WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Urodziłam.
    Było cudownie

Gratulacje! Szybko poszło, super!

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak , Gratuluje 😊

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u Julik 😊

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrobiłam, ależ się rozwiązał worek porodowy!

Edyciak gratulacje! W miarę szybko poszło, jak piszesz że było cudownie to tym bardziej się cieszę i bardzo zazdroszczę ♥️ cieszcie się teraz sobą!

Lalia, ja tak między wierszami wyczytałam że jest dość ciężko u Ciebie, zresztą poród trwał długo i były przeboje. W każdym razie jesteś mega dzielna, widać z Twoich wypowiedzi że masz spokojną głowę, a Synek to już jest cały Twój świat 🥰 cudownie się to czyta. Też jestem bardzo ciekawa jak reakcja męża ♥️

Julik gdzie jesteś???

Ounai daj serniczka! 🤤

Mamy na etapie wyprawki, osobiście zaczęłam chyba w 6 miesiącu, rozkładając sobie wydatki i było w miarę ok. Natomiast dobrze byłoby to wcześniej zaplanować. Ja np. nie spodziewałam się że w aptece rachunek wyniesie prawie 700zł. Kupiliśmy wszystko online poza wózkiem, kilkoma ubrankami i rzeczami z Rossmana. Polecam Allegro Smart 🤣

Byłam na tym ktg wczoraj, wyszło bardzo ładne - zjadłam w aucie precelka i to dało super efekt. Położna zadowolona 💪 skurczy prawie zero, kilka razy brzuch zabolał okresowo to jakieś 40 się zapisało. Ale ta położna mówiła że najważniejsze że Mała współpracuje, tętno ładnie rośnie na ruchach, a skurcze mogą przyjść w każdej chwili i nikt tego nie przewidzi. Kamień mi spadł z serca. Teraz we wtorek wizyta a jeśli nie urodzę w święta to kolejne ktg mam za tydzień w niedzielę.

Jutro jedziemy na działkę ustalać usytuowanie domu. Jak wszytsko pójdzie zgodnie z planem to uda się wszcząć postępowanie w sprawie pozwolenia na budowę przed końcem roku, na czym nam bardzo zależy 😍

Ania81, Lalia, Inaa89, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia gratulacje 💙💙💙

Lalia lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak moje gratulacje, czekamy na zdjęcie maluszka 😊

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik kochana co u Ciebie?

Julik lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! Zabieram się dziś za świąteczne porządki, chyba pogonie męża żeby umył okna, mam wymówkę ze ja nie dam rady 😂 tak czytam o tych waszych porodach, opiece nad maluszkami i tak bym chciała żeby już był czerwiec, żebym i ja przez to przechodziła, nie mogę się doczekać :) Lalia jesteś naprawdę dzielna mamusia! Pokaz nam nowe zdjęcia Olusia! I nie przejmuj się ze jeszcE mało je, musi odpocząć po porodzie :)! Edyciak gratuluje! Pierwszy raz widzę żeby ktoś po porodzie powiedział „było cudownie” 😂 Ounai ciekawa jestem jak Wam posmakuje ten catering! Dawaj znać! U nas jest tylko jeden do wybory ale jak widzę zdjęcia to bardzo ładnie to wyglada. Suzi i jak tam mały? Lepiej się troszkę czuje? Inaa kolejna dzielna mama! Trzymam kciuki żeby mały jak najszybciej mógł wrócić do domu!

suzi1994, Ania81, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo mały wstał zdrowy .. zjadł kanapkę .. nie gorączkował wymiotował w sumie tylko raz a porządnie .. ale bardzo mnie stresują takie sytuacje .. boje się o przyczynę tych wymiotów

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi dzieci często wymiotują z powodu np gorączki, taka reakcja organizmu. Na pewno wszystko jest dobrze! Może to jakieś przeziębienie po prostu :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, gratulacje!!! Sprawnie poszło ;-)
    Lalia, super sobie radzicie
    Z tego co piszesz wynika mzd, ze karmisz efektywnie, takze bez obaw! Choc rozumiem Cie, sama do tej pory mam obawy, mimo ze syn przybiera ponad norme
    Zulu, Iryska, nie ukrywam, ze zazdroszcze Wam takich nocy! U mnie dzis standardowo karmienia co mniej wiecej 2 h
    Kicku, no wlasnie chyba boli go brzuch, ma zatwardzenie, wiec od jakiejs 3 byl niespokojny. Nie plakal jakos mocno ale widzialam jak sie meczy. Czekamy na kupe 😉
    Ja mam otulacz Tulik ten rozmiar do 6 kg, ale juz jest prawie za maly, poza tym z uwagi na bioderka nie bedizemy go chyba zbyt czesto używać. Moze sie nam jeszcze przyda... Jesli rozwazasz zakup to radzilabym znalezc taki, ktory rozsuwa sie od dolu (aby mozna bylo sprawnie sprawdzic i zmienic pieluchę w nocy), Tulik niestety nie ma tej opcji. My mamy jeszcze jeden otulacz 3-6 msc po dzieciach kolezanki i on ma takie otwarcie od dolu wlasnie

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Urodziłam.
    Było cudownie

Gratulacje 🙂

• Annia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik u nas też noc denna... Nie wiem czy Mikołaj w sumie przespał tyle co inne dzieci ciągiem. Co 2 godziny karmienie... Nie rozumiem tego, on już jest duży powinien się bardziej najadać...

