratuluję! Dużo zdrówka dla Was obojga. Mam nadzieję, że Tymek będzie tak samo silny jak starszy brat i szybciutko pójdziecie do domku razem.

Lalia! Ale super, że coś już się dzieje! Mnie też po takim konkretnym badaniu rozwarcia bolał brzuch jak na okres. Wygląda na to, że na Święta będziesz w domu z synkiem. My tu wszystkie Cię stopowałyśmy w planach a idzie tak jak sobie wymarzyłas. 😘

Julik jak u Ciebie?

Nikaaa Kubuś jest przeslodki. Aż chce się go schrupać!

Aneta ja dzisiaj też pierwszy raz jechałam sama z Mikołajem i to jeszcze cholera bez zamontowanego lusterka. 🤦🏼‍♀️ Mojemu tacie pomyliły się godziny i musiałam jechać sama na wizytę, żeby zdążyć... Tak mój tata zawsze siedzi z tyłu z Mikołajem jeśli np mąż nie może (bo wtedy ja siedzę z tyłu). Ale na szczęście zniósł dobrze, nie krzyczał, nie płakał, tylko spał. A najgorsze jest to że to lusterko do obserwacji mam od miesiąca w aucie tylko nikomu nie chciało się zamontować bo zawsze w dwójkę jeździmy albo ja i mąż albo ja i mój tata... No, ale Mikołaj waży 6100 g i na razie ten jego brzuszek nie wymaga dalszej kontroli w poradni specjalistycznej. :)

Ounai u mnie teraz znowu zapanuje bałagan... Pani wraca na Święta na Ukrainę i z miesiąc jej nie będzie. ☹️

Lalia, dmg111, Ania81, Wik89, Suszarka, Nikaa92 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, zbadała mnie pani doktor, rozwarcie na 2 cm (chociaż ona mówiła o palcach chyba 😅), szyjka ponoć gotowa na poród, bo jest "luz" i powinno sprawnie pójść 😁 o 14:00 mają założyć mi cewnik, jeśli oprócz rozwarcia nie wywoła skurczy i porodu, to jutro podadzą mi oksytocyne 👌 najlepsze, że dzisiaj na usg Olek wyszedł 3600 g, no nie wierzę 😂
    Warunki w szpitalu super, normalnie jak w hotelu, jestem na razie sama w sali 3 osobowej, mam swoją łazienkę, położne miłe 😉
    Czekam na obiad bo jestem mega głodna 😜

Laila
    Wspaniale bo to oznacza wspólne święta razem w domu!
    Dużo sił, już niedługo będziesz tulić Aleksa 💙

Lalia lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Zulugula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Tymek ur sie o 9.59 z waga 2245g dostal 10punktow 💙
    Nic więcej niewiem narazie.

Gratuluje! Nic się nie martw , na pewno sobie świetnie poradzi💙

Inaa89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika
    Słodki Kubuś! Do schrupania!
    Skąd taki śliczny komplet? 😚

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po niespokojnej nocy po szczepieniach,
    Aleks często sobie marudził, ale obyło się bez obrzęku udek i bez temperatury, uff.
    Zaliczyliśmy już godzinny spacer i wciąż sobie słodko śpi w wózku 🤗

dmg111, Wik89, Annia, Suszarka, Iryska, Inaa89, Julik lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich rannych planów nie zrobiłam nic, bo zapomniałam że są te durne godziny dla seniorów! 🤬

Dzięki temu mój mąż już wychodzi, a ja wszystko muszę ogarnąć z dziećmi. Zastrzelcie mnie... 😪 Ogólnie nie byłoby problemu, tylko Kornela chodzi tak wolno, że nie wiem jak uda mi się to zorganizować. No dramat.

A wszystko przez to, że P mógł rano wstać jak go prosiłam i ogarnąć to wszystko z rana. Wtedy miałabym spokój. A nie teraz dzieci targać.

