X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć balonów już wisi

A teściowa nam "pomaga". Mąż jej mówi "nie wypakowuj słoików" to wypakowała bo my nie będziemy musieli. I zamiast wypakować na spokojnie w poniedziałek jak goście pojadą teraz trzeba je poukładać i pochować a jeszcze kupa roboty przed nami. Takie samo ciuchy z ciucholandu dla dzieci. Wszystko dużo za duże ake musiała wypakować. Teraz na środku salonu leży mi sterta ubrań. Bo przecież mi się nudzi w nocy to będę sobie chować żeby tak nie leżało jak goście przyjadą. Ale trochę ja nastraszylismy, że jak jej rząd (bo oczywiście głosowała na PiS) przedłuży kwarantannę to nie będzie na chrzcinach. I kłóci się że jak to, ona będzie. No chyba jak pójdzie zamiast mnie 😂 jakby mi ksiądz kazał wybrać: teściowa albo fotograf to ani sekundy bym się nie zastanawiała 😂
    Mówię Wam, dom wariatów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 00:51

Suszarka, Nowastaraczka, kic83, Gagatka, SzalonaOna, Enigvaa, kar_oliv, kiniusia270, Inaa89, Ania81, Stokrotka027, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta pięknie wyglądasz, Aleksander to też super chłopak, uwielbiam takie włochate bobaski ❤

U nas dziś znowu byli goście, już prawie wszyscy którzy mieli to nas odwiedzili i mam nadzieje, że będzie spokój.

edyciak., Wik89, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie kapalyscie dzieci w szpitalu? Bo ja odmówiłam. I przyszła jakaś stara położna i prawie na mnie nawrzeszczala, że czy ja też się nie myję itd.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Tez bym tyle chciala. Wzrost z tego co kojarze mamy taki sam :) u mnie na ten moment 13 do zrzucenia. Ozbaczymy do ilu dobije 🙈

W samej ciazy duzo nie przytylam, ale mam nadmiar sprzed. 🙈
    No właśnie ja mam nadmiar z okresu starań o syna, z ciąży z synem, z okresu po ciąży z synem i z ciąży z córką 😂😂😂 Ale nieważne, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba spiąć poślady i się ogarnąć. Samo się nie schudnie.

Enigvaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Wszystkie kapalyscie dzieci w szpitalu? Bo ja odmówiłam. I przyszła jakaś stara położna i prawie na mnie nawrzeszczala, że czy ja też się nie myję itd.
    U mnie w szpitalu zabierali na jakąś higienę wieczorna ale chyba nie kapali bo miała włosy strasznie posklejane z krwi.

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Ja sie zgodzilam (troche zaluje bo wydaje mi sie ze tam maly sie zrazil do kapieli bo go kapaly 3min trzymajac jak krolika) a jak jakas kobitka sie nie zgodzila to ja obgadywaly...

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:

Ja kąpałam, a raczej położna Aleksa kapała.
    Czemu odmówiłaś?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    To ja w planie porodu napisałam że nie zgadzam się na kąpiel i przyszła dk mnie Pani Neonatolog i zapytała skąd w ogóle pomysł na kąpiel w szpitalu, powiedziała że dla nich to jest tak oczywiste że nie kąpiemy noworodzia w szpitalu że taki zapis z nie zgodzeniem się na kąpiel jest aż dziwny.
    Wykąpaliśmy w 6 dobie dopiero.

KarolinaMaria, Suszarka, edyciak., Lulu83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Mi nawet do głowy nie przyszło nie pozwolic wykąpać, byłam zadowolona że jedna kąpiel mniej przed nami. Ale kapali go dopiero w środę, urodzony w poniedziałek.

kic83, edyciak. lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    A ja się jeszcze w nic nie mieszczę z przed ciąży 😩😓
    chodz brzuch już prawie całkowicie zniknął 😔😔😔
    Yyyy ja chyba przytyłam, dlatego przeszłam na dietę teraz. Ni chu chu, muszę być szczupła 😂

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    W najgorszej opcji będziesz miała CC. Nie jest ważne jak urodzisz, ważne że niedługo już będziecie razem! Oczywiście życzę Ci, żeby udało się SN i żeby pancerna szyjka puściła. :)

