Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Woooow gdyby u mnie była taka opcja, to bym brała!
Co do wagi ja mam całe 5,5 kg na plusie. Zalety diety cukrzycowej7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
SolAngelica wrote:Właśnie zastanawiam się ale nie bardzo chce rodzić w tym szpitalu. To strasznie taka taśmowka jest.... Tam się robi 16 cesarek dziennie . Chyba jednak zdecyduję się na Żeromskiego tam gdzie rodziła Zulu.
Co do wagi ja mam całe 5,5 kg na plusie. Zalety diety cukrzycowej
Angelica - masz dietę rozpisana przez dietetyka ?czy jak u Ciebie wyglada przestrzeganie tej diety cukrzycowej?
Pytam bo pewnie czeka mnie to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 21:39
-
Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.
Mam taki dziwny ból,dyskomfort brzucha i przez to jest też jakby bardziej napięty. Zastanawiam,czy to jakiś skurcz,czy może wzdęcie ?
Wzięłam magnez i leżę ale nie bardzo przechodzi. No spy niestety nie mam.
Myślicie,że warto spróbować wziąć Espumisan?może to właśnie wzdęcie 🤷🤷 -
Herbatko, espumisan na pewno nie zaszkodzi. A czujesz już ruchy maleństwa? Bo mnie lekarz uczulał mniej więcej na Twoim etapie, że ruchy dziecka mogą powodować właśnie takie twardnienia. Od tej pory miałam brać magnez codziennie, a jak się zdarzy gorszy moment to jeszcze dwa dodatkowe na raz. Z mojej perspektywy jest też tak że im większy brzuch tym większy dyskomfort.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.
Mam taki dziwny ból,dyskomfort brzucha i przez to jest też jakby bardziej napięty. Zastanawiam,czy to jakiś skurcz,czy może wzdęcie ?
Myślicie,że warto spróbować wziąć Espumisan?może to właśnie wzdęcie 🤷🤷Finalnie to było wzdęcie u mnie. 😂
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tak, czuję już ruchy i to dość mocno wyraźnie. Wiadomo, nie są to kopniaki ale czuję jak mi się tam "przewraca" i obija w brzuchu 😁
W sumie mogę go wysłać ale nie jakoś nie czułam takiej potrzebywezmę ten Espumisan a jak nie pomoże, to wyślę go do apteki.
Dzięki dziewczyny !! -
Dziewczyny jak czytam ile wasze dzieci śpią to mam doła... ☹️ Mikołaj mało śpi w nocy, ale w dzień tez niedużo i wcale nie jest jakiś marudny... Teraz jest aktywny od 15... Miał tylko jedna drzemkę 20 minut przy cycku koło 19 i liczyłam że pospi dłużej a ja z nim, ale nie... Bawi się, macha nóżkami i rączkami, łapie coś już powoli, śmieje się, gaworzy, ale senny nie jest. Boże po kim on to ma jeśli ja jestem śpiochem i mąż też lubi pospać. 😂
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Mój też się dinozaurzy i to dość głośno
Kicku, no to całkiem ładnie sypia Aleks, teraz tylko go przestawić o kilka godzin (na pewno wkrótce sie uda, trzymam kciuki!) i będzie super
Moj po szczepieniu ok, dzis bardzo dużo spal w dzień, w przerwach męczyły go zaparcia chyba (nie zrobił porządnej kupy od wczoraj, tylko jakieś kleksy), ciekawe jak będzie spał w nocy
Ogólnie tak jak Wam pisałam ja nie mam przerw 3-4 godzinnych, zdarzyło się dosłownie kilka takich od powrotu ze szpitala, więc ciągle czekam na poprawę w tym aspekcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 22:10
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Annia, mój dzis i wczoraj wyjątkowo spis w dzień dosc długo, a tak to spi głownie na spacerach, w domu są to turbodrzemki. Ehhh, a ja i mąż też lubimy pospać. Tzn lubiliśmy, jak mieliśmy na to czas...
Annia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
edyciak. wrote:Wszystkie kapalyscie dzieci w szpitalu? Bo ja odmówiłam. I przyszła jakaś stara położna i prawie na mnie nawrzeszczala, że czy ja też się nie myję itd.
Ja nie będę, sama położna mówiła że lepiej w domu, żeby maz poporodowa się wchłonela.edyciak. lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, mam takie głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża i wszytsko jest dla mnie nowe i już sama nie wiem co jest normlane a co nie.
Myślicie,że warto spróbować wziąć Espumisan?może to właśnie wzdęcie 🤷🤷
Właśnie ostatnio na ostatniej wizycie dowiedziałam się w kontekście świąt, wigilii i tych wszystkich grochów, kapust i innych wzdymających przysmaków że za dużo gazów w jelitach może powodować twardnienie macicy bo ją podrażnia od tamtej strony. Kazano mi się na wszelki wypadek zabezpieczyć w epumisan, a powiem szczerze nie miałam i tym zielonego pojęcia -
Wik89 wrote:Annia, mój dzis i wczoraj wyjątkowo spis w dzień dosc długo, a tak to spi głownie na spacerach, w domu są to turbodrzemki. Ehhh, a ja i mąż też lubimy pospać. Tzn lubiliśmy, jak mieliśmy na to czas...
Właściwie to nawet nie cieszę się, że zaraz będę próbować kłaść się spać bo i tak po 2 godzinach godzinach będzie pobudka. 🙄 Mój mąż jest tak mega wspierający, że rzuca teksty że jak chciałam karmić piersią a nie MM to teraz sama mam, że on nawet w nocy nie może mnie zastąpić bo cyca nie ma.Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Ounai
jakim cudem masz czas na forum i na bycie tu tak aktywną mając tyle rzeczy do ogarnięcia w domu plus dwójkę dzieci??
A tak serio to na forum wskakuję jak karmiękic83, Gagatka, Annia, Enigvaa, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
ZielonaHerbata wrote:Teraz będę schizowala,czy to nie objaw skracajacej się szyjki 🙆
Wiem,że zazwyczaj skraca się bezobjawowo ale czytałam,że też może towarzyszyć temu ból brzucha lub skurcze.
Spokojnie, w poprzedniej ciąży miałam twardnienia brzucha już od 20 tc brałam na to magnez i doraźnie no spe. Donosiłam do 39 tc.
Poza tym na tym etapie skurcze bh już mogą się pojawiać -
nick nieaktualny
-
lena07 wrote:Dziewczyny, poratujcie. Termin za 5 dni, a mnie dopadły zatoki. Umieram... macie jakiś sprawdzony sposób? Niby sinupred nie zalecany na końcówce. Wzięłam paracetamol bo tak mnie głowa bolała. Mam zamiar jeszcze zrobić inhalacjeBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Jednorożec89 wrote:Spokojnie, w poprzedniej ciąży miałam twardnienia brzucha już od 20 tc brałam na to magnez i doraźnie no spe. Donosiłam do 39 tc.
Poza tym na tym etapie skurcze bh już mogą się pojawiać -
Ounai wrote:Irygacja, ale jak dla mnie trzeba mieć odwagę. Mój mąż często sobie robi a ja zapomniałam że trzeba otworzyć usta i jak się napilam tej soli tak powiedziałam nigdy więcej
Mi troche czasu zajęło zanim nauczyłam się robić to poprawnie 😁