Sorry za żale, ale mam jawnego wkurwa. Mam wrażenie, że odkąd wróciłam ze szpitala, to w nim jakby zero obowiązkowości. Nie dość, że o wszystkim trzeba mu mówić, bo sam nie wpadnie na to, że należy zrobić zakupy, śniadanie czy posprzątać, to jeszcze nie zrobi tego o co się prosi. Ciągle muszę prosić jego siostrę lub mamę o pomoc, żeby np. Przyszły posiedzieć z resztą dzieci, a ja szybko coś ogarniam z Matyldą. I on nie widzi w tym problemu. A mnie denerwuje takie coś, bo oboje jesteśmy dorośli i nie potrafimy sami ogarnąć tak błahej sprawy jak np. Zakupy.

• kic83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja męża zastrzelę. Nie dość że Matylda cała noc na cycu, ze mną w łóżku, to jescze z drugiej strony płaczącą Kornelia w łóżku że mną a on sobie poszedł spać do drugiego pokoju 🤬

Zawinął się do drugiego pokoju po cichu czy powiedział, że mu za głośno i idzie?
    Wrr, pamiętaj że zemsta najlepiej smakuje na zimno 😎

dmg111, Wik89, Annia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kiedy pojawia się odczyn po szczepieniu na gruzlice? I czy zawsze się pojawia? U nas juz prawie miesiąc i nadal nic nie ma

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Szybko, u nas dopiero od miesiąca to za mało ;)
    .

Ooo to może to była tylko jednorazowa akcja, byłoby fajnie 😁 nie jestem jeszcze gotowa się przestawic na taki skok hahaha

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila i jak tam?

Nika Twoj synek to przystojniak. ❤️❤️

Jesli ja cos dzis w wpisach powtarzam, to mi wybaczcie, jestem tak zmeczona, ze ledwo stoje a i tak nie moge zasnac🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Ja sie wykoncze do porodu, a jeszcze 69 dni do tp zostalo😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Lalia lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Do kiedy pojawia się odczyn po szczepieniu na gruzlice? I czy zawsze się pojawia? U nas juz prawie miesiąc i nadal nic nie ma
    Powinien się pojawić. Nie wiem do kiedy powinien być 'pierwszy' raz, ale pojawiać się i znikać może do roku. U Mikołaja był, później znikł i zagoił się, a teraz znowu widzę że jest.

Motylku może trzeba z nim porozmawiać, że nie jesteś w stanie bez jego pomocy sobie poradzić?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • calanthe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:45

Zulugula, Annia lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Motylku szykuj zemste 😎 a tak serio to niefajnie, rozumiem Twoje nerwy. Powtorze, ze mega Cie podziwiam za tk jak ogarniasz zycie ze swoja gromadka! Ja sie moge schowac
    Anetka, Ty super ogarniasz tez, fajnie! Co do kotow to kot jest u mojej mamy, a od poczatku czesto tam jezdze w ciagu dnia, i nie ma zadnego problemu :) pilnuje dziecka ;) wiec olej te wcibskie pytania

Kicku, w koncu szczepilas 6w1? My jutro mamy miec szczepienia, ale moj maluch ma ciagle katarek, ehh, nie wiem czy nie trzeba bedzie (znowu) przelozyc. Ale idziemy i niech pediatra decyduje, wg mnie to nie jest zadna infekcja
    Ja mam dzis ciezki dzien, bo w nocy synka meczyly kolki, a i teraz w dzien troche marudzi no i dlugo je. Moje karmienia sa ciagle zbyt czeste wg mnie, wychodzi ok 11 karmien na dobe, a juz bywalo 8-9...
    Slowem, czuje duze zmeczenie

Annia, ja jezdzilam pare razy sama bez lusterka, a ostatnio raz z lusterkiem i powiem Ci, ze nie widze roznicy, to lusterko jakos mnie tylko wkurza. No ale wiadomo, ze ze wzgledow bezpieczenstwa pewnie lepiej je miec

SzalonaOna lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 2588 2589 2590 2591 2592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