X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Odeszły mi wody. Jestem na IP i czekam na wynik Covida. Ale super trafiłam, sami znajomi. 😉 Jedna koleżanka mnie rejestrowała, druga się też gdzieś tu kręci a kuzynka położna ma dziś dyżur. 😁
    Może do poniedziałku urodzę....
    O jaaaa zaciskam kciuki!

• edyciak. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, przeczytałam Twój opis dopiero teraz. No ja też miałam krzyżowe, niestety. Położna mi wymieniała termofor na plecach cały czas - ciepło przynosiło ulgę. Ale były momenty, że myślałam, że ktoś mi łamie kręgosłup. A większość porodu to albo w siadzie klecznym, albo w klęku albo półprzysiad.
    Ale mogę rodzić 😁

Ania81, Lalia lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Julka zamiast coraz wcześniej to chodzi spać coraz później, jest 3:15 a ta nadal nic.. 😢 Wczoraj poszła spać o 3:20 i wstała po 14..
    U mnie dziś ciężka noc. Od 1 do 7 leżała przy cycu i zero spania 🙀 tak po prostu. A to jadła, a to bąka puściła, a to się rozglądała 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja właśnie walczę z laktatorem. Nastawiam budzik co równe 3 godz i probuje metodę 7-5-3.
    Od jutra jeszcze dorzucam femaltiker. Juz polozna przyniosła. Bo jego można pić dopiero po 2 dobach od porodu. Mam nadzieję, że ruszy laktacja bo narazie brak...myślę że to tez przez brak obecności małego..
    Ruszy kochanie, oglądaj zdjęcia małego jak odciągasz, mi to pomagało!

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Edyciak, mi po przebiciu wód ruszyły turbo skurcze i w ciągu 3 h urodziłam 👌 trzymam kciuki za Was!!

Annia, na tym korytarzu jest oddział noworodkowy i chyba mogłabym oddać małego, ale jakoś o tym nie pomyślałam 😅 jakoś tak mi leci, że wydaje mi się że go mam już od dawna a nie niecałe 24 h 😂
    Zaraz po urodzeniu położyli mi go na pół minuty na brzuch, przecinałam pępowinę, zabrali go na salę adaptacyjną, mnie wtedy szyli, później mi go przywieźli jeszcze na porodową na godzinę i wtedy było przystawienie do piersi, a później on wrócił na salę adaptacyjną na godzinę a ja poszlam na salę poporodową, ogarnęłam się i akurat przyjechał ok. 11:00. Próbowałam go nakarmić, ale raz chciał a raz nie chciał łapać brodawke, w ogóle był taki niespokojny, nie zasnął w tej mydeliczce, tylko ze mną w łóżku, poprosiłam o konsultacje z doradcą laktacyjnym, przyszła po obiedzie to mi pokazała fajnie co i jak 😉 i mały sporo śpi, raczej muszę go wybudzać na karmienie 😅

Kicuś, dali mi buteleczkę z mlekiem, ale ja cisnę siebie o KP 🙈 i po tej konsultacji z doradcą myślę, że załapaliśmy z Olciem o co chodzi. Tylko jedno mnie zastanawia, bo wybudzam go tak co 2-3 h max, przystawiam do piersi, on ciągnie jak odkurzacz, tak: "cium cium cium przerwa", "cium cium cium przerwa" i jak ma dość, to najczęściej wypluwa cyc, przytula się do mnie i zasypia, chwilkę śpi na moich rękach a potem go odkładam do kolejnego karmienia i śpimy sobie razem. Tylko że po pierwsze ja karmie na zmianę, raz jedna raz druga pierś, a po drugie u nas karmienie trwa max 20 min i się zastanawiam czy nie za krótko. Niby jak czytałam te wskaźniki efektywnego karmienia, to jak dziecko się naje, to faktycznie zasypia przy cycu albo się od niego odsuwa. No i ja zauważyłam, że jak ja go sama wcześniej odsunę to szuka cyca jeszcze, a jak jest głodny to strasznie pcha rączki do buzi. No zobaczymy podczas kontroli wagi, dzisiaj tak naprawdę to jego zerowa doba więc ma prawo do odstępstw, ale robi siusiu, oddał 3 razy smolke, więc chyba jest dobrze. Mnie ciut bolą brodawki, nawet zauważyłam takie mini ranki, więc od razu wyciagnelam lanoline, a że karmie na zmianę to cyc ma się kiedy zregenerować. A te ranki to chyba pamiątka z porodu bo dość intensywnie je smyralam walcząc o te skurcze.🤭

