Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Woooow gdyby u mnie była taka opcja, to bym brała!
Co do wagi ja mam całe 5,5 kg na plusie. Zalety diety cukrzycowej7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
SolAngelica wrote:Właśnie zastanawiam się ale nie bardzo chce rodzić w tym szpitalu. To strasznie taka taśmowka jest.... Tam się robi 16 cesarek dziennie . Chyba jednak zdecyduję się na Żeromskiego tam gdzie rodziła Zulu.
Co do wagi ja mam całe 5,5 kg na plusie. Zalety diety cukrzycowej
Angelica - masz dietę rozpisana przez dietetyka ?czy jak u Ciebie wyglada przestrzeganie tej diety cukrzycowej?
Pytam bo pewnie czeka mnie to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 21:39
-
Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.
Mam taki dziwny ból,dyskomfort brzucha i przez to jest też jakby bardziej napięty. Zastanawiam,czy to jakiś skurcz,czy może wzdęcie ?
Wzięłam magnez i leżę ale nie bardzo przechodzi. No spy niestety nie mam.
Myślicie,że warto spróbować wziąć Espumisan?może to właśnie wzdęcie 🤷🤷 -
Herbatko, espumisan na pewno nie zaszkodzi. A czujesz już ruchy maleństwa? Bo mnie lekarz uczulał mniej więcej na Twoim etapie, że ruchy dziecka mogą powodować właśnie takie twardnienia. Od tej pory miałam brać magnez codziennie, a jak się zdarzy gorszy moment to jeszcze dwa dodatkowe na raz. Z mojej perspektywy jest też tak że im większy brzuch tym większy dyskomfort.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.
Mam taki dziwny ból,dyskomfort brzucha i przez to jest też jakby bardziej napięty. Zastanawiam,czy to jakiś skurcz,czy może wzdęcie ?
Myślicie,że warto spróbować wziąć Espumisan?może to właśnie wzdęcie 🤷🤷Finalnie to było wzdęcie u mnie. 😂
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tak, czuję już ruchy i to dość mocno wyraźnie. Wiadomo, nie są to kopniaki ale czuję jak mi się tam "przewraca" i obija w brzuchu 😁
W sumie mogę go wysłać ale nie jakoś nie czułam takiej potrzebywezmę ten Espumisan a jak nie pomoże, to wyślę go do apteki.
Dzięki dziewczyny !! -
Dziewczyny jak czytam ile wasze dzieci śpią to mam doła... ☹️ Mikołaj mało śpi w nocy, ale w dzień tez niedużo i wcale nie jest jakiś marudny... Teraz jest aktywny od 15... Miał tylko jedna drzemkę 20 minut przy cycku koło 19 i liczyłam że pospi dłużej a ja z nim, ale nie... Bawi się, macha nóżkami i rączkami, łapie coś już powoli, śmieje się, gaworzy, ale senny nie jest. Boże po kim on to ma jeśli ja jestem śpiochem i mąż też lubi pospać. 😂
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Mój też się dinozaurzy i to dość głośno
Kicku, no to całkiem ładnie sypia Aleks, teraz tylko go przestawić o kilka godzin (na pewno wkrótce sie uda, trzymam kciuki!) i będzie super
Moj po szczepieniu ok, dzis bardzo dużo spal w dzień, w przerwach męczyły go zaparcia chyba (nie zrobił porządnej kupy od wczoraj, tylko jakieś kleksy), ciekawe jak będzie spał w nocy
Ogólnie tak jak Wam pisałam ja nie mam przerw 3-4 godzinnych, zdarzyło się dosłownie kilka takich od powrotu ze szpitala, więc ciągle czekam na poprawę w tym aspekcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 22:10
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Annia, mój dzis i wczoraj wyjątkowo spis w dzień dosc długo, a tak to spi głownie na spacerach, w domu są to turbodrzemki. Ehhh, a ja i mąż też lubimy pospać. Tzn lubiliśmy, jak mieliśmy na to czas...
Annia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
edyciak. wrote:Wszystkie kapalyscie dzieci w szpitalu? Bo ja odmówiłam. I przyszła jakaś stara położna i prawie na mnie nawrzeszczala, że czy ja też się nie myję itd.
Ja nie będę, sama położna mówiła że lepiej w domu, żeby maz poporodowa się wchłonela.edyciak. lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.
Myślicie,że warto spróbować wziąć Espumisan?może to właśnie wzdęcie 🤷🤷
Właśnie ostatnio na ostatniej wizycie dowiedziałam się w kontekście świąt, wigilii i tych wszystkich grochów, kapust i innych wzdymających przysmaków że za dużo gazów w jelitach może powodować twardnienie macicy bo ją podrażnia od tamtej strony. Kazano mi się na wszelki wypadek zabezpieczyć w epumisan, a powiem szczerze nie miałam i tym zielonego pojęciaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Wik89 wrote:Annia, mój dzis i wczoraj wyjątkowo spis w dzień dosc długo, a tak to spi głownie na spacerach, w domu są to turbodrzemki. Ehhh, a ja i mąż też lubimy pospać. Tzn lubiliśmy, jak mieliśmy na to czas...
Właściwie to nawet nie cieszę się, że zaraz będę próbować kłaść się spać bo i tak po 2 godzinach godzinach będzie pobudka. 🙄 Mój mąż jest tak mega wspierający, że rzuca teksty że jak chciałam karmić piersią a nie MM to teraz sama mam, że on nawet w nocy nie może mnie zastąpić bo cyca nie ma.Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Ounai
jakim cudem masz czas na forum i na bycie tu tak aktywną mając tyle rzeczy do ogarnięcia w domu plus dwójkę dzieci??
A tak serio to na forum wskakuję jak karmiękic83, Gagatka, Annia, Enigvaa, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Teraz będę schizowala,czy to nie objaw skracajacej się szyjki 🙆
Wiem,że zazwyczaj skraca się bezobjawowo ale czytałam,że też może towarzyszyć temu ból brzucha lub skurcze.
Spokojnie, w poprzedniej ciąży miałam twardnienia brzucha już od 20 tc brałam na to magnez i doraźnie no spe. Donosiłam do 39 tc.
Poza tym na tym etapie skurcze bh już mogą się pojawiaćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
nick nieaktualny
-
lena07 wrote:Dziewczyny, poratujcie. Termin za 5 dni, a mnie dopadły zatoki. Umieram... macie jakiś sprawdzony sposób? Niby sinupred nie zalecany na końcówce. Wzięłam paracetamol bo tak mnie głowa bolała. Mam zamiar jeszcze zrobić inhalacje
-
Jednorożec89 wrote:Spokojnie, w poprzedniej ciąży miałam twardnienia brzucha już od 20 tc brałam na to magnez i doraźnie no spe. Donosiłam do 39 tc.
Poza tym na tym etapie skurcze bh już mogą się pojawiać -
Ounai wrote:Irygacja, ale jak dla mnie trzeba mieć odwagę. Mój mąż często sobie robi a ja zapomniałam że trzeba otworzyć usta i jak się napilam tej soli tak powiedziałam nigdy więcej
Mi troche czasu zajęło zanim nauczyłam się robić to poprawnie 😁