X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po cc warto iść do zwykłego fizjoterapeuty, czy nie?

• SolAngelica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Woooow gdyby u mnie była taka opcja, to bym brała!
    Właśnie zastanawiam się ale nie bardzo chce rodzić w tym szpitalu. To strasznie taka taśmowka jest.... Tam się robi 16 cesarek dziennie . Chyba jednak zdecyduję się na Żeromskiego tam gdzie rodziła Zulu.

Co do wagi ja mam całe 5,5 kg na plusie. Zalety diety cukrzycowej

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Właśnie zastanawiam się ale nie bardzo chce rodzić w tym szpitalu. To strasznie taka taśmowka jest.... Tam się robi 16 cesarek dziennie . Chyba jednak zdecyduję się na Żeromskiego tam gdzie rodziła Zulu.

Co do wagi ja mam całe 5,5 kg na plusie. Zalety diety cukrzycowej

Angelica - masz dietę rozpisana przez dietetyka ?czy jak u Ciebie wyglada przestrzeganie tej diety cukrzycowej?
    Pytam bo pewnie czeka mnie to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 21:39

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.

Mam taki dziwny ból,dyskomfort brzucha i przez to jest też jakby bardziej napięty. Zastanawiam,czy to jakiś skurcz,czy może wzdęcie ?
    Wzięłam magnez i leżę ale nie bardzo przechodzi. No spy niestety nie mam.
    Myślicie,że warto spróbować wziąć Espumisan?może to właśnie wzdęcie 🤷🤷

klz9df9hix7ly771.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, espumisan na pewno nie zaszkodzi. A czujesz już ruchy maleństwa? Bo mnie lekarz uczulał mniej więcej na Twoim etapie, że ruchy dziecka mogą powodować właśnie takie twardnienia. Od tej pory miałam brać magnez codziennie, a jak się zdarzy gorszy moment to jeszcze dwa dodatkowe na raz. Z mojej perspektywy jest też tak że im większy brzuch tym większy dyskomfort.

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.

Mam taki dziwny ból,dyskomfort brzucha i przez to jest też jakby bardziej napięty. Zastanawiam,czy to jakiś skurcz,czy może wzdęcie ?
    To wcale nie jest głupie pytanie bo ja na Twoim etapie też miałam taką noc, że się zastanawiałam czy to w brzuchu w jelitach się kotłuje czy to macica... Szkoda, że nie masz NoSpy bo ona ma obie możliwości by pomogła. A chłopa nie możesz do apteki pognać? :) Finalnie to było wzdęcie u mnie. 😂

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czuję już ruchy i to dość mocno wyraźnie. Wiadomo, nie są to kopniaki ale czuję jak mi się tam "przewraca" i obija w brzuchu 😁
    W sumie mogę go wysłać ale nie jakoś nie czułam takiej potrzeby :P wezmę ten Espumisan a jak nie pomoże, to wyślę go do apteki.
    Dzięki dziewczyny !!

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam ile wasze dzieci śpią to mam doła... ☹️ Mikołaj mało śpi w nocy, ale w dzień tez niedużo i wcale nie jest jakiś marudny... Teraz jest aktywny od 15... Miał tylko jedna drzemkę 20 minut przy cycku koło 19 i liczyłam że pospi dłużej a ja z nim, ale nie... Bawi się, macha nóżkami i rączkami, łapie coś już powoli, śmieje się, gaworzy, ale senny nie jest. Boże po kim on to ma jeśli ja jestem śpiochem i mąż też lubi pospać. 😂

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się dinozaurzy i to dość głośno :P
    Kicku, no to całkiem ładnie sypia Aleks, teraz tylko go przestawić o kilka godzin (na pewno wkrótce sie uda, trzymam kciuki!) i będzie super :)
    Moj po szczepieniu ok, dzis bardzo dużo spal w dzień, w przerwach męczyły go zaparcia chyba (nie zrobił porządnej kupy od wczoraj, tylko jakieś kleksy), ciekawe jak będzie spał w nocy :P
    Ogólnie tak jak Wam pisałam ja nie mam przerw 3-4 godzinnych, zdarzyło się dosłownie kilka takich od powrotu ze szpitala, więc ciągle czekam na poprawę w tym aspekcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 22:10

kic83 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, mój dzis i wczoraj wyjątkowo spis w dzień dosc długo, a tak to spi głownie na spacerach, w domu są to turbodrzemki. Ehhh, a ja i mąż też lubimy pospać. Tzn lubiliśmy, jak mieliśmy na to czas... :P

Annia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Wszystkie kapalyscie dzieci w szpitalu? Bo ja odmówiłam. I przyszła jakaś stara położna i prawie na mnie nawrzeszczala, że czy ja też się nie myję itd.

