Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, super mama! Gratulacje!! Jesteś dzielna, podziwiam jak do wszystkiego podchodzisz merytorycznie i ze spokojem ❤😘
Życzę Wam dużo zdrówka, zawsze bede doceniac Twoje wiadomosci przed moim porodem, dałaś mi siłę 😘
Domyślam się że wlasnie czujesz największe szczescie w życiu, oby zawsze tak bylo. Gdybyś czegoś potrzebowała to jestem pewna ze wszystkie wirtualne gorące mamuśki wskoczymy za Tobą w ogień za tą dobrą energię! ❤Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ania tak zzo to znieczulenie w kręgosłup. A ja znowu super to wspominam bo ja miałam straszne skurcze a nic rozwarcie nie szło. Zatrzymało się na 6cm i koniec. A po podaniu znieczulenia po pół godzinie już było 10 cm i parte się zaczęły więc mi mega pomogło. 🙂
Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Kontrola - wszystko ok! Jak na ten stam który miała po urodzeniu to jest świetnie!
Waży 3045g, wszelki odruchy w normienastępna kontrola za 4-6tygodni
Jaka ona sloooodka 🥰🥰🥰 świetne wiadomości oby tak dalej bo i tak za dużo juz wycierpiała ta mala istotka i Ty.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Dziewczyny co to jest zzo? Czy to jest znieczulenie do kregoslupa? Wiem ze Moja siostra miala, ale one niezbyt chce o porodzie mowic🤷♀️.
Tu w UK daja znieczulenie w kregoslup, takze od pasa w dol nic sie nie czuje😁. Z corcia bylo super, dali mi znieczulenie w kregoslup, polozna zalozyli cewnik, przebila wody, a po parku godzinach poinformowalam polozna, ze czuje ze musze przec. Po 10 minutach cora byla na swiecie❤️.
Zero bolu.
Choc szczerze mowiac wole bez znieczulenie, tak jak w czasie ostatniego porodu. Teraz ide cala droge naturalnie.Jak do cięcia mnie znieczulili tak i przestałam czuć te skurcze to była bajka. 🤣
Ania81 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Ania tak zzo to znieczulenie w kręgosłup. A ja znowu super to wspominam bo ja miałam straszne skurcze a nic rozwarcie nie szło. Zatrzymało się na 6cm i koniec. A po podaniu znieczulenia po pół godzinie już było 10 cm i parte się zaczęły więc mi mega pomogło. 🙂
Dzieki za odpowiedz. Ja mialam dwa razy znieczulenie w kregoslup. Tak porod fajny bo bezbolesny, ale niestety moje plecy do nia dzisiejszego odczuwaja skutki tego znieczulenia.
Po drugie teraz bedzie moj ostatnie porod, wiec chce naturalnie (zobaczymy jak to bedzie w realu😂😂😂😂)
A czy w Polsce daja zastrzyk z petadyny, jako znieczulenie? -
Ania81 wrote:Dzieki za odpowiedz. Ja mialam dwa razy znieczulenie w kregoslup. Tak porod fajny bo bezbolesny, ale niestety moje plecy do nia dzisiejszego odczuwaja skutki tego znieczulenia.
Po drugie teraz bedzie moj ostatnie porod, wiec chce naturalnie (zobaczymy jak to bedzie w realu😂😂😂😂)
A czy w Polsce daja zastrzyk z petadyny, jako znieczulenie?Ania81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Tak Aniu to jest to znieczulenie w kręgosłup.
Jak do cięcia mnie znieczulili tak i przestałam czuć te skurcze to była bajka. 🤣
Tutaj daja juz to znieczulenie na samym poczatku jesli chcesz. Z synkiem najstarszym dostalam w pozniejszym okresie porodu (nie pamietam jakie mialam rozwarcie), a przed tym mialam zastrzyki ze znieczuleniem. Przy corci dostalam na samym poczatku, przespalam prawie caly dzien do momentu jak poczualm, ze czas przec (nie czulam bolu tylko ze cos ze mnie wychodzi🤦♀️🤦♀️🤦♀️).