Myślicie, że będą go ważyć codziennie czy dopiero w dniu wypisu??
    U mnie ważą codziennie wieczorem :)

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Labelle cudowna kluseczka. Na zdjęciach wydaje mi się taka duża a pewnie w rzeczywistości to maleństwo. Jak rokowania co do wyjścia do domku?

w środę wychodzimy :)
    uwierz, to nie takie maleństwo, ona waży prawie 4 kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 11:06

kar_oliv, Angie1985, Annia, SzalonaOna, Ladyo, kic83, Karenira, Nikaa92, Zulugula, Gagatka, Ania81, dmg111, Inaa89, Suszarka, Nowastaraczka, calanthe, madziulix3, Julik, Lalia, Inga28, patrycja92, Stokrotka027, Enigvaa lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Urodziłam.
    Było cudownie
    Gratulacje czekam na szczegóły 💙 szybka akcja!

edyciak. lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labelle to cudownie. Wigilia we trójkę. Najlepszy prezent. Ale będą święta. 🤩🤩🤩🤩🤩

LaBellePerle, Ania81, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    O jaaaa, na same Swieta😍 ale cudownie! Czekam na Wasze fotki razem 😍

LaBellePerle lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku ty masz espiro next?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak - wrzuć nam jakaś fotkę! A z jaką waga i ile cm się urodził? :)

• Meggi110818 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam to wstawiam.
    Ja kupiłam to łóżeczko https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-country-cot-120x60/ łącznie z szufladą i barierka dla starszego dziecka. Ma dwustronne boki, które oczywiście mój mąż przyczepił odwrotnie niż chciałam 🙈

Co do szuflady to wygląda tak:

97dd1b951d9f.jpg

Tutaj widać o co mi chodziło że wyjeżdża "cała"

45297c31832b.jpg

fee2f0331b99.jpg

9be4679255fb.jpg

Na górze ma jeszcze takie "ochraniacze"
    a31e04ee216e.jpg

Na razie w szufladzie trzymam pierdoly, elementy od chicco. Później będzie to schowek na pampersy, a później na pościel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 11:18

ZielonaHerbata, Ania81, Ladyo, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Motylku ty masz espiro next?
    Baby design Lupo mam :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik - jak u Ciebie?
    Ewa88 - wszystko ok? :)
    Kar_oliv - jak się czujesz?

• Annia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam wasze opisy porodów i wasze reakcje na to, to jednak dochodzę do wniosku, że ja to jestem miękiszon (modne ostatnio słowo) 😂.

Edyciak a udało się z ochroną krocza? Ile Aleksander waży?

Lalia twój klusek jest przesłodki.

LaBellePerle czyli dostaniecie najlepszy prezent Świąteczny! Śliczna Wikusię w domku. :)

LaBellePerle, Iryska, dmg111, Ania81, Nowastaraczka, Lalia, patrycja92 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Nadrobiłam Was wreszcie! :)

U mnie nocka ciężka. Matylda od 1 do 7 przy cycu, nie spała. Jadła, rozglądała się i tak o... Pospałam do 9 :)

Niestety Bostonka dopadła i mnie. Wysypuje mi dłonie i stopy :( najbardziej boję się o tą moją perełkę :( kurcze, ciężki koniec roku :(

Plany na dziś w sumie żadne, pranie, sprzątanie i tyle.

Wczorajszy dzień dietetyczny - super. Naprawdę smaczne jedzonko. I najważniejsze-- chwila moment i podgrzane :)

Ounai lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:

Aaaaa mega, święta razem z Wikusią!
    Tak się cieszę 💕🎄🤶

LaBellePerle lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi- dzięki za zdjęcia !! Ale masz przepiękna pościel i rożek 😍😍

klz9df9hix7ly771.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj padłam po 20, byłam mega zmęczona.
    Teraz czekam już pod gabinetem fizjoterapeuty, bo nie byłam przez covid.
    Przez kp i moją kochaną Kluseczkę chudnę w oczach, dziś już waga 54,9 :)
    Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zrobić trening konkret, ale zdaje sobie sprawę, że to może być kwiecień/maj, niemniej jednak czekam cierpliwie :)

Co do spania to Aleks spał dziś 18:00-3:00, a potem był niespokojny i wybudzał się co godzinę i wstał 07:30.

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    najedzone dziecko to szczęśliwe dziecko, dlatego ja zawsze przed zmianą pieluchy z kupy najpierw daje pierś, naje się i wtedy na przewijaku guga i się cieszy i nie ma mi za złe, że mu gmeram w jajkach 🤭

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
‹‹ 2618 2619 2620 2621 2622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