Ja nie będę, sama położna mówiła że lepiej w domu, żeby maz poporodowa się wchłonela.

edyciak. lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Właśnie ostatnio na ostatniej wizycie dowiedziałam się w kontekście świąt, wigilii i tych wszystkich grochów, kapust i innych wzdymających przysmaków że za dużo gazów w jelitach może powodować twardnienie macicy bo ją podrażnia od tamtej strony. Kazano mi się na wszelki wypadek zabezpieczyć w epumisan, a powiem szczerze nie miałam i tym zielonego pojęcia

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Annia, mój dzis i wczoraj wyjątkowo spis w dzień dosc długo, a tak to spi głownie na spacerach, w domu są to turbodrzemki. Ehhh, a ja i mąż też lubimy pospać. Tzn lubiliśmy, jak mieliśmy na to czas... :P
    Mój też na spacerze to potrafi spać 4 godziny. Jak był ciepły wrzesień/październik to po powrocie ze spaceru wózek szedł na balkon z dzieckiem i spał tam dalej, my tylko go dogladismy albo siedzieliśmy na fotelach z kawka na balkonie itp.

Właściwie to nawet nie cieszę się, że zaraz będę próbować kłaść się spać bo i tak po 2 godzinach godzinach będzie pobudka. 🙄 Mój mąż jest tak mega wspierający, że rzuca teksty że jak chciałam karmić piersią a nie MM to teraz sama mam, że on nawet w nocy nie może mnie zastąpić bo cyca nie ma.

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę schizowala,czy to nie objaw skracajacej się szyjki 🙆
    Wiem,że zazwyczaj skraca się bezobjawowo ale czytałam,że też może towarzyszyć temu ból brzucha lub skurcze.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    jakim cudem masz czas na forum i na bycie tu tak aktywną mając tyle rzeczy do ogarnięcia w domu plus dwójkę dzieci??
    Tak naprawdę jestem trolem i mój cały życiorys zmyśliłam 😂
    A tak serio to na forum wskakuję jak karmię ;)

kic83, Gagatka, Annia, Enigvaa, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Teraz będę schizowala,czy to nie objaw skracajacej się szyjki 🙆
    Wiem,że zazwyczaj skraca się bezobjawowo ale czytałam,że też może towarzyszyć temu ból brzucha lub skurcze.

Spokojnie, w poprzedniej ciąży miałam twardnienia brzucha już od 20 tc brałam na to magnez i doraźnie no spe. Donosiłam do 39 tc.
    Poza tym na tym etapie skurcze bh już mogą się pojawiać

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wisi na cycu od 21 🙀

Może ja nie mam mleka, bo ona ciągle jest głodna :(

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena07 wrote:
    Dziewczyny, poratujcie. Termin za 5 dni, a mnie dopadły zatoki. Umieram... macie jakiś sprawdzony sposób? Niby sinupred nie zalecany na końcówce. Wzięłam paracetamol bo tak mnie głowa bolała. Mam zamiar jeszcze zrobić inhalacje
    Irygacja, ale jak dla mnie trzeba mieć odwagę. Mój mąż często sobie robi a ja zapomniałam że trzeba otworzyć usta i jak się napilam tej soli tak powiedziałam nigdy więcej ;)

age.png

age.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Spokojnie, w poprzedniej ciąży miałam twardnienia brzucha już od 20 tc brałam na to magnez i doraźnie no spe. Donosiłam do 39 tc.
    Poza tym na tym etapie skurcze bh już mogą się pojawiać
    Ale te dozwolone skurcze na tym etapie, to chyba skurcze ,które nie powodują żadnego bólu,czy dyskomfortu?których się nie czuje ?

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Irygacja, ale jak dla mnie trzeba mieć odwagę. Mój mąż często sobie robi a ja zapomniałam że trzeba otworzyć usta i jak się napilam tej soli tak powiedziałam nigdy więcej ;)
    Znam to 😂😂😂
    Mi troche czasu zajęło zanim nauczyłam się robić to poprawnie 😁

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 2626 2627 2628 2629 2630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