Przy mlodszym synku nie zdarzylam z epiduralem. Od momentu jak wody mi odeszly poszlo szybko i nie bylo juz na to czasu. -
nick nieaktualnyDziewczyny tak przez tu nasze forumowe porody, jakos mi sie wzielo na wspomnienia porodow mojej 3.❤️❤️❤️
Jakos juz nie moge sie doczekac lutego,bo bardzo bym chciala przytulic swego synka❤️. On o tym wie, ale siedzi grzecznie, bo wie ze to jeszcze nie czas.
Wik89, Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
-
Lalia, wspaniale wiesci, gratulacje! Ale jestes wystrzalowa tak szybko i bez sn, suuuper! 😀 tulcie sie 😘
Julik, trzymam kciuki, juz niedlugo bedzie po wszystkim
Tez mnie strach oblecial na porodowce, mysle ze to calkowicie normalne
Stokrotko, przepiekne zdjecie synka!
Zulu, tez mielismy taki skok wlasnie pod koniec czwartego tygodnia, przez jeden dzien i noc „wisial” przy piersi ciagle, a potem zaczal czesciej otwierac oczy i sie usmiechac
My dzis po pierwszych szczepieniach, 5w1 plus wzwB plus rotarix. Mam nadzieje, ze bedzie ok
Oby spal tak jak Twoj synek Kicku
Zulugula, Stokrotka027, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ania81 wrote:Dziewczyny tak przez tu nasze forumowe porody, jakos mi sie wzielo na wspomnienia porodow mojej 3.❤️❤️❤️
Jakos juz nie moge sie doczekac lutego,bo bardzo bym chciala przytulic swego synka❤️. On o tym wie, ale siedzi grzecznie, bo wie ze to jeszcze nie czas. -
U mnie z kwestia znieczulenia bylo tak, że jak spytali czy będę chciała dostac to w sekundę odpowiedziałam że tak i już się tak cieszyłam że dostanę xD ale niestety najpierw położna powiedziała że musimy poczekać z tym na bardziej efektywna akcje skurczową (moje skurcze były dolne, więc pisały się tak słabo na ktg jakby ich w ogole nie było, mimo że ból był bardzo silny)... I oczywiście się tych efektywnych skurczów i znieczulenia nie doczekałam, bo przy badaniu rozwarcia (5cm) odeszły zielone wody i już o znieczuleniu mogłam zapomnieć bo trzeba było szybko grać na czas. Raz dwa oksy i po jakimś czasie już parłam. Może kiedyś przy drugim porodzie będzie mi dane sobie ulżyć i inaczej przejść poród.
Ania81 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziewczyny kod z sodexo na aliexpress dla nowych użytkowników na 4USD przy zakupie za min 5USD
SODEXO4
Enjoy😊
przeslijcie mi proszę ten nawilżacz z xiami z ali , kilka z Was go zamawiało, chyba Casteam i Ounai? -
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Ja jeszcze jskoś to od siebie odsuwam bo mimo że czuję Maleńką to nie do końca dochodzi do mnie ze będę mamą po raz trzeci. W ogóle ostatnio trochę mnie wzięło przerażenie jak ja sobie znowu poradzę z takim maleństwem i 4 latkiem. Ale wiadomo potem się ogarnę. Teraz mam czas zwątpienia. 😆
Kochana dasz rade. Ja tez sie zastanawiam jak dam rade, syn mlodszy bedzie 4,5 latkiem jak maluszek sie urodzi. U mnie wszystkie chodza juz do szkoly, wiec te bieganie by je zaprowadzic i odebrac bede musiala jakos to wszystko zegrac ze soba. -
Angie1985 wrote:Ounai a te kolorowe to co to?
Angie1985 lubi tę wiadomość
-
Lalia moje gratulacje 😍😍 maly jest przecudowny 😍😘widac silny chłopiec. Dawaj pozniej znać 😊
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