Dziewczyny ja już mam dość tego koronawirusa. 😭 Niech będzie znowu normalnie. Co sądzicie o szczepieniach na Covid?
    Julik, zgadzam się z Anią w 100%. Tak czy siaka jutro już będziesz rozpakowana :)

Ja się będę szczepić, mąż też. Mężowi pewnie i tak każą bo znając życie osoby niezaszczepione nie będą mogły latać. Dzieci chyba nie będziemy szczepić. Ale moja mama się nie chce szczepić, bo uważa że wszczepią jej chipa 😂

Edyciak, ja też mam małe brodawki a karmie wyłącznie piersią. Jak widziałam brodawki dziewczyn na sali to moje były co najmniej o połowę mniejsze. Polecam kompresy multi mam, dla mnie były najlepsze. I zacisnąć zęby, po 3 tyg już nie boli.

Suszarka, mnie też to wkurza. Naprawdę jakieś się karmi to nie można się szczepić? Cóż, to ja pewnie zaszczepię się jak skończę kp, bo za

edyciak. lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm na Karowej polozna tylko obmyła/otarla dziecko 3 godziny po porodzie, to wszystko. Nie proponowali nawet kapieli. Podobno zdrowiej, jak przez 2-3 dni na skorze noworodka pozostanie maź płodowa
    W kazdym szpitalu inaczej jak widać ;)

Chcialabym zaszczepic sie na covid, choc ktos mi dzis mowil, ze podobno nie bedzie zalecana dla kobiet karmiacych piersia, takze zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:19

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai właśnie karmiąc nie można się szczepić... Ja rozważałam szczepienie, żeby móc jakoś normalniej żyć, chociaz podzielam obawy KarolinaMaria, a tak dopóki karmie to nie mam nawet nad czym się zastanawiać. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Tez bym tyle chciala. Wzrost z tego co kojarze mamy taki sam :) u mnie na ten moment 13 do zrzucenia. Ozbaczymy do ilu dobije 🙈

W samej ciazy duzo nie przytylam, ale mam nadmiar sprzed. 🙈
    Wygrywam, ja chce zrzucić jakieś 20-25 🙊 zależy ile ważę, a boję się na wagę wejść 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Na intensywnej tylko wacikami ja obmywali. A na normalnej sali ze mną ja nie kąpałam. Dopiero w domku

• kic83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    I generalnie widzę, że będę miała problem z bolesnością brodawek.. a właściwie już go mam. Także wszelkie patenty mile widziane. Trzy położne sprawdzały, czy mały dobrze chwyta - mówią że tak. Tylko ja mam trochę małe brodawki, ale mówią, że mały je "powyciąga". Mąż mi przywiózł osłonki i lanoline, więc będę próbować i tego i tego.

Mnie też bolały brodawki, przeszło w 5 dobie Alka.
    Zużyłam całe opakowanie Medela Purelan 100, wietrzyłam piersi, nie stosowałam jeszcze w szpitalu wkładek i stanika, myślałam też o osłonkach silikonowych Philipsa ale zagryzlam zęby i udało się bez.

Wik89, edyciak. lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai właśnie karmiąc nie można się szczepić... Ja rozważałam szczepienie, żeby móc jakoś normalniej żyć, chociaz podzielam obawy KarolinaMaria, a tak dopóki karmie to nie mam nawet nad czym się zastanawiać. :(

Jak to??

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No właśnie ja mam nadmiar z okresu starań o syna, z ciąży z synem, z okresu po ciąży z synem i z ciąży z córką 😂😂😂 Ale nieważne, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba spiąć poślady i się ogarnąć. Samo się nie schudnie.

Najgorzej to nie jesc tego co najbardziej ciagnie - fastfood i slodycze. Ale mam nadzieje ze teraz znajde motywacje, bo mialam schudnac przed ciaza ale jakos sie nie udalo 🙈

🔸28 lat

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:45

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:

Ja planuję odmówić. Pytałam i u mnie w szpitalu nie robią z tym problemu. Szkoda drogocennej mazi płodowej ;) ale oczywiście moja mama już to skomentowała, że powinnam się zgodzić 🤪

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 2624 2625 2626 2627 2628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