Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Z tymi porządkami to ja tak na luzie, jednego dnia powiesze firanki, innego poukładam w jednej szafce. Wszystko to zajmuje mi dużo czasu i się nie przemęczam, ważniejsze jest dla mnie aby pospacerować z malutką.
A co do.kotów to mam plan wysyłać rodzinie męża zdjęcia Poli z kotami aby ich trochę powkurzać
Powiedziałam mężowi że bardziej niebezpieczny dla Poli jest kurz w mieszkaniu jego mamy niż moje czyste kotykiedyś koty były tydzień u teściowej jak byliśmy na wakacjach to po tym.czasie były tak brudne i okurzone jak nigdy wcześniej,.futra całe matowe, musiałam je kąpać, ale to koty są złe a oni wszyscy tacy.czyści... u tesciowej siostry na Florydzie będzie teraz również bobas a w domu mają 4.psy, jak.zjedzie się cała rodzina to jest ich 7 i nikt nie mówi.nic o niebezpieczeństwie dla dziecka, a do.moich kotów tak się przyczepili 😡😡😡
Była położna, Pola waży 2750g. Przybrała w tydzień 160g.czyli troszke mało ale cały czas położna podkreśla że jest hipotrofikiem i.nie ma co od niej wymagać bóg wie czego. Mamy się więcej karmić i obserwować. Poza tym wszystko jest ok.
Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry. Będę pierwszy raz jechać sama z Polcią autem 👩👧🚗 We wtorek mamy fizjoterapeutę ze.względu.na to że mała mocno preferuje jedną stronę- tam już pojedziemy z tatą, Pani uczy też poprawnej pielęgnacji
Pytałam dziś położnej czy Pola ma dużą głowę i.powiedziała że.główka jest NORMALNA i aby nie przejmować się durnym gadaniem!Polcia to piękna Calineczka ❤️
-
Inaa89 wrote:Tymek ur sie o 9.59 z waga 2245g dostal 10punktow 💙
Nic więcej niewiem narazie.
Inna
gratuluje! Zdrowy duży chłopak jak na ten tc, dzielna mama z Ciebie!
Jak się czujesz?Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inaa gratuluję! Dużo zdrówka dla Was obojga. Mam nadzieję, że Tymek będzie tak samo silny jak starszy brat i szybciutko pójdziecie do domku razem.
Lalia! Ale super, że coś już się dzieje! Mnie też po takim konkretnym badaniu rozwarcia bolał brzuch jak na okres. Wygląda na to, że na Święta będziesz w domu z synkiem. My tu wszystkie Cię stopowałyśmy w planach a idzie tak jak sobie wymarzyłas. 😘
Julik jak u Ciebie?
Nikaaa Kubuś jest przeslodki. Aż chce się go schrupać!
Aneta ja dzisiaj też pierwszy raz jechałam sama z Mikołajem i to jeszcze cholera bez zamontowanego lusterka. 🤦🏼♀️ Mojemu tacie pomyliły się godziny i musiałam jechać sama na wizytę, żeby zdążyć... Tak mój tata zawsze siedzi z tyłu z Mikołajem jeśli np mąż nie może (bo wtedy ja siedzę z tyłu). Ale na szczęście zniósł dobrze, nie krzyczał, nie płakał, tylko spał. A najgorsze jest to że to lusterko do obserwacji mam od miesiąca w aucie tylko nikomu nie chciało się zamontować bo zawsze w dwójkę jeździmy albo ja i mąż albo ja i mój tata... No, ale Mikołaj waży 6100 g i na razie ten jego brzuszek nie wymaga dalszej kontroli w poradni specjalistycznej.
Ounai u mnie teraz znowu zapanuje bałagan... Pani wraca na Święta na Ukrainę i z miesiąc jej nie będzie. ☹️Lalia, dmg111, Ania81, Wik89, Suszarka, Nikaa92 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Dziewczyny, zbadała mnie pani doktor, rozwarcie na 2 cm (chociaż ona mówiła o palcach chyba 😅), szyjka ponoć gotowa na poród, bo jest "luz" i powinno sprawnie pójść 😁 o 14:00 mają założyć mi cewnik, jeśli oprócz rozwarcia nie wywoła skurczy i porodu, to jutro podadzą mi oksytocyne 👌 najlepsze, że dzisiaj na usg Olek wyszedł 3600 g, no nie wierzę 😂
Warunki w szpitalu super, normalnie jak w hotelu, jestem na razie sama w sali 3 osobowej, mam swoją łazienkę, położne miłe 😉
Czekam na obiad bo jestem mega głodna 😜
Laila
Wspaniale bo to oznacza wspólne święta razem w domu!
