Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mój poród na pewno nie był lotosowy, a końcówka to już w ogóle dramat 😂🙈 ale ja jestem zachwycona, jestem zachwycona tym, że mały był mega dzielny i trzymał dobre tętno przez te kilkanaście godzin, jestem zachwycona tym, że mimo wielu, WIELU trudności moja położna nie odpuściła i nie wysłała mnie na CC tylko walczyła o ten poród, no i nieskromnie jestem zachwycona sobą, bo wiedziałam że bardzo zależy mi na SN, ale nie podejrzewałam siebie o takie pokłady siły i determinacji 💪 więc mimo, że uważam że mój poród mógłby powstrzymać wiele kobiet przed kolejnym potomstwem, to jestem zachwycona tym że udało się naturalnie, no i że dałam radę bez znieczulenia ☺️ a mój Klopsik jest w naprawdę niezłej kondycji 👌
Co do KP, też jestem mega zdeterminowana i walczę o laktacje, ale staram się być też wyrozumiała dla siebie i stawiać na pierwszym miejscu samopoczucie synka. Nie oddałam go na salę noworodkową, od początku karmie go KP, ale jak dzisiaj miał problem z gazami, był głodny a kazali mi go przywieźć na szczepienie i tak się wkurwił że go w całym szpitalu słyszeli, że na głodnego musi jechać na szczepienie, że jak wróciłam to dałam mu butle, co prawda zjadł może 10 ml, ale się uspokoił, a to dla mnie najważniejsze. Za to teraz wiem, że muszę go przystawiać częściej żeby nie doprowadzić do sytuacji kiedy jest i głodny i zły, bo wtedy zamiast cyca pcha ręce do buzi i walczymy kilka minut żeby chwycił brodawke, bo jak już złapie, to naprawdę ładnie je z piersi😉 nie poddajemy się 💪Ladyo, kar_oliv, madziulix3, Nowastaraczka, LaBellePerle, edyciak., Annia, Karenira, kic83, Nikaa92, dmg111, Gagatka, Ania81, Inaa89, Suszarka, Ounai, calanthe, patrycja92, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Edyxiak- gratulacje !
Powiem Wam,że ja uwielbiam sprzątać, lubię te nasze sprzatajace sobotnie poranki.
A teraz wstałam i leżę 🥴🥴
Mąż zrobił mi śniadanie i wziął się za sprzątnie.
Strasznie nie mogę się doczekać tej kontroli szyjki za 2 tyg, mam nadzieję,że zatrzyma mi się na 3cm. I będę mogła w miarę normlanie funkcjonować, iść na spacer, zrobić jakąś drobna rzecz w domu. Wiadomo bez przeciążania się i raczej bez wielkich porządków i stania przy garach.
Czytałam u mamyginekolog,że takie typowe leżenie plackiem też nie jest zalecane i coraz więcej lekarzy od tego odchodzi bo przynosi więcej szkody i dziecku i matce.
Ale póki co muszę słuchać zaleceń lekarza.
Dzięki za wszytskie opinie odnośnie dostawki Chicco i rożka 😊
-
A to mój Klopsik 😁😍💙
[url=htt
Edyta, gratulacje!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:32
Zulugula, ZielonaHerbata, kar_oliv, madziulix3, Nowastaraczka, LaBellePerle, Susanne, edyciak., Evelle28, Ladyo, Annia, SzalonaOna, Karenira, kic83, Nikaa92, dmg111, Ania81, Iryska, Inaa89, Suszarka, Ounai, kiniusia270, calanthe, Inga28, patrycja92, Stokrotka027, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Edyciak, gratulacje!!! Sprawnie poszło
Lalia, super sobie radzicie
Z tego co piszesz wynika mzd, ze karmisz efektywnie, takze bez obaw! Choc rozumiem Cie, sama do tej pory mam obawy, mimo ze syn przybiera ponad norme
Zulu, Iryska, nie ukrywam, ze zazdroszcze Wam takich nocy! U mnie dzis standardowo karmienia co mniej wiecej 2 h
Kicku, no wlasnie chyba boli go brzuch, ma zatwardzenie, wiec od jakiejs 3 byl niespokojny. Nie plakal jakos mocno ale widzialam jak sie meczy. Czekamy na kupe 😉
Ja mam otulacz Tulik ten rozmiar do 6 kg, ale juz jest prawie za maly, poza tym z uwagi na bioderka nie bedizemy go chyba zbyt czesto używać. Moze sie nam jeszcze przyda... Jesli rozwazasz zakup to radzilabym znalezc taki, ktory rozsuwa sie od dolu (aby mozna bylo sprawnie sprawdzic i zmienic pieluchę w nocy), Tulik niestety nie ma tej opcji. My mamy jeszcze jeden otulacz 3-6 msc po dzieciach kolezanki i on ma takie otwarcie od dolu wlasnie
Wik u Was tak jest noc w noc? Czy zdarzają się dłuższe przerwy chociaż co kilka dni?