Edyciak gratuluję. Pierwszy raz widzę, żeby ktoś był tak entuzjastycznie nastawiony po porodzie! 😁

Julik, co u Ciebie? Odezwij się.

Ladyo, edyciak., Julik lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Lalia on się ledwo co urodzil , dopiero się uczy wszystkiego i ma żołądek pojemności jakichs 5ml😊 większość czasu teraz będzie spał i tak.
    U nas piątek- ważenie porodowe, sobota- wazenie kontrolne, niedziela-ważenie na wypis , także codziennie ale my szybko wyszlismy, więc akurat tak wyszlo
    U nas tak samo, 3x ja ważyli i wychodziłyśmy w 2 dobie.

W ogóle Lalia czytając Twój opis porodu przypomniała mi się historia takiej dziewczyny z mojego miasta. Jakie szukałam opinii o moim szpitalu to opisała swój poród, który wyglądał prawie identycznie jak Twój. Tylko ona to opisała jako rzeźnię, tragedię i chamstwo lekarzy. Też jej wyciskali dziecko i ciągle pamiętam ten jej opis jak wredna lekarka na nią skoczyła choć ona krzyczała że ją boli. I tak sobie pomyślałam jak to wiele zależy od naszego podejścia, nastawienia, oczekiwań i charakteru. Ale widzę, że Ty masz bardzo podobne podejście do mnie i nawet jak leje to starasz się znaleźć plusy tej sytuacji :)

Edyciak, gratulacje! Nie wierzę, jesteś chyba pierwszą kobietą która używa takiego epitetu żeby opisać swój poród 😂 brzmi jakbyś wróciła ze spaceru a nie urodziła dziecko 😂

kar_oliv, Suszarka, Lalia, Ania81, Ladyo, edyciak., Nowastaraczka, Annia, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, gratulacje! Czekamy na zdjęcie Aleksandra i więcej informacji.

Lalia, tak jak dziewczyny piszą, dzieci w pierwszej dobie a nawet dwóch jedzą bardzo mało.
    Do 24h bez jedzenia po porodzje to normalne. Pola uruchomiła się dopiero po 23h bo ulewała wodami płodowymi i za nic nie chciała ciumkać, musiała najpierw się pozbyć tego co jej zalegało.
    Jeśli będziesz widzieć że młody szuka po piersi to wg mnie nie zapieraj się tylko dokarm MM.
    W szpitalu z powodu sttesu zwykle ta laktacja jest marna, a prawda jest taka że i te spadki wagi i związany z tym.laktoterror który same sobie narzucamy nie pomaga. A co jwst najważniwjsze? Wyjście do domu jak najszybciej :)
    Jakby co to ja polecam Femaltiker na laktacje. Dość że pyszny to jeszcze pomaga. Moje cyce są jak u dojnej krowy po nim.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę Was dobijać, ale Marta chyba jest już po skoku bo w nocy przespała 6,5h. Tylko ja nie mogłam zasnąć 😭 im bardziej chciałam tym mniej śpiąca byłam, kręciłam się, wierciłam, liczyłam, mówiłam różaniec i nic.

Ladyo dam znać jak z tym cateringiem. Ale ja nie jestem wybredna. Postanowiłam jesc nawet jak średnio mi będzie smakować byle ta waga poszła w końcu w dół. Myślę, że w rok jestem w stanie osiągnąć zamierzony efekt. Mój mąż ma trochę gorzej, bo ja chcę zrzucić jakieś 20kg a on powinien ok 30-40kg zlecieć. Ale wierzę w nas. Jak zaplanowałam że rzucimy palenie to mimo jego kryzysów daliśmy radę. Teraz będzie projekt schudniemy ;) (ależ dobrą żonę ma ten mój mąż :P)

Ladyo, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że mogę zwrócić coś z HM jak oderwałam metkę ale ją mam?
    Kupiłam wczoraj Poli dres rozniar 50.
    Przymierzyłam go do 56 również z HM i są identyczne.... a chciałam mieć coś mniejszego, totalny bezsens z tą rozmiarówką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 10:04

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Suszarko, ciężarnej się nie odmawia, tak że pakuj się i chodź na ciacho i pyszną kawkę ze świeżo naprawionego ekspresu :D

Iryska, Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak gratulacje ❤️❤️❤️❤️❤️

Suzi mojej corci zdarza sie wymiotowac bez jakis wiekszych powodow, nawet bez goraczki🤷‍♀️. Przechodzi jak reka odjal, rano jest znowu pelna energii. Zadko to sie zdarza. Lekarz ja przebadal i nie stwiwrdzil zadnej choroby, czy powodow takie sytuacji.

suzi1994 lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai 20kg chcesz schudnąć?? To ile Ty chcesz ważyć? Przecież znikniesz😯

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 2616 2617 2618 2619 2620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