Dużo sił, już niedługo będziesz tulić Aleksa 💙Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
Nika
Słodki Kubuś! Do schrupania!
Skąd taki śliczny komplet? 😚Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
My po niespokojnej nocy po szczepieniach,
Aleks często sobie marudził, ale obyło się bez obrzęku udek i bez temperatury, uff.
Zaliczyliśmy już godzinny spacer i wciąż sobie słodko śpi w wózku 🤗dmg111, Wik89, Annia, Suszarka, Iryska, Inaa89, Julik lubią tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnyZ moich rannych planów nie zrobiłam nic, bo zapomniałam że są te durne godziny dla seniorów! 🤬
Dzięki temu mój mąż już wychodzi, a ja wszystko muszę ogarnąć z dziećmi. Zastrzelcie mnie... 😪 Ogólnie nie byłoby problemu, tylko Kornela chodzi tak wolno, że nie wiem jak uda mi się to zorganizować. No dramat.
A wszystko przez to, że P mógł rano wstać jak go prosiłam i ogarnąć to wszystko z rana. Wtedy miałabym spokój. A nie teraz dzieci targać.
Sorry za żale, ale mam jawnego wkurwa. Mam wrażenie, że odkąd wróciłam ze szpitala, to w nim jakby zero obowiązkowości. Nie dość, że o wszystkim trzeba mu mówić, bo sam nie wpadnie na to, że należy zrobić zakupy, śniadanie czy posprzątać, to jeszcze nie zrobi tego o co się prosi. Ciągle muszę prosić jego siostrę lub mamę o pomoc, żeby np. Przyszły posiedzieć z resztą dzieci, a ja szybko coś ogarniam z Matyldą. I on nie widzi w tym problemu. A mnie denerwuje takie coś, bo oboje jesteśmy dorośli i nie potrafimy sami ogarnąć tak błahej sprawy jak np. Zakupy.
-
SzalonaOna wrote:Ja męża zastrzelę. Nie dość że Matylda cała noc na cycu, ze mną w łóżku, to jescze z drugiej strony płaczącą Kornelia w łóżku że mną a on sobie poszedł spać do drugiego pokoju 🤬
Zawinął się do drugiego pokoju po cichu czy powiedział, że mu za głośno i idzie?
Wrr, pamiętaj że zemsta najlepiej smakuje na zimno 😎dmg111, Wik89, Annia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnyLaila i jak tam?
Nika Twoj synek to przystojniak. ❤️❤️
Jesli ja cos dzis w wpisach powtarzam, to mi wybaczcie, jestem tak zmeczona, ze ledwo stoje a i tak nie moge zasnac🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Ja sie wykoncze do porodu, a jeszcze 69 dni do tp zostalo😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Do kiedy pojawia się odczyn po szczepieniu na gruzlice? I czy zawsze się pojawia? U nas juz prawie miesiąc i nadal nic nie ma
Motylku może trzeba z nim porozmawiać, że nie jesteś w stanie bez jego pomocy sobie poradzić?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wlasnie Motylku szykuj zemste 😎 a tak serio to niefajnie, rozumiem Twoje nerwy. Powtorze, ze mega Cie podziwiam za tk jak ogarniasz zycie ze swoja gromadka! Ja sie moge schowac
Anetka, Ty super ogarniasz tez, fajnie! Co do kotow to kot jest u mojej mamy, a od poczatku czesto tam jezdze w ciagu dnia, i nie ma zadnego problemupilnuje dziecka
wiec olej te wcibskie pytania
Kicku, w koncu szczepilas 6w1? My jutro mamy miec szczepienia, ale moj maluch ma ciagle katarek, ehh, nie wiem czy nie trzeba bedzie (znowu) przelozyc. Ale idziemy i niech pediatra decyduje, wg mnie to nie jest zadna infekcja
Ja mam dzis ciezki dzien, bo w nocy synka meczyly kolki, a i teraz w dzien troche marudzi no i dlugo je. Moje karmienia sa ciagle zbyt czeste wg mnie, wychodzi ok 11 karmien na dobe, a juz bywalo 8-9...
Slowem, czuje duze zmeczenie
Annia, ja jezdzilam pare razy sama bez lusterka, a ostatnio raz z lusterkiem i powiem Ci, ze nie widze roznicy, to lusterko jakos mnie tylko wkurza. No ale wiadomo, ze ze wzgledow bezpieczenstwa pewnie lepiej je miecSzalonaOna lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023