A po kąpieli nie lubi dłużej pospać?💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai, naprawdę taki słaby ten Priam? Ja co prawda czytałam tylko o baliosie i talosie, priama w ogóle nie biorę pod uwagę ( za duży koszt i za duża gondola). Ale cybex to słabsza wersja, więc może jeszcze słabszy 🤔 ta rama rzeczywiście tak się ruszala, ale M wyjaśnił zaraz, że to dlatego że ta rączka teleskopowa i tam jest luz przy tej regulacji w środku przy tych raczkach. W bugaboo np rama jest bardziej stabilna i żeby zmienić wysokości rączki to trzeba takie zatrzaski poluzowac, więc one jakby tą ramę ściskają
-
Lalia CUDO
Serdecznie Ci gratuluję!
jesteśmy już obie po drugiej stronie brzucha
A ja Wam zarzucę moją wiki, co na koniec września wazyła kilogram...
kar_oliv, Zulugula, madziulix3, ZielonaHerbata, edyciak., Evelle28, Ladyo, Annia, SzalonaOna, Karenira, kic83, Nikaa92, dmg111, Ania81, Inaa89, Suszarka, kiniusia270, Ounai, Julik, calanthe, Lalia, patrycja92, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Ounai, naprawdę taki słaby ten Priam? Ja co prawda czytałam tylko o baliosie i talosie, priama w ogóle nie biorę pod uwagę ( za duży koszt i za duża gondola). Ale cybex to słabsza wersja, więc może jeszcze słabszy 🤔 ta rama rzeczywiście tak się ruszala, ale M wyjaśnił zaraz, że to dlatego że ta rączka teleskopowa i tam jest luz przy tej regulacji w środku przy tych raczkach. W bugaboo np rama jest bardziej stabilna i żeby zmienić wysokości rączki to trzeba takie zatrzaski poluzowac, więc one jakby tą ramę ściskają
My mamy baliosa, wszystko jest w porządku z nim tylko jesli chodzi o amortyzację to slabiutka, w sklepie tak tego nie czuć. Ale jak przed zakupem wszystko analizowalam tak teraz nawet ta amortyzacja nie sklonilaby mnie na inny wybór, calkowicie nam taki pasuje, zwlaszcza gabarytowo i wygladowo, myślę że aż tak nie ma co zachodzić w głowęTajka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zasnął, to mogę co nieco opowiedzieć. 😉
23.50 odeszły mi wody, bólu zero. Dzwonię do położonej, co robić. Każe jechać do szpitala.
1.00 jestem na IP, ankieta, wymaz itp. jakieś mini skurcze się zaczęły.
1.40 przyjęcie przez położne, ktg - coś tam się pisze. Ale skurcze takie 3/10
2.20 badanie lekarskie. Rozwarcie 1,5 cm, ale "wszystko już jest na dole". Lekarz każe iść spać i o 7.30 indukcja oksytocyną
2.40. leżę w sali na Patologii Ciąży, zaczynam odczuwać jakieś skurcze, przyszła do mnie moja kuzynka położna, mówi, żebym spróbowała się przespać
3.10. bóle się nasilają, więc chodzę cały czas po korytarzu, w międzyczasie wymioty + biegunka. Skurcze już takie 7/10, ale w przerwach można odpocząć.
3.40. zgłaszam położnej, że skurcze są co 2-2,5 minuty i wymioty i stolec. Bada mnie - 6 cm rozwarcia. idę na porodówkę do mojej kuzynki i jej koleżanki 😊 badają - faktycznie 6 cm
Skurcze już konkret, ale nadal nie wierzę, że rodzę 😂 bo wyobrażałam sobie ten ból o wiele gorzej.
5.30 rozwarcie 9 cm (tu było już kiepsko)
6.00 pełne rozwarcie i czuję lekkie parcie, dostaje oksytocynę
6.15 zaczynają się parte, początkowo z marnym nasileniem i dosyć rzadkie.
6.58. na świat przychodzi Aleksander Władysław 🙂
Było cudownie, cały poród wertykalnie, aż już mnie nogi bolały, położne mega pomagały, na partych trochę krzyczałam niskimi dźwiękami - tak mi kazały. Główkę urodziłam na kucaka, a na resztę kazały wejść na łóżko i w pozycji siedzącej chyba że dwa parcia i kładą mi na brzuch obślizgłe stworzenie 😂
Ale bólowo było to naprawdę do wytrzymania, nie sądziłam że te przerwy pomiędzy skurczami są takie długie. A parte właściwie nie bolą, tylko jest to mega wysiłek.
Zulugula, kar_oliv, SzalonaOna, Annia, kic83, Karenira, Nikaa92, Ania81, dmg111, Inaa89, Suszarka, Lalia, patrycja92, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:No ja podobne typy mam tylko ja mam renault clio i nie wiem co ja wsadzę do tego bagażnika. Nawet nie wiem czy mi stelaż wejdzie. Zwariować można. Myślę też czy nie kupić nexta a potem lekka spacerówke tylko do auta ale wolałabym jeden wózek.